Заходи по економії паливно-мастильних матеріалів

Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"
207094
знака
26
таблиц
25
изображений

3.9 Заходи по економії паливно-мастильних матеріалів

Енергетична ефективність вантажних і піднімається вверх при впровадженні використання автомобілів з дизельним двигуном. Економія- це раціональне використання паливно-мастильних матеріалів необхідних для зменшення витрат на перевезення вантажу, зниження собівартості перевезень. Найбільш ефективним міроприємством направленим на зниження витрат палива є раціоналізація структури експлуатуючого рухомого складу, цей захід зв’язаний з підвищення коефіцієнту використання пробігу, вантажопід’ємності автомобіля.. Витрати палива від технічної справності автомобіля і правильної регуліровкі всіх вузлів і агрегатів впливаючи на паливну економію. Також щоб зменшити витрати паливно-мастильних матеріалів водій не повинен робити зайве гальмування, не перевищувати швидкість, мати відповідну кваліфікацію.

Важливим фактором зниження витрат палива автомобільних перевезень є підвищення техніко-експлуатаційних показників використання рухомого складу, для вантажних автомобілів це зв’язано з підвищенням коефіцієнта використання пробігу, вантажопід’ємності, збільшення вантажообороту на причепах.

Дипломним проектом пропонується: вибрати найбільш продуктивний, економічний рухомий склад. Розробка раціональних маршрутів руху. Розробка норм витрат палива, використання якісних паливно-мастильних матеріалів по призначенню, максимально зменшити викід палива на розігрів автомобіля і кабіни, забезпечити мінімальні витрати паливномастильних матеріалів при заправці і зберіганню автомобіля, забезпечити ретельний облік паливно-мастильних матеріалів на автотранспортному підприємстві.

3.10. Економічна ефективність роботи АТП при перевезенні фанери з Рівного в Італію

Дохід визначається як добуток вантажообороту в рік  на тариф перевезення (встановлюємо в розмірі 0,6 грн.) , що включає в себе собівартість, ткм.

, (3.4,1)

Розрахуємо дохід Renault AE 430+Metaco

=0,2+0,6=0,8 грн. =72000грн.

Прибуток – сума, на яку доходи перевищують пов’язані з ними витрати.

, (3.4,2)

Загальні річні витрати становлять:

49496,31 грн.

По автомобілю Renault AE 430+Metaco прибуток становить:

= 22503,69грн.

Загальний прибуток становить 22503,69грн. Звідси випливає, що дане АТП є прибутковим. Покажемо у вигляді діаграми значення прибутку, доходів та витрат по підприємству мал. 3.2,6.

Мал. .3.4,1 Економічні показники ефективності АТП.

На короткострокову та довгострокову платоспроможність АТП впливає його здатність отримувати прибуток. В зв’язку з цим розглядається такий показник діяльності АТП, як рентабельність. Рентабельність є якісним показником ефективності роботи підприємства і визначається відношенням прибутку до витрат.

, (3.4,3)

Звідси =22503,69 /49496,31 =0,45.

Це означає, що на кожну гривню витрат припадає 45 копійок прибутку. Чим вищий цей показник, тим більш ефективною є робота АТП. В нашому випадку рентабельність є досить високою 45%.

Проте дане підприємство до оновлення рухомого складу було беззбитковим і мало наступні показники:

=413550 грн.; =404100 грн.; =9450 грн..

Динаміка зміни рентабельності за минулі роки та на запроектований рік показаний на мал.3.4,2

 Рис.3.4.2. Динаміка зміни рентабельності підприємства.


Отже, якщо автовласник є резидентом країни - членом системи "Зелена картка", він безперешкодно може проїжджати територіями всіх країн - членів цієї системи без укладення додаткового договору обов'язкового страхування на умовах країни відвідання.

Функціонування цієї міжнародної системи довело її ефективність, насамперед-як механізму захисту потерпілих від транспортних засобів, що задіяні в міжнародних сполученнях.

Провівши дослідження вантажопотоку можна зробити висновки, що для більш ефективного використання факторів транспортного виробництва доцільно оновити рухомий склад, шляхом закупівлі 7 транспортних засобів, а саме вантажних автомобілів: Renault AE 430+ Metaco. Критерієм відбору транспортних засобів була прийнята собівартість перевезення 1-го ткм певного виду вантажу, так для автомобіля Renault AE 430+ Metaco собівартість перевезення 1-го ткм фанери складає 0,20грн/ткм. Що забезпечило зростання часу перебування в наряді до 8 години, коефіцієнта випуску автомобілів на лінію до 96%, коефіцієнт статичного використання вантажопідйомності збільшився до 92%, годинна продуктивність становить.

Реалізація вищенаведених напрямків раціонального використання транспортних засобів дозволяє підприємству збільшити обсяг перевезень до 9000 тис.т., в кінцевому результаті загальний прибуток підприємства буде становити 22503,69грн, а рентабельність 45%, це означає, що на кожну гривню витрат припадає 45 копійок прибутку, отже підприємство буде прибутковим.



Информация о работе «Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 207094
Количество таблиц: 26
Количество изображений: 25

0 комментариев


Наверх