1.10 Сумка/портфель

Слід віддавати перевагу сумкам та портфелям зі шкіри. При цьому варто уникати ярликів дизайнерів на сумках. Ввалюється, що для жінок підходящим вибором буде портфель як з твердими боками, так і з м'якими.

Найбільш практичними кольорами є чорний, коричневий та бургунді. Невеликі сумочки за кольором мають збігатися з вашим взуттям. Це правило не стосується портфелів.


1.11 Деталі

Переконайтеся, що ваша білизна необхідного розміру і добре на вас сидить: будучи невідповідного розміру або невдалого крою, вона може зіпсувати усе враження від вашого вбрання, підкресливши "слабкі" сторони вашої фігури.

Вдало підібрані окуляри можуть бути додатковим позитивним елементом вашого професійного іміджу. Тому, якщо ви носите окуляри кожного дня і цілий день, намагайтеся підібрати пару, яка б максимально працювала на вас.

Уникайте окулярів із затемненим склом або окулярів-хамелеонів (скло яких темнішає/світлішає залежно від сили світла у тому місці, де ви перебуваєте). Вони ховатимуть ваші очі від співрозмовника, і тому він може сприйняти вас за нещиру людину, а отже, з недовірою поставиться до ваших слів, що зовсім не допомагає справі.

Нижче наведено базовий традиційний гардероб, який може бути початком практично для кожної ділової жінки. Пам'ятайте, що він не є усталеним і незмінним, а залежить від вашого місця проживання, сфери професійної діяльності, а також від посади, яку ви обіймаєте.

 


2 Традиційний діловий гардероб: стратегія для чоловіків

 

Чоловіки, як правило, мають менший вибір в одязі, ніж жінки, але це зовсім не означає, що вони не повинні думати про свій гардероб. Насправді саме цей утруднений (менш широкий) вибір приводить до того, що одяг чоловіка передає більше інформації про його власника. Вам необхідно виробити стиль, який би відображав вашу індивідуальність і власний смак.

Є два різних типи одягу, прийнятного для чоловіків-бізнес-менів і, ширше, ділових людей: 1) костюм, що складається з двох частин; 2) окремі піджак та брюки, що комбінуються.

 

2.1 Костюм

Діловий костюм, який складається з двох частин (піджака та брюк), є найкращим вибором для більшості сфер бізнесу. Вважається, що ділова людина повинна мати не менше п'яти костюмів (однобортних з двома або трьома ґудзиками та двобортних), які і складатимуть основу гардеробу.

Двобортні піджаки завжди застібаються (це стосується і внутрішнього ґудзика). Колір ґудзиків має поєднуватися з кольором тканини, з якої пошито костюм.

Рекомендована ширина лацканів на піджаку від 7,5 до 8,5 см, малоймовірно, вийде з моди, ніж ширші або вужчі лацкани. Манжети на брюках, у принципі, справа власного смаку та вибору кожного окремого чоловіка, але в цілому брюки з манжетами вважаються менш формальними.

Піджаки від костюмів не слід носити з іншими брюками. Жилет додає костюму більшої офіційності та свідчить про його вищу ціну.

Вибір кольорів.

Темно-синій, сірий та колір вугілля є кольорами влади ("сильними" кольорами). Будьте обережні з коричневим кольором, тому що багато хто сприймає його негативно. Також варто бути обережним з чорним кольором тому, що він може залякувати оточуючих. Середньої інтенсивності синій колір сприймається людьми як дружній. Легка смужка адекватної ширини на тканині може додати привабливості та різноманітності вашому одягу.

Вибір тканини.

Вовна та поєднання з вовною можна носити цілий рік, до того ж вони нелегко мнуться. Бавовна/поплін можуть бути підходящим вибором для теплої погоди. У будь-якому разі перед тим, як купити якусь річ, переконайтеся, що тканина, з якої вона пошита, нелегко мнеться. Якщо ж мнеться, добре подумайте ще раз: одяг з подібної матерії не "протягне" цілий день без численних зморшок та заломів на ньому.

 

2.2 Окремі піджак та брюки

Окремі піджак та брюки мають завжди бути контрастних кольорів для того, щоб зменшити свій менш формальний вигляд. Піджаки в клітинку, як правило, занадто неформальні для бізнесу та ділової сфери у цілому.

Вибір кольорів.

"Сильні" кольори — темно-синій, сірий, вугілля — легко поєднуються з великою кількістю контрастних кольорів. Коричневий та бежевий кольори будуть кращим вибором для окремого піджака, який поєднується з синіми штанами та відповідно підібраними сорочкою і краваткою. Середньої інтенсивності синій колір надає можливість багатостороннього вибору, легко поєднуючись з темно-синім та сірим кольорами.

Більш темний колір піджака дозволяє вибрати брюки світліших кольорів, у тому числі світло-коричневі та бежеві.

Вибір тканини.

Як і костюми, окремі піджаки мають бути з вовни, її поєднань, бавовни або поєднань із шовком. Бажано мати брюки з габардину або поєднань з вовною.


2.3 Сорочки

Чоловічі ділові сорочки мають завжди бути з довгими рукавами, незалежно від пори року. При цьому краї рукавів повинні приблизно на 1,5 см визирати з-під краю рукавів піджака.

Вибір кольорів.

Однотонні сорочки найбільше підходять діловій людині/бізнесмену, при цьому білий колір залишається найкращим і найбільш безпечним варіантом. Також прийнятний та досить поширений світло-голубий колір. У деяких компаніях/ організаціях можливою альтернативою однотонним є сорочки у світло-голубу, бежеву або червону смужку. Слід уникати перси-кового та лавандового кольорів, а також клітинки, крапок та широкої смужки.

Вибір тканини.

Найкращим вибором є 100 % бавовна, але її належне крохмалення та прасування потребує значної (часто навіть професійної) уваги і вмінь.

 


Информация о работе «Традиційний діловий гардероб»
Раздел: Этика
Количество знаков с пробелами: 20717
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
46323
0
0

... , тому що маєте важливий діловий ланч, не варто зупинятися на чорному вечірньому платті з шарфом. Один із перших уроків корпоративної культури, який повинна засвоїти кожна ділова людина, — визначення типу, стилю одягу, підходящого, прийнятого для роботи (яка є денною) у певному конкретному місці. 3. Принципи та критерії підбору ділового гардеробу - Не слід ставати жертвою моди. Ваш робочий ...

Скачать
51742
9
1

засади організації та проведення ділової програми виставкових заходів 1.1 Сутність та значення ділової програми виставок і ярмарків Ділова програма виставок зазвичай включає тематичні семінари, конференції, круглі столи. Заходи ділової програми дозволяють обмінятися досвідом і встановити нові бізнес-контакти. Участь у діловій програмі виставок - це дієвий спосіб привернути увагу та закріпити ...

Скачать
118662
1
3

... першу чергу орієнтована на свої особистісні погляди і уявлення про те, як треба вдягатися хоча певний облік ситуації, відбувається. РОЗДІЛ 3 ПРАКТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ ГЕНДЕРНИХ ВІДМІННОСТЕЙ В ПСИХОЛОГІЇ МОДИ В рамках даної дипломної роботи було проведено експериментальне дослідження. Мета дослідження: експериментальне вивчення гендерних відмінностей в концепції самопрезентації. Завдання досл ...

Скачать
60983
1
0

... для обговорення о другій.» Ввічливо, але твердо давайте колегам (не начальству) зрозуміти, коли ви матимете час для спілкування з ними, а коли будете абсолютно зайняті і не зможете допустити Ділові люди усього світу кожного робочого дня гають значну кількість часу, шукаючи загублені або покладені у невідповідне місце матеріали та документи. Дослідження, проведені у США, свідчать, що посадові ...

0 комментариев


Наверх