ЗМІСТ

 

Вступ

1 Традиційний діловий гардероб: стратегія для жінок

1.1 Костюм зі спідницею

1.2 Блейзер

1.3 Блузки

1.4 Плаття

1.5 Прикраси/годинник

1.6 Пасок

1.7 Шарф

1.8 Панчохи

1.9 Взуття

1.10 Сумка/портфель

1.11 Деталі

2 Традиційний діловий гардероб: стратегія для чоловіків

2.1 Костюм

2.2 Окремі піджак та брюки

2.3 Сорочки

2.4 Краватка

2.5 Прикраси/годинник

2.6 Пасок

2.7 Шкарпетки

2.8 Взуття

2.9 Портфель/гаманець

Література


Вступ

Тема реферату «Традиційний діловий гардероб».

Зрозуміло, що вибір одягу — власна справа кожної людини. Вбрання, що ви купуєте і носите, відображає вашу індивідуальність. Багато хто помилково вважає, що підбір ділового одягу/компонування ділового гардеробу — справа нудна і передбачає малий елемент творчості та польоту фантазії. Насправді ж, у рамках професійного вбрання існують численні можливості та варіанти вибору.

Дехто вважає, що при стрімкій зміні течій та напрямків сучасної моди вибір ділового вбрання за складністю схожий на створення нового механізму.

Але насправді підбір одягу для роботи зовсім не такий уже і складний. Головне, слід пам'ятати, що ваш вибір не може базуватися лише на вашому власному смаку та уподобаннях.

Ваше рішення щодо того чи іншого елементу гардеробу насамперед має базуватися на таких ключових моментах:

- Ваш одяг повинен "вписуватися" у робочу атмосферу місця вашої роботи.

- Ваш одяг має відповідати очікуванням та уявленням про нього осіб, які з вами працюють (начальство, колеги, клієнти, ділові партнери).

Очевидно, що багато у чому ваш вибір залежить від конкретних обставин.

Але певні закономірності, які стосуються ділового одягу, є незмінними:

- Люди завжди оцінюють вас по одягу, який є основним елементом у створенні вдалого позитивного першого враження і важливим елементом у подальшій його підтримці.

- Вибір вбрання, що відповідає одягу, прийнятому на місці вашої роботи, але водночас є трохи більш стильним, надає вам перевагу, незалежно від того, де саме ви працюєте. Перше твердження підкреслює важливість одягу в сучасних ділових відносинах; друге визначає роль одягу в створенні професійного іміджу, який допоможе вам рухатися у вашій кар'єрі вперед.

Мета написання реферату – ознайомитися з традиційним діловим гардеробом для жінок та чоловіків.


1 Традиційний діловий гардероб: стратегія для жінок

 

Жіночий діловий гардероб значно різноманітніший, ніж чоловічий, але при цьому він має комплектуватися відповідно до основних напрямків такого роду одягу. Водночас кожній жінці варто намагатися створити свій індивідуальний стиль, який якнайкраще відображає її особистість та власний смак.

Є три основні напрямки/стилі ділового одягу для жінок, які визначають, що саме є центром гардеробу:

1) костюм зі спідницею;

2) блейзер або жакет, який комбінується з іншими елементами гардеробу та

3) плаття, яке включає одну чи дві частини.

Брючний костюм, надзвичайно поширений та популярний, у деяких установах та організаціях може бути небажаним, а великі міжнародні корпорації часом і не рекомендують його для співробітниць. У будь-якому разі вибір кожного конкретного вбрання передбачає врахування кольору та виду тканини.

1.1 Костюм зі спідницею

Такий костюм є рекомендованим стандартом для вашого ділового гардеробу. Він створює вигідний, сильний імідж. Якщо піджак однобортний, його можна не застібати, тоді як двобортний піджак повинен бути завжди застібнутим (це стосується і внутрішнього ґудзика). Щоб виглядати вищою та стрункішою, вибирайте костюм одного кольору. Водночас ваш костюм може бути не тільки одного кольору, але складатися зі спідниці та піджака/жакета контрастних кольорів (може мати не лише спідницю кольору, який збігається з кольором піджака, а й спідницю контрастного кольору).

Вибір кольорів.

Найкращими кольорами для ділових костюмів є чорний, темно-синій, сірий, темно-бежевий та бургунді/бордовий. Легкі, тонкі смужки або клітинки допустимі. Будьте обережні, вибираючи костюм, обидві частини якого червоного, жовтого або лимонного кольорів. Таке вбрання може занадто "звучати", привертаючи непотрібну увагу інших.

Вибір тканини.

Деякі види вовни, як, наприклад, габардин, можна носити цілий рік і вони добре і довго служать. Бавовняні вироби можуть бути непоганим вибором у теплому кліматі та для теплого сезону. Вироби з льону та полотна варто купувати лише у тому випадку, коли в них додані синтетичні/штучні матеріали, як поліестер, акрил. Без таких добавок подібні тканини легко мнуться, і тому їх слід уникати. Варто бути обережним щодо речей із шовку, які можуть, по-перше, легко м'ятися, а по-друге, часто мати занадто вишуканий (вечірній) вигляд.

 


Информация о работе «Традиційний діловий гардероб»
Раздел: Этика
Количество знаков с пробелами: 20717
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
46323
0
0

... , тому що маєте важливий діловий ланч, не варто зупинятися на чорному вечірньому платті з шарфом. Один із перших уроків корпоративної культури, який повинна засвоїти кожна ділова людина, — визначення типу, стилю одягу, підходящого, прийнятого для роботи (яка є денною) у певному конкретному місці. 3. Принципи та критерії підбору ділового гардеробу - Не слід ставати жертвою моди. Ваш робочий ...

Скачать
51742
9
1

засади організації та проведення ділової програми виставкових заходів 1.1 Сутність та значення ділової програми виставок і ярмарків Ділова програма виставок зазвичай включає тематичні семінари, конференції, круглі столи. Заходи ділової програми дозволяють обмінятися досвідом і встановити нові бізнес-контакти. Участь у діловій програмі виставок - це дієвий спосіб привернути увагу та закріпити ...

Скачать
118662
1
3

... першу чергу орієнтована на свої особистісні погляди і уявлення про те, як треба вдягатися хоча певний облік ситуації, відбувається. РОЗДІЛ 3 ПРАКТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ ГЕНДЕРНИХ ВІДМІННОСТЕЙ В ПСИХОЛОГІЇ МОДИ В рамках даної дипломної роботи було проведено експериментальне дослідження. Мета дослідження: експериментальне вивчення гендерних відмінностей в концепції самопрезентації. Завдання досл ...

Скачать
60983
1
0

... для обговорення о другій.» Ввічливо, але твердо давайте колегам (не начальству) зрозуміти, коли ви матимете час для спілкування з ними, а коли будете абсолютно зайняті і не зможете допустити Ділові люди усього світу кожного робочого дня гають значну кількість часу, шукаючи загублені або покладені у невідповідне місце матеріали та документи. Дослідження, проведені у США, свідчать, що посадові ...

0 комментариев


Наверх