Липня 2005 р

Облік створення підприємства
Обгрунтування сфери діяльності підприємства. Розробка техніко - економічного обгрунтування Перелік документів, необхідних для державної реєстрації підприємства Документальне оформлення рішення засновників про створення підприємства Розробка установчих документів. (Додати: Статут; Установчий договір) Обгрунтування вибору закладу банка й відкриття тимчасового поточного рахунку (При виборі закладу банка необхідно приділити Опис процедури реєстрації юридичної особи Постановка підприємства на облік до органів Державної податкової служби, Пенсійного фонду України; фондів соціального страхування Червня 2006 року Липня 2005 р Опис процедури отримання дозволу на виготовлення штампа та печатки підприємства Створення вступного сальдового бухгалтерського балансу (Додати вступний баланс) Статутний капітал Товариства дорівнює 42000 (сорок дві тисячі ) гривень Ми, що нижче підписалися: громадяни України
165126
знаков
12
таблиц
0
изображений

14 липня 2005 р.

ПОГОДЖЕНО

з Національним банком України

22 липня 2005 р.


Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Відділення виконавчої дирекції Фонду в Ворошилівському районі міста Донецька_______________________________________________________

 (район (і), місто (і)) (область)

 

СТРАХОВЕ СВІДОЦТВО

Відповідно до статті 10 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» це свідоцтво засвідчує факт реєстрації страхувальника

Товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія»

(повна назва юридичної особи та прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, її адреса)

1 2 3 3 3 4 5 6 7 8

Реєстраційний №

 

Начальник відділення

виконавчої дирекції Фонду Самойлов В.І.

Самойлов (прізвище, ініціали)

(підпис)

Дата реєстрації «18» _червня_ 2006р.

М.П.


10. Опис процедури отримання документів дозвільного характеру.

Перш ніж безпосередньо перейти до здійснення певних дій у рамках своєї господарчої діяльності, необхідно отримати ряд документів дозвільного характеру. Під таким розуміють: дозвіл, висновки, погодження, свідоцтво та інші схожі документи дозвільних органів, наприклад, дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі, дозвіл на розміщення малих архітектурних форм та ін. Дозвільні органи – це органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, а також підприємства, заклади, організації, уповноважені згідно до законодавства видавати документи дозвільного характеру. В якості об’єктів, на які видається документ дозвільного характеру, можуть виступати: земельні ділянки, споруди, будівлі, приміщення, обладнання й механізми, які вводяться до експлуатації або проектуються, окрема операція, господарча діяльність певного виду, робота й послуга. Документом, який регулює взаємини між органами виконавчої влади й суб’єктами господарювання при оформленні документів дозвільного характеру, є Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарчої діяльності». Сфера дії Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарчої діяльності» не розповсюджується на такі види дозвільних систем:

а) ліцензування господарчої діяльності;

б) захист економічної конкуренції;

в) дозвільна система, яка розповсюджується на операції зі зброєю, бойовим знаряддям, вибуховими матеріалами й речовинами, сильнодіючими отрутними речовинами;

г) дозвільна діяльність у сфері використання ядерної енергії.

Існує наступний порядок отримання дозвільних документів:

 суб’єкт господарювання відвідує адміністратора й дізнається, які дозвільні документи йому необхідні і як їх отримати. Необхідно надати адміністратору усі необхідні документи. До них відносяться (ст.7 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарчої діяльності»):

- заяву за формою, встановленою постановою № 1176 (Додаток 22);

- копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта ведення господарства;

- документи, необхідні для видання дозволу, а також ті, що підтверджують внесення сплати за видання того чи іншого документа, якщо така сплата встановлена. Заява та документи надаються у одному екземплярі.

Адміністратор регіструє заяву й документи у спеціальному журналі (форма такого журналу наведена у додатку до Типового положення про адміністратора). Заява й документи, які додаються до неї, приймаються за описом, копія якого видається позивачу з відміткою про дату й номер їх реєстрації. Після цього адміністратор (у день реєстрації заяви або наступного дня) передає затверджені їм копії документів до місцевих дозвільних органів.

Місцеві дозвільні органи повинні прийняти рішення про видання (або відмову у виданні) документа дозвільного характеру протягом 5 робітничих днів від дня отримання від адміністратора заяви й документів, якщо інше не передбачено законом.

У випадку позитивного рішення місцевих дозвільних органів адміністратор наступного робітничого дня після отримання дозвільних документів організує видання позивачу документів дозвільного характеру.

1)Дозвіл органу державного пожежного нагляду на початок роботи

Видання органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи щойно створених підприємств здійснюється відповідно до Порядку видання дозволів органами пожежного нагляду. Зазначений дозвіл необхідно отримати також у наступних випадках:

-           при введенні до експлуатації нових виробничих, житлових та інших об’єктів, які знаходяться на реконструкції;

-           при веденні нових технологій;

-           при передачі до виробництва зразків нових пожежно небезпечних машин, механізмів, обладнання й продукції;

-           при оренді приміщення.

Дозвіл видається центральними, територіальними й місцевими органами державного пожежного нагляду. Невеликі підприємства отримують дозвіл у районних управліннях пожежної охорони. Відносно підприємств, об’єктів та приміщень, Дозволи на початок роботи яких видаються обласними управліннями пожежної охорони, складаються спеціальні переліки, які обнародуються у центральних та місцевих засобах масової інформації. Відповідно до Порядку видання дозволів органами пожежного нагляду Дозвіл видається безкоштовно.

 Дозвіл не оформлюється:

- на орендовані торгівельні місця, кіоски й контейнери, якщо вони розміщені на ринках відповідно до схеми, погодженої у встановленому порядку з органами державного пожежного нагляду;

- у випадку приймання до експлуатації об’єктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту державною комісією.

Для отримання Дозволу власник (орендатор) подає до органу державного пожежного нагляду:

-           заяву встановленого зразка відповідно до додатку 1 до Порядку видання дозволів органами пожежного нагляду;

-           матеріали оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта або приміщення;

для отримання дозволу на оренду приміщення – копію договору оренди

Підставою для видання дозволу є висновок, який оформлюється за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта або приміщення, яка проводиться органом державного пожежного нагляду або іншим юридичною (фізичною) особою, яке отримало ліцензію на проведення такої оцінки (експертизи). За проведення експертизи стягується плата, однак розмір даної плати діючим законодавством не встановлений

2)Дозвіл органу санітарно-епідеміологічного контролю на початок роботи

Відповідно до ст.41 Закону України «Про санітарне благополуччя» головним державним санітарним лікарем у межах відповідних територій надаються повноваження на погодження, а у передбачених законодавством випадках – надання дозволу на здійснення діяльності.

Введення до експлуатації нових об’єктів й тих, що знаходяться на реконструкції, виробничого, соціально-культурного та іншого призначення, розробка, виготовлення й використання нових машин, механізмів, обладнання, інших засобів виробництва, нових технологій здійснюється за погодженням з державною санітарно-епідеміологічною службою.

Відповідно до цього положення висновки про відповідність об’єктів, які вводяться до експлуатації, вимогам санітарних норм й готовність підприємств для отримання дозволу на початок роботи видається на підставі:

- заяви власника підприємства або уповноваженого ним органу за встановленою формою;

- свідоцтва про державну реєстрацію;

- статуту підприємства;

- документів на право використання приміщення;

- позитивних висновків за проектною документацією;

- гігієнічних висновків на сировину, матеріали, готову продукцію, яка використовується у технології виробництва;

- результатів медичних оглядів робітників у відповідності до вимог діючого санітарного законодавства.

Для оформлення висновків посадові особи санітарно-епідеміологічної служби зобов’язані провести гігієнічний огляд виробництва з застосуванням лабораторних та інструментальних дослідів на предмет відповідності умов праці, виробничого та навколишнього природного середовища вимогам санітарних норм й правил і скласти акт про огляд підприємства. Санітарні норми розроблені індивідуально для окремих видів діяльності.

Висновки видаються у 3 екземплярах: один – власнику, другий – Держнаглядохоронпраці, третій – залишається у органів державної санітарно-епідеміологічної служби.

У разі відмови у виданні висновків власнику підприємства надається обгрунтована відмова.

3)Дозвіл органу державного нагляду за охороною праці на початок роботи

Відповідно до ст.155 КЗоП й ст.21 Закону України «Про охорону праці» працевлаштувальник повинен отримати дозвіл Держнаглядохоронпраці на початок роботи й види робіт підприємства, діяльність якого пов’язана із виконанням робіт та експлуатацією об’єктів, машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки.

Видання дозволів підприємствам на початок таких робіт здійснюється відповідно до Порядку видання дозволів.

Для отримання дозволу суб’єкт господарчої діяльності або уповноважена ним особа подає (надсилає поштою) до Держнаглядохоронпраці або до його територіального органу за місцем розташування заяву встановленої форми, до якої додаються:

- на початок (продовження) виконання робіт підвищеної небезпеки – висновок експертизи відносно спроможності суб’єкта господарчої діяльності забезпечити дотримання вимог законів та інших нормативно-правових актів по охороні праці й промислової безпеки під час виконання заявленої роботи;

- на експлуатацію об’єкта – висновок експертизи відносно відповідності об’єкта вимогам нормативно-правових актів по охороні праці й промислової безпеки (з урахуванням результатів сертифікації у системі Укрсепро у випадку її проведення) й спроможності суб’єкта господарчої діяльності забезпечити дотримання вимог законодавства під час його експлуатації, а також експлуатаційну документацію (копії інструкції по експлуатації, паспорта, встановлення та ін.) українською або, у порядку винятку, російською мовами (для об’єкта, який виготовлений за кордоном);

- на проведення навчання з питань охорони праці – висновки експертизи Головного навчально-методичного центру або експертно-технічного центру Держнаглядохоронпраці відносно спроможності суб’єкта господарчої діяльності проводити навчання за питаннями охорони праці.

Держнаглядохоронпраці або його територіальний орган протягом 30 робітничих днів після реєстрації заяви видає суб’єкту господарчої діяльності відповідний дозвіл або повідомляє письмово про відмову з необхідним обгрунтуванням.

Дозвіл видається суб’єкту господарчої діяльності або уповноваженій ним особі чи надсилається поштою , про що робиться запис на його копії, яка залишається у Держнаглядохоронпраці або його територіальному органі.

4) Дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі

У відповідності до ст.17 Декрету про місцеві податки та збори збор за видання дозволу на розміщення об’єктів торгівлі – це сплата за оформлення й видання дозволу на торгівлю у спеціально відведених для цього місцях.

Збір за видання дозволу на торгівлю стягується з юридичних осіб та громадян, які реалізують сільськогосподарчу, промислову продукцію та інші товари, залежно від площі торгівельного місця, його територіального розміщення й виду продукції.

Тому строк дії дозволу на розміщення об’єкта торгівлі, порядок видання такого дозволу, а також перелік необхідних документів, які потрібно надати для отримання дозволу, встановлюються органами місцевого самоврядування.

Як правило, до переліку документів, які необхідно надати суб’єкту господарювання для отримання дозволу на розміщення об’єкта торгівлі, входять:

- заява;

- копія свідоцтва про державну реєстрацію;

- копія дозволу санепідемслужби на початок роботи;

- копія документу, який засвідчує сплату місцевого збору (для платників єдиного податку – копія свідоцтва платника єдиного податку);

- копія дозволу органу пожежного нагляду на початок роботи;

- для підприємств суспільного харчування й пересувної торгівельної мережі – копія асортиментного переліку товарів, погодженого з епідеміологічною санітарною службою;

 - копія документа про наявність відповідних торгівельних приміщень (свідоцтво про право власності на приміщення, договір оренди або суборенди при згоді власника, паспорт кіоску або акт приймання до експлуатації малої архітектурної форми чи тимчасової споруди та ін.).

Дозвіл необхідно отримати, але надаватися він буде безкоштовно.

5)Дозвіл на розміщення малої архітектурної форми

Отримання дозволу на розміщення малої архітектурної форми для здійснення підприємницької діяльності здійснюється відповідно до Правил розміщення малих архітектурних форм.

Під малою архітектурною формою розуміється невелика споруда, яка виконується з полегшених конструкцій й встановлюється тимчасово без фундаментів. Розрізняють пересувну й стаціонарну малу архітектурну форму, порядок дозволу яких розрізняється.

Малі архітектурні форми мають розташовуватися із дотриманням вимог актів законодавства, державних стандартів й норм, регіональних та місцевих правил забудови.

Нижче приведений приклад документу дозвільного характеру, в вигляді дозволу на розміщення об’єктів торгівлі.

 


Информация о работе «Облік створення підприємства»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 165126
Количество таблиц: 12
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
17779
4
3

... організації бухгалтерського обліку є керівник і головний бухгалтер підприємства, об’єктами – обліковий процес, праця виконавців, система бухгалтерського обліку. Відображення на рахунках витрат по створенню підприємства   Організувати підприємство - це означає створити його, зареєструвати для початку діяльності, яка в майбутньому як очікується, приведе до кінцевої мети - отримання прибутку. ...

Скачать
65800
14
8

... ідно вдосконалювати матеріальне й соціальне стимулювання працівників. Одним з напрямків удосконалювання системи стимулювання праці у АТ «Цукровий комбінат» є реалізація вартісної концепції оплати праці на рівні підприємства припускає зміну системи внутріфірмового керування й стимулювання на основі розвитку внутрівиробничих товарно-грошових відносин між структурними одиницями підприємства аж до ...

Скачать
84422
31
7

... принципово нових технологій: мембранної, лазерної, плазмової, вакуумної, детонаційної та ін; прискорений розвиток біотехнології, яка сприяє створенню безвідходних технологічних процесів, нарощуванню обсягів виробництва сировини, продовольчих ресурсів. Рівень науково-технічного прогресу можна оцінити цілим рядом показників. Серед показників НТП особливе місце належить показникам технічного рівня ...

Скачать
156727
2
0

... Проте врезультаті ведення господарської діяльності тарпляються ситуації коли подальше ведення підприємництва потребує кардинальних змін, але яке не пов’язане з повною ліквідацією приватного підприємства. В наступному розділі розглянемо правові особливості реорганізації приватного підприємства. Розділ 3. ПРАВОЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ РЕОРГАНІЗАЦІЇ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА   3.1 Порядок ...

0 комментариев


Наверх