4. Вимоги з продажу

- можливість швидкого пошуку товару для продажу і організації рахунку;

- наявність зручних форм для продажу.

 

2.2 Опис і обґрунтування вибору методу організації вхідних і вихідних даних

Розроблена база даних може обробляти вхідні і вихідні дані.

До вхідних даних відносяться інформація, яка зберігається в базі даних, ці дані можуть, змінюються у міру використання програми. А також вводиться інформація про постачальників, покупців, про характеристику товару, різноманітні рахунки, ціни на продукцію, групу товару, інформація про робітників.

Вихідними даними, тобто результатом функціонування програми є складання різноманітних звітів, такі як:

- кількість і сума проданої техніки по даті;

- кількість проданої техніки за день;

- кількість техніки на складі;

- залишок певної техніки по назві;

- залишок певної техніки по моделі;

- сума витрачена покупцем;

- рахунок.

Всі звіти виводяться відразу на друк (є і попередній перегляд), оскільки коректувати інформацію безпосередньо в звітах не можна, інакше порушиться достовірність інформації. Всю необхідну інформацію і її коректування ми вносимо у формах.


РОЗДІЛ 3. СТВОРЕННЯ БАЗИ ДАНИХ

 

3.1 Коротка характеристика IBExpert

Альтернативний механізм для зберігання даних IBExpert: база даних реєстраційних інформації, історії запиту, шаблони і т.п.. Цей механізм використовує регулярної IB/FB бази даних для зберігання і пошуку даних. Це дозволяє Вам, щоб прискорювати вашу роботу з IBExpert значно. Перш, ніж використання цієї можливості на якому Ви повинні створити спеціальну базу даних використовуючи Опції / База даних таб. Користувача IBE: Поворот Допускає Базу даних опції Користувача. Також можливо повинно використовувати Базу даних Користувача для зберігання даних виду проекту замість до теперішнього часу використаного шляху зберігання цих даних в межах зареєстрованої бази даних.

Визначте повний шлях для Бази даних Користувача. Це повинно включити ім'я також сервера подібно наступному: LOCALHOST:C:\Program Files\IBExpert\UserDB\MyIBEDB.DB Визначає ім'я користувача і пароль.

Щоб створювати нову базу даних вибору ", Створіть Базу даних з Основного Меню / База даних. При створенні бази даних з'являється діалогове вікно.

Рис. 3.1 - Створення бази даних


IBExpert є професіоналом, що інтегрував середовище для розробки і адміністрації InterBase і бази даних FireBird.

IBExpert включає багато кодуючи інструментальні засоби і характеристики: візуальні редактори для всієї бази даних об'єктів, редактор SQL і відладчик для завантажених процедур.

3.2 Створення таблиць

БД представляють зв'язану між собою сукупність таблиць-суті бази даних. Зв'язок між таблицями може знаходити своє віддзеркалення в структурі даних, а може тільки матися на увазі, тобто бути присутнім на неформалізованому рівні. Кожна таблиця БД представляється як сукупність рядків і стовпців, де рядки відповідають екземпляру об'єкту, конкретній події або явищу, а стовпці - атрибутам (ознакам, характеристикам, параметрам) об'єкту, події, явища.

Одне з найважливіших переваг баз даних полягає в тому, що можна зберігати логічно згруповані дані в різних таблицях і задавати зв'язки між ними, об'єднуючи їх в єдину базу. Така організація даних дозволяє зменшити надмірність даних, що зберігаються, спрощує їх введення і організацію запитів і звітів.

Для створення таблиці необхідно:

1. відкрити базу даних;

2. на вкладці «Таблиці» вибрати «Створення таблиці», відкриється вікно конструктора;

3. натискаємо кнопку «поля» і вводимо імена полів таблиці і вибрати тип даних для кожного поля, наприклад:

cod - integer

name - varchar

address - varchar

tel - varchar

index - varchar

director - integer

4. потім нажимаємо кнопку ;

6. натискаємо кнопку «данные» і вводимо дані по кожну полі.

Нижче описана структура основних таблиць:

Таблиця «Характеристика товару» призначена для однозначної ідентифікації товару номером і зберігання даних про товар. Вид таблиці «характеристика товару» представлена на Рис 3.2.

Рис. 3.2 - Вигляд таблиці «Характеристика товару»

В таблиці «реквізити підприємства» занесені дані про підприємство.

Рис. 3.3 - Вигляд таблиці «реквізити підприємства»


В таблицях «постачальники» і «покупці» внесені всі необхідні дані, що дає змогу приймати і продавати товар якнайшвидше. Вид таблиць представлені на Рис. 3.4 і Рис. 3.5.

Рис. 3.4 - Вигляд таблиці «покупці»

Рис. 3.5 - Вигляд таблиці «постачальники»


Информация о работе «База даних магазину побутової техніки на прикладі магазину "Електрон"»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 30673
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 17

Похожие работы

Скачать
96502
19
5

... АТ “Тепловодомер” м. Митищі, завод “Точмаш” м. Володимир. Однак, по потужних лічильниках, таким як СТ - 50Х,Г - 01 для гарячої й холодної води завод є лідером на ринку. 3. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ ВОДОЛІЧИЛЬНИКІВ ПІДПРИЄМСТВА ДП “ХЗЕА”   3.1 Проведення маркетингових досліджень   Виявлення проблеми й формування цілей маркетингового дослідження. Останнім часом в Укра ...

Скачать
40160
1
1

... ів важко визначити, оскільки офіційна статистика відсутня та ігноруються такі важливі його фактори, як місцеве виробництва та тіньовий ринок. Дослідивши ринок комп’ютерної техніки міста, я відібрав 76 організацій, які займаються продажем комп’ютерів та комплектуючих і наданням супровідних послуг (їх адреси і назви в додатку 1). Всіх продавців комп’ютерної техніки в Рівному можна поділити на 3 ...

Скачать
55194
2
17

... що забув зберегти файли перед вимиканням комп'ютера, не від перебоїв в електромережі. Проблема безпеки баз даних вирішується тим, що в СКБД для збереження інформації використовується подвійний підхід. У частині операцій, як звичайно, бере участь операційна система комп'ютера, але деякі операції збереження відбуваються в обхід операційної системи. Методично правильно починати роботу з олівцем й ...

Скачать
152581
11
12

... івельною системою, Ваше підприємство зможе отримати всі позитивні результати, які дані рішення можуть принести. ВИСНОВКИ В дипломній роботі проведено аналіз стану електронної торгівлі в агропромисловому комплексі України і встановлено наступне: 1. Електронна торгівля – оптова, роздрібна торгівля, що характеризується замовленням, покупкою, продажем товарів з використанням інформаційних ...

0 комментариев


Наверх