2. Місце розташування ключових слів.

 Для пошукової системи те саме слово може мати різну "вагу" в залежності від того, де воно зустрічається в HTML -документі.

 a) Найбільшу вагу мають слова в заголовку сторінки (заголовок - це те, що вказано між парним тегом <title></title>). Тому варто помістити ключові слова в заголовок документа, однак не варто робити заголовок безглуздим і занадто довгим, перевантажуючи його ключовими словами. Не слід також забувати, що крім пошукових систем заголовок буде вивчений користувачами (він буде видний у результатах пошуку, крім цього, якщо хто-небудь захоче помістити таку сторінку у свій bookmark, те там буде фігурувати саме заголовок).

 b) Велика вага й у виділених в основному тексті ключових слів (виділення тегами <H1-H6>, <B>, <STRONG>).

 с) Пошукові системи додають більшу увагу словам, розташованим на початку сторінки, ніж тим, що розташовано наприкінці. Варто зробити так, щоб ключові слова зустрічалися в першому параграфі сторінок. Таблиці і java-апплети відсувають текст, що випливає за ними, ще нижче, тим самим, зменшуючи його значимість для пошукових систем.

 d) У HTML-документах є цілий ряд службових полів. Деякі пошукові системи індексують їхній зміст і враховують при пошуку і визначенні релевантности. До них можна віднести мета-теги, поле ALT, коментарі до сторінки. Бажано також поміщати ключові слова в ці поля.

 3. Густота ключових слів.

 При визначенні ступеня релевантності сторінок заданим ключовим словам більшість пошукових систем враховують не тільки кількість ключових слів, а ще і відношення кількості ключових слів до всіх інших слів. Таким чином, сторінка, що містить тільки два слова "зимова риболовля", буде йти перед сторінки, що містить крім сполучення слів "зимова риболовля" ще й інші слова.

 Після реєстрації варто протестувати ключові слова.

 Більшість пошукових систем враховують мета-теги. На прикладі, приведеному нижче, можна бачити два мета-тега, що призначені спеціально для пошукових систем: description і keywords.

 <HEAD>

 <TITLE>Світ стратегічних комп'ютерних ігор</TITLE>

 <META name="description" content="На наших сторінках Ви довідаєтеся усі про

 стратегічних іграх. Вашій увазі - огляди нових ігор, хіт-парад стратегій,

 ради по проходженню складних рівнів і багато чого іншого...">

 <META name="keywords" content="ігри, комп'ютерні ігри, стратегії,

 стратегічні ігри, solutions, іграшки, нові, новинки, проходження, games,

 покрокові, real-time, diablo, war craft, fallout" >

 </HEAD>

 Тег "keyword". Сюди необхідно поміщати ключові слова. Цей тег дозволяє підвищити релевантність сторінки. Крім цього можна використовувати слова, що релевантні тематиці сайту, але по яких-небудь розуміннях не включені в сам текст сторінки. Можна використовувати не тільки ключові слова, але і словосполучення. Користувач звичайно робить пошук не по одному слову, а саме по словосполученню. Так що за інших рівних умов при запиті "пошукові системи" сторінка, що містить у "keywords" сполучення "пошукові системи", буде показана вище, ніж сторінка, що містить два слова окремо: "пошукові" і "системи".

 Кількість дозволених ключових слів для цього тега коливається від системи до системи (довжина в середньому складає 200 символів). Не слід використовувати ті самі слова в цьому теге більш сімох разів (пошукова система їх просто проігнорує). Кількість, що рекомендується - три, причому краще не поміщати їх одне за іншим, а перемежовувати з іншими ключовими словами. Якщо використовуються англійські слова, то їх найчастіше поміщають у множині - "cats" замість "cat". Користувач, роблячи пошук по слову "cat", завжди знайде сторінку, що містить слово "cats", а от навпаки дозволить знайти далеко не кожна система.

 Тег "description". При видачі результатів пошуку пошукові системи крім заголовка показують перші 100 - 200 символів тексту з найденої сторінки як анотацію. Але перші слова на сторінці можуть не підходити в якості анотації (наприклад, на початку може стояти текст опції вибору кодувань і т.д.).

 Використовуючи тег "description", можна вказувати будь-як інший опис (бажано укластися в 200 символів), що буде привабливо для користувача. Крім усього іншого, включаючи в цей опис ключові слова, можна ще більше збільшити їхнє процентне співвідношення (густоту) на сторінці і, відповідно, поліпшити її релевантність. Цей тег також незамінимий на сторінці, що цілком складається з графічних елементів, на яких непросто щось індексувати (без тексту взагалі).

 Тег "robots". Варто згадати ще про один важливий тег - "robots". Якщо власник за якимись причинами не бажає, щоб сторінка була проіндексована, поміщають туди даний тег: <META name="robots" content="noindex">. На жаль, не кожен спайдер розуміє даний тег, і більш надійним методом є розміщення файлу robots.txt у кореневу директорію сервера зі списком сторінок, індексації яких не бажають.

 Усе перераховане вище вірно для спайдерів, якщо на сторінку наткнуться випадково, у тому випадку, якщо на web-сайт будуть вести посилання з інших сторінок. Але найчастіше це відбувається не швидко, тому проіндексувати web-сайт можна у більшій кількості пошукових систем самостійно. Індексування можна проводити за допомогою спеціальних безкоштовних серверів-реєстраторів: Submit It!, Add Me!, WWW Broadcaster, Sputnik ADDER, @Submit! - закордонні, Система TAU – російська, але все-таки краще реєструватися повторно в ручну на найбільш важливих серверах.

 Скільки сторінок треба реєструвати? У принципі, якщо з головної сторінки по посиланнях можна потрапити на кожну зі сторінок web-сайта, можна зареєструвати тільки головну сторінку. Робот пошукової системи рано чи пізно обійде весь сайт, але варто мати на увазі наступне:

 - при реєстрації пошукові системи звичайно оперативно поміщають в індекси зазначену сторінку і ставлять весь інший сайт у чергу на індексацію. І різниця за часом між індексацією зазначеної сторінки і всього іншого сайта може скласти кілька тижнів;

 - деякі пошукові системи не індексують автоматично внутрішні сторінки сервера глибше четвертого рівня (тобто коли для влучення на сторінку треба зробити чотири переходи);

 - організація навігації за допомогою frames, imagemaps, java-скриптів може перешкодити роботу пройти всередину web-сайта для індексації внутрішніх сторінок.

 Приймаючи в увагу перераховане вище, бажано реєструвати не тільки початкову сторінку сайта, але і ряд внутрішніх ключових сторінок. Звичайно, у всім треба знать міру: не варто реєструвати окремо кожну сторінку, якщо їх кілька десятків.

 Через якийсь час після реєстрації можна перевірити, проіндексовані чи сторінки сайта в системі, у якому виді видається результат і т.д. і якщо потрібно змінити чи підкоректувати реєстрацію.

 Багато пошукових систем дозволяють перевіряти наявність сторінок в індексах. Наприклад, у AltaVista при наступних запитах одержуємо:

 url:insurance.com - усі проіндексовані сторінки в цьому домені;

 url:insurance.com/firms/ - усі проіндексовані сторінки в цій директорії;

 url:insurance.com/firms/alco.htm - цю сторінку, якщо вона знаходиться в індексах.

 Бажано раз на місяць навідуватися в стратегічно важливі пошукові системи і знову перевіряти, чи є розкручувані сторінки в індексах. Іноді трапляються дивні речі, і сторінки можуть зникнути з індексів.

 З ряду причин сторінки можуть узагалі не потрапити в індекси:

 - наприклад, AltaVista дозволяє індексувати не більш ніж 600 сторінок на один домен. Як наслідок, сторінки, розташовані в такому, наприклад, великому домені як geocities.com, мають великий шанс бути взагалі не проіндексованими;

- спеціалізовані пошукові системи, наприклад, Апорт, індексують сторінки тільки деяких доменів (.ru, .su, .ua)

- зміст сторінки може бути розцінено системою як спам пошукової машини, і відповідно вона не буде поміщена в індекс.

Міжнародні пошукові системи.

 1. Alta Vista - http://www.altavista.com

 AltaVista була відкрита в грудні 1995, уже більш року належить компанії Compaq Computer Corporation (до цього була у віданні DEC). У червні 1996 стала партнером Yahoo!, c цього часу AltaVista є обраною пошуковою системою цього знаменитого каталогу. Alta Vista по праву вважається найбільшою й авторитетною пошуковою системою.

 2. Excite - http://www.excite.com

 Запущена в 1995 система швидко розвивалася, і в 1996 році Excite купив двох своїх конкурентів: Magellan і WebCrawler. Незважаючи на зміну власника, ці два пошукових сервери продовжують працювати як незалежні системи.

 Excite передбачає пошук по трьох типах індексів:

 - Excite Search - індекси збираються пошуковим роботом-павуком;

 - Channels By Excite - індекси переглянуті співробітниками, деякі мають рецензії.

 - Excite NewsTracker - пошук ведеться винятково по новинних серверах.

 3. Hot Bot - http://www.hotbot.com

 Система запущена в травні 1996 року. Є дітищем культового журналу Wired. Система використовує пошуковий механізм Inktomi.

 4. Infoseek - http://www.infoseek.com

 Запущена на початку 1995 року система Infoseek має дуже солідну репутацію. Крім самої пошукової системи включає каталог, формування якого здійснюється спеціальною програмою. Деякі із сайтів, що потрапили в каталог, мають спеціальну оцінку, що означає - "сайт оглянутий персоналом і рекомендований користувачам".


Информация о работе «Международная реклама в интернете \укр\»
Раздел: Иностранный язык
Количество знаков с пробелами: 101599
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
40333
1
0

... лиц, следует понимать опубликование таких сведений в печати, трансляцию по радио и телевидению, демонстрацию в кинохроникальных программах и других средствах массовой информации, распространение в сети Интернет, а также с использованием иных средств телекоммуникационной связи, изложение в служебных характеристиках, публичных выступлениях, заявлениях, адресованных должностным лицам, или сообщение ...

Скачать
27486
1
0

... первая общенациональная промышленная выставка. С этого времени всероссийские смотры достижений науки и техники проводятся достаточно регулярно. В 1878г. организовывается первое рекламное агентство Людвига Метцеля. Время шло, реклама в России бурно развивалась, расширяя свои возможности. Росло и сознание роли рекламы. Развитие капитализма в России в начале века было прервано революцией. Многие ...

Скачать
69627
14
8

... % +223,5 %   Вместе 10 стран 6677301 9 ГЛАВА 2. Анализ деятельности гостиницы « Премьер Палас Отель » в контексте развития международного туризма 2.1 Характеристика гостиницы « Премьер Палас Отель » Гостиница « Премьер Палас Отель » находится в самом центре столицы, на бульваре Шевченко, рядом с Бессарабской площадью, в нескольких шагах от Крещатика. В отеле ...

Скачать
321078
0
0

... власти и правопорядка обеспечивает проституции гарантированное существование, а ее нелегальный статус только повышает доходы от бизнеса, уходящие в теневую экономику. 3.2 Проблемы борьбы с организацией и содержанием притонов для занятия проституцией История различных народов свидетельствует о том, что уже с первыми зачатками культурного развития всюду устанавливался взгляд на проституцию, ...

0 комментариев


Наверх