3.3 Основні дії панелі математика

Кнопка інструментів Калькулятор – містить кнопки для завдання арифметичних операцій, а також часто використовуваних функцій (логарифма, факторіала, та ін.). Кнопка з піктограмою (:=) призначена для запровадження оператора локального присвоєння, що задає певне значення для змінної або функції.

Кнопка інструментів Булева – містить кнопки для введеня операторів порівняння (більше, менше та ін.) і кнопки введення логічних операторів (І, АБО, НЕ).

Кнопка інструментів Вычисление – містить кнопки введеня операторів локального та глобального присвоєння значень змінних та функцій, кнопку зі стрілкою для символьного обчислення виразів і чотири кнопки, для визначення операторів.

Кнопка інструментів Графики. Ця панель містить інструменти для побудови графіків

Кнопка інструментів Матрицы – призначена для введення векторів і матриць, а також для обчислень, що пов’язані з матрицями.

Кнопка інструментів Исчиление – дозволяють, крім диференціювання та інтегрування, визначати суми і добутки, обчисляти межі.

Тут же знаходиться кнопка символу безкрайності.

Кнопка інструментів Греческий алфавіт – для введення грецьких букв. Грецькі букви можна ввести, використовуючи комбінації клавіш, наприклад: для α – [а] [Ctrl+G], для β – [b] [Ctrl+G].

Кнопка інструментів Программирование – дозволяє вбудувати в документ власні функції, що написані на Паскалю або С.

Кнопка інструментів Символы – призначені для виконання символьних розрахунків.

3.4Основні прийоми роботи в Mathacad

Основні прийоми роботи Mathacad занесені до таблиці 1.1

Щоб отримати символ Призначення символу або дії

Натиснути

«клавіша»

:= Привласнити значеня <:>
· Множення <*>
.. Діапазон змін мінливої <;>

Розподіл (створення дробу) </>

Корінь квадратний <\>

Корінь <Crtl+\>

Ступінь <^>

Нижній індекс <[>

Грецький алфавіт <!>
Символічний знак нерівності

<символ>

<Crtl+G>

= Знак дорівнює в рівняннях <Crtl+>
Знак безкрайності <Crtl+Shift+z>

Похідна <Shift+/>

Похідна n-го порядку <Crtl+Shift+/>

Створити матрицю або вектор <Crtl+M>
Збільшення «сліду» курсору ВР <пробіл>
Взяти в скобки фрагмент формули <’>
Декартов графік (Х-Y) <Shift+2>
Графік поверхні (X-Y-Z) <Crtl+2>
Задати декілька функцій для графіка <,>
Видалити строку <Delete>
Вставити рядок

<Enter>або

<Crtl+F9>

Видалення символів, коли «слід» ВР спрямований вліво або вправо <Delete> або <backspace>


1.  У Mathacad доументі курсор введення символів із клавіатури має вид червоного хрестика (ЧХ). Цей хрестик указує, у якому місці робочого листа буде зроблена наступна дія. Установив покажчик миші в потрібному місці документа, і виконав щиголь, можна перемістити туди цей хрестик.

2.  Курсор формул у вигляді блакитної вертикальної риси (ВР) «із слідом» з’являється при введенні формули або при виборі існуючої формули. «Слід» ВР указує (уліво / управо) на область і напрямок редагуння або створення формули. По умовчанню формули подані шрифтом Times New Roman.

3.  У текстовій області курсор має вигляд вертикальної червоної риси (ЧР). Для створення текстової області ЧХ може бути перетворений у ЧР натисканням клавіші лапки [“]. По умовчанню текст у текстовій області поданий шрифтом Arial, що дозволяє конкретно зображати тільки символи в En (Англійської) – розкладці клавіатури. Тому для тексту на Російській або Українській мові (Ru або Uk) необхідно на панелі інструментів у полі Шрифт вибрати русифікований аналог, наприклад Arial Cyr.

Щоб перетворити формулу в текст (це можна буде визначити через шриф Arial), достатньо в області формули натиснути клавішу <пробіл>. Перетворення в оберненому напрямку не можливо.


Информация о работе «Дифузія в твердих тілах»
Раздел: Химия
Количество знаков с пробелами: 19422
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 10

Похожие работы

Скачать
69445
0
10

... провідності твердих електролітів ясно відображає специфіку «твердості», оскільки рідкі іонопровідні розчини такого роду анізотропією не володіють. МЕТОДИ ВИЯВЛЕННЯ СУПЕРІОННОЇ ПРОВІДНОСТІ Отже, існування феномена суперіонної проводности твердо встановлене і не викликає ніяких сумнівів. Одночасно з цим очевидна непридатність традиційної й опробованої кількісної теорії для його описання. ...

Скачать
19748
0
2

... ії   Метод конденсації полягає в утворенні нерозчинних сполук за допомогою реакцій обміну, гідролізу, відновлення, окислення. Здійснюючи ці реакції в сильно розбавлених розчинах і з деяким надлишком одного з компонентів, дістають не осади, а колоїдні розчини. До конденсаційних методів належить також добування ліозолів за допомогою заміни розчинника. Наприклад, колоїдний розчин каніфолі можна ...

Скачать
27584
1
6

... відповідності із структурними характеристиками, гратки- "господарі" схематично можна розділити на три різні групи одновимірні, що містять структурні елементи ланцюгового типу; двовимірні, утворені структурними елементами шаруватої матриці(гостьові позиції знаходяться в енергетичній щілині ван-дер-ваальса, розташованій між сусідніми шарами); тривимірні - 3^, з сотовою матрицею. У випадку одно - і ...

Скачать
97790
2
0

... параметрів при термоциклюванні, а саме ця особливість є принциповою для практичного використання. Перспективними для вирішення проблеми деградації об’ємних матеріалів з ФПМН є склокерамічні матеріали на основі компонента з фазовим переходом метал-напівпровідник. Такі матеріали можна отримати за керамічною технологією. Важливою вимогою до них, окрім стабільної поведінки при термоциклюванні, є ...

0 комментариев


Наверх