3.  Організація та управління товарними потоками у ПП «Молочний ажур» на базі програми Парус-Підприємство 7.40

Організація матеріальних потоків та управління на підприємстві невід’ємно пов’язані між собою та образують систему. Потребує певної організації: забезпечення ритмічного виконання поставок, вибору оптимальної системи транспортування матеріалів та ін. В процесі організації доягається обєднання елементарних потоків та створюються умови для ефективного функціонування виробничої логістичної системи. Управління матеріальними потоками забезпечує постійний контроль за ходом виконання виробничих заказів та оказує необхідний вплив на логістичну систему для того, щоб утримувати її параметри у визначених рамках для досягення поставлених перед підприємством цілей.

Здійснення надходження товарів.

Розділ „Прихід товару” призначений для виписування прибуткових документів під час надходження товарів від зовнішніх постачальників.

3.1. Створіть в розділі «Прихід товару» потрібні для подальшої роботи підрозділи:

-  відкрийте пункт меню «Документи» - підпункт «Прихід товару»;

-  створіть в основному розділі потрібні для подальшої роботи підрозділи.

3.2. Створіть в необхідному підрозділі запис про надходження товару.

Для цього відкрийте підрозділ, перейдіть в основну таблицю, викличте контекстне меню і виберіть пункт „Додавання” – підпункт „Додати за зразком”. Ви тим самим обираєте варіант реєстрації прибуткового документа з використанням зразка - шаблона. В словнику „Зразки приходу товару”, що відкрився, виберіть «Прихід товару від постачальників (ПДВ 20 %)».

Натисніть кнопку Обрати.


В «Парус - Торговля и склад 7.40» інформація про надходження товарів реєструється і змінюється за допомогою форми редагування. Форма редагування прибуткового документа складається з чотирьох вкладок: "Основні", "Специфікації", "Суми", "Відмітки". Форма для реєстрації прибуткового документа по своїй структурі схожа на форми реєстрації більшості документів в «Парус – Торговля и Склад 7.40».

На вкладці «Основні» необхідно заповнити реквізити контрагентів «Від кого » і «Кому». Для цього необхідно викликати словник «Організації і МВО» (можна з форми редагування прибуткового документа, можна з пункту меню «Словники»).

В результаті, на вкладці „Основні” форми редагування прибуткового документа в журналі «Прихід товару» заповнені необхідні реквізити (вид документу, номер документу, дата, контрагенти). Поле Підсумок сірого кольору, не заповнюється користувачем, а буде заповнено автоматично на основі даних специфікації.

Після введення необхідних даних вкладки „Основні” потрібно перейти на вкладку „Специфікації” та заповнити її списком товарів, що надійшли від постачальника в вашу фірму. Специфікація – це, фактично, таблиця, один запис (рядок) якої містить наступну інформацію про товар, що надійшов: найменування, ціна, кількість, сума, а також інформацію про товар із словнику «Номенклатор товарів та послуг»: код ТМЦ, базова ОВ.

Для введення кожного рядка специфікації призначено окреме діалогове вікно „Специфікація: Додавання”.

Для викликання цього вікна у вкладці „Специфікації” форми редагування прибуткового документа скористуйтесь пунктом „Додати” контекстного меню, або кнопкою Додати панелі інструментів, або клавішею INS (Insert – вставити), потім додайте із словника «Номенклатор товарів та послуг» створені вами товари за допомогою кнопки .... При додаванні вказуйте закупівельну ціну і кількість товарів.

Групове введення найменувань товарів можливе, якщо виділяти товари за допомогою клавіші Space (Пропуск). Але при цьому у вікні специфікацій все одно потрібно буде редагувати кожен рядок для введення закупівельної ціни та кількості кожного товару, тому що їхнє масове введення не передбачено.

Редагування – пункт контекстного меню „Виправити”, або кнопка Виправити панелі інструментів, або клавіша F8 (виправити).

Також введення рядка специфікації можливе за допомогою використання вже існуючого рядка, а саме необхідно виділити існуючий рядок та використати пункт „Розмножити” контекстного меню, або кнопкою Розмножити панелі інструментів, або клавішею F2 (копіювати).

Вкладку „Суми” документу можна не заповнювати, тому що її інформація сформується автоматично на основі інформації вкладки „Специфікації”. Заповнення вкладки „Позначки” не обов’язково. На цій вкладці можна ввести будь-які примітки та також зі словнику „Загальні поняття” можна ввести „Особливі позначки” для документу. Після введення специфікацій можна зберегти прибутковий документ, натиснувши на кнопку Записати.

Результат введення усіх даних в формі прибуткового документа – заповнений рядок документу в журналі „Прихід товару” та відповідні рядку специфікації документу в нижній частині журналу.

Після роздрібного продажу товарних позицій магазину ПП «Молочний ажур» потрібно відредагувати Журнал обліку товарних запасів, де вказати кількість товару в залишку на кінець робочого дня.


Информация о работе «Організація торгівлі та керування технологічними процесами»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 56107
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 19

Похожие работы

Скачать
36508
0
0

... доступу до ринку товарів, завершено переговори з більшістю країн-членів Робочої групи щодо доступу до ринку послуг. Форми передачі технології В кінці ХХ століття НТР стала однією з визначальних факторів який зумовив економічний розвиток та трансформацію світової економіки. Під її впливом відбуваються корінні зміни в структурі сучасного виробництва, еволюція міжнародного поділу праці, формування ...

Скачать
207094
26
25

... і становив 2.30, відповідно збільшився дохід, прибуток і рентабельність перевезень що призвело до зменшення витрат підприємства. 3. Технологія і організація перевезень фанери з міста Рівне (Україна) в місто Мілан (Італія) рухомим складом ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс” 3.1 Дослідження вантажопотоку Згідно договору, укладеного ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”, на 2006 рік прогнозується обсяг перевезень ...

Скачать
59635
5
0

... особливого контролю з боку державних органів. Як ми бачимо, облік касових операцій достатньо жорстко регламентований законодавством при тому, що документообіг при вчиненні цих операцій дуже ємний. 2. Організація обліку грошових коштів в касі на прикладі сумської науково-дослідної станції “Семичи”   2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства. Сумська науково-дослідна станція “ ...

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

0 комментариев


Наверх