1.10 Прибирання столів і залу

Після проводів гостей метрдотель дає розпорядження офіціантам приступити до прибирання посуду, що проходить в такому порядку: пляшки, вази фруктові та квіткові, серветки полотняні, прибори, креманки, порцеляновий посуд, чашки кавові, посуд із скла. Під час збирання посуду зі столу рекомендується відразу сортувати його за видами. Це зменшить бій посуду, прискорить її збирання і наступну мийку. Крихти, які залишились на скатертини змітають спеціальною щіткою або серветкою на тацю і після цього знімають скатертини. Ну а потім підмітають підлогу, проводять вологе прибирання залу та провітрюють приміщення.

1.11 Складання актів на бій, лом і втрату столового посуду і приборів

Акт про бій, лом і втрату посуду і приборів за формою ОП-8 застосовується для оформлення бою, лому і втрати столового посуду і приборів, що виникли з тих чи інших причин. Код за формою ОКУД 0330508.

Акт складається за звітний період або на конкретну дату (у цьому випадку в графі "Звітний період з _______ по ________" ставлять прочерки).

Акт складається у двох примірниках комісією.

Один примірник передається до бухгалтерії, другий - залишається у матеріально відповідальної особи. В акті перелічуються окремо предмети столового посуду і прилади, що прийшли в непридатність у процесі користування ними (бій, лом тощо) та окремо втрачені (відсутні) предмети.


АКТ №_______

На бій, лом, втрату ресторанного посуду, приборів, білизни

«____»______________20___рік

Склад комісії:_____________________________________________________

Відповідальна особа:_______________________________________________

Найменування посуду і приборів, білизни Одиниці виміру Кількість Ціна Сума Обставини бою, лому, втрати; винуваті в цьому особи, їх посада
бій, лом втрата

Підписи членів комісії:________________________________________________________

Рішення адміністрації:_______________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

КЕРІВНИК закладу ресторанного господарства:

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Підписи членів комісії:


Висновки та пропозиції

Таким чином, можна зробити висновок: що підприємства ресторанного господарства, зможуть задовольнити будь-якого замовника. Багатьом хотілося б відсвяткувати таке свято з розмахом, але в силу якихось своїх причин замовнику легше звернутися до підприємств громадського харчування, які розташовані в готелях, залізничних вокзалах, на теплоходах, у місцях масового відпочинку людей. Тому що кафе, бари, ресторани візьмуть на себе всі клопоти, пов'язані з організацією свята. Це і обслуговування, і прикраса залу, організація дозвілля: тамада, конкурси, музика.

Досвідчені співробітники підприємств харчування допоможуть з вибором страв та напоїв, оберуть найбільш раціональну форму обслуговування, вирішать питання про додаткові послуги.

Від правильної та чіткої організації роботи обслуговуючого персоналу підприємств громадського харчування залежать настрій і самопочуття всіх, хто користується їхніми послугами.

Культура обслуговування - один з основних критеріїв в оцінці діяльності працівників громадського харчування. Поняття це включає не тільки санітарний стан приміщень підприємств громадського харчування і рівень механізації основних виробничих процесів, але й наявність реклами та інформації, ступінь комфортності і затишку залів. Якість їжі, дотримання встановленого асортименту продукції і товарів також є визначальними факторами при оцінці роботи підприємств громадського харчування.

У висновку мені хотілося б відзначити, що останнім часом сталися різкі зміни в дизайні страв, а точніше у ставленні до нього. Естетична складова стала виходити на перший план, і це, на мій погляд, цілком зрозуміло. Клієнт спочатку бачить блюдо і оцінює його естетику, потім пробує і оцінює техніку приготування і потім вже доходить до початкового продукту і перевіряє його якість. Я вважаю, що в перспективі це може, є однією з найважливіших тенденцій в організації обслуговування бенкетів.


Література

Основна:

1.         Захарченко М.Н. Обслуговування в підприємствах громадського харчування – М.: Економіка, 1986.

2.         П’ятницка Н.А. Організація обслуговування в підприємствах громадського харчування – К.: Вища школа, 1989.

3.         Радченко Л.А. Обслуживание на предприятиях общественного питания - Ростов-на-Дону: Феникс, 2001г.

4.         Богушева В.И. Бары и рестораны. Искусство обслуживания - Ростов-на-Дону: Феникс,1998.

5.         П’ятницка Н.О. Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства – К.: КНТЕУ, 2005.

6.         Сало Я.М. Організація обслуговування населення на підприємствах о харчування – Львів: Афіша, 2005.

Нормативно-довідкова:

1.         Збірник рецептур страв і кулінарних виробів для п.г.х. – М.: Економіка, 1989.

2.         Соболєва З.В., Бакунова Р.Б. Довідник керівника підприємства громадського харчування – М.: Економіка, 1986.

3.         Кримська Б.А., Баланов В.В. Довідник офіціанта – М.: Економіка, 1986.

4.         Норми устаткування п.г.х. посудом, столовими приборами, меблями та кухонним інвентарем (Наказ МТ СРСР від 1973 №38)


Информация о работе «Організація обслуговування бенкету у кафе»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 63201
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
47850
0
6

... священною кутею також домашню худобу і птицю. Горщик з кутею мав стояти на покуті впродовж усього періоду свят Коляди. 1.2 Підготовка до банкету Ретельна, продумана, послідовна підготовка до робочого дня в ресторані забезпечує чітку організацію обслуговування, сприяє полегшенню праці офіціантів. У процесі підготовки до обслуговування відвідувачів розрізняють підготовку торгового залу ( ...

Скачать
52159
1
0

... відбулося не з вини власника. Якщо картку загублено або їй завдано шкоди, вартість поновлення відшкодовується її власником.   6. Моделювання процесу обслуговування   Особливість моделювання процесу обслуговування в їдальнях за місцем навчання полягає в тому, що обслуговування в торговельній залі здійснюється, головним чином, у період часу, який збігається з перервами між заняттями. Зали ...

Скачать
71678
2
0

... «Вальс ночі» (Walc nocy), став першим шлягером, який наспівувала львівська вулиця і запозичували інші довоєнні кабаре-театри. Отже, можна зробити висновок, що організація анімаційних програм для відвідувачів закладів ресторанного господарства завжди була одним з вагомих та невід’ємних засобів привернути і утримати клієнтів саме в своєму закладі. Розділ 2. Характеристика анімаційних програм пі ...

Скачать
170739
56
0

... що їдальня № 1 ПГХ «Енергетик» займає певну частку на споживчому ринку, а її продукція і послуги є конкурентноспроможними. Розділ 3. Пропозиції щодо удосконалення виробничо-торговельної діяльності їдальні ПГХ «Енергетик» Однією з першочергових задач підприємства громадського харчування на сьогоднішній день є залучення споживачів, пі ...

0 комментариев


Наверх