1.2 Ротаційні штанцформи

Виготовлення впакування з використанням машин ротаційного типу одержало широке поширення. На сьогоднішній день у світі більша частина гофро впакування виробляється саме цим способом.

Сьогодні "Растр-Технологія" - єдиний спеціалізований вітчизняний виготовлювач ротаційного оснащення й робить ротаційні штанцевальні форми для машин з різними діаметрами барабанів від 174 до 716 мм.

Дані форми використовуються практично на всіх видах машин, що випускаються у світі, що мають секцію ротаційної висічки. У їхньому числі високопродуктивні комплекси, зроблені такими відомими компаніями, як МАRTIN (групи ВОВSТ), Сurioni S.P.A., ISOWA Corporation, Ward Machinery Co, DY Machinery Co, TEXO Industries S.p.A., Yeu sheh Machinery Co. Ltd.


1.3 Виготовлення впакування на плоттері

За допомогою плоттера здійснюється виготовлення макетів, а також різання дрібних партій і одиничних екземплярів упакування, етикеток, виробів рекламного призначення. Розмітка фанерних і пластикових підстав штанцевальних форм. Машинобудівне, архітектурне креслення, САПР.

Можливості:

Структурний дизайн упакування будь-якої складності;

Виготовлення макета або сигнального зразка;

Виготовлення будь-яких тиражів (від 1 шт.);

Послуги по поліграфічному оформленню.

Оброблювані матеріали:

Папір і картон будь-якої щільності;

Микрогофрокартон;

Гофрокартон;

Пластики пакувальні;

Текстильні матеріали;

Шкіра.

Перевагою плоттерного встаткування при виготовленні дрібних тиражів упакування є відсутність витрат (штанцевальної форми), що істотно знижує вартість продукції.

Вартість виготовлення дрібних тиражів упакування за допомогою плоттера складається з вартості розробки конструкції впакування й часу роботи плоттера. Вартість розробки конструкції впакування лежить у межах 5-10$ і визначається складністю розроблювальної конструкції. Ціна 1 години роботи плоттера дорівнює 10$ при середній швидкості різу 1.3м/хв. [14]


1.4 Аналіз портфеля замовлень

Близько 70% продажів компанії доводиться на Москву й Московську область; компанія займає приблизно 90% внутрішнього ринку ротаційних штанцформ і 80% ринку плоских штанцформ.

Був проведений аналіз портфеля замовлень. За 2005 рік у фірму "Растр - технологія" надійшло 18750 замовлень. З них 11960 на проектування плоских штанцевальних форм, 2440 на проектування ротаційних штанцформ і 4350 на проектування макетів для різання на плоттері.

Проектування плоских штанцформ, - це основний напрямок "Растр - технології", тому посідає перше місце по обсязі й становить 64 % від всіх замовлень. Виготовлення ротаційних штанцформ, не так поширене, і становить лише 13 %. Незважаючи на те, що "Растр - технологія" є єдиним спеціалізованим вітчизняним виготовлювачем ротаційного оснащення.

Плоттерне різання посідає друге місце, і становить 23 % від загального обсягу замовлень на проектування.

Аналогічно був аналізований розподіл плоттерних замовлень по категоріях у період січень - лютий 2006 року. (Таблиця 1.1)

Із проведених досліджень видно, що серед плоттерних замовлень, по поширеності на третім місці кальки, на другому - макети для проектувальників і на першому місці одиничні макети для замовників.

Таблиця 1.1 Розподіл плоттерних замовлень по категоріях

  січень лютий березень Разом
Кальки 80 82 109 271
Макети для замовника 143 247 250 640
Перевірочні макети для ПШ 18 22 21 61
Перевірочні макети для РШ 72 78 66 216
Загальна кількість замовлень надійшли на плоттерну різання 313 429 446 1188

Кальки необхідні іншим підприємствам при відсутності в них лазера або в тому випадку якщо лазер не бере даний діаметр (тобто лазером робляться штампи з посадковим діаметром 270-625 мм, до 270 і після 625 робляться по кальці).

Перевірочні макети, виготовляються для проектувальників, щоб уникнути помилок при проектуванні штанцформ. Більшість помилок, що допускаються мають загальних корінь. Матеріал, з якого роблять упакування, будь те папір, картон або пластик, має товщину. І розробивши "ідеальну" з геометричної точки зору розгорнення, іноді потрібно подивитися, як вона буде складатися з паперу. Тому для перевірки висічки робиться макет з тиражного матеріалу в натуральну величину.

Особливо, такі макети потрібні проектувальникам ротаційних штанцформ. Тому що вартість ротаційних штампів набагато вище плоских, і необхідно понизити ймовірність помилки.

Макети для замовника необхідні для виготовлення сигнального зразка - пробну одиницю впакування в натуральну величину. Щоб замовник міг оцінити конструкцію, улаштовує вона його чи ні, чи треба вносити якісь зміни. Якщо все влаштовує, то робиться замовлення на виготовлення штанцформ. У деяких випадках, макет може бути сувенірним упакуванням, і якість таких макетів дуже важливо.

Малі тиражі виготовляються, як для використання, їх по призначенню (у цьому випадку перевагою буде відсутність витрат (штанцевальної форми), що істотно знижує вартість продукції). Так і для перевірки на міцність. У цьому випадку один макет може бути виготовлений з різних матеріалів, і надалі його перевіряють на міцність, на витримування навантаження. Чисельність малих тиражів, виготовлених на плоттері може бути від 5 до 200 штук.


Розділ 2. Технологія виготовлення макетів із суцільного картону

 

2.1 Технологічний процес плоттерного різання

 

Плоттерне різання - це процес виготовлення макетів, а також дрібних партій і одиничних екземплярів упакування, етикеток, виробів рекламного призначення.

Технологічний процес плоттерного різання

1. підготовка матеріалу

2. підготовка креслення (ви готовите зображення в будь-якій векторній програмі (CorelDrow, AdobeIllustrator) або в програмі, що поставляється разом із плоттером) настроювання плоттера на матеріал і виріб. Потім виставляєте потрібну висоту ножа, щоб ніж прорізав матеріал, але не прорізав підложку. Регулюєте биговку. Потім задаєте початкову позицію ножа й відправляєте файл із комп'ютера на різання.


Информация о работе «Технологія плоттерного різання»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 102674
Количество таблиц: 7
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
168194
12
35

... автоматизированного управления технологическими процессами (АСУТП). Составление технического задания   Рис.9. Схема технологии производства упаковки из картона Разработка упаковки   Верстка графического дизайна   Изготовление макета     Раскладка на лист   ...

Скачать
170472
30
42

... реклами. 2. В розділі 2 відображені результати проведеного аналізу рекламної діяльності та якості роботи служби маркетингу в рекламному агентстві ТОВ “Україна-АРТ” у 2004 –2006 роках. Діяльність відділу маркетингу заснована на наступних ключових факторах забезпечення конкурентних переваг підприємства на ринку реклами: а) Основні переваги розміщення реклами в автобусах: -Диференціація цільової ...

Скачать
137335
3
1

... следствий из теории Герцберга для проектирования рабочего места, они не могут быть непосредственно транслированы в реальную практику управления человеческими ресурсами. 1.3 Процессуальные теории мотивации Содержательные теории мотивации не учитывали влияния многих переменных величин на ситуацию. Впоследствии ученые пришли к выводу, что для объяснения механизма мотивации необходимо учитывать ...

0 комментариев


Наверх