Небезпечні і шкідливі виробничі чинники, супроводжуючі роботу обслуговуючого персоналу скрепера

Скрепер
Авторське свідоцтво СРСР №325307. кл. Е 02 А 3/64. 1971 Скрепер по п. 1 відмінний тим, що довга виступу рівна 0,25-0,35 ширини ковша Расчисляєм агрегат на скрепер і трактор разом їх зв'язку за допомогою тяги ССУ Результуюча реакція на упражном шарнірі Горизонтальна і вертикальна складові супротиву копанню Площа перетину ІІ-ІІ Осьові моменти інерції перетину ІІ-ІІ Силові чинники в перетинах Напруги в перетинах Силові чинники в сесенії 12-12 труби Еквівалентна напруга в проушине Становлячі реакції в шарнірі Про (Рис. 6.1.) Перевірочний розрахунок параметрів гідроциліндрів приводу робочого оборудиванія скрепера Небезпечні і шкідливі виробничі чинники, супроводжуючі роботу обслуговуючого персоналу скрепера Розробка інжінерних рішень обмежуючих дію небезпечних виробничих чинників Ергономічні вимоги до робочого місця Блок схема програми «Ефект-М»
96036
знаков
19
таблиц
37
изображений

9.2.1. Небезпечні і шкідливі виробничі чинники, супроводжуючі роботу обслуговуючого персоналу скрепера.

В процесі експлуатециі скрепера машиніст постійно знаходиться в середовищі працюючих механіхаторов. Обмежені умови об'єктів будівництва, роботи на ухилах і насипах сохдают небезпека зіткнень, втрати стійкості машини.

Всі робочі операції скреперів виконуються при їх русі по бездоріжжю або по грунтових дорогах. Місцеві нерівності і ухили можуть викликати перекидання машини. Для обеспіченіє безпеки на укосах слід влаштовувати спеціальні в'їзди, оскільки правильно устроєниє в'їзди повністю забезпечують безпеку роботи скреперів при зведенні високих насипів або откривки котлованів. Небезпечними при роботі скрепера є повороти при русі під уклон, оскільки стає можливим бічні перекидання скрепера, особливо за наявності місцевих нерівностей на шляху проходження машини. Тому бажано уникати поворотів на спусках, а якщо це неможливо, планувати місце повороту і рухатися на зниженій швидкості, і по кривих можливо великих радіусів, які повинні бути в 2,5-3 рази більше мінімального радіусу розвороту машини. При переїздах, крутих підйомів і спусків, а також при роботі на укосах, слід пям'ятати, що допустимі ухили для роботи скрепера не повинні перевищувати 250 подовжній і 150 поперечний.


Таблиця 9.1.

Основні небезпечні і шкідливі виробничі чинники, супроводжуючі роботу обслуговуючого персоналу скрепера.

п/п

Небезпечні і шкідливі чинники Робоче місце Нормативні документи
1 Шум. Робота дизельного двигуна Кабіна машиніста ГОСТ 12.1.003-83
2 Вібрація Кабіна машиніста ГОСТ 12.1.012-78
3 Шкідливі речовини. Виділення ДВЗ, Вихлопні гази. У окруж. середовище

ГОСТ 12.1.007-76

ГОСТ 12.1.005-836

4 Небезпека перекидання Кабіна машиніста ГОСТ 12.2.011-76
5 Невідповідність ергономічних вимог до робочого місця Кабіна машиніста

ГОСТ 12.1.032-78

ГОСТ 12.2.033-78

ОСТ 34.140.20-73

Все це вимагає особливої уваги з боку машиніста щоб уникнути аварій і нещасних випадків. Крім того, проведенні технічних обслуговувань і ремонтів скреперів, машиністам доводиться мати справу з детялямі і вузлами, що мають велику вагу, різним інструментом і устаткуванням, яке в результаті недбалого або невмілого іспольрованія може бути причиною виробничого травматизму. Тому для забезпечення безпеки роботи повинне приділятися велике значення питанням техніки безпеки, вимогам і правилам, які машиніст повинен знати і неухильно виконувати.

При наборі грунту, машиніст повинен стежити за станом робочих органів машини, при виявленні в грунті крупних включень, необхідно припинити роботу до усунення перешкод.

При роботі скрепера з товкачем не допускаються різкі удари відвалом товкача по буферу скрепера, а щоб уникнути псування задних шин скрепера необхідно стежити за положенням відвала товкача.

Транспортні елементи робочого циклу скрепера виконують на максимальній ськоровті, але за умови забезпечення безпеки руху. При в'їздах на автомобільні дороги або при переїздах через штучні споруди, необхідно строго дотримуватися правил дорожнього руху.

Зупинка скреперів на ухилі заборонена. Під час руху скрепера не можна знаходиться між тягачем і скрепером, стояти на днищі ковша або тяговій рамі. При русі скреперів колоной, відстань між окремими машинами повинна складати не менше 20 м. Не дозволяється працювати з несправною світловою і зваукової сигналізацією. Не можна також працювати в темний час доби без достеточного освітлення робочого майданчика.

Наближення скреперів до укосу виїмки на відстань менше 0,5 м. або до укосу свіжовідсипаного насипу на расстьояніє менше 1 м, не допускається як під час роботи скрепера, так і під час стоянки.

При траніспортірованії скреперів своїм ходом на великі растоянія необхідно закріпити ківш до тягової рами за допомогою стопорів.

У зимовий час, особливо при ожеледі, забороняється пересування і робота при поперечному ухилі більше 4-50.

Після зупинки скрепера, навіть на короткий час, залишати машину з працюючим двигуном без нагляду машиніста запрещатеся.

Несправний стан скрепера, особливо його рульового управління і гальм, представляє серйозну небезпеку, тому робота на такому скрепері котегорічеські забороняється.

Ремонтні роботи, технічне обслуговування і діагностика скрепера повинні виконуватися тільки на стоянці при вимкненому двигуні. При цьому ківш повинен бути опущений на землю або упор. Забороняється знаходитися в ковші і виконувати, які або роботи при піднятій заслінці без надійної її фіксації. При заправці машини забороняється палити і користуватися відкритим вогнем.

Окрім вказаних вище специфічних вимог техніки безпеки визначуваних безпосередньо роботою на скрепері, є також ряд вимог, що охоплюють правила обслуговування машини, питання протипожежної і електробезпеки.

Всі ці відомості, а також основні заходи по наданню першої медичної допомоги при несчасних випадках, машиніст одержує при навчанні і інструктажі, який виробляється перед початком роботи і періодично на робочому місці фахівцями служби охорони праці і техніки бехопасності будівельної організації.


Информация о работе «Скрепер»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 96036
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 37

Похожие работы

Скачать
29410
0
7

... сучасних тривісних катках вісь переднього відомого вальця має можливість переміщатися у вертикальній площині, що дозволяє йому при транспортному режимі копіювати мікропрофіль дороги, не навантажуючи раму. Самохідні скрепери в порівнянні з причіпними мають меншу прохідність і вимагають для своєї роботи сприятливіших дорожніх умов. Сили тяги базових одноосних тягачів і колісних тракторів недостатн ...

Скачать
29312
1
0

... акта об аварии, а также поясняются причины, вызвавшие аварию, и указываются меры, принятые в отношении виновных лиц. 2. Надзор и обслуживание грузоподъемных кранов: обязанности ИТР по надзору за безопасной эксплуатацией грузоподъемных машин, порядок проверки знаний обслуживающего персонала, порядок ведения вахтенного журнала Для организации технического надзора за безопасной эксплуатацией ...

Скачать
6659
1
18

...  оказывают влияние только усилия, лежащие в плоскости рамы. Для определения реакций  и  воспользуемся плоской расчетной схемой, изображенной на рисунке 2.5. Рисунок 2.5 – Схемы к расчету рамы скрепера В этой схеме: Основная схема показана на рисунке 2.5 справа. Неизвестное усилие  определяем из канонического уравнения Для решения этого уравнения определим все усилия ...

Скачать
5944
3
1

... для давлений до 200 кг/см2 рекомендуемого масла с вязкостью от 60 до 110 сст. 2. Температура застывания масла должна быть на 15-20 0С ниже минемальной рабочей темпе- ратуры гидросистемы. 3. Применение смеси масел в системах с высоким рабочим давлением не рекомендуется . 4. Применение в гидросистемах выщелоченных индустриальных масел не рекомендуется.Не рекомендуются также дистилатные масла серно- ...

0 комментариев


Наверх