Міністерство освіти і науки України

Національний університет водного господарства та природокористування

Кафедра фінансів і економіки

природокористування

 

Бізнес-план

Відкриття піцерії швидкого обслуговування “Італія”

Виконала:

студентка ФЕіП

групи ЕП-24

Пилипчук К.В.

Перевірив:

Подлевський А.А.

Рівне 2007


Зміст

Резюме

1.   Характеристика продукту підприємства

2. Характеристика конкурентів підприємства

3. План маркетингової діяльності підприємства

4. Виробничий план підприємства

5. План постачання

6. Організаційний план

7. Фінансовий план

8. Оцінка ризиків


Резюме

Проект має назву: Відкриття піцерії швидкого обслуговування “Італія”.

Метою даного проекту є відкриття пункту громадського харчування – піцерії “Італія” у м. Рівне. Аналізуючи ринок збуту, можна сказати, що в місті при сьогоднішній кількості пунктів громадського харчування попит перевищує пропозицію. Хоча на сьогодні цю нішу ринку певною мірою зайнято, то буде відчуватись певна конкурентна боротьба.

Ми конкурентноздатність фірми забезпечимо: зручністю розташування, високими смаковими якостями блюд, різноманітністю асортименту блюд, рівнем якості сервісу й обслуговування, затишною і приємною атмосферою у приміщенні, гарним підібраним інтер’єром, який дозволяє відчувати себе як в домашньому колі.

Персонал фірми комплектується з висококваліфікованих працівників. Загальна кількість найманого персоналу 15 чоловік.

Для фінансування проекту планується привернути пільговий кредит у сумі 150000 гривень терміном на 2 роки під 18 % річних.

Проект буде реалізовуватись у місті Рівне, на вулиці Чорновола, в районі центрального універмагу. При цьому мають бути досягнуті наступні цілі:

ü  розвиток сфери середнього підприємництва;

ü  створення нових робочих місць;

ü  задоволення потреб громадян;

ü  вирішення проблеми насичення ринку високоякісною продукцією з низькою ціною відповідно до рівня доходів населення.


1.   Характеристика продукту підприємства

Піцерія “Італія” відрізняється від інших піцерій:

·     відвідувачів обслуговують офіціанти;

·     не використовуються напівфабрикати;

·     піца готується в присутності клієнта.

Основним продуктом пі церії є піца, навколо неї створюється весь асортимент, вона основне джерело доходу.

Доля піци в Україні склалася вдало: прихильність до неї скорила усі віки і соціальні верстви населення Такий бізнес популярний, а, отже, і вигідний. В Україні перші пі церії почали з’являтись на початку дев’яностих. Піцу полюбили практично всі. Велика кількість її видів не дозволяє приїдатись. Завжди створюються нові види піци за пропозицією відвідувачів.

Крім піци клієнтові нашої пі церії також буде запропоновано широкий вибір інших продуктів: салати, напої, десерти і т.д. Піцерія – дуже широке поняття, здатне вмістити в собі блюда різних кухонь. Обов’язкові в меню пі-церії спирті напої.

Усі види піци різні за смаком, а за розміром ми плануємо виробляти два види піци:

-      медіум-піцу (діаметр 25 см);

-      міні-піцу (діаметр 15 см).

Справжня італійська піца повинна бути виконана на тонкому тісті, тому дуже важливо, щоб тісто було правильно замішане і правильно розкатане.

Хороша піца має відповідати таким характеристикам:

o  головне в піці – корж. З одного боку, він служить лише основою для різних наповнювачів і тому повинен бути досить тонким, з іншого – невдало приготовлений корж псує усе враження від піци;

o  корж повинен бути хрустким, але м’яким, так, щоб можна було скласти, не розламавши скоринку;

o  головне в коржі – тісто. Воно повинне готуватись на натуральній маслиновій олії першого ступеня очищення, щоб доставити гостю піцерії максимальне задоволення;

o  піца – це шедевр страв, а не харчова маса. ЇЇ смак не повинен бути монотонним, змінюючись у міру споживання продукту. Смак одно- го компонента не повинен перебивати смак іншого.

o  при приготуванні піци повинні використовуватись лише свіжі й натуральні компоненти – заморожені напівфабрикати вбивають смак цього блюда;

o  піца має випікатись у спеціальній печі, що дозволяє підтримувати температуру на рівні не нижче 300 градусів.

Піца – сухий продукт, який потрібно чим-небудь запивати. Отже, супроводжуючими товарами будуть соки, води, пиво, вино. Так як піца – продукт швидкого приготування й споживання, то значить важкі спиртні напої (наприклад, горілка) у піцерії зайві, тому що вони руйнують концепцію закладу. Не слід забувати, що піца – продукт італійський, і супутні товари теж мають бути витримані в цьому стилі.

Створене підприємство планується розмістити в центрі міста Рівне, у районі центрального універмагу. Саме у центрі міста є магазини, офіси, кінотеатр, автобусні зупинки, де зосереджується велика кількість людей.

Нашу піцу будуть споживати працівники цих організацій, підприємств, установ, закладів, що під час обідньої перерви можна одночасно і пообідати і поспілкуватися з колегами чи із друзями, а також можуть замовити піцу на робоче місце чи додому; молодь, що може чудово провести свій вільний час з друзями і одночасно підкріпитися піцею; сім’ї, які вирішили пообідати не в дома , але разом.

Ми орієнтуємося на споживачів середнього і високого рівнів доходу.

Асортимент піцерії буде включати близько 6 найменувань піци. Ціни приблизно будуть орієнтуватися на суму 5-9 гривень (на міні-піцу) і 9-12 гривень (на медіум-піцу).

Зручне розташування нашої піцерії забезпечить велику кількість клієнтури. Однак, усе рівно існує ризик, що продукція нашої піцерії не буде користуватися бажаним попитом. Оцінюючи місткість ринку і описуючи характер клієнтури, можна сказати, що майже всі учні і студенти підтримують відкриття піцерії в центрі міста, найбільше значення для них має доступна ціна, друге місце займає звичайно якість, а сервіс і час обслуговування займають однакове третє місце. Якщо говорити про споживачів віком від 20-30 років, тут аналогічно більша кількість за відкриття, ніж проти відкриття пі церії, ціна на першому місці, якість – на другому, час обслуговування – на третьому, а сервіс – на четвертому, тому що у більшості громадян цього віку стає менше вільного часу.

Говорячи про споживачів віком 30-40 років, то більшість підтримує відкриття пі церії, хоч їх кількість зменшується з кожною старшою віковою групою, багатьом споживачам все одно, і невелика кількість не підтримує відкриття пі церії. Ціна і якість займають однакове місце в значенні для споживачів, та сервіс починає перевищувати час обслуговування.

Якщо характеризувати вікову групу більше 40 років, можна сказати, що більшість споживачів нейтрально відносяться до відкриття пі церії, але більшість за відкриття – переважає перед тими хто проти відкриття.

В цілому, можна сказати, що населення підтримає відкриття ще однієї піцерії. Основною клієнтурою буде молодь і населення молодого віку, які працюють в центрі.

Щоб привернути увагу великої кількості клієнтів необхідно:

v забезпечити відмінну якість піци і інших продуктів нашої піцерії;

v організувати швидке обслуговування клієнтів на високому рівні;

v забезпечити гарний сервіс обслуговування клієнтів;

v створити гнучку цінову політику, яка передбачатиме систему знижок;

v створити послугу “піца з собою”;

v дати “голосну” рекламу.



Информация о работе «Відкриття піцерії швидкого обслуговування "Італія"»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 35728
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
67607
18
11

... 163 13,92 613,09 102 395,05 Разом: 4434,17 2721,81 6. План постачання Основні продукти, необхідні для виробництва піци й іншої продукції піцерії, представлені в табл. 7. Головними труднощами у здійсненні проекту відкриття піцерії є добір постачальників високоякісної сировини і готової продукції та формування стійких зв'язків із ними. При укладанні договор ...

Скачать
26521
4
2

... комерційні та творчі ідеї, які стимулюють продажі із короткі терміни. Також це комплекс заходів стимулюючого впливу, які прискорюють чи посилюють зворотну реакцію ринку. При відкритті підприємства на протязі одною тижня ми будемо використовувати стимулювання споживачів. Це дегустація товарів з використанням купонів, які дають право на доставку піци додому безкоштовно при попередньому замовленні. ...

Скачать
304576
89
18

... Чарка, стакан 4 320 2 80 400 Столові прибори (комплект) 4 320 2 80 400 Далі наведемо характеристику посуду, який будуть використовувати в комплексному закладі ресторанного господарства (табл. 2.8–2.11). Таблиця 2.8. Характеристика та призначення класичного вітчизняного порцелянового та фаянсового посуду Найменування Розміри, мм Місткість, см3, порцій Призначення ...

Скачать
165764
8
5

... передбачає можливість самообслуговування відвідувачів відкритих майданчиків, підприємств громадського харчування, кафе, барів, ресторанів. 3. Технологія і особливості приготування, асортимент і характеристика страв ресторану «Картопляна Хата»   3.1 Рецепти страв мексиканської кухні Мексиканські страви дуже різноманітні і надзвичайно чудові. Вплив іспанських і індіанських культур є дуже ...

0 комментариев


Наверх