3.                 Застосування стратегічного підходу до управління.

Розробити нову тактику та стратегію діяльності підприємства ТОВ «Кераміка», виходячи з раціональних потреб зовнішнього середовища та внутрішніх можливостей.

Створити на підприємстві попереджувальну систему управління, що передбачає посилення ролі прогнозування ситуацій на ринку керамічної плитки.

2. Основний напрямок корпоративної філософії підприємства та його основні корпоративні культурні цінності

Основний напрямок корпоративної філософії підприємства ТОВ «Кераміка» є філософія успіху, тобто досягнення успіху на ринку керамічної плитки України. Факторами успіху для підприємства є:

1)         швидкість адаптації до змін у моді;

2)         різноманітний асортимент керамічної плитки;

3)         впровадження у виробництво керамічну плитку з новими малюнками та колористикою (рис.2.1)


Рисунок 2.1 –Фотографії керамічної плитки

Місією підприємства є задоволення потреб будівельних фірм і населення в кахельних матеріалах для обробки й облицювання камінів, саун, ванних кімнат, басейнів, фонтанів і т.д.

Мета створення підприємства ТОВ «Кераміка» - це впровадження господарської діяльності для отримання прибутку шляхом розвитку в Україні виробництва і продажу високоякісної керамічної плитки як на території України, так і за її межами. В майбутньому керівництво підприємств сприятиме розвитку таких напрямків розвитку:

-     виробництво керамічної сантехніки;

-     виробництво та реалізація керамічних будівельних матеріалів.

Основними корпоративними культурними цінностями ТОВ «Кераміка» є наступні:

1)         ставлення до працівників підприємства (турбота про людей та їх потреби);

2)         стабільність якості продукції, так як ТОВ «Кераміка»гарантує високу якість за справедливу ціну;

3)         повага до індивідуальних прав (навчання, підвищення кваліфікації, кар'єрний ріст);

4)         розробка і застосування ноу-хау, яке дозволяє зменшити собівартість;

5)         відповідальність і виконання обов'язків в роботі з клієнтами і партнерами;

6)         підтримка корпоративного духу підприємства та повага до кожного співробітника ТОВ «Кераміка»

Рекомендації щодо удосконалення концептуальної бази підприємства:

-     потрібно розвивати наявний інтелектуальний і духовний потенціал підприємства ТОВ «Кераміка»;

-     прагнути досягнути синергії трудових відносин, концентрацію творчого потенціалу, енергії робітників;

-     необхідно завдати ритм та напрямки діяльності усього колективу;

-     забезпечення соціальної захищеності персоналу ТОВ «Кераміка»;

-     найважливішою складовою частиною корпоративної культури на підприємстві повинні бути моральні ціннісні орієнтації та норми.

-     потрібно розробити нову схему організації системи виробничо-економічного навчання кадрів, залишаючи незмінними раніше впроваджену на заводі концепцію безперервності цього процесу та підхід до підвищення освітнього і фахового рівня персоналу як до довгострокових перспективних інвестицій, включає такі компоненти: випереджувальну підготовку кадрів; організація поглибленого навчання керівників і спеціалістів підприємства іноземним мовам; виявлення і просування так званої еліти виробництва – працівників, що показали себе талановитими спеціалістами;

-     створити потужний центр підготовки фахівців і освоєння автоматизованих систем управління, а також посилити увагу до навчання і перепідготовки молодої зміни робітників і спеціалістів.


3. Спосіб організації та функції маркетингової структури підприємства

На даний час на підприємстві ТОВ «Кераміка» відсутня єдина служба маркетингу і цілеспрямована діяльність в області управління маркетинговою діяльністю. Тому пропонуємо підприємству функціональну організаційну маркетингову структуру (рис.3.1).


Рисунок 3.1 - Функціональна організаційна маркетингова структура підприємства

Розглянемо докладніше запропоновану структуру, а також функції відділів, функціональні обов'язки співробітників і зв'язок з іншими підрозділами підприємства. Основні принципи, що пропонується закласти при створенні служби маркетингу:

-     служба маркетингу організовується у виді самостійного підрозділу;

-     підрозділ маркетингу має у своєму складі відділи, що планують, організовують і контролюють виконання визначених маркетингових функцій підприємства;

-     у процесі своєї діяльності служба маркетингу у функціональному відношенні підкоряються відповідні підрозділи підприємства.

Директор з маркетингу управляє департаментом маркетингу підприємства, організовує і управляє всією діяльністю підприємства в сфері маркетингу, реклами і стимулювання збуту.

Відділ маркетингового планування і контролю відповідає за стратегічне і поточне планування маркетингової діяльності підприємства. Фахівці цього відділу здійснюють контроль виконання маркетингових функцій підрозділами підприємства, що структурно не входять до складу департаменту маркетингу.

Відділ маркетингових досліджень відповідає за планування, організацію, збір інформації й обробку результатів маркетингових досліджень, проведених департаментом маркетингу. При цього, сферою досліджень може виступати будь-який елемент як зовнішнього так і внутрішнього маркетингового середовища підприємства.

Відділ розробки нових товарів і послуг відповідає за планування, організацію і контроль діяльності підприємства в області розробки і впровадження нових товарів і послуг, а також виведення з ринку товарів і послуг, життєвий цикл яких підходить до кінця.

Відділ економічного аналізу і цінової політики здійснює аналіз економічних показників діяльності підприємства. При цьому в задачі відділу не входять задачі фінансового аналізу і планування діяльності. Фахівці цього відділу визначають цінову політику підприємства, політику знижок, складають прас-листи підприємства.

Відділ управління товарними марками складається з менеджерів по товарних марках, у задачі яких входить координування всього комплексу маркетингу своєї торгової марки і визначення товарної політики підприємства по кожній товарній марці. Менеджери цього відділу можуть оперативніше реагувати на найменші зміни ситуації на ринку, вони краще інших співробітників департаменту маркетингу знають особливості свого ринкового сегменту і і свого продукту.

Відділ реклами і стимулювання збуту призначена для планування, організації і контролю рекламної діяльності підприємства, діяльності в області просівання товарів і стимулювання збуту. На цей же відділ покладають обов'язки по підтримці суспільних зв'язків підприємства.


Информация о работе «Аналіз моделі маркетингового менеджменту на підприємстві ТОВ "Кераміка"»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 39931
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 10

Похожие работы

Скачать
170472
30
42

... реклами. 2. В розділі 2 відображені результати проведеного аналізу рекламної діяльності та якості роботи служби маркетингу в рекламному агентстві ТОВ “Україна-АРТ” у 2004 –2006 роках. Діяльність відділу маркетингу заснована на наступних ключових факторах забезпечення конкурентних переваг підприємства на ринку реклами: а) Основні переваги розміщення реклами в автобусах: -Диференціація цільової ...

Скачать
185723
72
0

... ів і ресурсів. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 1.   Балабанов И.Т. Основы финансового менеджмента. – М.: Финансы и статистика, 2000. – 584с. 2.   Білобловський С.В. Модель бюджетування операційних витрат на підприємстві (на прикладі автотранспортного підприємства) (Частина 1) // Економіка. Фінанси. Право.- 2004.- № 8.- C.7-15. 3.   Білобловський С.В. Модель бюджетування операційних витрат на ...

Скачать
89739
17
5

... підприємства ТОВ «Українське товариство глухих».   Висновки до розділу 1 У першому розділі розглянуто теоретичні основи оцінки використання персоналу на промисловому підприємстві. Досліджено основні терміни стосовно аналізу використання персоналу, а також специфіка оцінки потреби підприємства у персоналі. Досліджено, що при встановленні чисельності персоналу керуються типовими штатними ...

Скачать
214694
25
9

... останньому випадку розрізняються експедиційний засіб, коли особа, що проводить опитуванння, сама роздає і збирає анкети, і кореспондентський, коли анкети розсилаються і повертаються поштою. [7]   3. УДОСКОНАЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАРКЕТИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ Сьогодні виграє той, кого більше знають зовні з кращої сторони, той, хто знає більше про дійсний стан своєї організац ...

0 комментариев


Наверх