МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

ЗВІТ ПРО ПРАКТИКУ

ДОНЕЦЬК, 2008


Вступ

Метою передвипускної практики з фаху є безпосередня практична підготовка студентів до самостійної роботи, поглиблення та закріплення теоретичних знань з бухгалтерського обліку, оволодіння навичками самостійної практичної діяльності та досвіду виконання облікових робіт на всіх ділянках виробництва і управління, придбання практичних навичок роботи на одній з посад щодо організації та управління обліковою діяльністю на підприємстві та його структурних підрозділах, вивчення практичних можливостей удосконалення первинної документації на місці проходження практики, поглиблення навиків дослідної роботи, опанування засобами розробки облікової політики при вирішенні та реалізації управлінських рішень та безпосереднє практичне підготування до самостійної роботи на посаді головного бухгалтера, завідуючого відділом (сектору), старшого бухгалтера і придбання навиків реального досвіду облікової роботи.

Базою для проходження перед випускної практики з фаху мною було вибрано ДП «Трансгарант-Україна». Основними видами діяльності цього підприємства є: перевезення вантажів на всіх залізницях України, а також на залізницях країн СНД і Балтії.

У цьому звіті буде проведений аналіз і опис організаційної структури підприємства, її функцій, функціональних та інформаційних зв’язків бухгалтерської служби, службових обов’язків працівників бухгалтерії, режиму праці, стилю керівництва та організації облікової роботи на різних ділянках, технології підготовки та прийняття управлінських та фінансових рішень і контролю їх виконання. Аналіз розвитку економічної та фінансової діяльності об’єкту дослідження на основі отриманих знань та методів дослідження.


1. Коротка загальна та фінансово-економічна характеристика досліджуваного підприємства

ДП «Трансгарант-Україна» надає послуги з перевезення вантажів залізничним транспортом з 2003 року. Є дочірньою компанією ТОВ «Фірма «Трансгарант» (Росія), яка входить до транспортної групи FESCO.

Стратегічним завданням компанії є доставка вантажів в найкоротші терміни на максимально вигідних умовах для клієнтів. Пріоритетним напрямом – обслуговування підприємств металургійної галузі.

ДП «Трансгарант-Україна» здійснює перевезення вантажів на всіх залізницях України, а також на залізницях країн СНД і Балтії.

Головний офіс ДП «Трансгарант-Україна» знаходиться в Києві. Філії компанії розташовані в Донецьку і Дніпропетровську. Планується відкриття представництва в Одесі.

Річний об'єм перевезених ДП «Трансгарант-Україна» вантажів складає більше 5 млн. тонн. Наступна діаграма показує динаміку середньої дальності перевезень у період з 2005 по 2007 роки.

2005 2006 2007

Динаміка середньої дальності перевезень вантажів, км


У управлінні компанії знаходиться понад 3 тисячі одиниць рухомого складу, з них 50% – власні вагони.

Парк рухомого складу складається з піввагонів і окатишевозів. У перспективі заплановано перевезення великотоннажних контейнерів і труб.

Основними конкурентними перевагами Компанії можна вважати:

– багаторічний досвід роботи фахівців компанії на ринку транспортних послуг;

– парк власного рухомого складу, який має стабільну тенденцію до збільшення;

– філії в Україні;

– оперативна взаємодія з Укрзалізницей.

У наступній таблиці ми розглядаємо основні фактори, що впливають на діяльність підприємства та ступінь їх впливу.

Таблиця 1.1. Основні фактори, що впливають на діяльність підприємства

Група факторів Опис проблем Ступінь впливу на діяльність емітента Які зміни, що прогнозуються, мають вплинути на підприємство
незначний вплив середній вплив значний вплив
Політичні Політична нестабільність у державі X Законодавча база не сприяє розвитку вітчизняного товаровиробника. Удосконалення законодавчої бази буде сприяти процесу розвитку вітчизняного виробництва, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в народногосподарчий комплекс
Фінансово-економічні Високий рівень цін на ТМЦ, паливо та газ, включення до валових витрат тільки 10% балансової вартості основних технологічних засобів при фактичному їх зносу більш 80%. Високий рівень податків. X 1. Збільшення цін на газ призведе до зниження обсягів хімічної продукції та, як слідство, до погіршення фінансового стану товариства. 2. Удосконалення податкової та цінової політики.
Виробничо-технологічні Зростання цін на основні засоби залізничного транспорту та їх ремонт, зростання фізичного зносу рухомого складу X Розробка плану технічного розвитку, економне витрачання всіх ресурсів для можливості модернізації та оновлення
Соціальні зниження рівня життя. Недостатній рівень пенсій і заробітної плати. X Зменшення купівельної спроможності робітників, зменшення доходів, старіння кваліфікованих кадрів.
Екологічні Місце знаходження Товариства у екологічно-небезпечній зоні впливає на стан здоров'я працівників X Законодавчі дії на рівні держави, податкові пільги, удосконалення медичного страхування. Необхідні додаткові витрати на оздоровчи заходи для робітників Товариства.
Примітки: Основними факторами, які впливають на діяльність Товариства є нестабільність податкового законодавства.


Информация о работе «Удосконалення обліку фінансових результатів»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 51188
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 4

Похожие работы

Скачать
36658
0
0

... та інші активи». На рахунку 98 «Податок на прибуток» ведеться облік належної за даними бухгалтерського обліку суми податку на прибуток від звичайної діяльності та надзвичайних подій. За дебетом рахунку відображається сума податку на прибуток, за кредитом – включення до фінансових результатів на рахунку 79 «Фінансові результати». Рахунок 98 «Податок на прибуток» має такі субрахунки: 981 « ...

Скачать
105113
7
0

... " (ВД 51) Головна книга (ВД 52)     Рис. 3.1 Схема записів в регістрах по обліку адміністративних витрат у СТОВ «Гусарівське». 4. Шляхи удосконалення обліку адміністративних витрату СТОВ «Гусарівське»   4.1 Основні напрями удосконалення обліку в Україні Трансформація економіко- ...

Скачать
94486
17
4

... бізнес-планів, при контролі за їх реалізацією, в системі маркетингу, тобто в системі управління виробництвом і реалізації продукції, робіт і послуг, орієнтованої на ринок. 1.5. Особливості аналізу фінансових результатів в умовах інфляції. Інфляція характеризується забезпеченням національної грошової одиниці і загальним підвищенням цін всередині країни. У теорії і практиці розрізнюють декі ...

Скачать
58564
6
3

... звітний період за виключенням зміни капіталу за рахунок внесків або вилучення власниками. Таке визначення найбільш повно розкриває сутність фінансових результатів і підтверджується при формуванні фінансової звітності, яка передбачає відображення фінансових результатів, а саме Балансу і Звіту про фінансові результати. Згідно з Планом рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань ...

0 комментариев


Наверх