2.1.2. Останній етап стратегічного планування завершується  Вибором стратегії.

Оцінюючи реальну ситуацію на ринку України автомобілів концерну„Volkswagen” (від 3 до 26% ринку України (див. рис. 5)) можна вибрати наступну стратегію:

–    в 2005 – 2010 роках ємність ринку України буде оцінюватися біля 700 – 800 тис. автомобілів при позитивному розвитку економічних реформ суспільства. Звідси 50 – 70 тис шт. концерну „Volkswagen” повинно бути продано в 2010 році. З того, на Львівському регіоні буде охоплювати 3 – 5% від загального кількості –тобто 2 тис. автомобілів в рік і 160 в місяць

–    Взявши до уваги середній ресурс легкового автомобіля, що складає 5 –7 років всього буде знаходиться в експлуатації біля 200 – 400 тис автомобілів. З того у Львівському регіоні - приблизно 12 тис. автомобілів Це являється реальним навантаженням по обслуговуванні на наш регіон. Враховуючи досвід минулих років, частину обслуговування і ремонтних робіт візьмуть на себе : майстри-одиночки а також традиційно для нашої психології ремонт будуть робити самі власники автомобілів, приходимо до висновку, що реальних клієнтів в нашому МП залишиться 5 – 7 тис. в рік

Стратегія МП – створити якісний сервіс по найнижчих цінах.

Тактика – створити імідж сервісу в нашому регіоні, за межами його, а також по всій Україні. Створити такі умови, щоб люди не боялись купувати автомобілі даної марки, розуміли, що вони є економічні та надійні в експлуатації і, що завжди якісно і своєчасно можна їх обслужити на одному з сервісів фірми серед яких наш є найкращий.

Політика спрямована на досягнення наших цілей:

–    для постійних клієнтів ввести грошові знижки;

–    для якісного сервісу створити технічно оснащені робочі місця, застосувати комп’ютерної діагностику;

–    для своєчасного сервісу – організувати склад запчастин на місці з широким асортиментом деталей, які найчастіше підлягають заміні.

Правило для нормального функціонування нашого підприємства є:

–    свій склад запчастин;

–    своя діагностика;

–    повна комп’ютерна обробка фактур, накладних та робочих і технічних документів;

–    постійне підвищення професійного рівня.

Для досягнення даних цілей здійснюється формування бюджету.

Бюджет виражається в конкретних грошових одиницях. В основі його грошових надходжень лежать інвестиції іноземного капіталу, а також кошти вкладені в запчастини, які віддаються під реалізацію.

Що стосується управління за цілями, то на даному підприємстві треба:

виходячи, із числа 5 –7 тис автомобілів в рік, звідси 20 автомобілів в робочий день повинно пройти через наш сервіс, а один робітник в зміну обслуговує в середньому 3 – 4 машини, беручи до уваги, щоб клієнт не чекав треба створити:

–    10 робочих місць універсального ремонту, техогляду;

–    5 вузькоспеціалізованих місць для кузовних робіт.

При оцінці стратегії приходимо до висновку, що необхідно створити для керівника, його замісника і майстрів групи вивчення німецької (англійської) мови, організувати групи працівників для поїздки в Німеччину та Чехію, щоб ознайомитись з сучасним сервісом і перейняти досвід роботи.

2.1.3. Бізнес-планування

2.1.3.1. Вступ

Діяльність МП планується проводити в межах, дозволених чинним законодавством України.

Базовими видами діяльності є гарантійний та післягарантійний ремонт автомобілів, технічне обслуговування та продаж запасних частин, що використовуються для ремонту автомашин марок: „Volkswagen”, „Audi”, „Skoda”, „Seat”.

2.1.3.2. Характеристика послуг і товару реалізації.

Вид послуг є типовим і широко використовується в сфері автомобільного бізнесу. Специфікою даної діяльності є вузька спеціалізація в рамках сервісу всієї гами моделей однієї західної фірми по типу радянських станцій ТО ВАЗ.

Підприємство має повноваження авторизованого сервісу фірми – це основна специфіка, перевага і відповідальність.

Можливий обсяг сервісного обслуговування до 100 одиниць. Орієнтований прибуток 5000 гр.

Поточна ситуація на ринку сервісного обслуговування характеризується як така, що розвивається. Передбачається створення, аналогічних авторизованих підприємств фірмами конкурентами Opel, Renault, Daewoo.

Сервіс переживає момент переходу від приватних одиночок до спеціалізованих станцій, обладнаних сучасним обладнанням для діагностики і ремонту з наданням гарантій і знижок постійним клієнтам.

2.1.3.3. Оцінка ринку збуту і конкуренції

Автомобілі даного концерну розраховані на рівень споживача вище середнього рівня, а така марка як „Skoda” на середнього споживача. Беручи до уваги стабілізацію економічної ситуації в країні та зростання добробуту населення люди все більше будуть купувати автомобілі даного концерну, тому що вони є комфортними, практичними та надійними. Продукція даного концерну охоплює всі типи споживачів з різними смаками та бажаннями, тому привабливим аргументом стане розвинутий сервіс та доступність на ринку фірмових запасних частин.

Ціни на запасні частини близькі до конкурентів, крім витратних частин – фільтри, паси, гумові вироби та світлотехніка, що є базова для всіх моделей і становить біля 70 % від цін конкурентів.


Информация о работе «Розробка системи менеджменту в організації малого підприємства по технічному обслуговуванню та ремонту автомобілів»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 65798
Количество таблиц: 32
Количество изображений: 4

Похожие работы

Скачать
38885
21
0

... зми мотивування і заносимо їх в Таблицю 3 Таблиця 3 Застосовування теорії мотивації На МП по авторизованому сервісу та продажу автомобілів FiatНазва теорії мотивації Короткий зміст та Особливості Примінення Обгрунтуван –ня можливості застосування в організації Елементи си- стеми матер. стимулюванн праці, де ві –добржен теор ...

Скачать
56822
24
3

... потребує удосконалень відповідно до сучасних потреб. 5 Працівники повинні бути віком від 21 р. повинні бути кваліфіковані у тому виді роботи,яку виконують. 6 Ресурси Мале приватне підприємство «Автошлях» з метою забезпечення своє діяльності у майбутньому кваліфікованими кадрами здійснює оплату за навчання для деяких студентів,а також щомісячно відраховує 5% від прибутків у резервний фонд ...

Скачать
122433
4
4

... ремонтні роботи, контролювати їх виконання, розподіляти трудозатрати по видах ремонту і аналізувати їх, раціонально використовувати ресурси.   ВИСНОВКИ Дослідження питань вдосконалення організації технічного обслуговування виробництва, які здійснено в даній дипломній роботі дозволило зробити наступні висновки: 1. Дослідження СТОіРО різного рівня централізації показало, що вона не стала ...

Скачать
189918
36
68

... бюджету і на їхній основі повинні робитися відповідні організаційні висновки. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕХА ОСНАСТКИ ДОПОМІЖНОГО ВИРОБНИЦТВА ПІДПРИЄМСТВА ПО ВИРОБНИЦТВУ МЕБЛІВ ЗАО “НОВИЙ СТИЛЬУКРАЇНА”   2.1 Характеристика діяльності та продукції підприємства ЗАО “Новий стиль Україна”   Підприємство ЗАТ “Nowy Styl Ukraine”(“Новий СтильУкраїна”) – це спеціалізоване підприємство по ...

0 комментариев


Наверх