1.6.12 Віла-реал

Вімла-реамл (порт. Vila Real [Tvilo aiTar]) - місто в Португалії, центр однойменного округу і муніципалітету. Чисельність населення - 25 тис. жителів (місто), 50 тыс.жителей (муніципалітет). Місто і муніципалітет входить в економіко-статистичний регіон Північний регіон і субрегіон Дору. По старому адміністративному діленню входив в провінцію Траз-уж-монтіш і Алту-Дору.

Місто розташоване в 314 км. на північний схід від столиці Португалії міста Лісабона.

Муніципалітет граничить:

•на півночі - муніципалітет Рибейра-де-піна, Віла-пока-де-агиар

•на сході - муніципалітет Саброза

•на півдні - муніципалітет Пезу-да-регуа

•на південному заході - муніципалітет Санта-марта-де-пенагиан

•на заході - муніципалітет Амаранті

•на північному заході - муніципалітет Мондін-де-башту

1.6.13 Гуарда

Округ Гуарда(порт. Distrito da Guarda) - округ в східній Португалії. Округ складається з 14 муніципалітетів. Розподілений між 2 статистичними регіонами: Північний регіон, Центральний регіон. Розподілений між 4 статистичними субрегіонами: Бейра-інтеріор-норте, Дан-лафойнш, Доуру, Серра-да-ештрела. До складу округу входить також міська агломерація Велике Візеу. Раніше входив до складу провінції Бейра-алта і Траз-уж-Монтеш-и-Алту-Дору Терріторія - 5 518 kmІ. Населення - 173 831 людина. Щільність населення - 31,5 чел/kмІ. Адміністративний центр - місто Гуарда .

Регіон граничить:

•на півночі - округ Браганса

•на сході - Іспанія

•на півдні - округ Каштелу-бранку

•на заході - округ Коїмбра

Округ включає 14 муніципалітетів:

1. Гуарда

2. Агиар-да-Бейра

3. Говейя

4. Транкозу

5. Сабугал

6. Селоріку-да-Бейра

7. Алмейда

8. Віла-нова-де-фош-коа

9. Форнуш-де-алгодреш

10. Піньел

11. Фігейра-де-каштелу-родрігу

12. Мантейгаш

13. Меду

14. Сейя

1.6.14 Евора

Евора (округ)(порт. Distrito de Йvora ) - округ в центральній Португалії. Включає 14 муніципалітетів. Входить в регіон Алентежу. Розподілений між 2 статистичними субрегіонами: Алентежу-сентрал, Алту-алентежу. Раніше входив до складу провінції Алту-алентежу. Територія - 7 393 kmІ. Населення - 170 535 чоловік. Щільність населення - 23 чел/kмІ. Адміністративний центр - місто Евора.

Регіон граничить:

•на півночі - округ Сантарен, Порталегре

•на сході - Іспанія

•на півдні - округ Бігши

•на заході - округ Сетубал

Округ включає 16 муніципалітетів:

1. Аландроал

2. Аррайолуш

3. Борба

4. Вендаш-новаш

5. Віана-ду-алентежу

6. Віла-вісоза

7. Монтемор-у-нову

8. Мору

9. Моран

10. Портел

11. Регенгуш-де-монсараш

12. Редонду

13. Евора

14. Ештремош

1.6.15 Каштелу-бранку

Округ Каштелу-бранку'(порт. Distrito de Castelo Branco) - округ в східній Португалії. Округ складається з 11 муніципалітетів. Входить в Центральний регіон. Розподілений між 3 статистичними субрегіонами: Бейра-інтеріор-сул, Кова-да-Бейра, Піньял-інтеріор-сул.Ранее входив до складу провінції Бейра-байша. Територія - 6 675 km?. Населення - 208 069 чоловік. Щільність населення - 31 чел/kм?. Адміністративний центр - місто Каштелу-бранку .

•на півночі - округ Гуарда

•на сході - Іспанія

•на півдні - Іспанія, округа Порталегре і Сантарен

•на заході - округа Коїмбра і Лейрія

Округ включає 11 муніципалітетів:

1. Фундан

2. Олейруш

3. Ковільян

4. Вила-де-Рей

5. Белмонте

6. Вила-Велья-де-родан

7. Сертан

8. Пенамакор

9. Проєнса-а-нова

10. Каштелу-бранку

11. Іданья-а-нова

1.6.16 Коїмбра

Округ Коїмбра(порт. Distrito de Coimbra) - округ в західній Португалії.Округ складається з 17 муніципалітетів. Входить в Центральний регіон. Розподілений між 2 статистичними субрегіонами: Байшу-мондегу, Піньял-інтеріор-норте. До складу округу входить також міська агломерація Велика Коїмбра. Раніше входив до складу провінції Бейра-байша і Бейра-літорал Територія -3 947 kmІ. Населення -436 056 чоловік. Щільність населення - 110 чел/kмІ. Адміністративний центр - місто Коїмбра .

Регіон граничить:

•на півночі - округа Авейру і Візеу

•на сході - округа Гуарда і Каштелу-бранку

•на півдні - округ Лейрія

•на заході - Атлантичний океан

Округ включає 17 муніципалітетів:

1. Табуа

2. Пампільоза-да-серра

3. Монтемор-у-велью

4. Пенакова

5. Миру

6. Олівейра-ду-ошпітал

7. Міранда-ду-корву

8. Коїмбра

9. Кондейша-а-нова

10. Гойш

11. Смітті

12. Кантаньеде

13. Лозан

14. Віла-нова-де-пойареш

15. Пенела

16. Арганіл

17. Фігейра-да-фош

1.6.17 Порту

Округ Порту(порт. Distrito do Porto) - округ в північній Португалії.Округ складається з 18 муніципалітетів. Входить в Північний регіон. Розподілений між 3 статистичними субрегіонами: Аве, Великій Порту, Тамега. До складу округу входить також міська агломерація Великої Порту. Раніше входив до складу провінції Дору-літорал.

Адміністративний центр - місто Порту .

Територія - 2395 кмІ. Населення - 1 817 986 чоловік. Щільність населення - 759 чіл./кмІ.

Регіон граничить:

•на півночі - округ Брага

•на сході - округ Віла-реал

•на півдні - округа Візеу і Авейру

•на заході - Атлантичний океан

Округ включає 18 муніципалітетів:

1. Трофа

2. Паредеш

3. Байан

4. Пенафієл

5. Гондомар

6. Пасуш-де-феррейра

7. Повуа-де-варзін

8. Віла-нова-де-гайа

9. Майа

10. Фелгейраш

11. Порту

12. Лозада

13. Амаранті

14. Валонгу

15. Матозіньюш

16. Санту-тирсу

17. Марку-де-канавезеш

18. Віла-ду-конде


2. Основна частина. Екскурсійні об’єкти:

 

2.1 Природні парки

·  Пенеда-Жериш;

Пене́да-Жере́ш (порт. Peneda-gerкs) — національний парк на півночі Португалії, в провінції Мінью. Майдан близько 72 тис. га. Окрім прекрасних пейзажів, всілякої флори і фауни, парк приваблює відвідувачів своїми пам'ятками: середньовічними замками в Каштру Лаборейру і Ліндозу розвалинами монастиря XII століття в Пітойнш-даш-жуніяш, музеєм просто неба Віларінью-даш-фурнаш — села, затопленого при будівництві греблі в 1971 році.

·  Аррабіда;

Великий природний парк розташований на захід від Сетубала. Він славиться прекрасними ландшафтами і великою кількістю рідкісних рослин. По парку можна проїхати на машині, милуючись прекрасними соснами, жимолостю, каліфорнійськими перцевими деревами, карликовими пальмами і дубовими гаями. У парку виділяється три ботанічних і природних парення, а також невеликий заповідник на острові Педра-да-аніша (Ilheu da Pedra da Anixa) в бухті Портінью-да-аррабіда (Portinho da Arrabida).

·  Монтезінью

Цей заповідник майданом 700 кв. км. вважається однією з самих диких місцевостей в Европе і носить прізвисько "Терра Фріа" ("Холодна земля"). Ландшафти парку досить всілякі - від вересових пусток до дубових лісів. Тут зустрічаються такі рідкі на Піренеях тварини, як вовки, золоті орли, кабани видри. По території парку розкидані традиційні маленькі села з кам'яних будиночків з дерев'яними балконами. Особливо відоме село Віньяйш (Vinhais). Тут також зустрічається безліч характерних для цих місць голубників ("помбал") - кам'яних будов у формі підкови. Блакитний тут розводили не для розваги, і навіть не лише як свійська птиця "на м'ясо", але і як джерело добрива, яке високо цінувалося.

На території парення знаходиться і одне з найстаріших сіл краю Ріу-де-онор (Rio de Onor). Люди, що живуть по обох берегах однойменної пограничної річки розмовляють на унікальному діалекті - суміші іспанського і португальського, який прозвали "ріонореш".

·  Ріа-Форм́оза

Приро́дний парк «Ріа-Форм́оза» (порт. Parque Natural da Ria Formosa) — природний парк, розташований у південній частині округ Фару, у регіоні Алгарве (Португалія). Парк утворюють лагуни, острови і коси, які простягаються на відстані 60 км уздовж атлантичного узбережжя із загальною площею 18 400 га. Згідно класифікації Міжнародного Союзу Охорони Природи, цей природний парк має природоохоронну категорію III, проміжну між національними парками і заказниками. Статус природного парку було надано у відповідності із Декретом-Законом №373/87 від 9 грудня 1987 року. До того був природним заповідником (з 1978 року).

Парк має вигляд сплющеного трикутника і розташований в межах атлантичного узбережжя муніципалітетів Лоуле, Фару, Ольяу, Тавіри та Віли-Реал-де-Санту-Антоніу і займає їх південну частину, між річкою Анкау (крайня західна частина) та пляжем Манта-Рота (крайня східна частина). Південна частина природного парку відділена від Атлантичного океану дюнною косою, що проходить паралельно південному узбережжю континентальної частини регіону. Косу сформована двома півостровами (півострів Фару та півострів Касели) та п'ятьма островами (Баррета, Кулатра, Армона, Тавіра і Кабанаш).

Максимальна ширина цього лагунного трикутника сягає 6 км в районі міста Фару, мінімальна ж — кількасот метрів у його крайніх точках. Переважають ландшафтні комплекси лагун, що чергуються з невеличкими островцями, які можуть зникати і з'являтися в залежності від морських припливів.

Головною загрозою природного парку є постійно зростаюча кількість туристів у регіоні, що спричиняє зменшення популяцій деяких видів птахів і рослин. На території природного парку знаходиться декілька десятків пляжів. Наприклад, пляж Барріл (порт. Praia do Barril), що знаходиться на острові Тавіри, є улюбленим місцем відпочинку серед натуристів та гомосексуалістів


Информация о работе «Розвиток міжнародного туризму в Португалії»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 71650
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
75394
0
0

... (ЭКОСОС); - Комітет ООН із питань утворення, науки і культури (ЮНЕСКО); - Міжнародна організація праці (МАРНОТРАТ); - Міжнародна асоціація транспортної авіації (ІАТА). 3. Прогнози на майбутнє у розвитку міжнародного туризму Вивчення розвитку світового туристського сектору пов'язане із двома групами чинників: екзогенні змінні, які включають демографічні, соціальні, політичні й екологічні ...

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
45684
1
0

... сфері діяльності; неурядові спеціалізовані, міжнародні комерційні, національні і регіональні організації по туризму. Відповідно до Статуту ВІД, цілями її діяльності є заохочення туризму як засобу економічного розвитку і міжнародного взаєморозуміння для забезпечення світу, добробуту, поваги і дотримання прав людини поза залежністю від раси, підлоги, мови і релігії, а також дотримання інтересів ...

Скачать
52465
3
2

... є зайнятість. Як і будь-яка інша сфера господарської діяльності, індустрія туризму є дуже складною системою, ступінь розвитку якої залежить від ступеня розвитку економіки країни в цілому. 1.5. Реалії світового туризму На ПРК доводиться понад 60% усіх прибуттів іноземних туристів і 70-75% поїздок, що відбуваються у світі. При цьому на частку ЄС доводиться біля 40% прибуттів туристів і ...

0 комментариев


Наверх