2.2 Музеї

Практично в кожному місті Португалії розташовані музеї.

Музей мистецтв в Коїмбра знаменитий колекцією скульптур XVI століття; музей в Авейру славиться римськими скульптурами і живописом XVI століття; у національному музеї стародавнього мистецтва в Лісабоні знаходиться багатюща колекція декоративного мистецтва і живопису з XII по XIX століття, в Лісабоні знаходяться також музей сучасного мистецтва, національний музей природної історії. Етнографічний музей, археологічний музей і музей Калоста Гульбенкиана з колекцією предметів мистецтва з 2800 року до н.е. до XX століття.

Велика кількість пам’ятників історії була споруджена за часів Римської імперії: найяскравішими прикладами римської архітектури є храм Діани на південному сході країни, розвалини міста Конімбріга на західному березі. Особливо варто відзначити архітектурні пам’ятники, побудовані в стилі Мануеліно, одному з найбагатших і красивіших у всій історії архітектури, який унікальний тим, що існував тільки в Португалії і ніде в світі більшого немає палаців і соборів, побудованих в цьому стилі.

Вестготи і маври також внесли свій внесок до розвитку португальської архітектури. Серед інших визначних пам’яток в Лісабоні велика кількість церков, соборів і монастирів, серед яких виділяються, - Це, готичний собор XII століття; монастир ієронімітов, побудований в XVI столітті на честь плавання до Індії Васько та Гамору, в монастирі поховані самі Васько та Гамору і відомий поет Луіс Вас де Камоенс.

У Брага, на півночі країни - розвалини римських храму, амфітеатру і акведука; собор XII століття, в якому похований Генріх Бургундський, граф Португалії, батько першого португальського короля Альфонсо 1; одна з головних святинь Португалії церква Будинок Хесус, куди напередодні Трійці стікаються тисячі паломників.

У Порто - собор XII - XVIII століть; зведена з граніту башта Клеріков XVIV століття заввишки 75 метрів.

У Каїмбра - римський акведук; серед безлічі церков і монастирів особливо виділяються собор XII століття в романському стилі і церква Санта-круз XVI століття.

У місті Сетубал - церква Санта-Марія XVI століття, відома своїми прикрасами.

У Евора - колишній архієпископський палац; собор 1186 року, реконструйований в XV столітті в готичному стилі.

Детально:

1. Національний художній музей старовинного мистецтва. Розташований в палаці 17 століття. Скульптура, коштовності, меблі, живопис 12-19 вв. Вулиця Руа даж Жанелаш Вердеш (Rua das Janelas Verdes). Среда- неділя з 10.00 до 18.00. Вівторок з 14.00 до 18.00

2. Один з найзначніших музеїв Португалії - музей Галусте Гулбенкяна (Calouste Gulbenkian). Першокласні твори європейського живопису від готики до імпресіонізму, французькі інтер’єри, експозиції східно–азіатського і ісламського мистецтва, унікальні збори виробів Рене Лаліка (французький ювелір). Музей - частина фонду, створеного нафтовим магнатом, вірменином із Стамбулу. Авеніда та Берна (Av. da Berna), 45.

3. Музей карет - виставка королівських карет XVII-XIX вв. Cамый відвідуваний музей. Тут не карети, а палаци. Бідні коні. Їм доводилося тягати сотні кілограмів позолоти, оксамиту, червоного дерева, статуй, канделябрів. Площа Афонсу де Альбукерке. Вівторок неділя з 10.00 до 17.30.

4. Національний музей Кераміки (Азулежуш). Розташований в монастирі Божої Матері. Кахлі дуже популярні в Португалії і дуже прикрашають Лісабон. Є цілі палаци, прикрашені біло-блакитною або кольоровою плиткою, з незвичайно тонкими, витонченими малюнками на них. У музеї зібрані португальські, голландські і іспанські кахлі 15-19 вв. Мадре де Деуш (Rua Madre de Deus),4. Середовище - неділя з 10.00 до18.00.

5. Музей-Церква Сан Долі. 16 вік. Незвичайної краси і багатства. Церква належала оредену Христа, який успадкував в Португалії багатства тамплієрів. Колони зроблені з лазуриту. Вулиця Ларгу Тринідад Коелью (Largo Trinidade Coelho). Метро Байша-шиаду (Baixa-Chiado). Вівторок неділя з 10.00 до 17.00.

1)  Церкви;

Монастир Ордена Христа, розташований в португальському місті Томар, спочатку був фортецею тамплієрів. З моменту своєї підстави в 1160 р. він пережив 5 століть будівництва, включаючи епоху Мануеля I (Удачливого).

Він також ставав жертвою руйнувань, особливо в 1810 р., коли Наполеонівські війська перетворили монастир на барак. Залишки монастиря, що зберігся на вершине горба, є найяскравішим архітектурним досягненням Португалії.

На порталі Храму Тамплієрів, створеному в стилі мануеліно, зображено все - від листя до круглолицих херувимів. Всередині знаходиться октагональная церква з вісьма колонами, створена, як то кажуть, по моделі Храму Святої Гробниці в Єрусалимі.

Церква, схожа на мечеть, зв’язує християнська і мусульманська культури. Автор Ховард Ла Фей назвав її «приглушеним відлунням Візантії в яскраво-червоному і золотому кольорах».

Архітектура монастиря, в якому скрізь видно відзнаки Тамплієрів, охоплює різноманіття різних стилів. Найзначнішою є споруда, що створена в 12 столітті і утілює ідеальну симетрію. Ви можете побачити тут загальну спальню, де жили ченці, які одночасно були воїнами.

В монастирі знаходяться найбільші португальські шедеври мануелінськіх кам’яних гравюр. Витонченим прикладом тому служить західне вікно будівлі, де збиралися члени чернечого ордена.

Спочатку форми, витікаючі від вікна, можуть збентежити вас, але пильніше вивчення виявить ретельно вигравійовану символіку і буквальні зображення португальської потужності і знань в області морської справи.

Тут тонко переплелися вузли і канати, моряки і морехідні інструменти, шовковисті вітрила і коралові пейзажі. У 1983 р. монастир був оголошений ЮНЕСКО світовою культурною спадщиною.


Информация о работе «Розвиток міжнародного туризму в Португалії»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 71650
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
75394
0
0

... (ЭКОСОС); - Комітет ООН із питань утворення, науки і культури (ЮНЕСКО); - Міжнародна організація праці (МАРНОТРАТ); - Міжнародна асоціація транспортної авіації (ІАТА). 3. Прогнози на майбутнє у розвитку міжнародного туризму Вивчення розвитку світового туристського сектору пов'язане із двома групами чинників: екзогенні змінні, які включають демографічні, соціальні, політичні й екологічні ...

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
45684
1
0

... сфері діяльності; неурядові спеціалізовані, міжнародні комерційні, національні і регіональні організації по туризму. Відповідно до Статуту ВІД, цілями її діяльності є заохочення туризму як засобу економічного розвитку і міжнародного взаєморозуміння для забезпечення світу, добробуту, поваги і дотримання прав людини поза залежністю від раси, підлоги, мови і релігії, а також дотримання інтересів ...

Скачать
52465
3
2

... є зайнятість. Як і будь-яка інша сфера господарської діяльності, індустрія туризму є дуже складною системою, ступінь розвитку якої залежить від ступеня розвитку економіки країни в цілому. 1.5. Реалії світового туризму На ПРК доводиться понад 60% усіх прибуттів іноземних туристів і 70-75% поїздок, що відбуваються у світі. При цьому на частку ЄС доводиться біля 40% прибуттів туристів і ...

0 комментариев


Наверх