Пусконаладка

90232
знака
17
таблиц
28
изображений

3. Пусконаладка

Після монтажу устаткування інженер власної сервісної служби компанії ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") здійснює додаткову перевірку виконаних робіт, робить запуск устаткування, настроювання й регулювання всіх параметрів систем. Результатом є повна готовність інженерних систем Вашого будинку до експлуатації.

На всіх етапах співробітництва від консультацій, попередніх переговорів до завершення робіт на Вашім об'єкті з Вами працює персональний менеджер, що контролює й координує роботу фахівців компанії: саме він є Вашим помічником і консультантом.

4. Сервісне обслуговування

Після здачі інженерних систем в експлуатацію деякі її елементи насосу для безперебійної роботи під час усього строку експлуатації вимагають періодичного проведення певних регламентних робіт, які чітко описані виробником і повинні виконуватися сертифікованими фахівцями. Між компанією й Вами заключаєтьсяє договір про сервісне обслуговування.

Власна сервісна служба ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") здійснює обслуговування встаткування всіх українських та закордонних марко насосів. Роботи із сервісного обслуговування проводять сертифіковані інженери у відповідності з усіма вимогами виробників устаткування.

5. ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") здійснює гарантійне й післягарантійне обслуговування встановленого за її документацією насосного устаткування. Сервісна служба, що має власний склад запчастин, забезпечує усунення практично будь-яких несправностей у самі стислі строки.

6. Служба експлуатації компанії ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМ-ПЛЕКТ") бере на комплексне обслуговування наступні інженерні системи:

системи водопостачання; скважинне устаткування; системи електропостачання.

Зі службою експлуатації заключається договір і вноситься авансовий платіж розмір якого залежить від віддаленості, призначення й площі об'єкта або встановленого устаткування. Після дзвінка в службу експлуатації (при виникненні несправності) виїзд фахівця здійснюється протягом 18 годин.

7. Ремонт і заміна устаткування

Служба експлуатації компанії ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") здійснює ремонт і заміну устаткування насосних систем, систем водопостачання, електропостачання поза залежністю від наявності раніше укладених договорів на обслуговування з компанією.


РОЗДІЛ 8

РОЗРОБКА РЕКЛАМНОЇ ПРОГРАМИ АКТИВІЗАЦІЇ ЗБУТУ

СКВАЖИННИХ ПОБУТОВИХ НАСОСІВ

 

В якості рекламного звернення, враховуючи сер’йозність аудиторії я вважаю необхідним запропонувати інформаційно-рекламне звернення строгого змісту:

« Автономні системи водопостачання сільських та дачно-котеджних будинків – це нова реальність!

Свіжа вода з глибин від 30 до 70 м подається новими типами економних скважинних електронасосів харківських заводів, які не бояться пісчаного грунту першого підземного водоносного слою.

Артезіанська вода високої якості з глибин від 100 до 200 м подається потужними типами німецьких та італьянських скважинних насосів з крейдованих глибин другого підземного водоносного слою юрського періоду.

ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") виконує повний копмлекс робіт від проектування до здачі автономних систем водопостачання «під ключ» та гарантійно-ремонтного супроводження Ваших систем в експлуатації до 15 років.»

В якості основного засобу реклами на сучасному етапі доцільно застосування Інтернет-реклами, яка розвивається з темпом росту до 40% на рік рахунок швидкого розвитку глобальної мережі Інтернет в Україні.

Інтернет-реклама продажу скважинних насосів дозволяє (додаток Б):

-  показати фотографії та відеороліки з новими типами скважинних насосів;

-  провести аналіз нових технічних характеристик скважинних насосів та порівняти їх з основними конкурентами;

-  донести рекламне звернення конкретно до користувача аудиторії, який звертається на Інтернет-сайт реклами насосів, на відміну від малоефективності реклами на біг-бордах і в газетах;

На основі Інтернет-реклами та Інтернет-магазинів виконане надаваєме дослідження, тобто інформаційний Інтернет-канал дозволяє виконати дослідження не тільки на території м.Харкова, але і проаналізувати обставини в Україні та в Росії.

При використанні наявної Інтернет- сторінки фірми –ділера в м. Харкові бюджет рекламної компанії по маркетинговому забезпеченню активізації ринку попиту на скважинні насоси не перевищить 3 - 5 тис.грн.


ВИСНОВКИ

 

Маркетингові дослідження ринку скважинних насосів для водопостачання показав, що в м.Харкові вітчизняні скважинні насоси для артезіанських скважин випускають 2 великих підприємства:

1. ВАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» (ХЕЛЗ "Укрелектромаш") - серія скважинних насосів марки HELZ;

2. ВАТ "Промелектро" (Харків) – виробник скважинних насосів серії «Водолій» - «Водомет».

Основними конкурентами для харківських скважинних насосів «Водолій» («Водомет») та HELZ є вітчизняні скважинні насоси ЕЦВ, випускаємі Сумським заводом гідромашин (м.Суми).

Основними субститутами для вітчизняних скважинних насосів є імпортні насоси виробництва Німеччини, Австрії, Італії та інших країн, оскільки проблема водозабезпечення є в кожній країні світу і на скважинні насоси для артезіанських скважин є стійкий попит.

Ціновий маркетинговий аналіз проводився для статистичних вибірок порівняльних характеристик скважинних насосів, які є в асортименті трьох аналізуємих підприємств:

- випускаємі та реалізуємі харківськім заводом - ХЕЛЗ "Укрелектромаш" (насоси HELZ);

- випускаємі та реалізуємі харківським заводом ВАТ «Промелектро» («Водолей» та Водомет»);

- імпортуємі та реалізуємі харківським ділером - ТПГ "ТМ&ПК" насоси марки GrundFoss SQ;

В якості порівняльні технічно-споживчі характеристики товарів-конкурентів для скважинних насосів вибрані 2 параметра: максимальна висота підйому води з артезіанської скважини та максимальний обсяг викачуваємої насосом води з максимальної глибини за 1 годину. Аналіз даних показав, що насоси «Водолій», в основному, розраховані на глибини артезіанських колодців від 30 до 60 метрів в 2-х діапазонах потужності 1,8 м3/годину та 4,2 м3/годину. Насоси заводу ХЕЛЗ , в основному, розраховані на глибини артезіанських колодців від 40 до 80 метрів в 2-х діапазонах потужності 2,3 м3/годину та 3,6 м3/годину. Імпортуємі насоси GrundFoss SQ’ є більш потужними, розраховані на глибини артезіанських колодців від 60 до 160 метрів в 2-х діапазонах потужності 3,0 м3/годину та 4,0 м3/годину.

Аналіз порівняльних вартісних характеристик товарів-конкурентів для скважинних насосів харківського заводу ХЕЛЗ «Укрелектромаш", харківського заводу ВАТ «Промелектро» та харківського ділера імпортних насосів Grund-Foss SQ показав, що мінімальна ціна - у насосів «Промелектро», ціна насосів НELZ є на 10% нижчою від імпортних насосів GrundFoss SQ .

Але якщо вітчизняні насоси допускають рівень піску до 1500 г/м3 води, то всі імпортні насоси працюють в діапазоні до 150 г/м3.

Структура споживання скважинних насосів типу «Водолей»- «Водомет», складена за експертними оцінками (ВАТ «Промелектро»), консультаціям з менеджерами торгуючих організацій у м.Харкові і аналізу даних відкритих джерел інформації, свідчить про наступний розподіл ринку споживачів:

-  комерційні структури в інших регіонах України (поза Харківською областю) – 35%;

-  приватні особи – 15%;

-  заводи (підприємства) – 10%;

-  садоводчі товариства – 10%;

-  відомчі організації (санаторії , будинки відпочинку та інші) – 10%;

-  будівельні організації – 10%;

-  комунальні служби – 5%;

-  інші – 5%.

Термін служби імпортного насоса перевершує вітчизняний як мінімум у два рази й досягає п'яти років до першого ремонту. Технічна надійність (захист від стрибків напруги, «сухого ходу», перегріву, перевантаження, герметичність) імпортних насосів значно вище вітчизняних аналогів.

Зате по наявності фільтрів і картриджів для очищення води, навіть на думку західних фахівців, якість українських виробів значно перевершує західні зразки, а ціни на них нижче.

Низький рівень шуму імпортних насосів досягається їхньою комплектацією «тихими» двигунами. Основна маса вітчизняних насосів працює галасливо, хоча існують виключення.

По легкості установки й технічного обслуговування - імпортні насоси при установці й ремонті вимагають присутності кваліфікованого фахівця. Ремонт вітчизняного насоса може виконати фахівець середньої кваліфікації. Ремонт імпортного насоса найчастіше здійснюється простою заміною щаблів насоса, що підвищує зручність роботи з ним. Ремонт вітчизняного насоса може проводитися, як правило, тільки при повному зніманні кожуха.

По електробезпечності і українські, і іноземні виробники постачають свою продукцію з досить надійним електрозахистом, що підлягає додатковій сертифікації в органах держконтролю. Скважинні насоси необхідно заземлювати. «Тонким» місцем українських насосів є герметичність, у випадку втрати якої може відбутися коротке замикання в електричній частині двигуна й вихід насоса з ладу.

Як показали результати дослідження сегментація ринку скважинних насосів у м. Харкові за основними технічно-споживчими характеристиками може бути представлена наступними 4-ма сегментами з 2 основними характеристиками насосів – глибина шпари (яка відповідає максимальному напору насоса у м водяного стовпа) та продуктивність викачки води насосом з максимальної глибини шпари ( в м3/годину):

1.Сегмент 1 – низькоглибинні та низькооб’ємні:

- глибина шпари до 100 м;

- продуктивність до 4,2 м3/годину;

2. Сегмент 2 – низькоглибинні та високооб’ємні:

- глибина шпари до 100 м;

- продуктивність від 4,2 м3/годину до 8,0 м3/годину;

3. Сегмент 3 – високоглибинні та високооб’ємні:

- глибина шпари від 100 м до 200 м;

- продуктивність від 4,2 м3/годину до 8,0 м3/годину;

4. Сегмент 4 – високоглибинні та низькооб’ємні:

- глибина шпари від 100 м до 200 м;

- продуктивність до 4,2 м3/годину;

В результаті побудови позиціонування харківських насосів на ринку сегмента 1(вибрані моделі насосів з приблизно рівною продуктивністю в вузькому діапазоні 3,6 -4,2 м3/годину), де в якості аналізуємих параметрів позиціонування вибрані « максимальна величина напору в м водяного стовпа – ціна насоса» показано, що в діапазоні глибин до 100 м:

-  Насоси «Водолей» («Промелектро») – практично в 2 рази дешевші за насоси заводу ХЕЛЗ;

-  Насоси ХЕЛЗ на 10% дешевші імпортних насосів GrundFos та Espa.

Але при цьому насоси «Водолей» та ХЕЛЗ вітчизняного виробництва пристосовані для особливостей геологій Харківської області, тобто роботі в 1-му піщаному водоносному слої з наявністю піска до 1500 г/м3. Імпортні насоси GrundFos та Espa розроблені для геології чистих крейдованих водоносних слоїв при максимальному вмісті піску не більше 150 г/м3.

Таким чином, в 1 сегменті позиціонування вітчизняних насосів є більш вигідним за показником «ціна – задоволення потреби», оскільки для імпортних насосів потрібно впроваджувати систему попередніх фільтрів та їх періодичну експлуатаційну очистку.

Проведений аналіз технічних характеристик скважиннихс побутових насосів та їх сегментація на ринку показали, що оптимальною стратегією вітчизняних підприємств м.Харкова («Промелектро» та ХЕЛЗ) є утримання позицій по низкій ціні в 1 сегменті насосів та розробка нових насосів для 2 сегмента, тобто підвищення продуктивності до 6-8 м3/годину.

При цьому стратегія вітчизняних підприємств повинна будуватися на ключових факторах успіху (на глибинах до 70-80 м):

-  мала чутливість насосів по підвищення рівня вмісту піску до 1500 г/м3, що дає ім перевагу перед імпортними насосами (працюють при рівні вмісту піску до 150 г/см3);

-  нижча ціна на насоси, що робить їх доступними для масового застосування в сільській місцевості;

-  можливість застосування насосів при продуктивності вище 5 м3/годину не тільки для водопостачання дому, але і для поливу присадибної ділянки, оскільки для цього не треба води високого ступеню очищення.

Проведений аналіз технічних характеристик скважиннихс побутових насосів та їх сегментація на ринку показали, що оптимальною стратегією ділера по продажу закордонних побутових електронасосів є зайняття позицій в 3 та 4 сегментах ринку, тобто впровадження насосів, які працюють на глибинах від 100 до 200 м у всьому діапазоні продуктивності від 1,8 м3/годину до 8 м3/годину.

При цьому стратегія ділера по продажу закордонних побутових електронасосів повинна будуватися на ключових факторах успіху (на глибинах вище 100 м):

-  мала чутливість насосів до стабільності напруги (робота в діапазоні 170 - 240 в), що важливо для вітчизної нестабільності напруги в електромережах;

-  висока якість води артезіанських скважин, добуваємої з глибин крейдованого рівня (вище 120 м), яка прирівнює її до мінералізованої води і є привабливою для власників сучасних заміських котеджей;

-  гарантія роботи до першого ремонтного техобслуговування не менше 5 років, оскільки насос перекачує воду з крейдованого рівня з низьким вмістом піску.

Результати аналізу реалізованого попиту та пропозиції по цінам продаж скважинних насосів в м.Харкові заводом «Промелектро» та ділером ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ"), в залежності від запропонованого в дослідженні комплексного параметру – погодинної норми роботи (виробітку) насоса = об’єм викачаної води в м3/годину * висоту викачки води з скважини,

показали, що при такій побудові параметрів – еластичність по відносному приросту ціни насоса в % на одиницю відносного приросту погодинної роботи насосу в % у вітчизняних насосів в 4 рази вище ніж цінова еластичність пропозиції у імпортних насосів.

Тобто, цінова економічність переміщення кожного м3 води на 1 м глибини скважини у імпортних насосів в 4 раза більше, що є ключовим фактором конкурентної перемоги імпортних насосів над вітчизняними при зростанні потужності насосів.

Результати цього аналізу повинні бути враховані вітчизняними розробниками скважинних насосів для модернізації цінової політики вартості насосів.

Оскільки скважинний побутовий електронасос відноситься до товарів, які практично не можуть бути самостійно встановлені покупцем без наявності спеціальних бурових машин для артезіанських скважин, формування системи товароруху повинно основуватися на принципах обов’язковості супутних послуг, які повинні надаватися споживачу при покупці товару.

Новизна формування системи товароруху продукції компанії-ділера полягає в створенні комплексності процесу покупки, встановлення та обслуговування встановленого насосного обладнання у замовника по принципу «Ви називаєте Ваші потреби – ми реалізуємо їх у інженерному проекті».

В якості рекламного звернення, враховуючи сер’йозність аудиторії я вважаю необхідним запропонувати інформаційно-рекламне звернення строгого змісту:

« Автономні системи водопостачання сільських та дачно-котеджних будинків – це нова реальність!

Свіжа вода з глибин від 30 до 70 м подається новими типами економних скважинних електронасосів харківських заводів, які не бояться пісчаного грунту першого підземного водоносного слою.

Артезіанська вода високої якості з глибин від 100 до 200 м подається потужними типами німецьких та італьянських скважинних насосів з крейдованих глибин другого підземного водоносного слою юрського періоду.

ТПГ "ТМ&ПК" (АО "ПРОМКОМПЛЕКТ") виконує повний комплекс робіт від проектування до здачі автономних систем водопостачання «під ключ» та гарантійно-ремонтного супроводження Ваших систем в експлуатації до 15 років.»

В якості основного засобу реклами на сучасному етапі доцільно застосування Інтернет-реклами, яка розвивається з темпом росту до 40% на рік з рахунок швидкого розвитку глобальної мережі Інтернет в Україні.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

 

1. Господарський кодекс України від 16 січня 2003 року N 436-IV(діє з 01.01.2004) // Із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 9 січня 2007 року N 549-V, ОВУ, 2007 р., N 8, ст. 276

2. ЗАКОН УКРАЇНИ «Про господарські товариства» // від 19 вересня 1991 року N 1576-XII (Із змінами і доповненнями, внесеними Законами України станом на 19 лютого 2004 року N 1519-IV)

3. Армстронг Г., Котлер Ф. Маркетинг. Загальний курс, 5-те видання / Пер. з англ.: Уч. пос. – М.: Видавничий дім "Вільямс", 2001. – 608 с.

4. Ассэль, Генри. Маркетинг: принципі и стратегия: Учебник для вузов. – М.: ИНФРА - М, 1999. – 804 c.

5. Азоев Г.Л., Челенков А.П. Конкурентніе преимущества фирмі / Гос. ун-т управления, Нац. фонд подготовки фин. и упр. кадров. - М.: ОАО "Тип. "Новости", 2000. - 256 с.

6. Балабанова Л. В., Бриндіна О. А. Маркетингова товарна політика в системі менеджменту підприємств: Навч. посіб. – К.: ВД “Професіонал”, 2006. – 336 с.

7. Бєлявцев, М. І. Маркетинг: Навч. Посібник / М. І. Бєлєвцев, Л. М. Іваненко. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 325 с.

8. Беляевский И.К. Маркетинговіе исследования: информация, анализ, прогноз: Учеб. Пособие. – М.: Финансі и статистика, 2001. – с. 14-15.

9. Бєлявцев, М.І. Маркетинг: Навч. Посібник / М. І. Бєлєвцев, Л. М. Іваненко. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 325 с.

10. Бланк И.А. Основі финансового менеджмента/ И.А. Бланк. - 2-е изд., перераб. и доп.. - К.: Эльга: Ника-ЦентрТ.1. - 2004. - 622 с

11. Бланк И.А. Основі финансового менеджмента/ И.А. Бланк. - 2-е изд., перераб. и доп.. - К.: Эльга: Ника-ЦентрТ.2. - 2004. - 618 с

12. Бланк И.А. Управление финансовой безопасностью предприятия/ И.А. Бланк. - К.: Ника-Центр: Эльга, 2004. - 776 с.

13. Близнюк С. В. Маркетинг в Україні: проблеми становлення та розвитку / С. В. Близнюк. – К.: Політехніка, 2004. – 400 с.

14. Ван Хорн, Джеймс. Основі финансового менеджмента: Пер. с англ./ Дж.К. Ван Хорн, Дж.М. Вахович. - 12-е изд.. - М.: Вильямс, 2006. - 1225 с

15. Виленский П.Л., Ливши В.Н., Смоляк С.А. Оценка эффективности инвестиционніх проектов: теория и практика : Учебн.-практ. Пособие. – М.: Дело, 2001. – 832 с.

16. Войчак А.В. Маркетингові дослідження: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. — К.:КНЕУ, 2001. — 119 с.

17. Войчак А.В. Маркетингові дослідження : підручник / А. В. Войчак, А. В. Федорченко ; за наук. ред. А. В. Войчака ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. заклад "Київський нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана". – К. : КНЕУ, 2007. – 403 с.

18. Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник. – К.: Лібра, 2002. – 712 с.

19. Голубков Е.П. Маркетинговіе исследования: теория, методология и практика. – 2-е изд. – М.: Финпресс, 2000. – 398 с.

20. Дугіна С. І. Маркетингова цінова політика: Навчальний посібник. _ К.: КНЕУ, 2005. – 393 с.

21. Земляков І.С. Основи маркетингу : навч. посібник / І. С. Земляков, І. Б. Рижий, В. І. Савич ; М-во освіти і науки України, Ін-т менеджменту та економіки "Галицька академія". – К. : Центр навчальної літератури, 2004. – 353 с.

22. Зозулёв А.В. Маркетинговіе исследования: теория, методология, статистика : учеб. пособие / А. В. Зозулёв, С. А. Солнцев. – К. : Знання, 2008. – 643 с.

23. Ілляшенко С. М. Маркетингові дослідження : Навчальний посібник для студ. вищих навчальних закладів/ С.М. Ілляшенко, М.Ю. Баскакова. - К.: Центр навчальної літератури, 2006. - 192 с

24. Кардаш В. Я., Антонченко М. Ю. Маркетингова товарна політика: Навч. –метод. посіб. для самост. вивч. дисц. – Вид. 3-тє, доп. та перероб. – К.: КНЕУ, 2006. – 248 с.

25. Косенков С.І. Маркетингові дослідження: Навч. посібник / С.І. Косенков. – К.: Скарби, 2004. – 464 с.

26. Крутякова Ю.А. Бизнес-планирование: Учеб.-практ. пособие/ Ю.А. Крутякова, С.Р. Юсупова. - М.: Проспект, 2006. - 352 с

27. Куденко Н.В. Стратегічний маркетинг: Навч.посібник. – К.: КНЕУ,1998 – 202 с.

28. Куденко Н.В. Маркетингові стратегії фірми – Київ, КНЕУ, 2002. – 245 с.

29. Кучеренко В.Р. Бізнес-планування фірми: Навчальний посібник/ В.Р. Кучеренко, В.А. Карпов, О.С. Маркітан. - К.: Знання, 2006. - 424 с

30. Майборода О.О. Маркетингова політика комунікацій : навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / О. О. Майборода ; М-во освіти і науки України, Київський нац. екон. ун-т. – К. : КНЕУ, 2007. – 256 с.

31. Мальченко В. М. Маркетинг послуг : навч. посіб. / В. М. Мальченко ; М-во освіти і науки України, Київський нац. екон. ун-т. – К. : КНЕУ, 2006. – 359 с.

32. Маркетинг / Під ред. М. Бейкера. – СПб: Питер, 2002. – 1200 с.

33. Маркетинговий менеджмент / Ред.: Л.В. Балабанова. — К.: Знання, 2004. — 354 с.

34. Маркетинг: бакалаврський курс: Навч. Посібник / Ред. С. М. Ілляшенко.- Суми: Університетська кн., 2004.- 976 с.

35. Наливайко А.П. Теорія стратегії підприємства. Сучасний стан та напрямки розвитку: Монографія. — К.: КНЕУ, 2001. — 227 с.

36. Новітній маркетинг : навч. посібник / [Є. В. Савельєв та ін.] ; за ред. Є. В. Савельєва. – К. : Знання, 2008. – 421 с.

37. Новошинська В.В. Міжнародний маркетинг: навчальний посібник. – Київ, Центр навчальної літератури, 2004. – 176 с.

38. Основі маркетинга : [пер. с англ.] / Ф. Котлер [и др.]. – 4-е европей-ское изд. – М. : Вильямс, 2007. – 1200 с.

39. Основі маркетинга / Ф. Котлер, Г. Армстронг, Д. Сондерс, В. Вонг; Пер. с англ. - 2-е. изд. – М.: Издательский дом "Вильямс", 1998. – 1056 с.

40. Полторак В.А. Маркетингові дослідження: Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2003. – 387 с.

41. Старостина А.А. Маркетинговіе исследования.- М.: Изд. Дом “Вильямс”, 2001. – с. З20.

42. Старостіна А.О. Маркетингові дослідження. Практичний аспект. — К., М.: СП6: Видавничий дім “Вільямс”, 1998 — 262 с.

43. Теорія і практика маркетингу в Україні: Монографія / А. Ф. Павленко, А. В. Войчак, В. Я. Кардаш: Ред. А. Ф. Павленко. – К.: КНЕУ, 2005. - 528 с.

44. Ф. Котлер, Г. Армстронг, Д. Сондерс, В. Вонг. Маркетинг менедж-мент. – СПб: Питер Ком, 1998. – 896 с.

45. Холодний Г. О. Маркетингова товарна політика: Навчальний посібник. – Харків: Вид. ХНЕУ, 2006. – 324 с.

46. Черчилль Г.А. Маркетинговіе исследования. – СПб: Питер, 2000. – с. 22.

 47. http://www.tmpkgroup.com – Офіційний Інтернет сайт торгово-промислової группа ТМ&ПК – АО «Промкомплект» (Харків), 2008

 48. http://www.comfort-da.ru – Офіційний Інтернет сайт торгової компанії "Теплій Дом"(Москва), 2008

 49. http://www.td-helz.com.ua – Офіційний Інтернет сайт торгового дому заводу – виробника електронасосів ОАО "ХЭЛЗ "Укрэлектромаш" (Харків), 2008

 50. http://www.promelectro.com – Офіційний Інтернет сайт компании «Промелектро» – виробника електронасосів «Водолій», 2008

 51. http://www.kratos.com.ua – Офіційний Інтернет сайт торгової компании «Кратос» – ділера електронасосів «GRUNDFOS», 2008


ДОДАТКИ

 

Додаток А

Фінансова звітність ВАТ «ХЕЛЗ» за 2006 -2007 роки

 

Коди

 

Дата

28.04.2008

Підприємство

Вiдкрите акцiонерне товариство Харкiвський електротехнiчний завод "Укрелектромаш"

за ЄДРПОУ

00213799

Територія

за КОАТУУ

6310137500

Форма власності

КОЛЕКТИВНА ВЛАСНIСТЬ

за КФВ

20

Орган державного управління

АКЦІОНЕРНІ ТОВАРИСТВА ВІДКРИТОГО ТИПУ,СТВОРЕНІ НА

за СПОДУ

6024

Галузь

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОТЕХНIЧНИХ МАШИН, УСТАТКУВАННЯ, АПАРАТУРИ I ВИРОБIВ ВИРОБНИЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

за ЗКГНГ

14171

Вид економічної діяльності

Виробництво двигунів, генераторів iтрансформаторів

за КВЕД

31.10.1

Одиниця виміру:

тис. грн.

Контрольна торба

Адреси:

Харківська Харкiвський 61050 Харкiв Iскринська, 37

Баланс на 31.12.2007

Актив

Код рядка

На качан звітного періоду

На кінець звітного періоду

1

2

3

4

I. Необоротні активи

Нематеріальні активи:
- залишкова вартість 010 97.2 100.2
- первісна вартість 011 166 148.4
- накопичена амортизація 012 ( 68.8 ) ( 48.2 )
Незавершене будівництво 020 2094.4 2094.6
Основні засоби:
- залишкова вартість 030

text2image

text2image

- первісна вартість 031

text2image

text2image

- знос 032

( text2image)

( text2image)

Довгострокові біологічні активи:
- справедлива (залишкова) вартість 035 0 0
- первісна вартість 036 0 0
- накопичена амортизація 037 ( 0) ( 0)
Довгострокові фінансові інвестиції:
- які обліковуються за методом участі в капіталі інших підприємств 040 371.6 371.6
- інші фінансові інвестиції 045 0 445.7
Довгострокова дебіторська заборгованість 050 0 0
Відстрочені податкові активи 060 254.2 0
Інші необоротні активи 070 0 0

Усього за розділом I

080

21216.2

21655.9

II. Оборотні активи

Виробничі запаси 100 4524.5 6337
Поточні біологічні активи 110 0 0
Незавершене виробництво 120 1284.1 2409
Готова продукція 130 1065.5 2286.1
Товари 140 48.7 81.9
Векселі одержані 150 0 0
Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги:
- чиста реалізаційна вартість 160 1944.2 9146.1
- первісна вартість 161 1944.2 9146.1
- резерв сумнівних боргів 162 ( 0) ( 0)
Дебіторська заборгованість за рахунками:
- за бюджетом 170 1197.8 97
- за виданими авансами 180 2577.2 4917.2
- з нарахованих доходів 190 0 0
- із внутрішніх розрахунків 200 0 0
Інша поточна дебіторська заборгованість 210 282.6 317.6
Поточні фінансові інвестиції 220 1736.9 215.9
Грошові кошти та їх еквіваленти:
- у національній валюті 230 13.5 448.3
- в іноземній валюті 240 0 0
Інші оборотні активи 250 574.8 745.4

Усього за розділом II

260

text2image

text2image

III. Витрати майбутніх періодів

270

256.4

93.8

Баланс

280

text2image

text2image

Пасив

Код рядка

На качан звітного періоду

На кінець звітного періоду

1

2

3

4

I. Власний капітал

Статутний капітал 300 437 897
Пайовий капітал 310 0 0
Додатковий вкладений капітал 320 0 0
Інший додатковий капітал 330 21774.6 21284.4
Резервний капітал 340 0 0
Нерозподілений прибуток (непокритий збиток) 350 123.7 4798.8
Неоплачений капітал 360 ( 0) ( 0)
Вилучений капітал 370 ( 0) ( 0)

Усього за розділом I

380

22335.3

26980.2

II. Забезпечення наступних виплат та платежів

Забезпечення виплат персоналу 400 0 0
Інші забезпечення 410 0 0
Торба страхових резервів 415 0 0
Торба часток перестраховиків у страхових резервах 416 0 0
Цільове фінансування 420 0 0

Усього за розділом II

430

0

0

ІІІ. Довгострокові зобов'язання

Довгострокові кредити банків 440 2947.8 8842.8
Інші довгострокові фінансові зобов'язання 450 0 0
Відстрочені податкові зобов'язання 460 0 19.5
Інші довгострокові зобов'язання 470 1910.5 367.9

Усього за розділом III

480

4858.3

9230.2

ІV. Поточні зобов'язання

Короткострокові кредити банків 500 1690 21.3
Поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями 510 0 1063.2
Векселі видані 520 2498.3 550
Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги 530 2787.2 4991.7
Поточні зобов'язання за розрахунками:
- з одержаних авансів 540 1261.2 2728.8
- з бюджетом 550 177.2 288.9
- з позабюджетних платежів 560 0 0
- зі страхування 570 272 375.4
- з оплати праці 580 600.6 782.2
- з учасниками 590 0 0
- із внутрішніх розрахунків 600 0 0
Інші поточні зобов'язання 610 242.3 1739.3

Усього за розділом IV

620

text2image

text2image

V. Доходи майбутніх періодів

630

0

0

Баланс

640

text2image

text2image

Керівник

Чкалов Олександр Iгорович

Головний бухгалтер

Сомів Дмитро Миколайович

Звіт про фінансові результати за 2007 рік

I. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ

Стаття

Код рядка

За звітний період

За попередній період

1

2

3

4

Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 010

text2image

text2image

Податок на додану вартість 015 ( 7441.3) ( 6527 )
Акцизний збір 020 ( 0) ( 0)
025 ( 0) ( 0)
Інші вирахування з доходу 030 ( 56) ( 0)
Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 035

text2image

text2image

Собівартість реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 040 ( 52919.2) ( 54826.4)
Валовий прибуток:
- прибуток 050 13500.7 10197.5
- збиток 055 ( 0) ( 0)
Інші операційні доходи 060 29042.5 26267.5
Адміністративні витрати 070 ( 6171.7) ( 5025.4)
Витрати на збут 080 ( 1558.4) ( 1432.6)
Інші операційні витрати 090 ( 30434.4) ( 27315.7)
Фінансові результати від операційної діяльності:
- прибуток 100 4378.7 2691.3
- збиток 105 ( 0) ( 0)
Дохід від участі в капіталі 110 0 0
Інші фінансові доходи 120 0 0
Інші доходи 130 6224 1266.6
Фінансові витрати 140 ( 1105.6) ( 900.8 )
Втрати від участі в капіталі 150 ( 0) ( 0)
Інші витрати 160 ( 4271.2) ( 2835.3)
Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування:
- прибуток 170 5225.9 221.8
- збиток 175 ( 0) ( 0)
Податок на прибуток від звичайної діяльності 180 ( 1035.1) ( 187)
Дохід з податку на прибуток від звичайної діяльності 185 0 0
Фінансові результати від звичайної діяльності:
- прибуток 190

text2image

text2image

- збиток 195

( text2image)

( text2image)

Надзвичайні:
- доходи 200 0 0
- витрати 205 ( 0) ( 0)
Податки з надзвичайного прибутку 210 ( 0) ( 0)

Чистий:

- прибуток

220

text2image

text2image

- збиток

225

( text2image)

( text2image)

II. ЕЛЕМЕНТИ ОПЕРАЦІЙНИХ ВИТРАТ

Найменування показника

Код рядка

За звітний період

За попередній період

1

2

3

4

Матеріальні затрати 230 44800 44899.5
Витрати на оплату праці 240 11074.1 8794.1
Відрахування на соціальні заходь 250 4471.9 3539.1
Амортизація 260 1918.1 1816.3
Інші операційни витрати 270 3023.6 2950.9
Разом 280 65287.7 61999.9
III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ

Назва статті

Код рядка

За звітний період

За попередній період

1

2

3

4

Середньорічна кількість простих акцій 300 3587920 1747920
Скоригована середньорічна кількість простих акцій 310 3587920 1747920
Чистий прибуток, (збиток) на одну просту акцію 320 1.168 0.02
Скоригований чистий прибуток, (збиток) на одну просту акцію 330 1.168 0.02
Дивіденди на одну просту акцію 340 0 0

Додаток Б



Информация о работе «Комплексне дослідження ринку побутових скважинних електронасосів для артезіанських колодязів водозабезпечення господарства приватного дому (на прикладі ринків м. Харкова та України)»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 90232
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 28

0 комментариев


Наверх