Формування та управління асортиментною політикою послуг рекламного агентства AdLabs на ринку Інтернет-реклами

107087
знаков
6
таблиц
26
изображений

1.2       Формування та управління асортиментною політикою послуг рекламного агентства AdLabs на ринку Інтернет-реклами

 

Основний асортимент сучасних «електронних» рекламних послуг на ринку Інтернет – реклами, надаваємих РА AdLabs, представлений в табл. 1.5.

Таблиця 1.5. Основний асортимент сучасних «електронних» рекламних послуг на ринку Інтернет – реклами [51]

Вид Інтернет – реклами Як це працює?
Контекстна реклама Текстова реклама, яка представляється на екрані монітора комп’ютера для користувача у вигляді додаткового тексту, спорідненого за тематикою по запиту певних ключових слів, обраних рекламодавцем. Бюджет рекламної компанії визначається рекламодавцем
Банерна реклама

Медійна (відеографічна) банер – картинка, що рухається, розміщена на одній з рейтингових сторінок Internet.

Вартість від 20 у. е. за 1000 показів (вартість залежить від рейтингу сайту й бюджету рекламної компанії)

Рекламне розсилання Розсилання Вашої інформації «електронною поштою» e-mail (не СПАМ) з можливістю вибору цільової аудиторії й географічного націлювання
PR (public relаshion) Розміщення PR-Матеріалів у новинних і ін. розділах популярних інтернет-сайтів, створення або зміна иміджа компанії
Пошукова оптимізація (SEO) Оптимізація Вашої сторінки в Інтернет і виведення її в першу десятку знайдених сайтів Google, Yandex, Bigmir), META і інших пошукових машин
Дизайн і створення сайтів Найкращий спосіб розміщення рекламно-довідкової інформації в Інтернеті – розміщення її на власній WEB-сторінці фірми

Контекстна реклама – це один з найефективніших способів просування. Таку можливість дають системи контекстної реклами – Google AdWords, Яндекс. Директ. На скріншоті (графічній копії екрану монітору комп’ютера) рис. 1.2 показано, де в Yandex розташовані блоки контекстної реклами, а де – результати пошукового просування [41].

Рис. 1.2. Схема розташування контекстної реклами на сторінці пошукового серверу Яндекс

Основні переваги контекстної реклами [40]:

1.    Швидкість. Миттєва видимість у видачі пошукової системи, можливість швидкої зміни рекламного повідомлення й швидкого націлювання на певні групи.

2.    Спрямованість. Контекстна реклама дозволяє охопити максимальний обсяг цільової аудиторії.

3.    Економічність. Контекстна реклама порівняно недорога.

4.    Прозорість. Оплата тільки за результат – перехід на ваш сайт.

5.    Ненав'язливість. У хорошому розумінні слова «ненав'язливість», контекстна реклама сайту не викликає роздратування.

6.    Масштабність. Пошукові системи Google і Яндекс мають аудиторію, порівняну по розміру з аудиторією радіостанцій і телеканалів.

7.    Вимірність. Ефективність легко виміряти, наприклад, по кількості замовлень із сайту або дзвінкам протягом і після рекламної кампанії.

Ключовими моментами характеристики систем контекстної реклами в будь-якій такій системі є такі властивості як:

·       Можливості прогнозування: інструменти, надавані системами розміщення контекстної реклами для оцінки кількості показів, переходів і вартості рекламної кампанії по заданих параметрах;

·       Особливості оплати: можливості систем по прийому електронних платежів, кредитних карт, а також їхня специфіка роботи з безготівкового розрахунку з юридичними особами;

·       Можливості таргетинга: параметри рекламних кампаній, що дозволяють установити фокусування для більш точного влучення рекламних повідомлень у цільову аудиторію;

·       Керування бюджетом: немаловажними є й здатності систем по обмеженню витрат. Така функція дуже важлива організаціям з фіксованими рекламними бюджетами;

·       Формати розміщення: формати розміщення – те «обличчя» систем контекстної реклами, яким вони звернені до аудиторії пошукових систем. Формат, дизайн і положення рекламного блоку значно впливають на віддачу від нього;

·       Ефективність показу: властивість, що прямо залежить як від якості рекламного матеріалу – так і від формату розміщення;

·       Функціональність інтерфейсу керування: особливість дизайну, яка не повинна лякати рекламодавців своєю складністю або негнучкістю.

Розглянемо можливості й специфіку роботи систем розміщення контекстної реклами рекламним агентством AdLabs, що співпрацює із п'ятьома основними постачальниками «рекламних площадок» в Україні. Це AdWords від Google, Директ від Яндекса, Метаконтекст від МЕТИ, Бігун (реклама на Рамблері) і ad! search від Bigmir) net [3].

1. Контекстна реклама від Google AdWords

Google, зі своєю системою контекстної реклами, поки ще не прийшов ґрунтовно в Україну, що відображається в деяких незручностях при роботі з нею. Насамперед, українські рекламодавці обмежуються в способах платежів – AdWords можливо оплатити тільки за допомогою банківської карти Visa Classic або Mastercard.

Із загальних характерних недоліків системи можна відзначити дуже слабкі можливості прогнозування (відсутність статистики запитів і складність визначення точного рекламного бюджету).

В іншому, ця система досить гарна й гнучка. Є присутньою маса Інструментів по контролю й аналізу рекламних кампаній і навіть спеціальне ПО для локальної роботи з кампаніями в AdWords, що значно спрощує роботу з ним.

Середній показник «клікабельності» рекламних оголошень в Google у цілому нижче, ніж в інших систем, а розташування рекламних блоків класичне – зверху й праворуч.

2. Контекстна реклама в Яндекс. Директ

В Україні рекламний сервіс Яндекса не відрізняється від російського зовні, на перший погляд, однак вивчивши його докладніше, нескладно помітити деякі відмінності.

На жаль, географічний таргетинг у Директі не так детальний як у деяких конкурентів – доступне фокусування показів лише по найбільших містах.

Українським агентствам надаються полегшені умови, однак не надається агентський інтерфейс для керування клієнтськими кампаніями.

З можливостей – загальнодоступна розширена статистика запитів для планування кампанії (за словами, регіонам, місяцям), прогнозатор для агентств, можливості оплати банківськими картами, Яндекс. Грошима, і квитанцією. Присутні й інструменти тимчасового таргетинга, автобюджет. Статистика дуже докладна, але уступає можливостям статистики Google.

По «кликабельності» в Яндексі примітної є позиція «спецрозміщення», над результатами пошуку. Унікальної є опція «візитки», що дозволяє рекламувати організації, що не мають свого веб-сайту, і просто доповнювати рекламні оголошення різною додатковою інформацією.

3. Контекстна реклама в Метаконтекст

Система контекстної реклами від МЕТА-пошук, що стартувала восени 2006 року у своєму первісному виді була цілком зручним інструментом і вселила великі очікування. Але, слід зазначити, за час її існування, помітного розвитку можливостей системи не спостерігалося.

З позитивних особливостей хотілося б відзначити детальний геотаргетинг – на всі регіони України, і разюче високий CTR рекламних оголошень, завдяки якому, часом з пошуку МЕТИ на сайт рекламодавця приходить майже стільки ж потенційних замовників, скільки з Яндекса. Такий ефект досягається позицією рекламних блоків, їхнім видом і розміром.

Прогнозним інструментом у Метаконтексті є статистика запитів, доступна після реєстрації в системі. Можливості його цілком стандартні. Доступні обмеження бюджету, проста статистика.

4. Контекстна реклама в системі Бігун (Рамблер)

Бігун – інноваційна компанія, і часто впроваджує нові можливості, які, на жаль, не позначаються позитивно на загальній якості системи. Однак він залишається перспективним як мінімум через ті ж інновації – деяких його можливостей немає в жодній з конкуруючих систем.

В Україні Бігун відзначився платіжними особливостями. Послуги Бігуна можна оплатити по предоплатних картках, продаваним у всіх салонах «Евросеть». Досить незвичною здасться українському рекламодавцеві ситуація з валютами – послуги оплачуються гривнями, гроші зараховуються в у.е., а торги ведуться російськими рублями. Також хочеться відзначити, що тільки він один надає агентський інтерфейс українським агентствам. Є й агентський прогнозатор – однак якість його прогнозів низька. Геотаргетинг Бігуна в Україні, як у Бигмире й МЕТА – докладний, на кожний регіон.

Для планування рекламної кампанії можна використовувати загальнодоступну статистику запитів Рамблера. До речі, для Бігуна в Україні є нормальною ситуація, коли з партнерських площадок їхньої рекламної мережі приходить більше аудиторії, ніж з пошуку Рамблера.

Говорячи про іншому, варто згадати наявність безлічі настроювань і інструментів – є й обмеження бюджету, і докладний тимчасовий таргетинг, і багато чого іншого. Унікальними для вітчизняних систем є функція «контекстного дзвінка» і можливість розміщати контекстні банери.

Рекламні блоки Бігуна в пошуку розташовуються вгорі, над пошуковою видачею, і праворуч від її.

5. Контекстна реклама в Bigmir) net ad! search

Перш за все, контекстна реклама у Бігмире не є пріоритетним напрямком. Інтерфейс їхньої системи ad! search дуже лаконічний і примітивний.

З функціональних можливостей присутня тільки географічний таргетинг – по всіх регіонах України.

Зате ad! search дозволяє відображати контекстні графічні банери в результатах пошуку, чим не може похвастати жодна з розглянутих вище систем контекстної реклами. Ціна одного показу в ad! search починається з оцінки в 0,01 у.е.

Особливістю реклами в результатах пошуку Бігмира також потрібно відзначити показ двох різних рекламних блоків: ad! search над результатами пошуку, і Яндекс. Директ – праворуч від них.

Для планування рекламної кампанії, ad! search надає загальнодоступну просту статистику запитів.



Информация о работе «Розробка стратегії диверсифікації послуги "контекстна реклама" рекламного агентства ADLABS (Лабораторія Інтернет-реклами) на ринку Інтернет-реклами м. Києва»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 107087
Количество таблиц: 6
Количество изображений: 26

0 комментариев


Наверх