Коротка характеристика комплексу «DAKAR»

Розвиток електричної мережі ВАТ "Львівобленерго"
Характеристика підстанції «Добромиль-14» Коротка характеристика комплексу «DAKAR» Розрахунок відрегульованого режиму максимальних навантажень Розрахунок режиму мінімальних навантажень Розрахунок післяаварійних режимів Аварійний режим №2 Аварійний режим №3 Аварійний режим №4 Аварійний режим №5 Електричні схеми заміщення Розрахунок номінальних та максимальних струмів на шинах підстанції Вибір вимикачів та роз’єднувачів Вибір вимикачів на стороні НН Вибір трансформаторів напруги Вибір трансформаторів струму Вибір обмежувачів перенапруг Вибір шин та ошиновки підстанції Вибір ізоляторів Вибір акумуляторної батареї Конструктивне виконання та розрахунок заземлюючих пристроїв Розробка та конструктивне виконання пристроїв грозозахисту Захист від перенапруг Планування передачі електроенергії. Складання електробалансу мережного району Планування праці і заробітної плати Планування витрат на технічне обслуговування електричних мереж Планування прибутку підприємства
91114
знаков
86
таблиц
12
изображений

3.1 Коротка характеристика комплексу «DAKAR»

Графічно-розрахунковий комплекс «DAKAR» призначений:

· розрахунку режимів роботи мережі;

· визначення струмів КЗ;

· дослідження мереж на статичну та динамічну стійкість;

· дослідження режимів роботи генераторів та синхронних компенсаторів.

Комплекс використовується як для навчальних розрахунків, так і для диспетчерських розрахунків діючих мереж, дозволяє прогнозувати усі можливі перетоки потужності по мережах для кожної години доби.

Вхідними даними для розрахунку у комплексі «DAKAR» є навантаження у вузлах і параметри ліній електропересилання та трансформаторів. Коефіцієнт трансформації задається як відношення напруг.

Усі вхідні параметри можна вводити вручну або автоматично. При автоматичному заданні параметрів ліній електропересилання вхідною інформацією є марка проводу і довжина лінії, для трансформаторів –це двообмоткові чи триобмоткові та їх потужність.

При ручному вводі користуємся заступною схемою лінії – рис.3.2. та трансформатора – рис.3.3., та формулами для рорахунків їх параметрів, які наведені нижче.

 

Рис. 3.2 - Заступна схема лінії 35кВ

  

 

Рис. 3.3 - Заступна схема двообмоткового трансформатора

; ;

; .

При розрахунку струмів КЗ потрібно вказати вид КЗ (одно-, дво- чи трифазне) та місце (на лінії, у вузлі) і також сформувати схеми послідовностей(пряма, зворотня чи нульова).

Балансуючим вузлом задається потужна електростанція або шини потужної підстанції.


3.2 Розрахунок режиму максимальних навантажень

Максимальний режим – це режим, при якому споживачі характеризуються максимальним споживанням електроенергії. У цьому режимі в мережі мають місце максимальні втрати потужності та напруги. Бажана напруга на шинах 10 кВ підстанції «Добромиль-14» у цьому режимі повинна бути близькою 1,08Uном. Результати розрахунку режиму наведені у дод. Б. Напруга у балансуючих вузлах дорівнює 37.8 кВ.

 

Таблиця 1 - Напруги у вузлах режиму максимальних навантажень

Номер вузла Назва підстанції Напруга на шинах НН
1 с.ш. 2 с.ш.
1 Хирів-13 10,496 10,69
2 Добромиль-14 10,539 10,539
3 Нижанковичі-15 10,797 10,797

Информация о работе «Розвиток електричної мережі ВАТ "Львівобленерго"»
Раздел: Физика
Количество знаков с пробелами: 91114
Количество таблиц: 86
Количество изображений: 12

Похожие работы

Скачать
38422
3
1

... складає 400 МВт. Більше 10 найбільших банків Європи інвестують вітроенергетичну індустрію. Більше 20 великих Європейських приватних інвесторів фінансують вітроенергетику. 2. Вітровий потенціал України. Перспективи розвитку української вітроенергетики   Україна здатна ефективно використовувати енергію вітру в окремих зонах при середньорічній швидкості вітру понад 4-5 м/с. Такі швидкості, ...

Скачать
17282
1
0

... Суми. Автобусні маршрути з'єднують Харків з населеними пунктами всіх сусідніх областей, а також Київської, Запорізької та Черкаської. У 1995 році виконано роботи першого етапу реконструкції Харківського аеропорту. Він переобладнаний згідно з нормами іКАО, що дозволило ввести в дію міжнародний сектор аеровокзалу й поновити авіалінії до дев'ятьох країн близького та далекого зарубіжжя, приймати в ...

0 комментариев


Наверх