6 квітня 2005 року в Брюсселі відбулося засідання Комісії Європейської Співдружності. Було схвалено дві пропозиції.

У підготовці поточних пропозицій, Комісія взяла до уваги зауваження, виражені іншими установами ЄС, зокрема Європейським Парламентом і членами ЄС, також багатьма зацікавленими сторонами в широкому обговорені, включаючи наукову співдружність і промисловість.

Пропозиція для Структурної програми ЄС. Для того, щоб підсилити перевага й підняти середній рівень досліджень у Європі, необхідно стимулювати, організовувати й експлуатувати всі форми співробітництва в дослідженнях, від співробітництва в об'єднаних проектах і мережах до координації національних програм досліджень. Для того, щоб максимізувати сполучення фінансової підтримки ЄС, зв'язків і додаткових, як національних так і політичних й інших дій, будуть посилені джерела вкладення коштів ЄС у рамках 7-ий Структурної програми.

Ключова особливість 7-ий Структурної програми - це істотне спрощення її діяльності, порівняно з попередніми. Заходи описані в Робочому документі по виконанню, що супроводжує пропозицію. Вони покриють повний цикл вкладення коштів, зокрема спрощення схем вкладення коштів, адміністративних і фінансових правил і процедур.

7-я Структурна програма буде організована в чотирьох певних програмах, які відповідають чотирьом головним завданням Європейської політики досліджень:

Співробітництво. Підтримка цілого ряду дій досліджень, здійснюваних у співробітництві із транснаціональними й партнерськими проектами й у мережах координації програм досліджень. Міжнародне співробітництво між ЄС і третіми країнами є частиною цієї діяльності.

Ідеї. Автономний Європейський Консиліум Досліджень буде створений, щоб підтримувати інвестиційні проекти "прикордонних досліджень", здійснювані індивідуальними командами, які конкурують на Європейському рівні, у всіх наукових і технологічних областях.

Люди. Дії, які підтримують навчання й розвиток кар'єри дослідників.

Можливості. Ключові аспекти Європейських дослідницьких й інноваційних можливостей будуть підтримуватися інфраструктурою досліджень; дослідженнями для вигоди середніх і малих підприємств; регіональними дослідженнями частин, щоб задіяти повний потенціал досліджень у регіонах "конвергенції" ЄС; горизонтальними" діями міжнародної кооперації

Крім того, певна програма для не ядерних дій Об'єднаного Центра Досліджень.

Програма по Співробітництву буде організована в підпрограми, що дозволить об'єднати перехресні тематичні підходи, щоб досліджувати теми спільного нтерес.

Після опублікування в червні 2004 року Комюніке щодо розвитку нанотехнології Комісія провела on-line Консультації для посередників. Учасники визнали важливість концентрації зусиль на пріоритетних напрямках, які відповідають цілям Європейського Союзу. Ряд учасників відзначили труднощі в ідентифікуванні пріоритетів. Загальною точкою зору є необхідність повної прозорості в цьому питанні, у тому числі й у тім, що стосується посередників. Багато хто з респондентів підкреслювали важливість гнучкості у визначенні пріоритетів і вважають за необхідне підсилити підтримку досліджень, зокрема, таких як фундаментальні, дозволивши при цьому дослідникам самостійно обирати їхню тематику

Наукова тематика в 7-ий Рамковій програмі.

Комісія визначила два нових тематичних пріоритети для 7-ий Рамкової програми - Безпека й космос. На сайті Комісії Консультації для посередників була підтримана необхідність фінансування цих пріоритетів. Серед них безпека мала більше низький рівень підтримки. Багато хто з відвідувачів сайту підкреслювали, що дослідження в області безпеки повинні перебувати в правильному співвідношенні з основними волями, правами людини й соціальних цінностей.

2.2 Потужності Дослідження - інфраструктури, підприємства середнього й малого бізнесу, галузі й потенціал

Виробнича програма запропонувала 7 рамковій програмі обрати ціллю розширення досліджень й інноваційної потужності по всій Європі й гарантувати їхніми заходами, направленими на:

¾        Инфраструктуры исследования;

¾        Исследование для выгоды предприятий среднего и малого бизнеса;

¾        Области знаний;

¾        Исследовательский потенциал Областей Сходимости;

¾        Наука в обществе;

¾        Международное сотрудничество.

Ця спеціальна програма також прагне підтримувати послідовний розвиток політики, доповнюючи програму Співробітництва, і сприяючи політику Співтовариства й ініціативам поліпшити послідовність і вплив політики Держав-членів, включаючи:

¾        Зміцнення й поліпшення європейської системи науки, прагнучи до "кращого регулювання";

¾        Контроль й аналіз досліджень, що зв'язали суспільну політику й індустріальну стратегію;

¾        Координація політики досліджень, включаючи міжнаціональні ініціативи співробітництва.

¾        Інфраструктури досліджень

Пропозиція виробничої програми прагне оптимізувати використання й розвиток кращих інфраструктур дослідження, що існують у Європі, і допомагати створювати у всіх галузях науки й техніки нові інфраструктури дослідження пан-європейського інтересу. Це необхідно для європейського наукового співтовариства, щоб залишатися в центрі діяльності просування дослідження, а також для промисловості з метою підсилити її базу знання, і її технологічне ноу-хау.

Інфраструктури дослідження, включаючи променеві джерела, банки даних у геноміці й банки даних у соціальній науці, обсерваторії для екологічних наук, системи відображення або чисті кімнати для вивчення й розвитку нових матеріалів або наноелектроніки, а також е-інфраструктури, базовані на вирахуваннях і зв'язку, - це ядро дослідження. Вони дороги, мають потребу в широкому діапазоні експертизи, щоб розвиватися, і повинні використатися й експлуатуватися більшим співтовариством ученої й споживчої промисловості в європейському масштабі.

Пропозиція рамкової програми призначає ЄС грати каталізовану й посилену роль за допомогою наступних дій:

1.         Підтримка існуючих дослідницьких інфраструктур:

¾                    міжнаціональний доступ, щоб гарантувати, що європейські дослідники можуть мати доступ до кращих дослідницьких інфраструктур незалежно від місця розташування;

¾                    інтегровані дії, щоб структурувати краще, у європейському масштабі, спосіб, яким дослідницькі інфраструктури працюють у даному полі;

¾                    дослідницька e-інфраструктура, створюючи подальший розвиток об'ємного й високоефективного зв'язку, інфраструктур сітки, високопродуктивних обчислювальних можливостей.

2.         Підтримка нових дослідницьких інфраструктур, включаючи координацію фінансових інструментів співтовариства, Рамкову Програму й Структурні Фонди:

¾                    конструкція нові й основні відновлення існуючих інфраструктур, які можуть бути вирішені на основі Статті 171 з Угоди або на основі Певних Рішень Програми у відповідності зі Статтею 166 Угоди;

¾                    вивчення, що проектують, щоб просунути створення нових дослідницьких інфраструктур, фінансуючи дослідницькі нагороди й техніко-економічні обґрунтування.

Попередньо, Комісія видала рабочий документ относительно инфраструктур исследования що описує, як інфраструктури Дослідження європейських капіталовкладень будуть розвинені, використовуючи механізм, подібний тому, що використовувався для трансевропейських комп'ютерних мереж. Цей підхід вимагає розвитку бачення й маршруту для інфраструктур дослідження в Європі за наступні 10 - 20 років, і розвиток нового експлуатаційного механізму, залучаючи досвід трансевропейських комп'ютерних мереж.

Европейскому Форуму Стратегии по Инфраструктурам Исследования (ESFRI), початому у квітні 2002, дали мандат підготувати стратегічний маршрут до Європи в галузі інфраструктур дослідження протягом наступних 10 - 20 років. У початковій стадії, ESFRI представив свій перший "Список Можливостей" Комісії 7 квітня 2005, вносячись у список 23 проекту інфраструктури дослідження, які могли б фінансуватися по пріоритетах, щоб виконати потреби дослідницького співтовариства.

Наінвесторські консультації на Комунікації Комісії відносно майбутнього європейського дослідження багато учасників підкреслили важливість дослідницької інфраструктури для виконання європейських досліджень. Потреба охоплювати широкий діапазон дисциплін, включаючи соціальні гуманітарні науки, як потреба в промисловому відношенні доречній інфраструктурі, була згадана.

Комісія також провела Обзор европейских Инфраструктур Исследования, який завершився в січні 2005 року, призиваючи інвесторів дослідницьких інфраструктур допомагати наносити на карту існуючі Інфраструктури Дослідження й Інфраструктури Дослідження, що будуть створені протягом наступних декількох років.

Консультаційне Правління Європейських Досліджень, також видало рекомендації щодо європейських інфраструктур досліджень.

Дослідження для вигоди підприємств середнього й малого бізнесу. Ціль пропозиції 7 рамкової програми полягає в тому, щоб підсилити інноваційні здатності європейських підприємств середнього й малого бізнесу, і їхній внесок у розвиток нової технології, що створює товари й ринки, допомагаючи їм здійснити дослідження, збільшити їхні зусилля по дослідженню, розширити їхньої мережі, краще експлуатувати результати дослідження й здобувати технологічне ноу-хау.

Пропозиція звертає увагу, що більшість дій держав - членів, доречних для підприємств середнього й малого бізнесу не заохочує й не підтримує міжнаціональне співробітництво дослідження й технологічний трансфер, і що дії на рівні ЄС є необхідними для доповнення й збільшення впливу дій, початих на національному й регіональному рівні.

Певні дії для підтримки підприємств середнього й малого бізнесу виконані у всій сфері науки й техніки, з фінансовими коштами, розділеними між двома схемами:

¾        дослідження для підприємств середнього й малого бізнесу;

¾        дослідження для асоціацій підприємств середнього й малого бізнесу.

Програма конкурентноздатності й Інновації також забезпечить підтримку комп'ютерним мережам посередницьких і національних схем дій з метою заохотити й полегшити участь підприємств середнього й малого бізнесу в рамковій програмі, і їхня участь заохочена й полегшене, а їхньої потреби - прийняті в увагу, у всіх частинах 7-ий регіональної програми.

Області знання.

У межах цієї ініціативи, 7 рамкова програма пропонує підсилити потенціал дослідження європейських регіонів, особливо, заохочуючи й підтримуючи розвиток, по Європі, регіональних "наведених дослідженням груп", центрів дослідження, підприємств і регіональної влади.

Експериментальна Дія відносно "Галузей Знань" продемонструвало динаміку розвитку й необхідність підтримувати й заохочувати розвиток таких структур.

Дії, початі в цій області, дозволять європейським регіонам підсилити їхню здатність інвестування й виконання дослідницької діяльності, при максимальному потенціаліу для успішного залучення їхніх операторів у європейських науково-дослідних роботах.

Ці дії будуть здійснені в близьких відносинах з регіональною політикою ЄС і Програмою конкурентноздатності й інновації, у пошуку спільних дій з регіональною політикою ЄС щодо регіонів конвергенції.

Дослідницький потенціал Галузей Конвергенції.

Пропозиція 7 рамкової програми прагне стимулювати реалізацію повного потенціалу дослідження розширеного Союзу, шляхом розкриття й розвитку потенціалу дослідження в Галузях Конвергенції ЄС, і допомагаючи підсилити можливості їхніх дослідників, щоб успішно брати участь у дослідницькій діяльності на рівні ЄС.

Дії в цій галузі будуть включати підтримку:

¾        міжнаціональні двосторонні відрядження дослідницького персоналу в галузях конвергенції;

¾        придбання й розвиток обладнання дослідження у відібраних центрах;

¾        організація симпозіумів і конференцій, щоб полегшити трансфер знань;

¾        "кошти оцінювання" для дослідницьких центрів, зосереджених в Галузях Конвергенції, щоб отримати незалежну міжнародну експертну оцінку їхні дослідницькі якості й інфраструктури.

Сильні спільні дії будуть досягнуті разом з регіональною політикою ЄС. Дії, виконані під цим заголовком, визначать потреби й можливості зміцнення потужності дослідження що з'являються й існують центрів переваги в областях конвергенції, які можуть бути виконані фондами структури і єдності.

Наука в суспільстві.

З погляду на побудову ефективного й демократичного європейського суспільства знання. Ціллю цієї частини 7 рамкової програми є стимулювання гармонічної інтеграції наукових і технологічних спроб, і зв'язаної політики дослідження в європейській соціальній мережі, шляхом заохочення масштабного європейського відбиття й дебатів по науці й техніці, і їхні відносини із суспільством і культурою.

Ініціатива, почата в цій області, включає підтримку:

¾        зміцнення й удосконалення європейської системи науки, включаючи "саморегулювання";

¾        більше широке зобов'язання дослідників і публіки в цілому щодо пов'язаних з наукою питань;

¾        відбиття й дебати по науці й техніці і їхнє місце в суспільстві;

¾        родове дослідження, включаючи інтеграцію виміру роду у всіх областях дослідження;

¾        навколишнє середовище, що викликає цікавість до науки серед молодих людей, зміцнюючи наукове утворення на всіх рівнях;

¾        розвиток політики щодо ролі університетів;

¾        поліпшений зв'язок між науковим світом і більше широкою аудиторією вищих чиновників, середньої й широкої публіки.

 


Информация о работе «Коммунітарна регіональна економічна політика в Європейському Союзі»
Раздел: Международные отношения
Количество знаков с пробелами: 119914
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
124794
0
0

... . В 1986 р. Суд Європейських співтовариств визнав Договір про Європейське співтовариство в якості його "основної конституційної хартії". [9]   2. Інституційна структура Євросоюзу   2.1 Загальна характеристика інституцій Євросоюзу   Право Європейського Союзу утворює складну систему не тільки у своїх зовнішніх проявах, але й у внутрішніх взаємозв'язках. У першому випадку використовується ...

Скачать
122641
20
6

... сектору у ВВП різко зросла на 43%. Головними причинами росту є багаторазове підвищення світових цін на нафту й нафтопродукти й значне збільшення їх експорту. 4.  Лідируюче місце у вартісній структурі економіки Казахстану зайняв сектор інфраструктури, що погіршує ситуацію у виробничих секторах. 5.  Ще одна проблема економіки Казахстану - швидкий відтік капіталу із країни, який у підсумку привів ...

Скачать
205571
3
0

... ЄС. Програми залучення учасників в електронну комерцію Национальное участие в программах ес Национальное участие в программах Сообщества рассматриваются как необходимая деятельность, требующая большой подготовки и организации. Сообщество создало сеть корреспондентов или информационных центров в различных странах. Таким образом оно обеспечивает переда­чу на национальных языках информации и ...

Скачать
233549
0
0

... сьогодні розглядати постать Н.Махна як "антигероя" чи політичного авантюриста, оскільки лідер селянського руху боровся за те, у що справді вірив. Розділ III. Анархізм та сучасність 3.1 Теорія та практика анархізму на пострадянському просторі Анархістська теорія кінця XX - початку XXI ст. зазнала суттєвих змін. Суспільна трансформація, яка розпочалась з початком гласності на території СРСР, сприяла ...

0 комментариев


Наверх