5. Розділ "Кількість"

Визначається одиниця виміру, установлюється порядок визначення кількості: або фіксованою цифрою, або у встановлених межах (біля, чи більше менше на ... %).  

При постачаннях морським вантажем буває важко відвантажити точно зазначену в контракті кількість через відсутність судна потрібного тоннажу. У таких випадках необхідно обумовити, за якою ціною будете оплачувати зверхконтрактна кількість (за контрактною ціною, або за ціною на момент виконання угоди).

Якщо партнер діє в країні, де застосовується інша система мір і ваг, то щоб уникнути непорозумінь необхідно вказувати кількість в обох системах.

При відвантаженні масових вантажів, коли не має можливості визначити вагу товару, що фактично поставляється, з точністю до тонни чи ж вага товару може змінюватися через зміну вологості, ущільнення і т.д., то в контракті обов'язково вказується граничне відхилення чи робиться оговорка "біля".

 

6. Розділ "Базисні умови постачання"

Базисні умови постачання - це сукупність торговельних порядків при купівлі-продажу, що визначають обов'язки контрагентів по доставці товару й встановлюють момент переходу права власності на товар від продавця покупцю, а також момент переходу ризику випадкового псування чи втрати товару, якщо інше не обумовлено в контракті. Іншими словами, базисні умови визначають, які витрати несуть сторони по транспортуванню вантажу від експортера до імпортера.

Базисні умови постачань товарів здійснюється відповідно до правил "Інкотермс".

7. Розділ "Якість товару"

Існують різні способи визначення якості:

По стандарту. Товар повинний точно відповідати стандарту - документу, що містить характеристику товару.

По технічних умовах. У випадку, якщо відсутній стандарт. Використовується зазвичай у випадку постачання унікального і складного устаткування.

По специфікації, зазначеній в контракті.

За зразком.

Якість повинна відповідати зразку, погодженому сторонами і який є еталоном. Як правило, один зразок знаходиться в продавця, інший - у покупця, третій - у нейтральної організації.

По опису.

По попередньому огляду. У контракті позначається словами: "оглянуто-схвалено". Покупець вправі оглянути всю партію в установлені терміни, а продавець зобов'язується поставити товар таким, яким його схвалив покупець. За якість фактично поставленого товару продавець не відповідає, за винятком прихованих дефектів, що покупець знайти не мав можливості.

По вмісту окремих речовин у товарі, по виходу готового продукту.

По справедливій середній якості. Як правило, застосовується при торгівлі зерновими.

Спосіб "тель-кель" - дослівно "такий, який є". Покупець зобов’язаний прийняти товар незалежно від якості, якщо тільки він відповідає сорту, вказаному в контракті. Наприклад, при продажі ще не знятого врожаю.

Кожен контракт повинний містити гарантії продавців у відношенні физічних властивостей, технічних характеристик товарів і їхньої якості. Визначається також відповідальність продавців за дотримання гарантованих показників. Гарантії продавців діють протягом погодженого в контракті терміну при умові виконання покупцем інструкцій із транспортування, збереженню і використання товару.

Гарантії якості передбачають відповідність товарів міжнародним стандартам, стандартам національним, технічним вимогам (умовам), образцам і т.д. Відповідність поняттю такому, як "нормальна якість товару" приміняється в міжнародній практиці у відношенні до сировинних товарів, до товарів тваринного і рослинного походження.

Покупець, якому проданий товар неналежної якості може на вибір пред'явити наступні вимоги:

·     заміни товару на той же чи аналогічний товар належної якості;

·     відповідно до якості товару зменшити покупцю ціну;

·     безоплатно усунути продавцем недоліки;

·     усунути недоліки власними силами за свій рахунок, після чого вимагати із продавця відшкодування цих витрат;

·     розірвати договір з відшкодуванням йому збитків

8. Розділ "Умови платежів"

При визначенні умов платежів керуються публікацією Міжнародної торговельної палати "Уніфіковані правила по інкасо", "Уніфіковані правила і звичаї для документарнх акредитивів".

Розрахунки по експорті

Найбільш вигідної для українського експортера формою розрахунків є безвідзивний документарний акредитив, що представляє собою тверде платіжне зобов'язання банку, що його відкрив (банка-емітента), на користь експортера, і відособлене від зовнішньоторговельного контракту, на якому він заснований.

Акредитив, при дотриманні всіх його умов, забезпечує (у порівнянні з іншими формами розрахунків) швидке одержання експортного виторгу.

Акредитив може застосовуватися як забезпечення платежів, як при розрахунках на умовах оплати готівкою, так і при розрахунках на умовах комерційного кредиту. При розрахунках по комерційному кредиту використовуються акредитиви, відкриті на акцепт тратт (акцептні акредитиви), також акредитиви з відстроченим платежем. Акредитиви можуть відкриватися для оплати постачань, наданих послуг (включаючи послуги фахівців), проектних, монтажних і будівельних робіт.


Информация о работе «Вивчення економічного потенціалу регіону Житомирської області та виявлення можливих напрямків комерційної діяльності на ринку обробки деревини»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 49516
Количество таблиц: 8
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
283774
14
10

... ії. Протее чинний рівень потоку ПІІ по відношенню до ВВП уже є порівнювальним із показниками більшості країн Східної Європи.   4.1 Аналіз негативних і позитивних тенденцій перебігу взаємної інвестиційної діяльності   Детальніший аналіз процесу залучення польських інвестицій в Україну дозволяє виявити цілу низку негативних тенденцій: 1. Обсяги надходження інвестицій з Польщі в українську ...

Скачать
178877
20
11

... регулювання ЗЕД залишається нез'ясованим. Законом України "Про економічну самостійність Української РСР" від 13 серпня 1990 р. встановлено, що Україна самостійно здійснює керівництво зовнішньоекономічною діяльністю, бере безпосередню участь у міжнародному поділі праці та розвиває економічне співробітництво з іншими державами на основі принципів зацікавлення, рівноправності й взаємної вигоди. Пі ...

Скачать
137961
13
4

... , що не мають відповідного дозволу, створити 2-3 екскурсійних пункти в центральній частині міста; ·     тощо. РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ РОЗВИТКУ НОВИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗОН ТУРИСТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У м. КИЄВІ 3.1.Мета розвитку рекреаційних зон туристичного призначення в м. Києві Київ – столиця України, один з найважливіших політичних, економічних, наукових, культурно-освітніх та релігійних центрів ...

Скачать
95440
14
4

... умови, які впливають на формування інвестиційної привабливості підприємства. Наявність повної інформації про галузь, регіон та, особливо, умови господарювання суттєво впливають на привабливість підприємства. Отже, інвестиційна привабливість може розглядатися на рівні країни, галузі, регіону. Підприємство — це об'єкт, в який вкладаються кошти інвестором і чия привабливість повинна визначатися обов' ...

0 комментариев


Наверх