2.     АВТОЦЕМЕНТОВОЗ САМОРОЗВАНТАЖНИЙ ТЦ-4 (С-927)

Автоцементовоз (мал. 3) призначений для транспортування безтарного цементу від складів силосного і комори типів, критих залізничних вагонів і вагонів-цементовозів на приоб’єктні склади. Він може використовуватися для перевезення алебастру, мела, заповнювача асфальтобетону, мінеральних добрив і інших матеріалів, близьких по фізичних властивостях цементу.

Мал. 3. Автоцементовоз ТЦ-4 (С-927)

Навантажувально-розвантажувальні операції, виконувані автоцементовозом; гравітаційне завантаження з силосу, вакуумне самозавантаження з складів типа комори і критих залізничних вагонів, пневматичне перевантаження цементу з вагонів-цементовозів, розвантаження в оклади силосного і комори типів за допомогою власного або будь-якого іншого компресора.


Рис 4. Конструктивна схема цементовоза

1 - - автотягач; 2 — компресор; 3 — завантажувальний люк; 4 — цистерна-напівпричіп; 5 — рукав; 6 — розвантажувальний люк; 7 — опорна стійка


Мал. 5. Схема самозавантаження автоцементовоза: / - - ротаційний компресор; 2 — інерційний фільтр; 3 — фільтр II ступеня; 4 — зворотний клапан; 5 — огорожне сопло; 6 — завантажувальний рукав; 7 — розвантажувальний рукав; 8 — розподільна завантажувальна труба; 9 — сигналізатор рівня; 10 — фільтр I ступеня; 11 — кришка люка; 12 — цистерна; 13 — рукав; 14 — мановакуумметр; 15 — пробковий крап; 16 — аерожолоб; 17 — повітропровід; 18 - вакуумметр; 19 — вологомасло-відділювач

Автоцементовоз складається із спеціального устаткування тягача ЗІЛ-130В1-66 і цистерни-напівпричепа (мал. 4). Сідельний тягач, виготовлений на базі автомобіля ЗІЛ-130 із заднім провідним мостом, обладнаний сідельно-зчіпним пристроєм і висновками до пневмоелектро обладнання цистерни-напівпричепа. На тягачі встановлений ротаційний компресор з приводом від двигуна тягача. Цистерна-напівпричіп несучої безрамної конструкції спирається передньою частиною на сідельний пристрій тягача і задньої — на вісь ходових коліс. Цистерна циліндрової форми має еліптичні днища і нахилена у бік розвантаження на 7°.

Усередині цистерни з двох сторін під кутом 45° приварені укоси, які в нижній частині цистерни утворюють жолоб для установки знімного аеролотка. Аеролоток складається з металевого жолоба і м'якої пористої перегородки шириною 200 мм Заміна аеролотка і зняття його при ремонті здійснюються через монтажний люк в задньому днищі цистерни, зверху цистерни є завантажувальний люк з гумовою прокладкою, герметично що закривається кришкою за допомогою важеля і гвинта з гайкою.

В нижній частині цистерни кріпиться розвантажувальний патрубок з краном, продувною форсункою і кульовою головкою для приєднання швидкоз’ємного замка гнучкого цементовода. Кран служить для регулювання продуктивності і швидкого припинення розвантаження цистерни і забезпечує можливість створення тиску в цистерні до початку розвантаження.

Устаткування для самозавантаження (мал. 5) включає фільтри I і II ступенів, огорожне сопло з регульованою подачею повітря, розподільну завантажувальну трубу і сигналізатор рівня. За допомогою цього устаткування цемент можна забирати з підлоги критого залізничного вагону (складу комори) і завантажувати в цистерну автоцементовоза. Повітря з цистерни відсисається компресором через три ступені очищення і викидається в атмосферу. При заповненні цистерни автоцементовоза до встановленого рівня спрацьовує сигналізатор рівня, сполучений із звуковим сигналом автотягача, попереджаючи про необхідність припинення самозавантаження.

При розвантаженні автоцементовоза розвантажувальний патрубок за допомогою рукава з швидкоз’ємним замком з'єднується з транспортним цементоводом силосного окладу цементу і включається в компресор, подаюче повітря в цистерну. По досягненні в цистерні робочого тиску до продувної форсунки, встановленої на розвантажувальному патрубку, подається повітря і відкривається розвантажувальний кран. Закінчення розвантаження визначається по манометру, свідчення якого в цей час падає до нуля.

Пневмообладнання для самозавантаження цементу складається з ротаційного компресора (він може працювати і в режимі вакууму-насос), вологомасловідділювача, колектора із запобіжним клапаном і манометром н системи повітреводів з кранами і зворотними клапанами.

Пневматична гальмівна система, ручне гальмо стоянки і електроустаткування цистерни-напівпричепа запозичена від напівпричепа МАЗ-885. Гальмо стоянки служить для загальмовування цистерни-напівпричепа при зчепленні і стоянці. Під час стоянки без тягача і цементу цистерна-напівпричіп спирається на дві висувні стійки.

ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Вантажопідйомність, т 8

Місткість цистерни, м37

Час, хв:

самозавантаження20

розвантаження 2 0

Дальність подачі, м;

по горизонталі50

по вертикалі. 25

Компресор:

типротаційний

продуктивність, м3/хв 6

споживана потужність, кВт 13,5

Робочий тиск в цистерні, МПа..... 0,1

Діаметр завантажувального люка, мм 400

Діаметр завантажувального патрубка, мм 75

Діаметр розвантажувального патрубка, ми 100

Найбільша швидкість руху по шосе, км/год 80
Габаритні розміри, мм:

довжина... 8890

ширина 2360

висота 2950

Маса (без вантажу), кг 7300

Виготівник — прилуцький завод будівельних машин імені XXV з'їзду КПРС (251350, р. Прилуки Чернігівської обл.).


Информация о работе «Автоцементовози»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 26178
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 15

Похожие работы

Скачать
118395
0
1

... назад у сховище. По закінченні завантаження забірний рукав встановлюють у транспортне положення за допомогою гідроциліндра. 4. Використання добрив та охорона навколишнього природного середовища 4.1 Заходи безпеки при роботі з добривами При роботі з добривами треба дотримуватись заходів особистої безпеки: працювати в рукавицях, масках, бо багато добрив подразнюють шкіру і дихальні ...

Скачать
153018
13
0

... для выдачи загрязненного воздуха с горных работ верхних горизонтов в количестве 545 м3/сек, функции сохраняются на весь период отработки залежей Центральная, Риддерская, Заводская. Проектом «Реконструкция рудников Риддер-Сокольного месторождения», в соответствии с которым велось строительство и эксплуатация рудников, предусматривалась максимальная производительность по добыче руды объемом 2850 ...

Скачать
38236
21
6

... Строительная климатология и геофизика. М., 1983. 136 с. 3. Автомобильные дороги. М., 1986. 52 с. 4. Организация строительного производства. М., 1985. 54 с. 5. Техника безопасности в строительстве. М., 1980. 255 с. 6. Автомобильные дороги. М., 1986. 111 с. 7. СНиП 4.02-91*. Сборники сметных норм и расценок на строительные работы. Сб. 27: Автомобильные дороги. М., 1990. 126 с. 8. СНиП ...

Скачать
34739
15
0

... 2Впол.укр.)L=(22,5+2*1,5)*11800=300900м2 5.  Обсыпка обочин песком S=(Bоб+(0,05*i)*2)L=(3+0,05*1,5)*2*11800=37170м2   Таблица 10. Ведомость объемов работ и потребностей в основных материалах и полуфабрикатов для строительства дорожной одежды на участке автодороги № п/п Наименование работ и конструк- тивного слоя дорожной одежды Источ- ник обоснова- ния Коли- ...

0 комментариев


Наверх