3.7 Кiнематичне дослiдження редуктора

Для побудови кінематичної схеми редуктора виберемо масштабний коефіцієнт і визначимо радіуси початкових окружностей коліс:


За цими значеннями будуємо схему редуктора в двох проекціях.

Побудова діаграм лінійних і кутових швидкостей

Вихідними даними для побудов діаграм лінійних і кутових швидкостей є: Модуль зубчастих коліс - ; числа зубів коліс -; кутова швидкість колеса 1 - .

Обчислюємо швидкість крапки А, що належить початкової окружності колеса 1 по формулі  Зображуємо швидкість крапки А вектором  на діаграмі лінійних швидкостей з урахуванням масштабного коефіцієнта швидкості:

Закон розподілу швидкостей крапок будь-якої ланки являє собою пряму лінію. Для колеса 1 - це пряма, що проходить через крапки а і .

Для побудови діаграм кутових швидкостей необхідно під горизонтальною віссю  вибрати полюс Р, з якого до перетинання з віссю  проведемо промені, рівнобіжні прямим . Масштабний коефіцієнт кутової швидкості:

 .

Таблиця кутових швидкостей знаходиться на Додатку В.


4. Синтез кулачкового механізму

4.1 Розрахунок законів руху штовхача

Задано:

Фазові кути віддалення -

дальнього вистою -

повернення -

Довжина штовхача

Кут повернення

Розглянемо етап вiддалення роботи механізму :

(4.1)

Iнтегруючи, маемо вираз аналогу швидкостi

(4.2)

i переміщення штовхача

(4.3)


Постiйнi iнтегрування визначаемо з початкових умов: при

  i , виходячи з цього .

При  маемо , тому з виразу (4.3) маемо:

, звiдки .

Пiдставивши знайдене значення  у вирази (4.1)-(4.3) маемо:

По знайдених вираженнях на комп’ютерi обчислимо значення переміщення, аналогів швидкості і прискорення штовхача. Результати обчислень представлено у додатку В. У даному прикладі кути видалення і повернення розбили на 10 рівних інтервалів кожний.

По отриманим даним будуємо графіки руху штовхача. Горизонтальна вісь графіків є віссю кутів повороту кулачка й одночасно віссю часу, тому що. Уздовж горизонтальної осі відкладає-мо відрізок , що відображає кут повороту кулачка .

У додатку В надана таблиця параметрів руху, яка розрахована на ЕОМ.

Визначаємо:

1) Масштабний коефіцієнт кутів повороту кулачка:

у радіальній мірі:

2) Масштабний коефіцієнт часу:

 кутова швидкість кулачка.

3) Масштабний коефіцієнт швидкості штовхальника:

.

4 )Масштабний коефіцієнт прискорення штовхальника:

,


Информация о работе «Проектування та дослідження механізму привода конвеєра»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 29036
Количество таблиц: 10
Количество изображений: 20

Похожие работы

Скачать
29222
2
6

... додатку 1, рисунок 1[14], вариант 5. О2   3 1 О15 А  2   В Д 4  С Рис 1.1.Механізм важіля Механізм важіля складається з п’яти ланок, де ланка ...

Скачать
175131
34
3

... (ДСТУ, ГОСТам, технологічним інструкціям, тощо). [29] При виборі асортименту врахували місцеві умови і тип підприємства. Співвідношення між окремими видами готової продукції приймаємо згідно Відомчих норм технологічного проектування та з урахуванням того , що варена груп ковбас має найбільший попит у населення.. При виконанні розрахунків ковбасного виробництва обрали груповий асортимент, а потім ...

Скачать
87969
4
42

... ,однак для нього характерні суттєві обмеження. Цей метод не потребує застосування універсальних обчислювальних машин, тому він був широко розповсюджений на протязі ряду років, доки введення обчислювальних засобів в промислові роботи настало економічно оправданим. Обмеження цього методу пов’язані з неможливістю використання давачів. Користувач визначає послідовність дій роботів, яка не може мі ...

Скачать
120337
27
10

... розраховується на задану річну продуктивність для кожної стадії. 5.2. Визначення загальних технологічних показників цеху, що проектується: Коефіцієнт використання скломаси (КВС),%; КВС=, (5.1) де А – товарна продукція, т; Е – кількість звареної скломаси, т. КВС=. ...

0 комментариев


Наверх