1.3 Характеристика документів і атрибутів предметної області

Вся інформація для зберігання в базі даних розбита на суть і атрибути за специфічними ознаками. Кожна суть є таблицею бази даних. Аналіз описаної предметної області і вирішуваних задач дозволяє виділити наступну суть, зображена в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1 - Суть бази даних підприємство побутової техніки «Електрон»

№ п/п тип суті атрибути
1 Продажи Код; Код точки збуту; Код постачальника; Код товару; Код групи товару; Вартість; Код рек. підприємства; Код покупця.
2 Реквізити підприємства Код; Найменування; Адреса; Телефон; індекс; Директор.
3 Постачальники Код; Найменування; Адреса; Телефон; індекс; Директор.
№ п/п тип суті атрибути
4 Покупатели Код; Найменування; Адреса; Телефон; індекс; Директор.
5 Точки збуту Код; Найменування; Адреса; Код кадри.
6 Кадри Код; ПІБ; Адреса; Паспорт; Інд. Код; Телефон.
7 Характеристика товарів Код; Код группы; Найменування; Вартість; Оптовая вартість; Код постачальника; масса; код колір; Розмір.
8 Група товара Код; Найменування;
9 Колір Код; Найменування;

РОЗДІЛ 2. ПОСТАНОВКА ЗАВДАННЯ

 

2.1 Організаційно-економічна суть комплексу завдань

У даному курсовому проекті поставлене завдання створення бази даних магазина побутової техніки.

З'ясувавши основну частину даних, можна приступати до створення структури бази, тобто структури її основних таблиць.

1. Робота починається з складання генерального списку полів - він може налічувати десятки і навіть сотні позицій.

2. Відповідно до типу даних, що розміщуються в кожному полі, визначають найбільш відповідний тип для кожного поля.

3. Далі розподіляють поля генерального списку по базових таблицях. На першому етапі розподіл проводять за функціональною ознакою. Мета - забезпечити, щоб введення даних в одну таблицю проводилося, по можливості, в рамках одного підрозділу, а ще краще - на одному робочому місці.

4. У кожній з таблиць намічають ключове поле. Як такого вибирають поле, дані в якому повторюватися не можуть. Наприклад, для таблиці даних про техніку таким поле може служити індивідуальний назва марки техніки.

5. За допомогою олівця і паперу розкреслюють зв'язки між таблицями.

Таке креслення називається схемою даних. Існує декілька типів можливих зв'язків між таблицями. Найбільш поширеними є зв'язки «один до багатьох» і «один до одного». Зв'язок між таблицями організовується на основі загального поля, причому в одній з таблиць воно обов'язково повинне бути ключовим, тобто на стороні «один» повинне виступати ключове поле, що містить унікальні значення, що не повторюються. Значення на стороні «багато хто» може повторюватися.

6. Розробкою схеми даних закінчується «паперовий» етап роботи над технічною пропозицією. Цю схему можна погоджувати із замовником, після чого приступати до безпосереднього створення бази даних.

Слід пам'ятати, що по ходу розробки проекту замовнику неодмінно приходитимуть в голову нові ідеї. На всіх етапах проектування він прагне охопити єдиною системою все нові і нові підрозділи і служби підприємства. Можливість гнучкого використання його побажань багато в чому визначається кваліфікацією розробника бази даних. Якщо схема даних складена правильно, підключати до бази нові таблиці неважко. Якщо структура бази нераціональна, розробник може випробувати серйозні труднощі і увійти до суперечності із замовником. Суперечності виконавця із замовником завжди свідчать про недостатню кваліфікацію виконавця. Саме по цьому етап попереднього проектування бази даних слід вважати основним. Від його успіху залежить, наскільки база даних стане зручною, і чи будуть з нею працювати користувачі. Якщо наголошується, що користувачі бази «саботують» її експлуатацію і вважають за краще працювати традиційними методами, це говорить не про низьку кваліфікацію користувачів, а про недостатню кваліфікацію розробника бази.

На цьому етапі завершується попереднє проектування бази даних, і на наступному етапі починається її безпосередня розробка. З цієї миті слід почати роботу з СУБД.

1. Розробити базу даних «Магазина побутової техніки «Електрон»», що дозволяє вести:

- облік товару;

- облік надходжень товару на склад;

- облік продажів товару різним покупцям;

- рахунки.

2. Основні вимоги до БД по функціональному набору:

3. Вимоги по обліку

- поповнення бази даних у зв'язку з надходженням нової техніки;

- облік кількість товарів на складі;

- складання звітів за станом товарів, таких як виручка і популярність товарів;

- підрахунок суми покупок клієнта.


Информация о работе «База даних магазину побутової техніки на прикладі магазину "Електрон"»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 30673
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 17

Похожие работы

Скачать
96502
19
5

... АТ “Тепловодомер” м. Митищі, завод “Точмаш” м. Володимир. Однак, по потужних лічильниках, таким як СТ - 50Х,Г - 01 для гарячої й холодної води завод є лідером на ринку. 3. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ ВОДОЛІЧИЛЬНИКІВ ПІДПРИЄМСТВА ДП “ХЗЕА”   3.1 Проведення маркетингових досліджень   Виявлення проблеми й формування цілей маркетингового дослідження. Останнім часом в Укра ...

Скачать
40160
1
1

... ів важко визначити, оскільки офіційна статистика відсутня та ігноруються такі важливі його фактори, як місцеве виробництва та тіньовий ринок. Дослідивши ринок комп’ютерної техніки міста, я відібрав 76 організацій, які займаються продажем комп’ютерів та комплектуючих і наданням супровідних послуг (їх адреси і назви в додатку 1). Всіх продавців комп’ютерної техніки в Рівному можна поділити на 3 ...

Скачать
55194
2
17

... що забув зберегти файли перед вимиканням комп'ютера, не від перебоїв в електромережі. Проблема безпеки баз даних вирішується тим, що в СКБД для збереження інформації використовується подвійний підхід. У частині операцій, як звичайно, бере участь операційна система комп'ютера, але деякі операції збереження відбуваються в обхід операційної системи. Методично правильно починати роботу з олівцем й ...

Скачать
152581
11
12

... івельною системою, Ваше підприємство зможе отримати всі позитивні результати, які дані рішення можуть принести. ВИСНОВКИ В дипломній роботі проведено аналіз стану електронної торгівлі в агропромисловому комплексі України і встановлено наступне: 1. Електронна торгівля – оптова, роздрібна торгівля, що характеризується замовленням, покупкою, продажем товарів з використанням інформаційних ...

0 комментариев


Наверх