Ринкова стратегія визначення ціни для вітчизняного підприємства у м.Харкові, що випускає побутові електронасоси

90232
знака
17
таблиц
28
изображений

6.1 Ринкова стратегія визначення ціни для вітчизняного підприємства у м.Харкові, що випускає побутові електронасоси

 

Оскільки в якості маркетингової стратегії для вітчизняних підприємств м.Харкова («Промелектро» та ХЕЛЗ) є утримання позицій по низькій ціні в 1 сегменті насосів та розробка нових насосів для 2 сегмента, тобто підвищення продуктивності до 6-8 м3/годину, цінова стратегія повинна будуватися на:

-  утримання низьких цін в 1 сегменті ринку (на 40-50% нижче імпортних насосів);

-  розробка продукції у 2 сегменті по цінам на 30-40% нижче імпортних аналогів, при цьому для 2 сегменту треба створити серію насосів з підвищенням діаметру скважин і підготовкою вітчизняних бурових машин на новий діапазон буріння скважин і їх облаштування.

 

6.2 Ринкова стратегія визначення ціни для підприємства–ділера по продажу закордонних побутових електронасосів

 

Оскільки в якості маркетингової стратегії для підприємства–ділера по продажу закордонних електронасосів вибрано завойовування 3 та 4 сегментів ринку скважинних насосів, цінова стратегія повинна будуватися на:

-  утриманні високих цін в 3 та 4 сегменті ринку за рахунок практичної відсутності в них вітчизняних аналогів та застосуванні «престижності» імпортних насосів в котеджних системах водопостачання для нового «середнього» класу;

-  розробка зведених цін продажу та монтажу насосів в системах водопостачння «під ключ», що дає можливість варьювати вартістю насоса в загальній ціні продаж.


РОЗДІЛ 7

ФОРМУВАННЯ КАНАЛІВ ЗБУТУ ТА СИСТЕМИ ТОВАРОРУХУ

 

7.1 Прогнозування збуту скважинних побутових електронасосів

 

При прогнозуванні збуту скважинних побутових електронасосів для сільських районів та приватно-котеджного будівництва у м.Харкові та Харковській області ділеру слід спиратися на рівень покупок попередніх років та застосовувати систему розширення каналів збуту, яка повинна спиратися на перспективний план котеджного будівництва та на:

-  застосування в сільских районах вітчизняних скважинних насосів для глибини піскового водоносного слою (до 50 м), оскільки вітчизняні насоси розраховані на вміст піску до 1500 г/см3;

-  застосування в приватно-котеджному будівництві більш дорогих та потужних імпортних насосів для глибини ізвесткового водоносного слою (від 80 до 120 м), оскільки імпортні насоси розраховані на чисту підземну воду з вмістом піску не вище 150 г/см3.

Існує два основних типи розташування води під землею:

- Піщане — піщано-гравійний водоносний обрій четвертинного й крейдового періоду (піщаний);

- Вапнякове — водоносні обрії кам'яновугільного періоду.

Піщані глибини залягання:

- криничні 10–15 м,

- четвертинні 15–30 м,

- крейдові (над’юрскі) 30–50 м.

Вапнякові глибини залягання — від 30 до 230 м — називаються артезіанськими. У Харківській області перші артезіанські обрії залягають нерівномірно:

- південний напрямок 30–60 м,

- північний напрямок 90–180 м,

- західно-східний напрямок 60–90 м.

Більші витрати води забезпечують шпари глибиною від 20 до 200 метрів, залежно від залягання підземних вод. Поверхневі води у звичайних колодязях не в змозі впоратися із завданням забезпечення водоспоживання до 500 літрів у годину. Вони надійні при водоспоживанні до 100 літрів у годину, але санітарна якість криничної води, природно, дуже низьке. Відходи промислових підприємств попадають навіть у найглибші рівні ґрунтів. Нітрати й нітрити, важкі метали, бактеріальні забруднення — джерело багатьох лих для здоров'я людини попадають в організм разом з водою.

Изображение

Рис.7.1. – Вихідні дані по підземній водоносності для прогнозування ринку скважинних електронасосів

Шпара по сумарних витратах набагато дорожче колодязя, але ризик влучення неякісної води при правильній технології водоочищення мінімальний.

"Піщані" шпари дозволяють забезпечити водою дачний будинок по схемі двох точок водозабору - кран на кухні й кран для поливу. Щоб забезпечити котедж із європейським рівнем комфорту, що має кілька санвузлів, пральну й посудомійну машину, басейн, необхідна артезіанська шпара.

Термін служби "піщаної" шпари визначається властивостями конструкційних матеріалів і професійним рівнем монтажників і становить у середньому — від 5 до 15 років. Водовіддача залежить від сезонного поповнення водоносного шару — у посушливі періоди шпара може "пересихати".

Артезіанські води держава вважає родовищем і, відповідно, регулює їхнє споживання, ліцензуючи такі шпари. Технологічно грамотно споруджена артезіанська шпара безперебійно працює до 50 років.

 

Изображение

Рис. 7.2 - Схема скважиного водопостачання індивідуального будинку:

1 - насос; 2 - трос із нержавіючої сталі; 3 - шпара; 4 - електрокабель; 5 - водопровідний шланг; 6 - приямок; 7 - вентилі запірні; 8 - реле тиску; 9 - манометр; 10 - напірний гідробак; 11 - мережний вимикач; 12 - внутрішній водопровід; 13 - вивід води для садових робіт

 


Информация о работе «Комплексне дослідження ринку побутових скважинних електронасосів для артезіанських колодязів водозабезпечення господарства приватного дому (на прикладі ринків м. Харкова та України)»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 90232
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 28

0 комментариев


Наверх