Шляхи удосконалення організації торгівлі НТЦ «Радунь»

Товарознавча характеристика вітчизняного шампанського та його конкурентоспроможність
З історії виробництва шампанських вин Стан і перспективи розвитку виробництва шампанських вин в Харчова та біологічна цінність шампанських вин Технологічні процеси виробництва шампанського та їх вплив на якість готових виробів Класифікація та асортимент шампанського вітчизняного виробництва Вимоги до якості, умови зберігання і реалізації Результати експериментальних досліджень Основні постачальники шампанського в НТЦ «Радунь» Дослідження якості шампанського вітчизняного виробництва, яке реалізується в НТЦ «Радунь» Дослідження основних фізико-хімічних властивостей шампанських вин Визначення інтегрального показника та рівня якості шампанських вин вітчизняного виробництва Шляхи удосконалення організації торгівлі в НТЦ «Радунь» Аналіз організації роботи НТЦ «Радунь» з постачальниками Шляхи удосконалення організації торгівлі НТЦ «Радунь» Завдяки своїм винятковим достоїнствам шампанське завойовувало світову славу і попит на нього безперервно збільшувався
152310
знаков
22
таблицы
2
изображения

4.4. Шляхи удосконалення організації торгівлі НТЦ «Радунь»  

 

Організація роздрібного продажу товарів має дуже важливе значення, практичне для кожного торгівельного підприємства. Процес організації торгівлі необхідно постійно удосконалювати та підвищувати, оскільки з кожним роком вимоги споживачів до асортименту та якості товарів, а також до форми їх продажу та додаткових послуг все більше збільшується.

Стан організації торгівлі в торговельному підприємстві характеризується рівнем задоволення попиту споживачів, асортиментом пропонуємих продуктів, різновидом запропонованих додаткових послуг та витратами часу на покупку товарів.

Обов’язковим елементом організації торгівлі є-реклама та стимулювання збуту.

Реклама- цілеспрямований інформативний вплив опосередкованого характеру на споживача для просування товарів і послуг на ринку збуту. Серед завдань, що вирішує реклама, - поширення знань про фірму; одержання запитів про новішу інформацію щодо товару; вплив на процес прийняття рішення про покупку; підтримка добрих емоцій у покупців товарів; поширення відомостей про сервіс; формування позитивного ставлення до фірми з боку суспільства.

Інформація може поширюватись різними каналами. У НТЦ «Радунь» можна застсосовувати наступні канали розповсюдження реклами: друкована реклама, сувеніри, зовнішня реклама, реклама в місці продажу.

Зовнішня реклама приваблює своєю гнучкістю, високою частотою повторних контактів, помірною вартістю, порівняно невеликою конкуренцією, хоча тут відсутня вибіркова аудиторія, обмеженою є можливість творчої різноманітності. Зовнішня реклама- плакати, пано, використання аудіо засобів.

В якості друкованої реклами в магазині можна використовувати поліграфічні плакати, листівки, в яких надавати інформацію про споживчі властивості товарів, рецептури приготування та кращого зберігання.

Рекламні плакати вивішують у магазинах, листівки можна викласти у торговому залі або вручати покупцю разом з покупкою.

Потрібно використовувати такі засоби друкованої реклами, як проспекти, каталоги.

Проспект- це розгорнутий опис окремого товару, процесу його виготовлення, рецептів виготовлення різних блюд з нього, умов зберігання. Проспекти також ілюструють малюнками і фотографіями.

Каталог являє собою перелік товарів з їх коротким описом, з малюнками і фотографіями.

Ми пропонуємо використовувати проспекти і каталоги шампанських вин в якості друкованої реклами у НТЦ «Радунь».

До реклами в місцях продажу відносять вітринно-виставкову рекламу. До цього виду рекламних засобів відносять вітрини і товарні експозиції у магазинах.

Основним завданням вітрини є ознайомлення покупця з асортиментом товарів, що є у продажу. Найбільш оптимальні розміри вітрини в НТЦ «Радунь», на нашу думку,(м) : ширина- 3-4; висота- 2-2,5; глибина- 1-1,5. Ефект вітринної експозиції у великій мірі залежить від освітлення. Освітлення має буті організоване за рахунок ламп денного світла в достатній кількості. Саме денне світло не змінює першозданного кольору товару.

Стимулювання збуту в НТЦ «Радунь» має бути доповнене іншими відомими методами просування товару, використовуючи різноманітні засоби активізованого впливу, які здатні прискорити чи посилити відповідну реакцію попиту населення.

Серед основних засобів стимулювання є зразки, знижки (святкові, сезонні), купони, премії, святкова упаковка.

У торговому центрі можна застосовувати купони- це сертифікати, які дають право на зазначену знижку при купівлі товару.

Можна використовувати премії- винагороду товаром за низькою, доступною ціною, а в деяких випадках- безкоштовно як заохочення за купівлю іншого товару ( наприклад корка цукерок до пляшки дорогого колекційного вина ).

Святкова упаковка та передсвяткові знижки (безкоштовно або за пільговими цінами)- це пропозиція визначеної для споживача економії порівняно із звичайною ціною товару.

Використовують і стимулювання збуту по відношенню до власного торгівельного персоналу.

 Саме комплекс цих заходів ми пропонуємо застосовувати у НТЦ «Радунь».

Метою стимулювання збуту по відношенню до власного персоналу є- збільшення обсягів збуту на підприємстві, його підрозділах, заохочення найбільш ефективно працюючих, додаткове мотивування їх праці, сприяння обміну досвідом між продавцями. Це премії кращим торгівельним працівникам, надавати кращим продавцям додаткові дні відпустки, конкурси продавців з нагородженням переможців, моральне заохочення.

Крім вище наведених заходів стимулювання збуту та реклами товарів, для удосконалення організації торгівлі в НТЦ «Радунь» необхідно розширити надання ряду додаткових послуг, які найбільш ширше задовольнять запити споживачів.

За результатами анкетування найбільш привабливими послугами для споживачів є наявність аптеки, кафетерію, кіоску для преси, фотолабораторії.

Такий вид послуг, як прокат відеокасет в в НТЦ «Радунь» має найменше значення для споживачів, оскільки лише 8 % респондентів влаштовує споживачів цього виду послуг.

Отже, на нашу думку, доцільніше булоб замінити прокат відеокасет іншим більш значним видом послуг, наприклад, відділом замовлень, в якому моглиб прийматись продукти, які відсутні в магазині, доставка додому, святкове оформлення і т. д..

Важливим напрямком організації торгівлі в в НТЦ «Радунь» є встановлення раціонального режиму роботи магазину, про що висловили споживачі в анкетуванні.

За результатами опитування найбільш доцільним режимом роботи для споживачів є режим роботи з 8-00 до 21-00 годин, оскільки такий час роботи буде найбільш зручний для споживачів. Можна також впровадити продовження режиму роботи магазину в святкові дні, а також режиму роботи без обідньої перерви.

Наступним шляхом удосконалення організації торгівлі в НТЦ «Радунь»

є розширення асортименту товарів, особливо по таким товарним відділам, як: рибний, лікеро-горілчаний та м’ясний., оскільки ці відділи в результаті опитування отримали найменшу бальну споживчу оцінку. До асортименту можна включити принципово нові товари, які весь час з’являються на ринку і приваблюють найбільшу увагу споживачів.

Крім цього, іншим шляхом удосконалення організації торгівлі може бути підвищення культури обслуговування споживачі.

Одним з напрямків підвищення культури обслуговування в НТЦ «Радунь» є впровадження спеціального фірмового одягу для продавців. На думку споживачів, найкращим спеціальним одягом є костюм блакитного кольору.

Таким чином, якщо застосувати вище перелічені заходи, на нашу думку, можна буде суттєво покращити рівень організації торгівлі в НТЦ «Радунь» та збільшити товарообіг.


Висновки та пропозиції

Дослідивши огляд літературних джерел та провівши власні експериментальні дослідження асортименту, постачальників та умов реалізації шампанських вин в НТЦ «Радунь», можна зробити слідуючі висновки та пропозиції:

1. Виробництво шампанських вин нараховує більш ніж трьохвікову історію і з’явилось уперше у Франції в середині XVII сторіччя і на його початку розвитку зазнавало багато невдач. І тільки у другій половині XIX століття, з розвитком науки про вино, коли була розкрита суть бродіння і з’явилась можливість управляти цим процесом, коли винороби навчились вносити в тиражну суміш науково обгрунтоване дозування цукру, і тим самим регулювати тиск вуглекислого газу в пляшках шампанського - почався підйом шампанської промисловості.


Информация о работе «Товарознавча характеристика вітчизняного шампанського та його конкурентоспроможність»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 152310
Количество таблиц: 22
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
147399
40
10

... дослідний зразок вина. Мікробіологічним аналізом визначають стан мікрофлори, природу помутніння і осаду. 3. Дослідницько – аналітична частина 3.1 Соціально – економічні аспекти ринку виноградних вин в Україні Вирощування виноградної лози та виробництво виноробної продукції зосереджено в країнах з помірним і субтропічним кліматом, точніше на території між 30 і 500 північної широти, в ...

Скачать
777715
34
6

... . Варять не більше 20 хв. М'ясний порошок — однорідна маса, отримана подрібненням сухого м'яса, колір світло-коричневий. Варять не більше 5 хв. Волога в порошку не більше 10%, упаковка герметична. ЛЕКЦІЯ ПО ТОВАРОЗНАВСТВУ РИБИ 1.Характеристика сімейств риб Промислові риби класифікують по декількох ознаках. По способу і місцю життя риби ділять на морських, прісноводих, напівпрохідні і прох ...

Скачать
129586
22
1

... “ Орімі Трейд “ ( Росія ) з марками “ Жокей “ і “ Регал “ , Classno ( Сингапур ) в сектор розчинної кави , кавових напоїв та сумішей , “ Петровская Слобода “ ( Росія ) та інші , менш помітні марки .  Кавові напої з вмістом розчинної кави ( 10 – 20 % ) вітчизняного виробництва відомі з часів опанування радянським Харчпромом технології виробництва розчинної кави . Суміші на основі розчинної кави , ...

0 комментариев


Наверх