Акту звіряння взаємної заборгованості сторона в залежності від того, на

Бухоблік та аудит в сучасних умовах господарювання на Черкаському МППЗТ
Спеціальним конторам борги останніх, передоручивши їм ще й Вимога-доручення подається в банк покупця протягом 20 календарних днів з Акту звіряння взаємної заборгованості сторона в залежності від того, на Карткою.Крім даних про власника картки та номера його рахунка, на Переказний вексель (тратта) - письмовий документ, який містить Акцепт - це згода, засвідчена підписом трасата, сплатити вексель у Аудит безготівкових розрахунків Досліджуються всі можливі штрафи, пені, визнанні боржником Як наслідок цього, в бухгалтерському обліку транспорту вантажі МЕТОДОЛОГИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ НА ЧЕРКАСЬКОМУ МШІЗТ Коефіцієнт ],93 2,06 +0,1.3 0,7-0,8 "критичної" Засобів з обороту у дебіторську заборгованість є надзвичайно несприятливим Бюджет зросла протягом року на 53,7 т.грн., і на кінець року складає 104,6 Дебіторської заборгованості за звітний рік становить 103 дн., тобто
149598
знаков
94
таблицы
3
изображения

25 акту звіряння взаємної заборгованості сторона в залежності від того, на

користь кого склалося кредитове сальдо взаємозобов"язань, виконує оплату розрахунковими документами (платіжна вимога-доручення, платіжне доручення) або оформляє вексель.

В Україні взаємозалік нерідко використовується для розв"язання проблеми неплатежів, але поки що не вдається цілком позбутися взаємної заборгованості між суб"єктами господарювання і платіжна криза поглибюється. Для того щоб взаємозалік дав очікувані результати, необхідно передбачити обов"язкову участь у ньому всіх суб"єктів господарської діяльності, які мають дебіторську і кредиторську заборговність, а крім того, змінити алгоритм його проведення забезпечивши не двосторонній, а багатосторонній залік боргів.

Розрахунки в системі електронних платежів "клієнт-банк Створена в Україні система електронних платежів (СЕП) діє вже понад три роки, що дозволило відмовитися від використання поштових авізо, значно збільшити швидкість, якість та надійність платежів, гарантувати безпеку і конфіденційність банківської інформації. Після того, як за допомогою СЕП на міжбанківському рівні були вирішені деякі проблеми платежів, багато комерційних банків України почали створювати і впроваджувати систему типу "клієнт-банк" для забезпечення обслуговування клієнтів на сучасному рівні і розширення спектра банківських послуг.Нині за допомогою таких систем провідні комерційні банки в окремих регіонах обслуговують близько 30% клієнтів.

Система "клієнт-банк" забезпечує:

- передачу повідомлень між клієнтом та банком у зашифрованому вигляді за допомогою сертифікованих засобів захисту;

- автоматичне ведення протоколу (та захист цього протоколу від модифікації) передавання розрахункових документів між банком і клієнтом як у банк, так і в автоматизоване робоче місце клієнта;

- автоматичне архівування протоколів наприкінці дня.


26 Юридичною підставою для входження клієнта в систему електронних

платежів "клієнт-банк" і оброблення його електронних документів банком є окремий договір між ним і банком.

Автоматичне робоче місце клієнта забезпечує автоматичне ведення поточного стану власного рахунку в банку, враховуючи проведені початкові та зворотні гшатежі.Електронні документи, що подаються клієнтом у банк, мають відповідати формату платіжних документів системи електронних платежів НБУ, із зазначенням електронних цифорових підписів відповідальних осіб платника, яким згідно з установчими документами надане право підпису.

При використанні системи "клієнт-банк" здійснюється звіряння (квитовка) файлів початкових і зворотних платежів між банком і автоматизованим робочим місцем клієнта, підготовка виписки за платіжними операціями клієнта в банку протягом операційного дня та звіряння цієї інформації з інформацією із автоматизованим робочим місцем клієнта наприкінці дня.

Після отримання від банку виписки з рахунку клієнт складає "'Реєстр розрахункових документів, які відправлені в банк каналами зв"язку і прийняті банком до оплати".

Одним із основних напрямків діяльності НБУ на сьогодні є утворення національної системи масових електронних платежів, яка базується на використанні банківських платіжних карток.

Згідно з положенням НБУ "Про впровадження пластикових карток міжнародних платіжних систем" від 24.02.97 p. банківська платіжна картка -пластиковий ідентифікаційний засіб, за допомогою якого можна керувати банківським рахунком, тобто здійснювати операції сплати за товари, послуги та отримувати готівкові кошти.

У процесі розвитку карткових систем виникло багато різновидів пластикових карток, які розрізняються за призначенням, функціональними та технічними характеристиками і категоріями споживачів.Банківські платіжні картки лише одна з гілок "дерева" пластикових карток.


27

На рис. 1.6 наведена кваліфікація банківських платіжних карток за п"ятьма ознаками.

Види банківських платіжних карток

За способом запису інформації

За схемою розрахунків

За класом карток

За власниками

За платіжними системами

Мікро­процесорні

Едекіронний гаманець

Звичайні

Індивідуальні

Міжна­родні

3 магнітною смугою

Дебетна картка

Приві­лейовані

Корпоративні

Націо­нальні

.

Ембосоваїгі

Кредитна к&ртка

Локальні

 

Рис. 1.6. Кваліфікація банківських платіжних карток

Найпростішою формою запису інформації на картку є ембосування -рельєфне нанесення номера картки, строку дії, прізвища та імені власника.

Магнітний запис вважається найрозповсюдженішим способом нанесення інформації на платіжні картки.Інформація, що міститься на магнітній смузі, включає в себе відомості про власника картки та саму картку.

Смарт-картка - гшастиковий прямокутник, аналогічний картці з магнітною смугою, але замість смуги в таку картку вбудовано мікропроцесор, який дозволяє змінювати записану інформацію при проведенні операцій з



Информация о работе «Бухоблік та аудит в сучасних умовах господарювання на Черкаському МППЗТ»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 149598
Количество таблиц: 94
Количество изображений: 3

0 комментариев


Наверх