Дослідження конкуруючих видів побутових електронасосів для артезіанських колодязів

90232
знака
17
таблиц
28
изображений

1.3 Дослідження конкуруючих видів побутових електронасосів для артезіанських колодязів

Основними конкурентами для харківських скважинних насосів «Водолій»(«Водомет») та HELZ є вітчизняні скважинні насоси, випускаємі

Сумським заводом гідромашин (м.Суми).

Рис. 1.9. - Насоси заглибні скважинні типу ЭЦВ-6-12(м.Суми)

Насоси типу ЭЦВ призначені для подачі питної води зі шпар загальною мінералізацією не більше 1500 мг/л, pH від 6,5...9,5, з температурою до 25 ос, з масовою часткою твердих механічних домішок не більше 0,01%, можуть використовуватися в системах міського, промислового й сільськогосподарського водопостачання, а також для зрошення й зниження рівня ґрунтових вод. Працюють у тривалому режимі від мережі змінного струму.

Насос ЭЦВ являє собою агрегат, що складається з багатоступінчастого відцентрового насоса й заглибного водозаповненого електродвигуна. Приєднання насоса й електродвигуна виконано по міжнародному стандарті NEMA (MG1-18.413 для 6", MG1-18.424 для 8" і 10").

Робочі органи насоса виготовляються зі зносостійких і корозійностійких матеріалів. Конструкція електродвигуна передбачає сприйняття осьових зусиль, що виникають при роботі насоса.


Таблиця 1.6

Основні характеристики скважинних насосів ЕЦВ виробника – конкурента – Сумський завод гідромашин (м.Суми)

Основними субститутами для вітчизняних скважинних насосів є імпортні насоси виробництва Німеччини, Австрії, Італії та інших країн, оскільки проблема водозабезпечення є в кожній країні світу і на скважинні насоси для артезіанських скважин є стійкий попит.

 

Рис. 1.10. - Скважинні насоси Grundfos SQ, SQE, SPO, SP

Скважинні насоси Grundfos SQ служать для подачі води зі шпар, колодязів, що не містять твердих часток. Основною особливістю насоса є малий діаметр і мала маса, що дозволяє без піднімальних пристосувань, вручну встановити його в шпару розміром 3" (76 мм). Насос виготовлений з нержавіючої сталі (робочі колеса насосів SQ виготовлені з поліаміду). Максимально припустиме втримування піску у воді 50 гр/м3. Істотною перевагою насосів SQ є наявність вбудованої функції плавного пуску й вбудованих захистів: від коливань напруги (насос вимикається при спаданні напруги нижче 165 в и перевищенні 260 в), перевантаження, перегріву й сухого ходу. Скважинні насоси SQ можуть працювати як у вертикальному, так і в горизонтальному положенні. Істотною перевагою насосів SQЕ є система підтримання постійного тиску при змінному потоку прокачуємої води.

Таблиця 1.7

Характеристики та вартість скважинних побутових насосів Grundfos SQ (товари – субститути)

Заснована в 1977 році італійська фірма Nocchi входить сьогодні в групу Pentair Water. От уже більше 25-ти років компанія займається проектуванням і виробництвом електронасосів для перекачування води, станцій підвищення тиску й установок пожежогасіння.

Іспанська корпорація ESPA - світовий лідер у виробництві насосів. Її розробки, технології й досвід у виробництві насосів переймають багато інших виробників насосного встаткування.

Італійська компанія Pedrollo є загальновизнаним світовим лідером у виробництві побутових насосів і насосного встаткування.

Таблиця 1.8

Характеристики та вартість скважинних побутових насосів Італії та Іспанії (товари-субститути)

Компанія «Mettifogo» (Італія) працює на ринку насосного встаткування більше 25 років, входить у промислову групу компаній «Calpeda» і спеціалізується на виробництві скважинних насосів для подачі питної води з артезіанських шпар діаметром 4" і 6". В 2001 році підприємство одержало сертифікат якості ISO 9001.

Компанія «Mettifogo» випускає широкий модельний ряд скважинних насосів з об'ємною подачею 1-50 м3/год, напором 30-300 м і споживаною потужністю 0, 25-40 кВт. Продукція «Mettifogo» випускається в строгій відповідності з NEMA Standards.

Умови експлуатації скважинних насосів Mettifogo:

- Номінальна напруга - 230 в.

- Температура перекачуємої води – від 1 до 25o С.

- Вміст піску в перекачуємій воді – 150 г/м3.

- Забороняється перекачування горючих і хімічно активних рідин.

- Максимальна кількість пусків у годину (з рівними інтервалами) - 20.

Таблиця 1.9

Технічні характеристики скважинних насосів Mettifogo (Італія)

(товари –субститути)

Модель Споживана потужність, кВт

Об'ємна подача, м3/год

Напір, м Маса, кг Довжина насоса, мм
DXOTR 41-30 1,1 0, 3-3,0 33-147 17,5 1170
DXOTR 41-44 1,5 0, 3-3,0 48-216 22,5 1500
DXOTR 41-60 2,2 0, 3-3,0 66-294 27,6 1910

Рис.1.11. - Скважинні насоси фірми Metifogo (Італія)

 



Информация о работе «Комплексне дослідження ринку побутових скважинних електронасосів для артезіанських колодязів водозабезпечення господарства приватного дому (на прикладі ринків м. Харкова та України)»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 90232
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 28

0 комментариев


Наверх