Правові, соціально-економічні, організаційно-технічні питання охорони праці в АКБ «Правекс-банк»

Особливості кредитування населення на споживчі потреби
Теоретико-суттєва характеристика споживчого кредитування Нормативно-правова база організації споживчого кредитування на Україні Сучасні проблеми банківського кредитування на споживчі потреби в Україні Техніко-економічна характеристика АКБ «Правекс – банк» Аналіз діючої практики організації кредитування на споживчі потреби в Україні Аналіз основних показників функціонування ринку споживчого кредитування в Україні Аналіз кредитного портфеля та процесу здійснення споживчого кредитування в АКБ «Правекс-банк» Характеристика та стан інформаційних систем і технологій у сфері кредитних операцій АКБ «Правекс-банк» Напрямки вдосконалення банківського кредитування на споживчі потреби на сучасному етапі розвитку банків України Напрямки зниження ризику за операціями банківського споживчого кредитування Оцінка ефективності втілення рекомендацій і пропозицій в досліджуваному банку Правові, соціально-економічні, організаційно-технічні питання охорони праці в АКБ «Правекс-банк» Техніка безпеки та протипожежна профілактика Розрахунок загальнообмінної вентиляції приміщення з врахуванням кількості працюючих в ньому людей
189784
знака
6
таблиц
5
изображений

4. Правові, соціально-економічні, організаційно-технічні питання охорони праці в АКБ «Правекс-банк»

4.1 Аналіз санітарно-гігієничних умов праці

 

Банк орендує 4-х поверхову будівлю за адресою вул. Пушкінська 68, загальною площею 2132 кв. м. Висота приміщення банку 3,50 м., кількість працівників становить 270 чоловік, площа і об’єм на 1-го працюючого – 8 кв. м. та 28 куб. м.

В 2001–2002 рр. в кабінетах та коридорах банку проведено ремонт. Стіни приміщення забарвлені в бежевий колір, який не подразнює зір; стеля білого кольору; підлога частково покрита лінолеумом коричневого кольору, а в більшості – паркетом [38].

Приміщення обладнані сучасними офісними меблями.

Метеорологічні умови праці відповідають вимогам БНіП 2.04.05–91. В більшості виробничих приміщень установлені сучасні кондиціонери, типу «Panasonic», «Mitsubishi», «Toshiba».

Мікроклімат визначають такі параметри:

-  температура повітря в помешканні;

-  відносна вологість повітря;

-  рухливість повітря;

-  теплове випромінювання.

Ці параметри окремо і в комплексі впливають на організм людини, визначаючи його самопочуття.

В кожному виробничому приміщенні надходження повітря забезпечується шляхом відкривання вікон, що сприяє провітрюванню службових кабінетів [37].

Система опалення в банку централізована, що відповідає вимогам БНіП 2.04.05–91 «Опалення, вентиляція та кондиціювання» [92].

В денний час освітлення виробничих приміщень банку в більшості природне. Штучне освітлення забезпечується шляхом використання люмінесцентних ламп потужністю 18 Вт та 40 Вт, які симетрично розташовані на стелях кабінетів банку, коридорах та в технічних приміщеннях.

У приміщеннях відсутні токсичні речовини та матеріали.

Робочі місця працівників розташовані функціонально і є зручними для використання їх працівниками установи.

Джерелами шуму в приміщенні є системні блоки комп`ютерів, кондиціонери, телефонні розмови. В приміщеннях банку рівні шуму та електромагнітних випромінювань відповідають вимогам нормативних документів СН3223–85, ДСанПіН 3.3.2.007–98 [39].

Санітарно-побутові приміщення просторі (умивальники та туалети), розташовані на кожному поверсі та відповідають нормам БНіП 2.09.04–87 і БНіП 2.0.02–89. Туалетні кімнати забезпечені повним набором гігієнічних засобів: салфетки, мило, сушка, підігрівач води.

Розміщення меблів у банку відповідає санітарно-гігієнічним нормам, прохід між столами дорівнює 1 м, відстань від стіни до задньої стінки комп’ютеру – 1,2 м.

Два рази на день у всіх приміщеннях банку проводиться вологе прибирання. Один раз на рік санітарні служби проводять обробку примішень для запобігання появи в них гризунів та комах. Кожен відділ має аптечку першої допомоги.

Для запобігання захворюваннь від інфекцій в холодну пору працівникам, які безпосередньо працюють з клієнтами видаються засоби захисту: марлеві пов’язки, мазі, вітаміни [37].

Основні параметри санітарно-гігієнічних умов, які впливають на організм людини, представлені в таблиці 4.1.


Таблиця 4.1. Параметри санітарно-гігієнічних умов праці в операційній залі

№№

п/п

Параметри

Фактичне

значення

Норматив за державним стандартом Відповідність фактичним значенням нормативу
1.

Температура повітря в перехідний період, оС

22 18–25 відповідає
2. Відносна вологість, % 46 40–60% відповідає
3. Швидкість руху повітря, м/с 0.1 0.1–0.2 відповідає
4. Запиленість, мг/м3 0.1 0.1–2.0 відповідає
5. Освітленість, лк 350 300–400 відповідає
6. Рівень шуму, дБл 55 50–60 відповідає

Информация о работе «Особливості кредитування населення на споживчі потреби»
Раздел: Банковское дело
Количество знаков с пробелами: 189784
Количество таблиц: 6
Количество изображений: 5

Похожие работы

Скачать
156979
21
31

... внем ризику непогашення векселя;г) Низькоризикові низькодохідні іпотечні кредити під заставу нерухомості з можливістю рефінансування іпотечних активів через випуск іпотечних цінних паперів; РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ КРЕДИТУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ В КОМЕРЦІЙНОМУ БАНКУ АППБ „АВАЛЬ”   2.1 Загальні характеристики діяльності АППБ “Аваль”   Акціонерний поштово-пенсійний банк “Аваль” заснований у 1992 році. У 2002 ...

Скачать
151944
12
30

... гривень строком від 3 до 24 місяців. Річна відсоткова ставка по кредиту становить 5-8%, додаткова щомісячна комісія – 1,75 – 3,0%. Умови надання споживчих кредитів у 2007 році наведені у табл.Г.1 Додатку Г, умови надання кредитів станом на 01.12.2009 року після 1 року розвитку фінансової кризи в банківській системі наведені в табл.Г.2 Додатку Г [83]. ФКСК “VAB Express”(ТМ Швидкокредит) фінансово ...

Скачать
248336
0
0

... немає сенсу перетворювати іх у скарб, більш доцільно перетворити їх у функціонуючий капітал. В цьому виявилась прогресивність класичної кількісної теорії. Також вона заклала теоретичний фундамент вивчення вартості папер. грош. Розвиток економіки виявив багато доказів обмеженості класичної кількісної теорії. Ії представники лише констатували залеж- ність між масою грошей і цінами, але не вивчали ...

Скачать
70083
4
19

... » клієнтів банк намагається визначити, наскільки велика імовірність, що конкретний потенцій-ний позичальник поверне кредит у визначений термін. Проведений аналіз структурного розподілу ринку споживчого кредитування населення в Україні показав, що його перспективну побудову можна розділити в розрізі кредиторів, сум та строків кредитування на: а) Сегмент банківського іпотечного кредитування буді ...

0 комментариев


Наверх