Геотаргетинг (Geo targeting)

107087
знаков
6
таблиц
26
изображений

7. Геотаргетинг (Geo targeting)

Це метод визначення географічного(реального) місця розташування відвідувача веб-сайта й видачі певного контента такому відвідувачеві залежно від його географічного місця розташування (регіон світу, країна, область, місто й ін).

У сфері інтернет-реклами геотаргетинг – це метод фокусування реклами на певну цільову групу по її географічному місцю розташування.

У більшості випадків географічне розташування визначається по IP адресі відвідувача веб-сайта.

8. Склікування (Click Fraud)

Тип злочину(шахрайства) в Інтернеті, прямо пов'язаний з рекламними кампаніями контекстної реклами.

Склікуванням вважається дія людини, скрипта або комп'ютерної програми-імітатора реальної людини, яка визиває оголошенню контекстної реклами, для зняття з рекламодавця даного оголошення плати за перехід (розтрата рекламного бюджету), без реального інтересу до рекламованого продукту або послуги.

На даний момент всі системи контекстної реклами мають власні механізми захисту від подібного шахрайства. У переважній більшості випадків такі механізми успішно блокують подібні порушення, а у випадку виявлення – повертають рекламодавцеві витрачені кошти, або не враховують вартість «нечесних» переходів.

9. Google Analytics

Google Analytics (скорочено GA) безкоштовний сервіс, надаваний Google для одержання детальної статистики відвідувачів веб-сайтів.

Google Analytics показує, яким чином користувачі знайшли ваш сайт, як вони з ним працювали, і дозволяє поліпшити враження відвідувачів від сайту. За допомогою цієї служби можна підвищити рентабельність інвестицій у веб-сайт, збільшити кількість переходів і заробити більше грошей в Інтернеті.

За допомогою більше 80 звітів Google Analytics може відслідковувати активність відвідувачів сайту й ефективність маркетингових кампаній, незалежно від того, є вони кампаніями AdWords, кампаніями показів оголошень в електронній пошті або якимись іншими рекламними програмами. Ця інформація дозволяє довідатися, які ключові слова дійсно працюють, який текст оголошення найбільш ефективний і на якому етапі відвідувачі переривають послідовність переходу. Google Analytics – це потужний аналітичний пакет з повним набором функцій.

Рекламодавці AdWords можуть використовувати всі ці переваги, звертаючись до них зі сторінки свого аккаунта(паспорту) AdWords, тому що служба Google Analytics повністю інтегрована з AdWords. Доступ до всіх звітів і настроювань здійснюється із вкладки Google Analytics.

10. CTR (click-through rate)

Параметр оцінки якості кампанії інтернет-реклами в цілому, або конкретного рекламного оголошеня / банера.

CTR підраховується як відношення кількості кличів(переходів) до кількості показів рекламного матеріалу.

CTR=(Кличі/Покази)*100%.


У більшості випадків для контекстної реклами CTR=0,1–2,0%. Для банерной реклами нормальний CTR<1%. На значення CTR впливають багато факторів, при цьому в окремих випадках CTR може бути набагато вище нормальних значень.

11. CPC (Cost Per Click)

CPC це модель оплати інтернет-реклами, по якій оплата стягується за клич по рекламному оголошенню або банеру, тобто за перехід потенційного клієнта на рекламовану сторінку.

CPC також відомий як PPC (Pay Per Click)

Перевага такої моделі оплати над моделлю CPM у тім, що рекламодавець оплачує рекламу тільки для потенційних клієнтів, які виразили свій інтерес до рекламованого продукту або послуги – кликнувши по рекламному оголошенню.

12. CPM (Cost Per Mille)

CPM це параметр визначальну вартість 1000 показів рекламного оголошення / банера.

CPM також відомий як CPT (Cost Per Thousand) [По латині Thousand – Mille].

Часто термін може вживатися для визначення моделі оплати за розміщення інтернет-реклами, коли плата стягується за кожні 1000 показів рекламного матеріалу.

13. CPA (Cost Per Action)

Модель оплати Інтернет-реклами, по якій рекламодавець оплачує кожну специфічна конверсійну дію потенційного клієнта. Звичайно такою дією є онлайнова покупка або заповнення форми замовлення.

Частковим випадком такої моделі є модель оплати за продаж (Pay Per Acquisition). У більшості випадків така модель оплати зручна для пошуку нових споживачів, готових зробити першу покупку.

14. CPL (Cost Per Lead)

Приватний вид моделі оплати реклами за дію (CPL), по якій рекламодавець оплачує кожний новий контакт із потенційним клієнтом.

Звичайно, таким контактом вважається заповнення й відправлення потенційним клієнтом спеціальної форми на сайті рекламодавця. Дані із цієї форми заносяться в базу даних, а надалі рекламодавець працює з кожним клієнтом індивідуально.

Такий метод оплати зручний, коли неможливо прямо продати товар або послугу, пропонований продукт складний і вимагає підготовки спеціальної пропозиції для кожного потенційного клієнта.

15. PPC (Pay Per Call)

Модель оплати реклами, по якій рекламодавці оплачують тільки зареєстрований дзвінок від потенційного клієнта.

Подібні дзвінки реєструються через систему IVR (Interactive Voice Response) і звичайно зводяться до мінімальної кількості переговорів, які можуть бути виконані в автоматичному режимі для того щоб оформити замовлення.

Оплата за дзвінок також уважається однієї з форм реклами з оплатою за дію (CPA), по якій рекламодавець бере на себе повну відповідальність за якість рекламного контакту.

Звичайно розрізняють дві схожі форми такої реклами:


Информация о работе «Розробка стратегії диверсифікації послуги "контекстна реклама" рекламного агентства ADLABS (Лабораторія Інтернет-реклами) на ринку Інтернет-реклами м. Києва»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 107087
Количество таблиц: 6
Количество изображений: 26

0 комментариев


Наверх