2.3 Міжнародне співробітництво

Співробітництво із країнами третього миру в рамковій програмі буде особливо цілеспрямованим у наступних групах країн:

¾        Країни-кандидати;

¾        Країни, що граничать із ЄС, Середземномор'ям, Західними Балканами й державами, які недавно стали незалежними;

¾        країни, Що Розвиваються, зосереджуючи на їхніх специфічних потребах;

¾        Країни з економікою, що починає розвиватися.

Тематичні міжнародні дії співробітництва будуть виконані відповідно до програми "Співробітництва".

Міжнародні дії в області людського потенціалу будуть відповідно до програми "Людей".

Програма "Можливостей" здійснить горизонтальні дії підтримки й межі виділення областей, крім певної тематичної або міждисциплінарної області. Зусилля будуть також зроблені, щоб підтримати координацію національних програм щодо міжнародного наукового співробітництва, і гарантувати повну координацію міжнародних дій співробітництва відповідно до різних програм РП7.

2.4 Технологічні платформи

У повідомленні «Наука й технології, ключ до майбутнього Європи - керівні принципи для майбутньої стратеги підтримки досліджень Європейського Союзу», Еврокоміссія пропонує шість головних цілей, однією з яких є реалізація європейських технологічних ініціатив. У цьому контексті Еврокоміссія відзначає, що «Еврокоміссією разом із промисловістю була створена ініціатива «Технологічні платформи», покликана об'єднати компанії, дослідницькі організації, фінансовий мир й органи влади загальноєвропейського рівня з метою створення загальної програми досліджень, здатної мобілізувати критичну масу суспільних і приватних ресурсів як на рівні окремих країн, так і на загальноєвропейському рівні.

Дійсно, існує ряд різноманітних технологічних проблем, щодо яких інтересанти вже приймають або планують взяти участь у рамках такого типу мережі, але продовжують з'являтися нові області досліджень. Таким чином, були виділені специфічні області досліджень, принципові для майбутньої конкуренції в рамках Європи, у відповідності з їхнім внеском у ключові цілі науково-технічної політики, включаючи:

¾        Нові технології, що приводять до радикального змінам у своїй області, що з'являються й використаються вчасно й доречно (наприклад, Водень і паливні елементи; Наноелектроніка).

¾        Узгодження різних цілей науково-технічної політики з погляду стійкого розвитку (наприклад, Водопостачання й каналізація; Геномика рослин і біотехнології).

¾        Товари й послуги, що базуються на нових технологіях з високим бар'єром входження в галузь і невизначену прибутковість, але високим соціально-економічним потенціалом (наприклад, Мобільний і бездротовий зв'язок; Інноваційна медицина для Європи).

¾        Забезпечення появлення необхідних технологічних проривів з метою збереження передового рівня розвитку у високотехнологічних секторах, мають істотне стратегічне й економічне значення для Європи (наприклад, Аеронавтика; Убудовані системи).

¾        Оновлення, відродження або реструктуризація традиційних секторів промисловості (наприклад, Сталь)

Сайт надає інформацію від Європейської Комісії, що стосується розвитку технологічних платформ, за допомогою оглядів багатьох проблемах.

2.5 Програма „Ідеї” - підтримка фундаментальних досліджень

Ціллю програми «Ідеї», що була запропонована для РП7, є підвищення динамізму, креативніості й наукового рівня Європейських розробок на границі наукових знань. Для досягнення цієї цілі будуть підтримуватися ініціативні дослідницькі проекти індивідуальних груп учених у будь-якій галузі науки при конкуренції на Європейському рівні. Проекти будуть фінансуватися на основі проектних пропозицій, представлених дослідниками в рамках обраної ними тематики й оцінюватися за єдиним критерієм рівня якості, обумовленій шляхом експертної оцінки.

Заходи Еврокоміиссії в галузі міждисциплінарних досліджень будуть проводитися Європейською Радою по Наукових Дослідженнях, що складається з керівної наукової ради й спеціальної виконавської структури. Галузі наукових інтересів будуть незалежні від тематичних переваг інших частин Рамкової програми й будуть включати прикладні й гуманітарні науки.

Керівна наукова рада буде складатися із представників Європейської наукової громадськості найвищого рівня, що діють у власній області наукових інтересів, незалежно від політичних й інших поглядів і буде визначатися Еврокоміссією шляхом проведення незалежної процедури по їхній ідентифікації.

Керівна наукова рада буде:

¾        Означати типи досліджень для фінансування;

¾        Розробляти щорічну Робочу програму;

¾        Забезпечувати проведення експертної оцінки;

¾        Проводити моніторинг здійснення програми з метою контролю рівня досліджень із погляду наукової перспективи.

Попередні етапи становлення Європейської Ради по Наукових Дослідженнях як структури, що підтримує фундаментальні дослідження в контексті Європейського Дослідницького Простору, включали робочий документ Еврокоміссії по забезпеченню механізму фінансування фундаментальних досліджень, у якому пропонувалися 5 основних принципів.

 Незалежний Комітет з Науковим Дослідженням Європейського Союзу також пропонував, щоб сфера діяльності фундаментальних досліджень поширювалася на всі області досліджень, включаючи прикладні, гуманітарні й суспільні.


Информация о работе «Коммунітарна регіональна економічна політика в Європейському Союзі»
Раздел: Международные отношения
Количество знаков с пробелами: 119914
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
124794
0
0

... . В 1986 р. Суд Європейських співтовариств визнав Договір про Європейське співтовариство в якості його "основної конституційної хартії". [9]   2. Інституційна структура Євросоюзу   2.1 Загальна характеристика інституцій Євросоюзу   Право Європейського Союзу утворює складну систему не тільки у своїх зовнішніх проявах, але й у внутрішніх взаємозв'язках. У першому випадку використовується ...

Скачать
122641
20
6

... сектору у ВВП різко зросла на 43%. Головними причинами росту є багаторазове підвищення світових цін на нафту й нафтопродукти й значне збільшення їх експорту. 4.  Лідируюче місце у вартісній структурі економіки Казахстану зайняв сектор інфраструктури, що погіршує ситуацію у виробничих секторах. 5.  Ще одна проблема економіки Казахстану - швидкий відтік капіталу із країни, який у підсумку привів ...

Скачать
205571
3
0

... ЄС. Програми залучення учасників в електронну комерцію Национальное участие в программах ес Национальное участие в программах Сообщества рассматриваются как необходимая деятельность, требующая большой подготовки и организации. Сообщество создало сеть корреспондентов или информационных центров в различных странах. Таким образом оно обеспечивает переда­чу на национальных языках информации и ...

Скачать
233549
0
0

... сьогодні розглядати постать Н.Махна як "антигероя" чи політичного авантюриста, оскільки лідер селянського руху боровся за те, у що справді вірив. Розділ III. Анархізм та сучасність 3.1 Теорія та практика анархізму на пострадянському просторі Анархістська теорія кінця XX - початку XXI ст. зазнала суттєвих змін. Суспільна трансформація, яка розпочалась з початком гласності на території СРСР, сприяла ...

0 комментариев


Наверх