2. RotaBanner Local http://www.design.ru/technology/rotabanner.html

 Механізм RotaBanner може працювати з графікою, текстом, HTML, Flash, Java. Зараз на цьому механізмі реалізована рекламна служба сервісу EuroAdress і ряд баннерних мереж - RB2, tx3, Reklama.Ru, LBE. Мережа має високу надійність. Вартість механізму RotaBanner Local включаючи усі функції - 5000 доларів. Абонентське обслуговування (підтримка) - від 1000 доларів.

 3. BANNERBANK http://www.bb.ru/

 Це досить нова система від творців рекламної мережі Інтерреклама. В даний момент на цій технології функціонує рекламна мережа LBN, іркутська мережа «Ірбіс» і деякі інші.

 Однак, будь-яка досить велика мережа винаходить свої механізми баннерообміну і, як правило, швидко ліцензує їх і нікому не продає.

 Переваги і недоліки баннерних мереж. Безсумнівно, як у будь-якого механізму розкручування в баннерних мереж є свої переваги:

 - можливість безкоштовно розміщати рекламу (обмін баннерами);

 - наявність великого числа учасників (рекламних площадок): баннерні мережі поєднують ресурси і дають можливість розміщати рекламу відразу на усіх їх;

 - різноманіття настроювань, фокусування (таргетинг) за часом показу, дням тижня, дням місяця, по географії (особливо розвитий цей механізм у мережі Echo), по провайдерах, типам операційної системи і т.д.

 Зрозуміло, є і недоліки:

 - відсутність гарантії виконання запланованої кампанії (рух великих ресурсів по мережах);

 - можлива наявність баннерів і сайтів небажаної якості і змісту (посібник міжнародних мереж з великою потужністю не має фізичної можливості переглядати всі баннери, URL яких надійшли до них, тому що занадто багато ресурсів вступає в такі мережі щодня);

 - великий список учасників - складність в оцінці ефективності кампанії;

 - не повний контроль над рекламною кампанією;

 - розходження настроювань у різних мережах.

 Участь у баннерних мережах на умовах обміну зовсім не вимагає фінансових вкладень: можна показувати баннери на розкручуваному сайті, а інші учасники мережі будуть крутити баннери цього ресурсу (сама баннерна мережа при цьому залишає собі деяку комісію). Здавалося б, все чудово. Однак, це вимагає, по-перше, значної кількості показів на ресурсі, що розкручується, для нагромадження балансу (щоб його баннери також показувалася), по-друге, "система не гарантує безперервний показ баннера - у момент проведення великих платних рекламних кампаній баннери учасників можуть бути показані з перервою в часі", по-третє, ніхто не застрахований від показів "поганих" баннерів.

 Якщо власник ресурсу не бажає бачити рекламу на своєму сайті (наприклад, він вважає це недоречним на корпоративному сайті) і в нього є деякі грошові ресурси, можна купити рекламу в баннерній мережі. При цьому є вибір: можна купувати на вторинному ринку, а можна - у самої мережі.

 На цьому про баннери все. Звичайно, є і ще інші моделі, про які я не згадав, але вони не так поширені.

 Найбільші баннерні мережі.

 На даний момент у мережі існує декілька світових мереж і систем, що охоплюють величезну аудиторію щодня.

 Yahoo! Самий популярний портал у світі. У 1996 році в Yahoo! було вкладено 64 млн. доларів, що забезпечило теперішній стан порталу. Портал не входить у жодну баннерну мережу. У нього на сторінках установлена власна баннерна система, що показує близько 4 мільярдів баннерів щомісяця. Підтримується крім стандартів (SWF, Java, CGI) ще і технологія аудіо-баннерів ActiveBanner. Охоплення аудиторії 49%, «домашня» аудиторія – 40%, понад 26 млн. відвідувачів на місяць. (4,32 млрд. сторінок). Ціни на рекламу стабільні, портал не займається демпінгом.

 DoubleClick. Сама велика у світі баннерна мережа. Вартість розміщення реклами за 1000 показів від 30 до 60 доларів. CTR банерів 0,96% (1998 рік - 2%), показує 1,5 мільярда баннерів на місяць (40% усієї реклами крутитися на АltаVіstа). В основі - маркетингове рішення замкнутого циклу. Пакет продуктів, за твердженням DoubleClick, дозволяє оцінити ROI (тобто віддачу на вкладені засоби) і стандартизує керування рекламою on-line. Рекламодавці одержують можливість змінювати баннери, критерії таргетинга, частоту й інші маркетингові перемінні в реальному часі. 40 млн. відвідувачів на місяць (за даними компанії). Оцінюється в 346 млн. доларів. Головна мета – максимізувати ROI.

 Internet Link Exchange. Сама велика у світі баннерообмінна мережа. Обслуговує в основному дрібні сайти, баннери солідних компаній – рідкість. CTR баннерів – 1% (1998 рік - 3%). Охоплення аудиторії 39%. Обмін баннерами 2:1, тобто за те, що я показую в себе на сторінці 2 баннера – мій покажуть десь ще тільки 1 разів, тобто комісія складає 50%.

 24/7. Друга по розмірах рекламна мережа світу. Поєднує в собі з грудня 1997-го мережі: Petry Interactive, Commonwealth і Katz Millenium і з 1998 - CLIQNOW!, показує 600 мільйонів баннерів на місяць. Оцінюється в 159,1 млн. доларів.

Пошукові Системи та Каталоги

 Пошукові системи. Яскравим представником пошукових систем є міжнародна AltaVista.

 Пошукові системи складаються з трьох основних частин:

 1. Spider (він же Crawler, він же Bot, він же Robot) - програма, що відвідує web-сторінки, зчитує (індексує) чи цілком частково їхній вміст і далі випливає по посиланнях, знайденим на даній сторінці. Spider повертається через визначені періоди часу (наприклад, кожен місяць) і індексує сторінку знову.

 2. Усе, що знаходить і зчитує Spider, попадає в індекси пошукової системи. Індекси системи являють собою гігантське вмістилище інформації, де зберігаються копії текстової складової всіх відвіданих та проіндексованих Spider-ом сторінок.

 3. Третя частина - це програма, що відповідно до запиту користувача перебирає індекси пошукової системи в пошуках інформації, що цікавить користувача, і видає йому в порядку убування релевантності найдені документи.

 Кожна пошукова система має свого власного спайдера, зі своїми власними "звичками". Кожна система індексує сторінки своїм особливим способом і пріоритети при пошуку по індексах теж відмінні. Тому, зробивши запит по визначених ключових чи словах вираженням, ми будемо мати різні результати для кожної з пошукових систем.

 Каталоги чи директорії. Типовим представником каталогів є міжнародна Yahoo!.

 Реєстрація в каталогах цілком залежить від людей - модераторів даної системи. Каталог звичайно має тематичну розбивку на підкаталоги, ті у свою чергу можуть підрозділятися на більш дрібні піддиректорії і т.д. Так як реєстрація здійснюється людиною, а не програмою, то пошук по каталогах дає більш релевантні результати, ніж по пошукових системах.

 Для реєстрації в каталозі необхідно послати заявку з указівкою, у який розділ потрібно помістити сторінку, послати короткий опис сайта і список ключових слів для пошуку сторінки в каталозі. Через якийсь час заявка буде розглянута модератором:

 - можуть узагалі відмовити в реєстрації;

 - сторінку можуть помістити в інший розділ, що, на думку модераторів каталогу, більш підходить для сайта;

 - можуть бути змінені опис і/чи ключові слова;

 - повезе, і реєстрація буде зроблена саме так, як хотіли.

 Деякі каталоги дозволяють реєструватися дуже швидко: досить лише заповнити пропоновану on-line-форму і відіслати результати. Система автоматично зареєструє ресурс.

 Комбіновані системи (гібриди). Деякі пошукові системи, такі, наприклад, як Exite чи Infoseek мають при собі і каталог. Відповідно, індекси для самої пошукової системи добуваються Sріdеrом, а каталог поповнюється модераторами системи.

 Для грамотного розкручування ресурсу, для того щоб через каталоги і розвідувачі до ресурсу зверталося якнайбільше людей, яким інформація, розташована на ресурсі, потрібно, необхідно грамотно зареєструватися в цих системах. Дуже важливо, щоб при пошуку, що розкручується ресурс видавався на самому початку списку знайдених, тому що в цьому випадку на нього зайде більша кількість відвідувачів.

 Успішна реєстрація в каталогах. Сам процес реєстрації в каталогах досить простий, а от домогтися бажаного досить важко.

 1. Насамперед регіструємий сайт повинен дійсно відповідати своїй назві, щоб модератор каталогу не відмовив у реєстрації.

 2. Потрібно домогтися того, щоб регіструєма сторінка була включена саме в той розділ каталогу, що найбільше для неї підходить по вашій думці, а не на думку модератора.

 3. Користувач шукає інформацію в каталогах двома способами:

 - просто переходячи по ієрархічній системі підкаталогів;

 - використовуючи внутрішню пошукову систему. Ця система робить пошук винятково по короткому описі і ключовим для сайта словам, що були відіслані при реєстрації (опис і ключові слова можуть бути відкоректовані модератором каталогу). Треба ретельно скласти опис і підібрати ключові слова, для цього потрібно поставити себе на місце користувача і подумати, як він буде будувати запит для пошуку, які ключові слова чи вирази буде використовувати.

 4. Якщо це можливо, треба зареєструвати не тільки головну сторінку, але і деякі інші основні сторінки, можна змінювати ключові слова й опис для кожної зареєстрованої сторінки, у цьому випадку знайти одну з зарегістрованих сторінок зможе більша кількість користувачів.


Информация о работе «Международная реклама в интернете \укр\»
Раздел: Иностранный язык
Количество знаков с пробелами: 101599
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
40333
1
0

... лиц, следует понимать опубликование таких сведений в печати, трансляцию по радио и телевидению, демонстрацию в кинохроникальных программах и других средствах массовой информации, распространение в сети Интернет, а также с использованием иных средств телекоммуникационной связи, изложение в служебных характеристиках, публичных выступлениях, заявлениях, адресованных должностным лицам, или сообщение ...

Скачать
27486
1
0

... первая общенациональная промышленная выставка. С этого времени всероссийские смотры достижений науки и техники проводятся достаточно регулярно. В 1878г. организовывается первое рекламное агентство Людвига Метцеля. Время шло, реклама в России бурно развивалась, расширяя свои возможности. Росло и сознание роли рекламы. Развитие капитализма в России в начале века было прервано революцией. Многие ...

Скачать
69627
14
8

... % +223,5 %   Вместе 10 стран 6677301 9 ГЛАВА 2. Анализ деятельности гостиницы « Премьер Палас Отель » в контексте развития международного туризма 2.1 Характеристика гостиницы « Премьер Палас Отель » Гостиница « Премьер Палас Отель » находится в самом центре столицы, на бульваре Шевченко, рядом с Бессарабской площадью, в нескольких шагах от Крещатика. В отеле ...

Скачать
321078
0
0

... власти и правопорядка обеспечивает проституции гарантированное существование, а ее нелегальный статус только повышает доходы от бизнеса, уходящие в теневую экономику. 3.2 Проблемы борьбы с организацией и содержанием притонов для занятия проституцией История различных народов свидетельствует о том, что уже с первыми зачатками культурного развития всюду устанавливался взгляд на проституцию, ...

0 комментариев


Наверх