Опис підприємства і галузі

Аналіз та дослідження стану міжнародного туризму і розробка проектних рішень
Науково-методичні аспекти організації та управління туристичною діяльністю Фінанси та бухгалтерський облік туристичних операцій Організація та управління туристичним бізнесом за кордоном Стан міжнародного бізнесу в Україні Огляд законодавчої бази та сучасної наукової літератури з питань організації та управління міжнародним туризмом Механізм управління туристичною діяльністю на Херсонщині Механізм ліцензування туристичних підприємств Оподаткування туристичних операцій. Імпорт та експорт туристичних послуг Розробка проектних рішень щодо розвитку міжнародного туризму на Херсонщині Рекомендації щодо застосування нових інформаційних технологій в менеджменті міжнародного туризму Проведення туристського районування території Херсонської області Розробка бізнес-плану суб'єкта ЗЕД — туристичного комплексу етнічного напрямку «Херсонський хуторок» Основні проектні рішення щодо розвитку міжнародного туризму на Херсонщині Розроблено аналогову модель управління міжнародним туризмом на Херсонщині Опис підприємства і галузі План маркетингу Організаційний план Фінансовий план
238694
знака
19
таблиц
11
изображений

2. Опис підприємства і галузі

Туристичний комплекс етнічного напрямку "Херсонський хуторок" розташований в екологічно чистому місці на одній з проток Дніпра в 40 кілометрах від Херсона. Своєрідність комплексу полягає в особливому стилі його забудови на зразок українського села 19 століття з усіма його атрибутами. Будівлі саманного типу планується виконати у вигляді селянських хатин з відповідним інтер'єром (старовинні столи зі скатертинами, лавки, ліжка, рушники, обереги, посуд та інші атрибути народного побуту того часу). Будівлі мають два окремих відділення на дві і три особи і спільну вбиральню. Біля кожної хати квітник з мальвами, плодові дерева, тин; в центрі селища облаштований майданчик для вечорниць, а також колодязь, старий віз тощо. Також на території буде функціонувати справжня корчма і лазня. Неподалік облаштовано пляж і місток.

Засновником туристичного комплексу "Херсонський хуторок" буде Херсонська асоціація туристичних підприємств. Статутний фонд комплексу

складається з внесків підприємство входять до асоціації, в грошовій, матеріальній формі та у формі технічної допомоги. Земельна ділянка під забудову комплексу надається фірмою "Херсон-турист", власником туристичної бази імені О. Вишні. Також ця база надаватиме житло персоналу комплексу "Херсонський хуторок", медичну допомогу, забезпечуватиме охорону території, надаватиме у користування туристів комплексу човни, рибальський та туристичний інвентар. Крім того, матиме місце поєднання транспортної та господарської інфраструктур туристичної бази імені О. Вишні і туристичного комплексу етнічного напрямку "Херсонський хуторок". Туристичні фірми асоціації забезпечуватимуть підтримку щодо страхування туристів комплексу і страхування відповідальності за невиконання зобов'язань, надання приміщення для офісу. Загалом туристичний комплекс етнічного напрямку "Херсонський хуторок" створюється як самостійна юридична особа з власним балансом, банківським рахунком і печаткою. До складу Ради засновників входитимуть директора фірм асоціації туристичних підприємств, що погодяться брати участь у проекті. У своїй діяльності туристичний комплекс керуватиметься Статутом, законами України "Про підприємства", "Про господарські товариства", "Про ЗЕД", "Про туризм", КЗпП України тощо.

За своєю прибутковістю експорт та імпорт туристичних послуг посідає третє місце у світовому товарообігу. Саме туризм, за розрахунками, стане рушієм світової економіки цього століття, а до 2010 року кількість туристичних подорожей у світі подвоїться. Туристичний ринок України має тенденцію до збільшення об'ємів іноземного туризму. Якщо в 1999 році Україну відвідало 6,2 млн. іноземних туристів, то Державною програмою розвитку туризму в Україні на період до 2005 року передбачено збільшити прийом іноземних туристів у 2,5 рази. У загальній кількості іноземців, що приїздять до України з метою екологічного туризму, 31% займають області західного регіону України, 30% -АР Крим, 3% - Херсонщина, 36% - решта областей України.

На сьогодні Херсонщина не використовує у повній мірі існуючий потенціал провадження екологічного туризму в усіх його різновидах, а також

етнографічного туризму. І відсутність у буферних зонах національних парків і заповідників, баз відпочинку та пансіонатів, початкова стадія розвитку водного туризму та інші чинники є тому підтвердженням. Тому поява нового підприємства розміщення, що поєднуватиме зелений туризм з культурно-освітньою програмою, хоча й не на великий відсоток, але зменшить незадовільні потреби ринку.

3. Послуги

З роками зростає цікавість іноземних туристів до України і, зокрема, Херсонщини, але сучасні реалії ринку потребують найвищого рівня якості туристичних послуг згідно світових стандартів. Цим бізнес-планом пропонується надання послуг з розміщення, харчування та організації відпочинку в туристичному комплексі етнічного напрямку "Херсонський хуторок", розташованому в екологічно чистому місці на одній з проток Дніпра. Комплекс працюватиме цілорічно-літній сезон з 1 червня до ЗО вересня (прийом іноземних туристів), осінньо-зимовий період (з І жовтня до 15 січня)-мисливство та дитячі культурно-освітні та краєзнавчі тури, навесні з 1 квітня до 1 червня - дитячі тури. Літні тури передбачають надання наступних послуг:

1. Розміщення у 2-3-місних кімнатах.

2. Чотириразове харчування, надається перевага традиційній українській кухні; їжа подається безпосередньо до столу в хаті або у барі (за побажанням клієнта).

3. Бар, облаштований у вигляді української корчми, пункт обміну валют

4. Лазня (баня) та душові кабінки.

5. Прокат човнів, знаряддя для рибалки та туристичний інвентар.

6. Екскурсії плавнями на човнах у супроводі гіда і перекладача.

7. Участь туристів у приготуванні юшки, раків, шашликів на свіжому повітрі.

8. Культурна програма за участю фольклорних ансамблів області.

9. Вивчення народних пісень і танців.

10. Екскурсії до селянської хати-музею Остапа Вишні у селищі Кринки.

11. Продаж сувенірів (писанки, вишивані серветки, обереги, рушники тощо).

12. Відвідування дегустаційних залів і погребів виноробного підприємства князя Трубецького.

13. Театралізоване святкування традиційних українських народних та релігійних свят.

14. Екскурсії до Григорієво-Бізюкова монастиря, Каховки, заповідника Асканія-Нова тощо.

- послуги, які надаються за побажанням клієнта за окрему плату і вартість яких не входить до вартості путівки.

Осінньо-зимові мисливські і рибальські тури:

1. Розміщення, 4-разове харчування.

2. Послуги бару та лазні.

3. Прокат човнів, знаряддя для рибалки.

4. Послуги єгеря з організації полювання на диких качок, голуба, фазана, зайця, кабана, оленя, муфлона.

5. Прокат підсадних качок, зброї.

6. Продаж боєприпасів.

Осінньо-зимові культурно-освітні та краєзнавчі тури вихідного дня для дітей та юнацтва передбачають крім послуг з розміщення і харчування:

1. Проведення конкурсів з туристичних навичок, змагань зі спортивного орієнтування тощо.

2. Екскурсії плавнями.

3. Вивчення рослинного і тваринного світу плавнів; збір гербарію.

4. Навчання найпростішим методам вимірювання на місцевості, орієнтування; складання карти маршрутів.

5. Забезпечення туристичним інвентарем.

6. Ознайомлення з культурою і побутом українського народу минулих століть.

7. Проведення тематичних днів художнього майстрування. 8.Співи біля вогнища, вивчення народних пісень.

9. Театралізоване святкування традиційних українських народних та релігійних свят.

10. Екскурсії до селянської хати-музею Остапа Вишні у селищі Кринки. Загальні витрати на одну особу на добу літнього сезону складають 23 грн при середній відпускній ціні путівки (без урахування ПДВ) 48 грн, тому валовий прибуток, що отримується від реалізації путівки на одну особу на добу, сягає 25 грн або 109% витрат, рентабельність реалізації складає 52%. Загальна собівартість мисливських і рибальських турів на одну особу на добу складає 19 грн при середній відпускній ціні путівки (без урахування ПДВ) 25 грн, тому валовий прибуток, що отримується від реалізації путівки на одну особу на добу, сягає 6 грн або 32% витрат, рентабельність реалізації - 24%. Відповідно собівартість культурно-освітнього та краєзнавчого туру для дітей та юнацтва -19 грн при ціні 22 грн, тому прибуток становитиме 3 грн або 16% витрат, рентабельність реалізації - 14%. Термін путівок літнього сезону звичайно 10-14 днів, мисливських турів - 2 дні, дитячих - 2 дні. Але за побажанням клієнта можливі індивідуальні путівки на менший чи більший термін.

Привабливість запропонованих турів для клієнтів полягає у задовільненні їх очікувань і потреб у змістовному проведенні дозвілля, що поєднує відпочинок і можливість ознайомлення з українською культурою і природою Херсонщини, заняття улюбленою справою (полювання, рибалка, туризм).

На Херсонщині на сьогоднішній день надаються послуги з розміщення в котеджах в прирічковій зоні, харчування, прокату човнів і рибальського оснащення, екскурсій. Але розроблених турів, що поєднують вищезгадані послуги з культурно-освітньою програмою, поки що на туристичному ринку Херсонської області немає. Щодо організації мисливських турів, слід зауважити, що ця послуга не є новою для Херсонщини. Але комплексні послуги з організації мисливства, що включають харчування, послуги лазні на Херсонщині не надаються. Тому комплекс "Херсонський хуторок" зможе зайняти міцні позиції в конкурентній боротьбі за рахунок високої якості організації та обслуговування туристів. Новою для Херсонщини є організація культурно-освітніх та краєзнавчих турів для дітей та юнацтва в осінньо-зимовий та весняний період. До того ж тури відрізняються від існуючих специфічним стилем комплексу (українське селище XIX століття). Тому туристичний комплекс "Херсонський хуторок" можна назвати першим туристичним об'єктом подібного типу на Херсонщині.

Але в національному масштабі спостерігається досить потужна конкуренція. Подібні об'єкти вже існують на Київщині, в Закарпатті та в Криму, їх перевагами є розміщення в найбільш відвідуваних і відомих регіонах України, насиченість цих регіонів архітектурними, історичними і культурними пам'ятками, високий рівень обслуговування туристів, кращі кліматичні умови для зимового туризму (на Київщині і в Закарпатті взимку майже завжди сніг), природні умови (гірська місцевість Закарпаття та Криму). Але недоліками є більша екологічна забрудненість Київщини, більш високий рівень цін. Незважаючи на наявність сильних конкурентів, ї всі підстави вважати, що комплекс "Херсонський хуторок" зможе зайняти свою нішу ринку і прибутково працювати за рахунок таких факторів:

- сприятливі кліматичні умови півдня України;

- своєрідність тваринного і рослинного світу херсонських плавнів;

- своєрідність історичних та архітектурних та культурних пам'яток Херсонщини;

- сприятливі умови для мисливства і рибальства;

- високий рівень якості обслуговування;

- рівень цін нижчий, ніж у конкуруючих областях.

Таким чином, ціни на літні тури сягатимуть 48 грн на одну особу за добу, тобто приблизно на 20% вище за рівень цін найближчих замінників і конкурентів Херсонської області і на 15% нижче за рівень цін національних

конкурентів. Сприятливі кліматичні умови, якісне виконання будівельних робіт, творчий підхід до облаштування комплексу, співпраця з провідними фахівцями з краєзнавства, культури; ретельний підбір обслуговуючого персоналу і регулярний контроль якості обслуговування дозволяють стверджувати, що запропонований туристичний продукт матиме високу якість, стійкий споживчий попит навіть при більш високій ціні.

Згідно Закону України "Про туризм" та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов'язаної з організацією іноземного, закордонного, внутрішнього туризму та екскурсійної діяльності діяльність комплексу "Херсонський хуторок" вважається діяльністю з організації іноземного та внутрішнього туризму та підлягає ліцензуванню.


Информация о работе «Аналіз та дослідження стану міжнародного туризму і розробка проектних рішень»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 238694
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 11

Похожие работы

Скачать
32258
1
0

... ії у практиці пізнання є зведення конкретних завдань до загальних і перехід від розв´язання завдання у загальному вигляді до окремих його варіантів. Моделювання - непрямий, опосередкований метод наукового дослідження об´єктів пізнання (безпосереднє вивчення яких неможливе, ускладнене чи недоцільне), який ґрунтується на застосуванні моделі як засобу дослідження. Суть моделювання полягає ...

Скачать
116814
4
6

... . В умовах різкого зниження обсягів застосування добрив дуже важливо використовувати їх найбільш ефективно. Розділ 4. Основні напрямки іноваційно-екологічної конверсії промислових і аграрних підприємств   4.1 Конверсія промислових підприємств Розвиток екологічної кризи поставив складні задачі перед промисловим виробництвом. Виникла необхідність наукового аналізу взаємодії промислового ...

Скачать
245870
36
12

... ї бази туризму країни та регіону (повні тексти з коментарями експертів); ресурсний паспорт регіону (тексти, таблиці, мультимедійні ресурси); бази даних щодо соціально-економічних та інвестиційно-інноваційних факторів впливу на формування та функціонування регіонального ринку туристичних послуг (таблиці, графіки, тексти експертної оцінки); базу даних щодо впливу туризму на економіку регіону, ...

Скачать
160914
5
14

... ; контроль за роботою. Корисно додати короткі анкетні дані, які б включили наступну інформацію: ім’я, прізвище, функціональні обов'язки та досвід роботи з профілю. Б. Фінансова інформація Європейському банку реконструкції і розвитку потрібна точна калькуляція витрат за проектом та використання коштів, особливо використання коштів ЄБРР. Цю інформацію необхідно надати на первісній стадії розробки ...

0 комментариев


Наверх