2. Характеристика конкурентів підприємства

Проаналізувавши конкурентів, ми зможемо працювати ефективніше. Нам для цього потрібна інформація про послуги, які вони надають, ціна, яка встановлена на ці послуги, коло клієнтів, що обслуговування.

В нашому місті є кілька подібних піцерій до нашої, які можна вважати потенційними конкурентами. Щоб переконатися в тому, чи дані піцерії не будуть нести реальної конкурентної небезпеки для нас, потрібно проаналізувати кожен з них.

Таблиця 1.

Порівняльна оцінка основних конкурентних показників потенційних конкурентів нашої піцерії

 

Назва

Показники

Рівень цін

Наявність кухні

Якість продукту

Рівень сервісу

Рівень доходу клієнтури

Наша піцерія “Італія”

середній наявна висока високий середній і високий

Піцерія “Метро”

високий наявна висока високий високий

Піцерія “Челєнтано”

середній наявна середня високий середній і високий

Піцерія “Аміго”

середній відсутня - середній середній і високий

Піцерія “Калинка”

середній відсутня - високий середній і високий

Піцерія “Тет-а-тет”

високий наявна висока високий високий

З наведеної таблиці випливає висновок, що поблизу планового місця розташування нашої піцерії є кілька закладів, які можна вважати гідними конкурентами. Тому, ми забезпечимо середній рівень попиту на нашу продукцію, але певні особливості надання послуг нашою піцерією будуть його підвищувати.

 


3. План маркетингової діяльності підприємства

Метою маркетингової діяльності є цільова орієнтація і комплектність, тобто створення умов для роботи піцерії, при яких може успішно виконувати свої задачі.

Маркетинг виконує певні заходи в наступних напрямках:

ü  Товарна політика.

ü  Ціноутворення.

ü  Стимулювання збуту.

ü  Реклама.

Організація товарної політики піцерії застосовує декілька стратегій:

1)  стратегія сегментування, яка дозволяє з’ясувати, яку кількість сегментів ринку необхідно охопити при реалізації послуг;

2)  стратегія розвитку й просування за рахунок того продукту, який має найбільший попит;

3)  стратегія інновацій, що призводить до створення нових продуктів.

Аналізуючи ціноутворення потрібно враховувати:

·     собівартість послуг;

·     ціни конкурентів;

·     ціну створену попитом на дану послугу.

Стратегія ціноутворення орієнтована на запобігання спаду у збуту та зменшення впливу конкурентного середовища і учасників сфери збуту. Тут застосовуватиметься метод націнок, тобто до собівартості кожної ціни додається торговельна націнка (із метою отримання прибутку), що у свою чергу зменшується на суму ПДВ.

Реклама тісно пов’язана з процесом утворення іміджу піцерії. Метою проведення реклами є сповіщення споживачів про відкриття нової піцерії, створення у них позитивного відношення до піцерії, забезпечення відвідуваності із перших днів роботи закладу. Так як наша піцерія є новою, то для залучення чим більше відвідувачів, в першу чергу потрібно випустити яскраві листівки і пороздавати жителям міста в районі нашого закладу. На листівках необхідно позначити дату відкриття і місце знаходження піцерії. Можна розіслати листівки і по сусідніх районах міста. Також будуть використані біг-борди, яскраві плакати з назвою нашої піцерії відразу “кидатимуться” в очі споживачів і зацікавлюватимуть їх. Використовувати будемо ті біг-борди, які розташовані у людних місцях, щоб проїжджаючи або проходячи повз біг-борди з нашими плакатами споживачі знали, де можна гарно відпочити і посмакувати хорошої піци. Ми також використаємо послуги радіостанції “РадіоТрек ” з розміщення реклами, тому що саме цю радіостанцію найбільше слухають споживачі.

Таблиця 2.

Кошторис витрат на рекламу

Джерела реклами

Ціна, грн

Кількість

Вартість у місяць, грн

Поширення рекламних листівок 0,15 1000 150
Реклама на біг-бордах 1300 2 2600

Поширення реклами радіостанцією “РадіоТрек ”

20 60 1200
Разом

-

-

3950

 

При стимулюванні збуту об’єкт, на який ми будемо впливати найбільше – це наш споживач, поряд з цим другим об’єктом є персонал нашої піцерії. Праця на високому рівні, яка показує нашу піцерію лише в кращому світлі, не лишиться без уваги керівництва.

Стимулювання можна проводити і гарним оформленням вітрини закладу – це буде яскрава фотографія, на якій зображено кілька людей різного віку, які прямують до великої і смачної піци. Фотографія носитиме веселий і гарний настрій. Також те, що персонал працюватиме без обідньої перерви, великий асортимент піци, який з часом збільшуватиметься, система знижок, приязність персоналу, швидкість обслуговування призведе до збільшення клієнтури нашої піцерії.

Щоб покупець прийшов ще раз необхідно створити дружню атмосферу спілкування, високу якість продукції, високий рівень сервісу, швидкість обслуговування. Чим більш розширене спілкування з відвідувачами, тим більш ми дізнаємося про їхні смаки і побажання.

 


Информация о работе «Відкриття піцерії швидкого обслуговування "Італія"»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 35728
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
67607
18
11

... 163 13,92 613,09 102 395,05 Разом: 4434,17 2721,81 6. План постачання Основні продукти, необхідні для виробництва піци й іншої продукції піцерії, представлені в табл. 7. Головними труднощами у здійсненні проекту відкриття піцерії є добір постачальників високоякісної сировини і готової продукції та формування стійких зв'язків із ними. При укладанні договор ...

Скачать
26521
4
2

... комерційні та творчі ідеї, які стимулюють продажі із короткі терміни. Також це комплекс заходів стимулюючого впливу, які прискорюють чи посилюють зворотну реакцію ринку. При відкритті підприємства на протязі одною тижня ми будемо використовувати стимулювання споживачів. Це дегустація товарів з використанням купонів, які дають право на доставку піци додому безкоштовно при попередньому замовленні. ...

Скачать
304576
89
18

... Чарка, стакан 4 320 2 80 400 Столові прибори (комплект) 4 320 2 80 400 Далі наведемо характеристику посуду, який будуть використовувати в комплексному закладі ресторанного господарства (табл. 2.8–2.11). Таблиця 2.8. Характеристика та призначення класичного вітчизняного порцелянового та фаянсового посуду Найменування Розміри, мм Місткість, см3, порцій Призначення ...

Скачать
165764
8
5

... передбачає можливість самообслуговування відвідувачів відкритих майданчиків, підприємств громадського харчування, кафе, барів, ресторанів. 3. Технологія і особливості приготування, асортимент і характеристика страв ресторану «Картопляна Хата»   3.1 Рецепти страв мексиканської кухні Мексиканські страви дуже різноманітні і надзвичайно чудові. Вплив іспанських і індіанських культур є дуже ...

0 комментариев


Наверх