2.1.3.4. Стратегія маркетингу.

Продаж автозапчастин планується проводити через автомагазин. Базовий логічно розмістити інтегрально разом зі сервісом на оживленій автомагістралі по аналогу зі світовими стандартними. Додатково, в міру дохідності першої хвилі роботи на ринку, розвиток експозиції товару провести через магазини-салони в центральних частинах міст Західної України. Конкурентність цін дає можливість використати вигідне географічне положення базового підприємства, що істотно знижує ( на 30 % ) транспортні витрати по доставці автозапчастин від заводу-виробника.

Промоція товару з використанням всіх засобів масової інформації доцільна, проте найефективніший засіб реклами – телебачення – обмежений в зв’язку з високими коштами, тому реальніше використовувати рекламні оголошення в газетах, журналах, на дорожніх рекламних щитах, радіо та Інтернет.

Стимулювання продажу запчастин, крім прямої оплати авансом, розвивається шляхом:

–          впровадження продажу в кредит;

–          поставок запчастин по договорам;

–          розширення об’єму і гарантійного періоду до 2-3 років;

Комплектування сервісу персоналом з новим підходом до роботи знаннями електроніки, обчислювальної техніки, комп’ютерної обробки результатів, роботи майстрів-механіків і повне тестування результатів огляду – кожне відвідування з дрібним ремонтом плюс, за згодою клієнта, оперативне тестування профілактичного плану функціонування механізмів, що впливають на безпеку руху, в т.ч. світлотехніку.

2.1.3.5. План виробництва.

Виробнича база складається з двох основних підрозділів.

Салон продажу 20 м² і станція обслуговування. Салон продажу розміщений в оглядовому місці, “лицем до купця”. Створено максимальний доступ до взірців, освітлення, музичне супроводження, повний набір каталогів.

Сервісна майстерня 200 м² обладнана 5 робочими місцями з підйомниками та одним резервним з оглядовою ямою, з розрахунку – 4 клієнти в ремонті по запису плюс один терміновий, екстрений.

Забезпечення витратними матеріалами та запчастинами на перших порах через спеціалізовані фірми в Україні. По мірі розвитку об’ємів – створення власного консигнаційного складу запчастин через постачання від заводу-виробника. Витрати на утримання складу перекриваються доходами від продажу частин.

Обладнання, крім підйомників, повний комплект ручного інструменту універсального та спеціалізованого і обов’язково тестери і комп’ютери для ремонту сучасних авто з електронними системами керування та захисту.

Загальна вартість статутного фонду для забезпечення старту - 1 млн. гр.  

2.2. Організування

2.2.1.У відповідності до стратегічного плану вибираємо структуру нашого малого підприємства по технічному обслуговуванню та ремонту автомобілів. Для цього будуємо органіграму управління рис .1.

 

 

 

 

 

 

 

 


Рис. 1 Органіграма управління МП

2.2.2. Далі описуємо чисельність і функції посадових осіб, розв’язуємо питання їх делегування і повноваження. Дані заносимо в табл. 2.

Таблиця 2

Фактична (раціональна) чисельність і функції посадових осіб в малому підприємстві по технічному обслуговуванню та ремонту автомобілів.

Посади керівників Чисельність осіб

Функції

(види діяльності працівників)

Відповідальність і

повноваження

Генеральний директор

Керівник сервісу

Заступник з маркетингу

Бухгалтер

Начальник відділу постачання

Начальник торгового відділу

Начальник відділу реклами

Один

Один

Один

 Один

Один

Один

Один

Загальне керівництво,

робота з інвестором.

Рішення технічних питань, пов’язаних з сервісом.

Керівництво відділами постачання, збуту та реклами.

Фінансовий облік.

Забезпечення запчастинами по оптимальних цінах.

Продаж запчастин, пошук потенційних клієнтів, забезпечення товарообігу.

Забезпечення активної дії на ринок за допомогою всіх доступних заходів.

Вирішує всі фінансові і кадрові питання, питання роботи з інвестором.

Відповідає за технічний стан відремонтованих автомобілів. Приймає роботу і здає клієнтам.

Відповідає за якісну роботу підпорядкованих відділів, цінову політику та створення іміджу МП.

Відповідає за фінансовий стан на МП, податки і розрахунки з клієнтами.

Відповідає за створення консигнаційного складу запчастин, облік і своєчасне поповнення. Вибирає поставників і ціни.

Вирішує текучі питання пов’язані з номенклатурою пропозицій і проводить цінову політику до потенційних покупців.

Реклама, формування попиту, СТИЗ, прямий маркетинг...

 

В раціональній органіграмі МП ліквідуються Заступник з маркетингу та відділ реклами. Начальник Відділу постачання та Начальник торгового відділу стають заступниками Генерального директора. Функції відділу реклами переходять в торговий відділ.


Информация о работе «Розробка системи менеджменту в організації малого підприємства по технічному обслуговуванню та ремонту автомобілів»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 65798
Количество таблиц: 32
Количество изображений: 4

Похожие работы

Скачать
38885
21
0

... зми мотивування і заносимо їх в Таблицю 3 Таблиця 3 Застосовування теорії мотивації На МП по авторизованому сервісу та продажу автомобілів FiatНазва теорії мотивації Короткий зміст та Особливості Примінення Обгрунтуван –ня можливості застосування в організації Елементи си- стеми матер. стимулюванн праці, де ві –добржен теор ...

Скачать
56822
24
3

... потребує удосконалень відповідно до сучасних потреб. 5 Працівники повинні бути віком від 21 р. повинні бути кваліфіковані у тому виді роботи,яку виконують. 6 Ресурси Мале приватне підприємство «Автошлях» з метою забезпечення своє діяльності у майбутньому кваліфікованими кадрами здійснює оплату за навчання для деяких студентів,а також щомісячно відраховує 5% від прибутків у резервний фонд ...

Скачать
122433
4
4

... ремонтні роботи, контролювати їх виконання, розподіляти трудозатрати по видах ремонту і аналізувати їх, раціонально використовувати ресурси.   ВИСНОВКИ Дослідження питань вдосконалення організації технічного обслуговування виробництва, які здійснено в даній дипломній роботі дозволило зробити наступні висновки: 1. Дослідження СТОіРО різного рівня централізації показало, що вона не стала ...

Скачать
189918
36
68

... бюджету і на їхній основі повинні робитися відповідні організаційні висновки. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕХА ОСНАСТКИ ДОПОМІЖНОГО ВИРОБНИЦТВА ПІДПРИЄМСТВА ПО ВИРОБНИЦТВУ МЕБЛІВ ЗАО “НОВИЙ СТИЛЬУКРАЇНА”   2.1 Характеристика діяльності та продукції підприємства ЗАО “Новий стиль Україна”   Підприємство ЗАТ “Nowy Styl Ukraine”(“Новий СтильУкраїна”) – це спеціалізоване підприємство по ...

0 комментариев


Наверх