Міністерство освіти і науки України

Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій

Курсова робота

з дисципліни: «Організація обслуговування в підприємствах громадського харчування»

за темою: «Організація обслуговування бенкету у кафе»

спеціальність: 5.14010102 «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства і торгівлі»

м. Миколаїв

2010 р.


Зміст

Вступ

1.         Основна частина

1.1      Характеристика підприємства і використаних форм обслуговування

1.2      Типи бенкетів. Характеристика бенкету з частковим обслуговуванням офіціантами

1.3      Приймання замовлення, умови замовлення. Порядок і правила складання меню. Розрахунок вартості страв і напоїв

1.4      Вибір приміщень, їх інтер’єр

1.5      Підготовка до проведення бенкету

1.6      Обслуговування учасників бенкету

1.7      Особистий план розпорядника бенкету. Обов’язки метрдотеля

1.8      Організація розваг і відпочинку гостей в перервах

1.9      Форма розрахунку і оформлення документації

1.10    Прибирання і повернення столового посуду, приборів і столової білизни

1.11    Складання актів на бій, лом і втрату столового посуду і приборів

Висновки та пропозиції

Додатки

Перелік літератури


Вступ

Громадське харчування являє собою галузь народного господарства, основу якої складають підприємства, що характеризуються єдністю форм організації виробництва та обслуговування споживачів і розрізняються за типами, спеціалізацією.

Розвиток громадського харчування дає суттєву економію суспільної праці внаслідок більш раціонального використання техніки, сировини, матеріалів; надає робітникам і службовцям протягом робочого дня гарячу їжу, що підвищує їх працездатність, зберігає здоров'я, дає можливість організації збалансованого раціонального харчування в дитячих та навчальних закладах.

Громадське харчування – одна з перших галузей народного господарства, яка стала на рейки перетворення, прийнявши вантаж найгостріших проблем перехідного періоду в ринкові відносини. Швидкими темпами пройшла приватизація підприємств, змінилася організаційно-правова форма підприємств громадського харчування. З'явилася велика кількість приватних малих підприємств. Багато підприємств громадського харчування є комерційними, але разом з цим розвивається і соціальне харчування: столові при виробничих підприємствах, студентські, шкільні їдальні. З'являються комбінати харчування, фірми, які беруть на себе завдання організації соціального харчування.

Підприємства громадського харчування виконують три взаємопов'язані функції:

­     виробництво кулінарної продукції;

­     реалізація кулінарної продукції;

­     організація її споживання.

Створена спочатку для задоволення потреб споживачів система підприємств громадського харчування відображає ступінь економічного розвитку тієї чи іншої країни. У свою чергу ступінь розвитку економіки відображається в доходах населення і в його бажанні деяку їх частину витрачати на пропоновані послуги, в тому числі і на послуги підприємств громадського харчування.

Найважливішим напрямом ресторанного бізнесу з точки зору залучення клієнтів та забезпечення рентабельності роботи ресторану є організація обслуговування. Ресторани, кафе і бари пропонують різні види і форми обслуговування.

Продукт ресторану значно ширше, ніж просто їжа на тарілці. Сюди потрібно включити доброзичливу атмосферу, чистоту і відчуття компетентності і турботи з боку обслуговуючого персоналу. Ресторан має бути більше, ніж супермаркет приготованих страв.

Тема представленої курсової є актуальною:

По-перше, тому що дане торжество одне із значущих в житті людини, і має бути відсвяткували з розмахом.

Подібне свято дуже важко організувати вдома. Послуги сучасного ресторану зможуть задовольнити навіть самого примхливого замовника. Це і обслуговування, приготування страв, прикраса залу та організація дозвілля.

По-друге, останнім часом все частіше знаходять застосування комбіновані варіанти обслуговування бенкетів: бенкет-прийом за столом з повним обслуговуванням офіціантами та бенкет-прийом за столом з частковим обслуговуванням офіціантами.

Мета роботи - вивчити специфіку підготовки, організації, проведення бенкету з частковим обслуговуванням, узагальнити сучасний досвід роботи провідних фахівців у галузі ресторанної справи і запропонувати новий підхід до організації проведення бенкетного обслуговування.

Завдання роботи:

­     розглянути види бенкетів;

­     показати особливості обслуговування;

­     запропонувати сучасну технологію проведення бенкету з частковим обслуговуванням клієнтів.

Для роботи над даною темою були вивчені наукові праці і сучасні розробки українських і закордонних фахівців в області ресторанного бізнесу. Вивчено досвід сучасних рестораторів України і ближнього зарубіжжя.



Информация о работе «Організація обслуговування бенкету у кафе»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 63201
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
47850
0
6

... священною кутею також домашню худобу і птицю. Горщик з кутею мав стояти на покуті впродовж усього періоду свят Коляди. 1.2 Підготовка до банкету Ретельна, продумана, послідовна підготовка до робочого дня в ресторані забезпечує чітку організацію обслуговування, сприяє полегшенню праці офіціантів. У процесі підготовки до обслуговування відвідувачів розрізняють підготовку торгового залу ( ...

Скачать
52159
1
0

... відбулося не з вини власника. Якщо картку загублено або їй завдано шкоди, вартість поновлення відшкодовується її власником.   6. Моделювання процесу обслуговування   Особливість моделювання процесу обслуговування в їдальнях за місцем навчання полягає в тому, що обслуговування в торговельній залі здійснюється, головним чином, у період часу, який збігається з перервами між заняттями. Зали ...

Скачать
71678
2
0

... «Вальс ночі» (Walc nocy), став першим шлягером, який наспівувала львівська вулиця і запозичували інші довоєнні кабаре-театри. Отже, можна зробити висновок, що організація анімаційних програм для відвідувачів закладів ресторанного господарства завжди була одним з вагомих та невід’ємних засобів привернути і утримати клієнтів саме в своєму закладі. Розділ 2. Характеристика анімаційних програм пі ...

Скачать
170739
56
0

... що їдальня № 1 ПГХ «Енергетик» займає певну частку на споживчому ринку, а її продукція і послуги є конкурентноспроможними. Розділ 3. Пропозиції щодо удосконалення виробничо-торговельної діяльності їдальні ПГХ «Енергетик» Однією з першочергових задач підприємства громадського харчування на сьогоднішній день є залучення споживачів, пі ...

0 комментариев


Наверх