3.4 Маркетингове обгрунтування інвестиційного проекту для видавництва „Глобус”

Провівши маркетингові дослідження, видавництву «Глобус» можно зробити висновок, що цільовою аудиторією є жінки та чоловіки у віці від 15 до 45 років, що отримують першу або другу освіту, які мають прибуток до 800 грн.

 Таким чином, представники саме цієї аудиторії будуть споживати учбові посібники в твердій обкладинці .

Отже після анкетування 200 респондентів, можно зробити висновок, що 20% взагалі не використовують учбові посібники , 50% споживають учбові посібники в м’якій обкладинці видавництва «Глобус», 30% споживають посібникі інших видавництв.

З 80% читачів, 70% віддають перевагу посібникам в твердій обкладинці, 10% - в м’якій обкладинці (рисунок 3.4).


в твердій обкладинці

в м’якій обкладинці

Рисунок 3.4 - Відношення до обкладинки учбового посібника

50% респондентів згодні платити за учбовий посібник твердій обкладинці від 20 до 30 грн.

Таким чином, споживачі учбових посібників позитивно будуть відноситися до запланованої продукції – посібника в твердій обкладинці.

60% респондентів – жінки, 40% - чоловіки. 35% респондентів у віці від 15 до 30 років, 40% у віці від 30 до 45 років, 25% - до 15 років. 35% з середньою освітою, 25% з незаконченою , 40% з вищою освітою.

Рекомендуеться встановити ціну на учбовий посібник в твердій обкладинці у розмірі 25 грн., так як споживачі згодні платити цю ціну та будуть покупати посібники, не дивлячись на дороговизну.

Видавництво випускає великий асортимент якісної продукції, пропонує її по доступним цінам і надає високий рівень обслуговування.

Видавництво «Глобус» є конкурентоспроможним і займає одну з лідируючих позицій на ринку печатної продукції на східній Україні.

Видавництву “Глобус” інвестиції необхідні для придбання нового удосконаленого обладнання, що дозволило б їй надавати типографічні послуги, відмінні від тих, які вже є на поліграфічному ринку України; устаткування, що дозволило б прискорити процес виготовлення друкованої продукції; для того, щоб удосконалювати ту або іншу надану послугу (комплекс послуг); задовольняти швидко зростаючий попит споживачів у науково-друкованій продукції, а також поліпшити якість продукції, що вже випускається, (послуг).

Для інвесторів видавництво “Глобус” є вигідним вкладом коштів, тому що продукція друкарні користується попитом серед споживачів східного регіону України. 50% споживачів обирають продукцію саме видавництву “Глобус”.

Проведений аналіз фінансового стану видавництва «Глобус» показав, що фінансовий стан видавництва нормальний, підприємство вчасно ліквідує борги.

Активи видавництва і швидко ліквідні.

Дані аналізу свідчать про рентабельність діяльності видавництва завдяки збільшенню власного капіталу. Продукція видавництва приносить реальний прибуток.

Все вище зазначене свідчить, що видавництво “Глобус” є привабливим для інвесторів.


4 ОХоРОНА ПРАЦІ І НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА   4.1 Охорона праці і навколишнього середовища

Сам термін «охорона праці» визначається як система правових, соціально- економічних, організаційно- технічних, санітарно- гігієнічних і лікувально- профілактичних методів і способів, спрямованих на збереження здоров'я і дієздатності людини в процесі праці.

Правовою основою законодавства по охороні праці є Конституція України, Закон України «Про охорону праці», «Про охорону здоров'я», «Про пожежну безпеку», «Про використання ядерної енергії і радіаційному захисту», «Про забезпечення санітарного й епідеміологічного благополуччя населення», а також Кодекс законів про працю України (КЗОТ) [18].

Основним законодавчим документом у галузі охорони праці є Закон України «Про охорону праці», дія якого поширюється на всі підприємства, установи й організації незалежно від їхніх форм власності і видів діяльності, на всіх громадян, що працюють, а також притягнуті до праці на цих підприємствах.

У цьому Законі (ст. 4) сформульовані основні принципи державної політики в області охорони праці:

-    пріоритет життя і здоров'я працівників стосовно результатів виробничої діяльності підприємства;

-    повна відповідальність роботодавця по створенню безпечних і нешкідливих умов праці;

-    обов'язковий соціальний захист працівників, повне відшкодування шкоди особам, що постраждали в результаті нещасного випадку на виробництві і професійному захворюванні;

-    використання економічних методів керування охорони праці, проведення політики пільгового оподатковування, що сприяє створенню безпечних і нешкідливих умов праці;

-    інше.

Для реалізації цих принципів була створена Національна рада з питань безпеки життєдіяльності при Кабінеті Міністрів України, Держнадзорохрапраці. На кожному же підприємстві існує система керування охороною праці (СКОП)- це сукупність органів керування підприємством, що на основі комплексу нормативної документації проводить цілеспрямовану, планомірну діяльність для здійснення задач і функцій керування з метою забезпечення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці.

  4.2 Управління охороною праці в економічній структурі

Системи керування - це сукупність об'єктів керування (машини, механізми, технологічні процеси, підприємства, галузі промисловості, сфери людської діяльності і т.п.) і елементів, керуючих станом цього об'єкта (регулятора) - елементів, здійснюваних контроль стану об'єкта, вироблення необхідного завдання (установки), зіставлення з завданням, виробленню керуючих впливів, реалізації керуючих впливів, елементів контролю виконання керуючих впливів (зворотного зв'язку) і ін.

Розглядаючи керування охороною праці з вищенаведених позицій, система керування охороною праці варто розглядати як сукупність самої системи охорони праці й елементів керування її станом.

Відповідно до Закону України «Про охорону праці» [17] відповідальність за створення в кожнім структурному підрозділі і на робочому місці умов праці відповідно до вимог нормативних актів покладена на власника (ст.17).

З цією метою власник забезпечує функціонування системи керування охороною праці, для чого:

-    створює відповідні служби і призначає посадових осіб;

-    розробляє і реалізує комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів по охороні праці;

-    забезпечує усунення причин, що викликали нещасні випадки, професійні захворювання;

-    організовує проведення лабораторних досліджень умов праці, атестацію робочих місць на відповідність нормативним актам про охорону праці;

-    розробляє і затверджує положення, інструкції, інші нормативні акти, що діють на підприємстві;

-    здійснює постійний контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил звертання з устаткуванням.

Для забезпечення виконання зазначених задач власник розробляє і затверджує структуру керування охороною праці на підприємстві.

Служба охорони праці вирішує задачі:

-    забезпечення безпеки виробничих процесів, устаткування, будинків, споруджень;

-    забезпечення працюючими засобами індивідуального і колективного захисту;

-    вибору оптимальних режимів праці і відпочинку працюючих;

-    професійного добору виконавців для визначених видів робіт.

 


Информация о работе «Розробка інвестиційного проекту (на прикладі видавництва "Глобус" міста Харкова»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 120973
Количество таблиц: 26
Количество изображений: 15

0 комментариев


Наверх