Міністерство освіти та науку України

Київський національний торговельно-економічний університету

Факультет ресторанно-отельного та туристичного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Курсова робота

З дисципліни «Організація виставкової діяльності»

На тему

«Організація проведення ділової програми виставок»

Студентки 3 курсу 10 групи ФРГТБ

Денної форми навчання

Омельченко Уляни Михайлівни

Науковий керівник асист. Дупляк Т.П.

Київ 2010


Зміст

 

Вступ

I. Теоретичні засади організації та проведення ділової програми виставкових заходів

1.1 Сутність та значення ділової програми виставки

1.2 Види заходів ділової програми виставок

1.3 Етапи організації ділових заходів виставок

II. Дослідження організації проведення ділової програми виставки підприємства «Київський міжнародний контрактовий ярмарок»

2.1 Характеристика підприємства «Київський міжнародний контрактовий ярмарок»

2.2 Аналіз ділової програми виставок організатора «Київський міжнародний контрактовий ярмарок»

III. Удосконалення організації проведення ділової програми виставки у організатора «Київський міжнародний контрактовий ярмарок»

Висновки

Список використаної літератури

 


Вступ

Сучасна виставка -- багаторівневий інструмент маркетингу, місце, де експонент може одночасно рекламувати, продавати продукцію й формувати образ своєї фірми. Професійну складову в значній мірі формує ділова програма виставки, що включає в себе цілий спектр різних заходів. Для компаній- організаторів ділова програма виставки - інструмент "примусового" залучення цільової аудиторії.

Офіційні заходи

ДО офіційних заходів ставляться: церемонія відкриття/закриття виставки, прес-конференції, візити офіційних осіб, офіційні приймання /фуршети, церемонії нагородження лауреатів конкурсів і т.д.

Професійні заходи

Для професійних заходів важливо, щоб їх зміст і спосіб проведення відповідали заявленому в назві типу. Розрізняють наступні типи заходів:

Конгрес - з'їзд, збори. Має складну структуру заходів, велику географію учасників, широкий суспільний резонанс

Форум - масові збори, з'їзд. За структурою й технологіям підготовки форум схожий на конгрес.

Конференція - великі збори, нарада представників яких-небудь держав, організацій, груп. Має більш науковий характер, більш однорідна за структурою й проблематиці. Один із традиційних типів ділових заходів на виставці.

Нарада - засідання, збори, присвячене обговоренню якого-небудь спеціального питання. Учасники нарад одержують наочний демонстраційний матеріал, а учасники виставки - професійну аудиторію.

Семінар - групове заняття для спеціальної підготовки, для підвищення кваліфікації. Має практичний характер, число учасників більш обмежене. Розповсюджений тип ділового заходу на виставці

Симпозіум - нарада, конференція по спеціальнім науковім питанню. Припускає професійну аудиторію

"Круглий стіл" - обговорення, дискусія по актуальній темі. Принцип організації рівноправність учасників.

Засідання професійного клубу, об'єднання, союзу.

Спеціальні покази - використовуються для демонстрації комплексних технологічних процесів у різних галузях.

Спеціалізовані салони (аукціони, огляди).

Конкурсна програма

Важливої складовій виставок є конкурси, що проводяться галузевими відомствами й авторитетними організаціями. Для проведення конкурсу формується конкурсна комісія, розробляється положення про конкурс і умови участі. Важливої складовій виставок є професійна заявка на участь у конкурсі (розсилається учасникам виставки разом із заявочною документацією). Особливої уваги організаторів вимагає розробка процедури відбору й оцінки експонатів і питання інфраструктури (устаткування дегустаційних залів, протокольні питання, інформування громадськості про результати конкурсу, процедура нагородження лауреатів).

Освітні заходи

Тренінги - короткострокові курси підвищення кваліфікації, які проводяться в рамках виставки

Консультаційні пункти - робота фахівців на виставці, що виявляють методичну й правову допомогу по специфічних питаннях галузевого ринку.

Презентаційні заходи

Дні країни/області/регіону (компанії, громадської організації) - являють собою комплексні заходи, що включають протокольні заходи, семінари, симпозіуми, конференції, ділові зустрічі, презентаційну програму.

Фестивалі й конкурси по тематиці виставки й по суміжних темах.

Тематичні екскурсії для фахівців, учнів ВУЗОВ організують організаторами виставок за попередніми заявками. Щоб екскурсія була успішної, розробляється спеціальний "презентаційний маршрут" по виставці аспект, що цікавить, що охоплює. У штаті компанії- організатора повинен бути "екскурсовод", який володіє змістовною стороною питання. Експоненти повинні бути попереджені про прихід гостей, тоді вони зможуть підготуватися, а екскурсанти одержать сувеніри й подарунки.[4.C.20 ]

Метою курсової роботи є аналіз специфіки ділової програми виставок і офіційних заходів.

Теоретичне значення роботи полягає у визначенні теоретичних основ виникнення, сутності, видів та умови проведення ділової програми виставки, її роль та методи удосконалення.

Практичне значення роботи – в дослідженні організації проведення ділової програми виставки підприємства «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».


I. Теоретичні засади організації та проведення ділової програми виставкових заходів


Информация о работе «Організація проведення ділової програми виставок»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 51742
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
61716
6
2

... країнами. Крім цього для сфери туризму має значення ситуація на міжнародних ринках, курси валют, ступінь взаємної інтеграції держав, що особливо важливо для регіонів прикордонного туризму. 3 Проблеми та перспективи розвитку міжнародного туризму в Росії   3.1 Основні фактори, які стримують розвиток туризму в Росії   Росія, незважаючи на свій високий туристичний потенціал, займає незначне мі ...

Скачать
63382
0
1

... великий товарний ринок товарів, що діє у визначені строки на протязі обмеженого періоду часу в одному і тому ж місці (наприклад, Сорочинський ярмарок на Полтавщині). [4] 1.2 Роль виставок та ярмарок у розвитку організаційно-комерційних послуг Роль виставок та ярмарок дещо відрізняється залежно від їх масштабів та рівня спеціалізації. Національні виставки (ярмарки) є дзеркалом досягнень нац ...

Скачать
47247
0
0

... виставки і ярмарки, будучи центром обміну економічної й науково - технічної інформації, мають величезне інформаційне значення. Виставочний і ярмарковий бізнес динамічний.  Організації, які регулюють діяльність ярмарок і виставок. Регулюванням діяльності виставок і ярмарків займаються як установи країн, на території яких вони проводяться, так і міжнародні організації. До міжнародних органі ...

Скачать
105467
21
7

... усі ті слабкі сторони, котрі притаманні окремим підструктурам, що включені в єдину комбіновану структуру організації маркетингової діяльності підприємства. [7;5;26.].  Розглянувши всі види організації служби маркетингу і досліджуване нами підприємство, можна зробити висновок, що ТМ «Смак» працює за сигментной побудовою організації служби маркетингу, що веде до великих затрат коштів.Так як пі ...

0 комментариев


Наверх