4.6 Охорона навколишнього середовища

Така організація як друкарня не є серйозним джерелом забруднення навколишнього середовища. Усі відходи, що можуть виникати при роботі друкарні, - це побутові відходи і застаріле обладнання. Побутові відходи накопичують у сміттєзбиральних контейнерах, що потім очищаються спеціальними міськими службами. Застаріле обладнання здається на спеціальний склад друкарні, де розбирається по запчастинах, частина з яких здається на металобрухт, а деталі, що залишилися, передаються спеціалізованої організації на переробку. Тверді побутові відходи вивозяться за договором з міськими комунальними службами на смітник.

Що стосується заходів, спрямованих на раціональне природокористування, ресурсо- і енергозбереження, те насамперед друкарня закуповує устаткування з раціональним використанням електрики.

Таким чином, у друкарні проводяться всі заходи для охорони праці персоналу, оскільки від цього залежить життя і добробут не тільки працівників друкарні, але і її клієнтів.


ВИСНОВОК

Усяке вкладення капіталу – є результат ухвалення визначеного рішення, у даному випадку – це рішення про інвестування. В умовах ринкової економіки процес прийняття інвестиційних рішень складний, оскільки приймати їх підприємству приходиться у зв’язку з наслідками впливу безлічі ризиків.

Сучасна інвестиційна політика підприємства представлена широким набором складних і неоднорідних інвестиційних рішень, у яких підприємство виступає в ролі «ініціатора вкладення засобів», так і в ролі «об'єкта зовнішніх інвестицій».

Практичне здійснення інвестицій забезпечується інвестиційною діяльністю підприємства, що є одним із самостійних видів його господарської діяльності і найважливішою формою реалізації його економічних інтересів.

Основною умовою успішної діяльності підприємства є орієнтація його на споживчий ринок. Виходячи з цього розробляється стратегія маркетингу на основі поточних і прогнозних даних, одержуваних у ході маркетингових досліджень. Вибір маркетингової стратегії займає ключове місце на всьому протязі від виникнення бізнес ідеї до появи товару на ринку і його післяпродажного обслуговування. План маркетингу необхідний не тільки для внутрішньої організації діяльності підприємства, але і є основою контактів як з партнерами, так і з інвесторами. Таким чином, маркетингове обґрунтування інвестиційних проектів грає особливу, навіть вирішальну роль при прийнятті рішень про інвестування.

У роботі дана теоретична концепція маркетингового дослідження, визначені методичні підходи до розробки інвестиційних проектів.

Аналіз діяльності суб'єкта господарювання показав його фінансову стійкість, що дозволяє за попередніми даними надати інвестиційний кредит, для чого варто провести докладне обґрунтування інвестиційного проекту, ґрунтуючись на розробках, викладених в цій роботі.

Видавництву “Глобус” інвестиції необхідні для придбання нового удосконаленого обладнання, що дозволило б їй надавати типографічні послуги, відмінні від тих, які вже є на поліграфічному ринку України; устаткування, що дозволило б прискорити процес виготовлення друкованої продукції; для того, щоб удосконалювати ту або іншу надану послугу (комплекс послуг); задовольняти швидко зростаючий попит споживачів у науково-друкованій продукції, а також поліпшити якість продукції, що вже випускається, (послуг).

Для інвесторів видавництво “Глобус” є вигідним вкладом коштів, тому що продукція друкарні користується попитом серед споживачів східного регіону України. 50% споживачів обирають продукцію саме видавництву “Глобус”.

Таким чином, завдання, що були поставлені в роботі – виконані, а мета роботи досягнута.


СПИСОК ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ

 

Перелік джерел, на які є посилання в тексті

1     Бланк, Ігор Олександрович Основи інвестиційного менеджменту: Т.1. – К.: Эльга-Н. Ніка-Центр, 2006. – 532с. – (Серія «Бібліотека фінансового менеджменту»; Вип. 7).

2     Інвестиції в Україні: [Загальна характеристика ринку інвестицій]/ Під ред. С.И. Вакарина; Автор. Колектив Рекламно-Інформ. Компанії «ІДА». – К.: ТОВ «КОНКОРД»: РІК «ІДА», 2006 –94с.: табл.

3     Інвестування, фінансування, кредитування: Стратегія і тактика підприємства / Ушакова Н.Н., Унковска Т.Е., Гуляєва Н.Н., Гринюк Н.А.: Під ред. УшаковоЇ Н.Н. К.: Київ.держ. торгівельно-екон. Ун-т, 2007 – 192с.

4     Бланк Ігор Олександрович Основи інвестиційного менеджменту: Т.2. – К.: Эльга-Н. Ника-Центр, 2001. –512с. – (Серія «Бібліотека фінансового менеджменту»; Вип.7).

5     Інвестування: Навч. – метод. Посіб. Для самост. Вивчення дисципліни/[ А.А. Пересаду, О.О. Смірнова, С.В. Онікієнко, О.О. Ляхова]; Київ. Нац. Екон. Ун-т. – К.: КНЕУ, 2001. – 252с.

6     Бізнес-план інвестиційного проекту: Вітчизняний і закордонний досвід. Сучасна практика: [ Учеб. Посібник для студентів екон. Спец. Вузів / В.М. Попов, Г.В. Медведєв і ін.]; Під ред. В.М. Попова; Ріс. екон. Адак. Им. Г.В. Плеханова. – 5-і видавн., перераб. І дод. – М.: Фінанси і статистика, 2001. – 430с.: іл.

7     Бізнес-план: Досвід, проблеми: [ Посібник] / Т.П. Любанова, Л.В. Мясоєдова, Ю.А. Олійникова. – М.: Експертне бюро: Видавництво ПРІОР. 2000. – 90с.: іл.

8     Інвестиційне проектування: практичний посібник з економічного обґрунтування інвестиційних проектів / Науч. Ред. С.И. Шумилін. – М.: АТ «Фінстатінформ», 2000. – 240с.

9     Білолипецький В.Г. Фінанси фірми: Курс лекцій / Під ред. И.П. Мерзлякова. – М.: ІНФРА-М, 1998. – 298с.

10   Патаренко Н.О., Підручник А.М. Теорії інвестицій: Навч. Посібник. – К.: КНЕУ, 2000. – 160с.

11   Білецька Н.П. Використання маркетингових досліджень на ринку поліграфічної продукції // Наук. Зап. Укр. Акад. Друкарства. – 1999. –№1. –з.106 –108.

12   Голубків Е.П. Маркетингові дослідження: теорія, методологія і практика. – 2-і видання, перероблене і доповнене. – М.: Видавництво «Фінпрес», 2000. – 464с.

13   Гілберт А. Черчілль. Маркетингові дослідження. – Спб: Пітер, 2001. – 752с.: іл. – (Серія «Маркетинг для професіоналів»).

14   Діксон П. Керування маркетингом / Пер. с англ. – М.: ЗАТ «Видавництво БІНОМ», 1998. – 560с.: іл.

15   Березин И.С. Маркетинг і дослідження ринків. – М.: Російська Ділова Література, 1999. – 416с.

16   Ізмайлова Катерина Василівна. Фінансовий аналіз: Навч. Посіб./ Міжрегіон. Акаде. Упр. Персоналом. – К.: МАУП, 2000. – 147с.: іл.

17   Закон України «Про охорону праці»

18   Законодавство України про охорону праці.

19   ГОСТ 12.1.005 –88 ССБТ. Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони.

20   Долін П.А. Довідник по техніці безпеки. – Енергоатомиздат, 1984. –324с.

21   СНіП 2.04.05 –91. Норми проектування опалення, вентиляція і кондиціонування повітря. –М.: Стройиздат, 1991 р.

22   СНіП 11 –4 –79. Природне і штучне висвітлення Норми проектування. –М.: Стройвидавн, 1980, -110с.

23   ГОСТ 12.1.003 –83 ССБТ. Шум загальні вимоги безпеки

24   Методичні вказівки до створення сприятливих умов праці користувачів ПОВМ, що працюють з дисплеями на інформаційно-обчислювальних центрах. –харків: Мінздрав УРСР, 1986.

25   ГОСТ 17.1.3.03 –77. Правила вибору й оцінка якості джерел централізованого господарсько-питного водопостачання.

26   Правила охорони праці при експлуатації електронно-обчислювальних машин. Харків 1999 р.

27   Державні санітарні правила і норми роботи з візуальними дісплейними терміналами електронно-обчислювальних машин Дсанпін 3.3.2.007 1998, Киів 1998.

28   Правила улаштування електроустановок Энергоатомиздат, 1987 Ергономіка робочих місць і діяльність оператора систем “Людина- машина”. Методичні вказівки до лабораторних і самостійних робіт за курсом “Ергономіка”. За редакцією А.А. Кривовой. Харків, ХПІ, 1991 р.

29   ГОСТ 12.1.004 –91 ССБТ. Пожежна безпека. Загальні вимоги

30   ОНТП 24 –86 МВС СРСР. Загальносоюзні норми технологічного проектування М., 1986.

31   СНіП 2.01.02 –85. Противоподарні норми проектування будинків і споруджень. Норми проектування. –М. Стройвидавнт, 1981. –16с.

32   Правила пожежної безпеки в Україні Київ 1995.

33   Крофт М. Сегментирование рынка.- СПб.: Питер,2001.-298с.

34   Мороз Л.А., Чухрай Н.І. Маркетинг. Навчальний посібник.- Львів: Державний університет „Львівський політехнік”, 1999.-386с.


ДОДАТОК А Анкета

Виявлення споживчих переваг на ринку учбового посібника.

Ваші відповіді на питання анкети допоможуть нам визначити Вашу перевагу до учбових посібників в твердій палітурці .

1)Чи читаєте Ви учбові посібники?

а) так;

б) ні.

2)   Як часто Вам необхідні учбові посібники?

а) щодня;

б) кілька разів в тиждень;

в) не частіше за 1 раз в тиждень;

г) не частіше за 1 раз на місяць.

3)   Які види учбових посібників Ви найчастіше використовуєте ?

а) технічні;

б) економічні;

в) медичні;

г) юридичні.

4)   У якій формі Ви вважаєте за краще використовувати учбові посібники?

а) довідники;

б) журнали;

в) тестові завдання;

г) методична допомога.

5)   Яку кількість посібників Ви купуєте протягом року?

а) до 5 шт.;

б)до 10 шт.;

в) більше 10 шт.

6)   У якій обкладинці Ви б хотіли купувати посібники?

а) у твердій;

б) у м'якій.

7)   За якою ціною Ви купуєте посібники?

а) до 10 грн;

б) до 30 грн;

в)до 50 грн;

8)   Яку ціну Ви згодні заплатити за посібник в твердій обкладинці?

а) від 10 до 20 грн.;

б) від 20 до 30 грн.;

в) більше 30 грн.

9)   Посібник якого видавництва Вам подобається більше?

а) «Глобус»;

б) «Фактор-Друк»;

в) «Харків»;

г) не має значення;

д) інших видавництв____________.

10) Хотіли б Ви купувати книги тільки видавництва «Глобус»?

 а) так;

 б) ні.

11)Ваша стать?

а ) жіноча;

б) чоловіча.

 Скільки Вам років?

а) до 20 років;

б) від 20 до 30 років;

в) від 30 до 50 років;

г) вище 50 років.

Яка у Вас освіта?

а) середня;

б) незавершена вища;

в) вища.

Який у Вас середній прибуток за місяць?

а) до 265 грн.

б) до 400 грн.

в) до 800грн.

г) вище 1000 грн.

Анонімність відповідей гарантована.

Дякуємо Вам за участь.


Информация о работе «Розробка інвестиційного проекту (на прикладі видавництва "Глобус" міста Харкова»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 120973
Количество таблиц: 26
Количество изображений: 15

0 комментариев


Наверх