Аналіз складу, чисельності персоналу та продуктивності праці

Перевезення цементу автомобільним транспортом ЗАТ "УБ РАЕС"
Окремі ринки історично розглядаються як «природні монополії» (наприклад: передача електроенергії, залізничний транспорт) Організація перевезень та транспортного обслуговування Організаційна структура управління підприємством Аналіз складу, чисельності персоналу та продуктивності праці Аналіз техніко-експлуатаційних та економічних показників діяльності підприємства Виробнича база АТП Перевезення цементу автомобільним транспортом ЗАТ «УБ РАЕС» Порядок розрахунків Дослідження вантажопотоків Обґрунтування маршруту перевезень Розрахунок собівартості та витрат на перевезення цементу Витрати на ТО і ПР рухомого складу Розрахунок собівартості Екологія, охорона праці та безпека руху та автомобільному транспорті Організація охорони праці на підприємствах автотранспортного комплексу Управління охороною праці на автомобільному транспорті Пожежна безпека Порядок розслідування нещасних випадків Обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті
163145
знаков
17
таблиц
14
изображений

2.2 Аналіз складу, чисельності персоналу та продуктивності праці

Персонал товариства – це його працівники, які зайняті там і пройшли певну професійну підготовку та мають досвід практичної діяльності.

Основним показником чисельності працівників є їх спискова кількість, яка визначається, як правило, на певну дату. До спискового складу працівників входять всі постійні та тимчасові працівники, які прийняті на роботу терміном на один день і більше. До спискового складу працівників не включаються працівники, які залучаються для виконання випадкових разових робіт.

На початок 2003 року на АТП працювало 296 працівника. До кінця року вибуло 26 чол., а прийнято на роботу 40 чол., тому на кінець року кількість працівників становила 310 чол.

На початок 2004 року на АТП працювало 310 чоловік. До кінця року вибуло 71 чол., а прийнято на роботу 75 чол., тому на кінець року кількість працівників становила 314 чол.

На початок 2005 року на АТП працювало 314 чоловік. До кінця року вибуло 75 чол., а прийнято на роботу 20 чол., тому на кінець року кількість працівників становила 259 чол.

Продуктивність праці показує співвідношення між витратами робочого часу та кількістю наданих транспортних послуг. Чим більше надано транспортних послуг за одиницю робочого часу, тим вища продуктивність праці.

Продуктивність праці – величина змінна, яка залежить від багатьох факторів:

-  професійної майстерності;

-  організації виробництва та праці робітників;

-  колективна і особиста зацікавленость в підвищенні ефективності виробництва та інші фактори.

Для визначення рівня продуктивності праці використовують два вимірника – виробіток і трудомісткість.

Виробіток являє собою кількість наданих транспортних послуг, що припадає на одного середньоспискового працівника.

Трудомісткість як показник рівня продуктивності праці визначається як відношення витрат праці до обсягів транспортного виробництва. Тобто визначає рівень трудових витрат на одиницю наданих транспортних послуг. При збільшенні доходів трудомісткість знижується, а продуктивність зростає, і навпаки.

Визначення рівня продуктивності праці (виробітку і трудомісткості) спонукає підприємство здійснювати заходи щодо ефективного використання трудових ресурсів, щоб праця кожного робітника використовувалась найбільш ефективно.

2.3 Аналіз структури рухомого складу підприємства

Структура рухомого складу та його розподіл за видами представлена у вигляді табл. 2.1.

Таблиця 2.1. Структура рухомого складу АТП

№п/п Транспортні засоби 2003 р. 2004 р. 2005 р.
1. Самоскиди, од. 53 54 53
2. Бортові, од. 38 39 35
3. Тягачі, од. 15 15 15
4. Спеціалізовані автомобілі, од. 36 40 44
5. Автобуси, од. 12 13 12
6. Автокрани, од. 18 19 15
7. Легкові автомобілі, од. 15 28 25
8. Навантажувачі, од. 5 5 5
9. Всього 192 208 204

Причиною вибуття автомобілів з обліку є їх продаж, а причиною збільшення є оновлення рухомого складу. Діаграму зміни загальної кількості автомобілів товариства наведено на рис. 2.1. Кількість вантажних автомобілів за марками представлено на рис. 2.2.

Рис. 2.1. Динаміка зміни загальної кількості автомобілів АТП за роками

Рис. 2.2. Кількість транспортних засобів певної марки на АТП.


Информация о работе «Перевезення цементу автомобільним транспортом ЗАТ "УБ РАЕС"»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 163145
Количество таблиц: 17
Количество изображений: 14

0 комментариев


Наверх