Виробнича база АТП

Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"
207094
знака
26
таблиц
25
изображений

2.5 Виробнича база АТП

Основою автомобільної транспортної системи є система технічної експлуатації автомобілів – сукупність автомобілів, засобів організації дорожнього руху, водіїв, положень і норм, що визначають вибір і підтримання найбільш вигідних режимів роботи агрегатів автомобілів, а також підтримку і відновлення втраченої працездатності автомобілів в процесі виконання транспортної роботи.

ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”, що розміщений в місті Рівне займає територію загальна площа якої становить 3,7 га. Виробничі приміщення займають площу рівну 2916 квадратних метрів.

Загальна структура виробничої база підприємства представлена у вигляді таблиці 2.5.

Таблиця 2.5 Виробнича база ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”.

Показники

 
 

№ п/п

 
Назва структурної одиниці Кількість, од

Площа, м2

1. Адміністративний корпус 1 632
2. Зона ЩО 1 157
3. Дільниця ТО-1 2 316
4. Дільниця ТО-2 3 474
5. Дільниця ПР 3 474
6. Акумуляторний відділ 2 51
7. Шиномонтажний цех 1 25
8. Механічно-моторне відділення 3 62
9. Агрегатний відділ 3 51
10. Відділ ковальських робіт 2 25
11. Відділ зварювальних робіт 1 157
12. Малярне відділення 2 316
13. Столярно-оббивальне відділення 1 157
14. Відділення мідницьких робіт 1 18
15. Лінія електропідігріву 3 -
16. Складські приміщення - 880

Технічне обслуговування рухомого складу автомобільного транспорту здійснюється згідно з “Положенням про технічне обслуговування і ремонт транспортних засобів автомобільного транспорту”.

Система технічного обслуговування рухомого складу являється планово-попереджувальною, і всі роботи , передбачені для кожного обслуговування, являються обов’язковими до виконання в повному обсязі. Вона забезпечує постійне підтримання автомобілів та причепів в робочому стані та в належному зовнішньому вигляді, зменшенню інтенсивності зносу деталей, попереджуванню відказів та несправностей, зменшенню витрат палива та мастильних матеріалів, своєчасному виявленню та усуненню несправностей і в кінцевому результаті підвищенню надійності та безпечності експлуатації.

Для кожного виду технічного обслуговування встановлений перелік робіт обов’язкових для виконання.

Щоденне технічне обслуговування (ЩО) призначене для загального контролю, направленого на забезпечення безпеки руху, підтримки належного зовнішнього вигляду транспортного засобу, заправки паливом, маслом, охолоджуючою рідиною, а в деяких випадках і санітарної обробки кузова, що виконується після робочого дня транспортного засобу на лінії та перед виїздом на лінію.

Перше (ТО-1) і друге (ТО-2) технічне обслуговування призначені для зниження інтенсивності зносу деталей, виявлення і попереджуванню відказів та несправностей. Технічне обслуговування повинне забезпечувати безвідмовну роботу агрегатів, вузлів і систем рухомого складу в рамках встановленої періодичності і обов’язковості переліку операцій.

Перше (ТО-1) і друге (ТО-2) технічне обслуговування виконується через певні пробіги, встановлені в залежності від експлуатації рухомого складу автомобільного транспорту.

Сезонне технічне обслуговування (СТО) проводиться два рази на рік і призначене для підготовки рухомого складу до експлуатації в зимовий та літній період часу.

Ремонт рухомого складу автомобільного транспорту призначений для регламентованого відновлення та підтримки робочого стану автомобілів та причепів, усунення відмов та несправностей, які виявлені при технічному обслуговуванню. Ремонтні роботи виконують як при необхідності, після виникнення відповідної відмови чи несправності, так і по плану через певний пробіг або час роботи рухомого складу – попереджувальний ремонт.

Ремонт поділяють на капітальний (КР) і поточний (ПР), в відповідності з призначенням та характером виконання робіт.

Мета капітального ремонту – регламентоване відновлення робочого стану автомобілів та агрегатів. Він повинен забезпечити пробіг до наступного капітального ремонту не менше як на 80% від норми пробігу для нових автомобілів та агрегатів.

Провівши аналіз виробничо-господарської діяльності ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс” можна зробити наступні висновки:

1.  Коефіцієнт випуску автомобілів на лінію становить 95%. Отже, автопоїзди у гаражах не простоюють, виключення складають тільки довготривалі свята. Це пов’язано з наявністю постійних замовлень на перевезення.

2.  Коефіцієнт статичного використання вантажопідйомності становив 91% від загальної вантажопідйомності автомобіля. Основною причиною цього є використання автомобілів з напівпричепами, які завантажують різними вантажами, інколи перевозяться збірні вантажі.

3.  Коефіцієнт використання пробігу становив 0,86, що пов’язане із збільшення попиту на перевезення.

4.  Коефіцієнт собівартості становив 2.30, відповідно збільшився дохід, прибуток і рентабельність перевезень що призвело до зменшення витрат підприємства.


3. Технологія і організація перевезень фанери з міста Рівне (Україна) в місто Мілан (Італія) рухомим складом ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”

3.1 Дослідження вантажопотоку

Згідно договору, укладеного ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”, на 2006 рік прогнозується обсяг перевезень фанери, який складає 9 тис.т. по напрямках на Італію. Маючи замовлення на перевезення вантажів, необхідно щоб АТП могло якомога краще та ефективніше задовольнити потреби споживачів. Основний замовник на перевезення фанери, річний обсяг замовлень та назва вантажу подані у таблиці 3.2,1.

Таблиця 3.2,1.

Найменування замовника

Місце знаходження замовник

Назва вантажу

Річний обсяг перевезень т, що планується

2006р.

Місце знаходження

постачальника

М П ТОВ „Олісма” м. Рівне

Вироби з лісу

фанера

9000 м. Оржів

Информация о работе «Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 207094
Количество таблиц: 26
Количество изображений: 25

0 комментариев


Наверх