4.3.6 Випромінювання від екрана ЕОМ

На організм користувачів ЕОМ у період роботи за дисплеєм, впливає електромагнітне випромінювання, що може стати причиною професійних захворювань. Комп'ютери попадають по визначенню в 5 діапазон (низькі частоти). Гранично припустимі рівні напруженості ЕОМ установлені «санітарними нормами й правилами захисту населення від впливу електричного поля».

4.4 Організація безпечних умов праці на робочому місці

 

Робоче місце оператора - це частина простору системи «людина-машина», оснащене коштами відображення інформації, органами керування, допоміжним устаткуванням, призначеним для здійснення діяльності системи.

При розміщенні технічних коштів на робочому місці, а також установки крісла оператора передбачено:

1)зручний доступ до основного функціональні вузлам і блокам апаратури для проведення технічної діагностики, профілактичного огляду й ремонту;

2)можливість швидкого заняття й залишення робочого місця;

3)виключення випадкового приведення в дію коштів керування й уведення інформації;

4)зручну робочу позу й позу для відпочинку.

Розміщення, технічних коштів не повинне погіршувати читаність інформації з екрана монітору, а також досяжності основних коштів керування й уведення інформації.

Клавіатура розміщена на столі або підставці так, що висота клавіатури стосовно статі становить 650-720 мм. При розміщенні пульта стаціонарному столі висотою 750 мм необхідно використати крісло з регульованою висотою сидіння й підставці для ніг.

Пульти зв'язку й телефонні апарати рекомендується розміщати ліворуч від оператора, щоб звільнити праву руку для записів.

Устрій документування необхідно розміщати праворуч від оператора в зоні досяжності. Для раціональної організації клавіатура й екран роз’ємні й з'єднуються кабелями.

Ергономічні вимоги до розміщення технічних коштів на робочому місці:

1)відстань від очей оператора до дисплея - 500-700 мм;

2)природний нахил корпусу вперед на 5-10°;

3)кут згинання між стегном і гомілкою — 95-135°;

4)ступні на підлозі;

5)стегно - горизонтально;

6)оператор максимальних розмірів не повинен упиратися ступень у стійку стола або підставки;

7)оператор повинен мати можливість опиратися ліктем на робочу поверхню;

8)можливість роботи з документами;

9 відстань від сидіння крісла (стільця) до нижнього краю робочої поверхні - не менш 150мм.

Електробезпечність - система організаційних і технічних заходів та засобів, що забезпечують захист людей від небезпечних і шкідливих впливів електричного струму й електромагнітного поля. Захисні норми, що застосовуються в роботі з комп'ютерами при їхньому нормальному режимі, забезпечуються ізоляцією електропровідників і неприступністю струмоведучих частин, малою напругою, захисним заземленням потенціалів з ізолюючими площами комп'ютера, у тому числі й захисному екрані. В аварійному режимі безпека забезпечується захисним заземленням (додатковий захист), відключенням, подвійною ізоляцією. Всі пускові пристосування (рубильники, реостати) виконані в такій конструкції, де всі струмоведучі частини закриті. Ручки, рукоятки виготовлені з ізолюючих матеріалів, металеві з ізолюючими покриттями, ізольовані від струмоведучих частин і заземлені. До роботи допускаються особи, навчені й групи, що мають, допуску до роботи на ПОМ відповідно до ПУЭ-87 [22].

 

4.5 Пожежна безпека

 

Пожежна безпека - стан об'єкта, при якому із установленою ймовірністю виключається можливість виникнення й розвитку пожежі, а також забезпечується захист матеріальних цінностей.

Відповідно до вимог ГОСТ 12.1.004-91[18] пожежна безпека забезпечується за рахунок впровадження системи запобігання пожеж, системи протипожежного захисту, проведення організаційно-технічних заходів.

Система запобігання пожежі:

1)контроль і профілактика ізоляції;

2)наявність плавких вставок і запобіжників в електронному встаткуванні;

3)для захисту від статичної напруги використається заземлення.

Система пожежного захисту:

1)аварійне відключення й перемикання апаратур;

2)наявність первинних коштів пожежогасіння, вогнегасників ОУ-5, тому що вуглекислота має погану електропровідність, або порошкових вогнегасників (таблиця 4.3);

3)система оповіщення, світлова й звукова сигналізація;

4)захист легкозаймистих частин устаткування вогнезахисними матеріалами;

5)використання не горючих матеріалів для акустичної обробки стін і стель;

6)у приміщеннях, де немає робітника персоналу, установлена автоматична система пожежного захисту;

7)для успішної евакуації персоналу при пожежі розміри двері робочого приміщення повинні бути наступними:

а) ширина дверей не менш 1.5 м;

б) висота дверей не менш 2.0 м;

в) ширина коридору 1.8 м; робітники приміщення повинні мати два виходи; відстань від найбільш вилученого робочого місця не повинне перевищувати 100м.

З можливих елементів системи пожежного захисту первинними коштами пожежогасіння є ОУ-5. Дані занесені в таблицю 4.3.

Таблиця 4.3 – Перелік обов'язкових первинних коштів пожежогасіння
Приміщення

Площа, м2

Первинні кошти пожежогасіння (тип, найменування) Кількість, шт.
Економічний відділ 25 Вуглекислотний вогнегасник ОУ-5 3

Категорія пожежогасіння по вибухопожежності - В, згідно ОНТП 24-86 [17], ступінь вогнестійкості підприємства - II, згідно СНиП 2.01.02 - 85 [15].

4.6 Охорона навколишнього середовища

 

Середовище перебування людини - навколишнє середовище характеризується сукупністю фізичних, хімічних і біологічних факторів, здатних за певних умов робити прямий або непрямий, негайний або віддалений вплив на діяльність і здоров'я людини.

Охорона навколишнього середовища заснована на системі державних, юридичних, суспільних, адміністративно-господарських і соціально-економічних заходів, спрямованих на підтримку сприятливих умов середовища перебування й раціональне використання матеріальних і енергетичних ресурсів в інтересах усього людства.

Правовою основою охорони навколишнього середовища служить сукупність природоохоронних правових норм, тобто законів і підзаконних актів, а також Конституція України:

1)Закон України про охорону навколишнього природного середовища;

2)Закон "Про охорону й використання тваринного миру" (1980);

3)Закон "Про охорону атмосферного повітря" (1980);

4)Основи водного законодавства;

5)Основи земельного законодавства;

6)Основи законодавства про надра;

7)Основи лісового законодавства;

8)Різні технічні норми й стандарти, ряд державних загальносоюзних стандартів в області охорони природи (ГОСТ 17.0.0.01-76).

Підприємство проводить заходи щодо охорони природи, які регламентуються нормативними документами, що передбачають:

1)обмеження надходжень у навколишнє природне середовище промислових і побутових стічних вод;

2)раціональне використання й охорону водойм;

3)поліпшення використання надр;

4)охорону й раціональне використання землі;

5)впровадження безвідхідних технологій з метою економії природної сировини.

На підприємстві перебувають побутові відходи, які вивозяться за договором з підприємством.


ВИСНОВКИ

У даній дипломній роботі проведений аналіз дослідження ринку водолічильників.

Були виявлені й розглянуті фактори при виборі водолічильників. Так, наприклад, якість - найважливіша характеристика при виборі водолічильника, але не менш важливо й сервісне й після продажне обслуговування, ціна, - це залучає споживача. Але велику увагу варто приділити таким факторам як: надійність, модернізація продукту, дизайн, реклама, які не менш важливі для споживача. Також було визначено, що типовими споживачами водолічильників є наступні споживачі:

1)         населення;

2)         комунально-побутові організації;

3)         бюджетні підприємства;

4)         промислові підприємства м. Харкова.

Дана загальна характеристика ДП “ХЗЕА”, проведений аналіз його фінансового стану за такими показниками як ліквідність, платоспроможність, рентабельність. Отримані показники рентабельності, свідчать про те, що ДП “ХЗЕА” є збитковим підприємством, тобто, вкладені кошти не приносять заводу прибуток. Оцінка конкурентноздатності показала, що завод ДП “ХЗЕА” у цей час посідає третє місце, уступаючи в основному російським товаровиробникам, таким як АТ “Тепловодомер” м. Митищі, завод “Точмаш” м. Володимир. Однак, по потужних лічильниках, таким як СТ - 50Х,Г - 01 для гарячої й холодної води завод займає лідируюче положення на ринку. Проаналізувавши ситуацію на конкурентному ринку водолічильників, можна зробити висновок, що такі фактори як якість, післяпродажне обслуговування, ціна, - формують споживчу привабливість водолічильників.

Виходячи із проведених маркетингових досліджень, можна зробити висновок, що з кожним роком рівень проінформованності й споживання водолічильників зростає.


Информация о работе «Маркетингові дослідження ринку побутової техніки водолічильників»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 96502
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 5

Похожие работы

Скачать
227043
58
10

... Кабінету Міністрів України. В шкідливих умовах праці знаходяться близько 400 чоловік, з них 30 жінок. Висновки Тема даної дипломної роботи: „Розробка заходів щодо удосконалення антикризового управління підприємством (на прикладі КП ”Втп ”ВОДА”)”. Проведені в роботі дослідження дозволяють зробити наступні висновки. В першому теоретичному розділі повністю розкрита сутність обраної теми, досліджено ...

Скачать
137961
13
4

... , що не мають відповідного дозволу, створити 2-3 екскурсійних пункти в центральній частині міста; ·     тощо. РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ РОЗВИТКУ НОВИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗОН ТУРИСТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У м. КИЄВІ 3.1.Мета розвитку рекреаційних зон туристичного призначення в м. Києві Київ – столиця України, один з найважливіших політичних, економічних, наукових, культурно-освітніх та релігійних центрів ...

Скачать
50784
6
1

... підвищенням гнучкості технологічних систем, застосуванням машин з числовим програмним керуванням, впровадженням автоматичних багатофункціональних маніпуляторів-роботів. РОЗДІЛ 3. ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ОСНОВНИХ НАПРЯМКІВ РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ НА ВАТ "ЕЛЕКТРОТЕРМОМЕТРIЯ" Провівши аналіз організації трудових процесів на ВАТ "Електротермометрія", слід було б відмітити, що в 2009 ...

0 комментариев


Наверх