Аналіз виробничо-економічної діяльності ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”

Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"
207094
знака
26
таблиц
25
изображений

2. Аналіз виробничо-економічної діяльності ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”

 

2.1 Характеристика підприємства ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”

 

Фірма “Камаз – Транс – Сервіс” (м. Рівне 33027, вул. Київська, 64-А, www.kts.rivne.com) заснована у 1992 році. Сьогодні це велике транспортне, сервісне та виробниче підприємство на якому працює більш ніж 300 чоловік. З 1993 року фірма активно працює в галузі міжнародних перевезень вантажів в країни Шенгенівського договору, а також в Польщу, Словенію, Чехію, Росію, Угорщину. У березні 2000 року було відкрите представництво фірми у місті Києві (вул. Тарасівська, 29, кв. 2).

Фірма “Камаз-Транс-Сервіс” пропонує послуги по перевезенню вантажів у міжнародному сполученні до країн Центральної та Північно-Західної Європи. Фірма є дійсним членом АсМАП України (реєстраційний номер 16-Д).

Власний парк нараховує більш ніж сто автоомбілів марок “ Renault”, “Mersedes-Benz”, “Scania”, “Volvo” з тентованими напівпричепами об’ємом до 96 м3 та напівпричепами – рефрижераторами об’ємом 82 м3 (33 пал). Кожний автомобіль має необхідне обладнання для перевезень небезпечних вантажів (ADR). Усі автомобілі обладнані мобільним зв’язком .

Автомобілі фірми мають необхідну документацію для виконання перевезень як між країнами СНД та Західної Європи, так і в межах Західної Європи.

Щомісяця автомобілями фірми здійснюється понад 200 перевезень у Францію, Німеччину, Голландію, Бельгію, Іспанію та Італію.

Вантажі, які перевозять автомобілі фірми застраховані фірмою “Скайд-Вест” на суму, яка дозволяє відшкодувати всі збитки вантажовідправника (страхування CMR).

Нашими постійними партнерами є такі експедиторські компанії як : “DANZAS N.V.”, “ SCHENKER BTL”, “VAN BELT”, “DAHER S.A”, “C. SPAARMANN”, “KUHNE & NAGEL”, ‘ASSTRA”, “BBL” та інші.

 З 1996 року на фірмі “Камаз- Транс- Сервіс” працює цех по регенерації автогуми для вантажних автомобілів методом наварювання. Регенерація автошин виконується на обладнанні італійської фірми “Manfredi”, технологія і комплектуючі італійської фірми “Marangoni”. Персонал служби пройшов навчання в учбовому центрі “Marangoni”. Виробництво має сертифікат якості фірми “Marangoni”, сертифікат якості УКРСЕПРО.

У виробничих приміщеннях фірми (2916 м2 ) розташовані сервісна станція “Renault”, сервісний центр по регенерації автогуми, сервісна станція “BPW”, лабораторія “Kienzle”, сервісна станція „KRONE”, сервісна станція „SAF”, фірма “Wessel Ukriane” – офіційний представник фірми “BPW” в Україні, яка задовольняє потреби західного регіону України у запчастинах для вантажних автомобілів та напівпричепів. Станції занесені до європейського кадастру, спеціалізуються на технічному обслуговуванні, ремонті та діагностиці всіх видів автомобілів. Підтримують гарантійні зобов’язання по ремонту. Сервісні станції укомплектовані імпортним обладнанням та спецінструментом, використовують тільки оригінальні сертифіковані запчастини, які закуповуються у виробника. На всіх сервісних станціях працюють фахівці, які пройшли підготовку в спеціалізованих учбових центрах.

ТзОВ “Камаз - Транс – сервіс” планує у майбутньому подальше розширення спектру послуг, що надаються та покращення їх якості із урахуванням вимог і бажань замовників, вивчення та впровадження у виробництво найновітніших технологій.

Найвище керівництво забезпечує підтвердження своїх зобов¢язань з розробки, впровадження і постійного поліпшення ефективності системи управління якістю, шляхом:

а) доведення до відома організації важливості виконання вимог споживачів, а також законодавчих і регламентуючих вимог;

б) розробки політики у сфері якості;

в) забезпечення розробки цілей у сфері якості;

с) проведення аналізування з боку керівництва;

е) забезпечення необхідними ресурсами.

Відповідальність, повноваження і взаємодія персоналу ТзОВ

«Камаз-Транс-Сервіс» визначені у відповідних посадових інструкціях, основні з яких полягають у наступному:

Генеральний директор (ГД)

Генеральний директор здійснює загальне керівництво ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» з ефективного використання можливостей для отримання позитивних результатів у виробничій і економічній діяльності. Генеральний директор є організатором, провідником науково-підприємницької, фінансово-економічної, господарської і соціальної політики підприємства. Періодично аналізує систему управління якістю для підтвердження її придатності, ефективності відносно вимог стандарту і прийнятої політики в сфері якості. Контролює діяльність ТзОВ «Камаз-Транс-Сервіс». Сприяє розвитку організації. Відповідає за загальний успіх діяльності ТзОВ «Камаз-Транс-Сервіс». Розробляє плани розвитку організації, реконструкції і технічного переозброєння виробництва, його спеціалізації. Визначає загальну політику в галузі якості, приймає заходи по її відтворенню на всіх рівнях виробництва. Несе відповідальність за загальне керівництво у галузі якості. Забезпечує контроль за ефективним і раціональним використанням матеріальних і фінансових ресурсів, зниженням їх втрат. Контролює укладання і виконання контрактів з споживачем на поставку продукції та послуг з проведенням періодичного аналізу контрактів в частині задоволеності вимог замовників. Укладає угоди з постачальниками сировини і обладнання, сторонніми організаціями на надання послуг організації. Приймає дії по забезпеченню організації кваліфікованими кадрами і сприяє підвищенню їх кваліфікації.

Виконавчий директор (ВД)

Виконавчий директор є першим заступником генерального директора і нарівні з ним несе відповідальність за результати виробничої діяльності ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс». Виконавчий директор визначає науково-технічну політику, перспективи розвитку ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» і шляхи реалізації комплексних програм по всім напрямкам вдосконалення, реконструкції і технічного перетворення виробництва.

Здійснює:

-  планування і координацію робіт по забезпеченню ритмічного надання послуг і випуску продукції, виконанню виробничих програм, договірних зобов¢язань відносно календарних графіків;

-  сприяє створенню умов для ефективної роботи виробничих дільниць і координує їх роботу.

Здійснює постійний контроль за виконанням працівниками правил експлуатації обладнання і інших засобів виробництва, використання персоналом засобів колективного і індивідуального захисту у відповідності з вимогами охорони праці. Він забезпечує впровадження і періодичні перевірки функціонування системи управління якістю, її вдосконалення і аналіз. Підпорядковується генеральному директору.

Технічний директор

Технічний директор є другим заступником генерального директора. Здійснює організацію технічного розвитку ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», забезпечує розвиток науково-технічного прогресу, забезпечує в кожному структурному підрозділі і на робочому місці умови праці, що відповідають вимогам нормативних актів з охорони праці, а також вдосконалення роботи технічних служб ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс». Здійснює загальну технічну політику в організації, відповідає за дотримання технологічних процесів, забезпечення правильної технічної експлуатації обладнання і контрольно-вимірювальних приладів. Уповноважений впливати на технологічні процеси, і вирішує питання про їх зупинку чи зміну. Контролює роботу і здійснює систематичне планування і керівництво сервісним центром по обслуговуванню і ремонту рухомого складу (СЦОР), сервісним центром по регенерації автогуми (СЦРА), складською службою (СС), службою обслуговуючого персоналу (СОП). Відповідає за виконання вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2000 стосовно управління засобами моніторингу та вимірювальної техніки. Забезпечує вище перераховані служби всіма видами ресурсів.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність - виконавчому директору.

Заступник директора по менеджменту якості (ЗДМЯ)

Для координації всіх дій з ведення системи управління якістю, нагляду і контролю за її функціонуванням, за відповідність всіх виробничих процесів нормативним документам на ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» призначена відповідальна особа – представник керівництва по системі управління якістю – заступник директора по менеджменту якістю.

Представник керівництва по управлінню якістю несе відповідальність за:

- чітке визначення і виконання цілей з якості;

- розробку, підготовку, контроль і актуальність документації системи управління якістю, внесення до неї змін;

- встановлення, впровадження та підтримання процесів, необхідних для ефективного функціонування системи управління якістю у відповідності з вимогами ISO 9001:2000;

-  підготовку і контроль проведення внутрішніх перевірок якості;

-  звітування перед найвищим керівництвом про функціонування системи управління якістю і про потребу у її поліпшенні;

-  повідомлення генерального директора про відхилення, що виявлені у функціонуванні системи управління якістю;

-  забезпечення обізнаності з вимогами замовника в межах організації.

Представник керівництва з управління якістю для виконання покладених на нього зобов¢язань має повноваження, делеговані йому генеральним директором:

- право вимагати від керівників підрозділів виконання усіх вимог системи управління якістю;

- видавати настанови керівникам підрозділів про усунення будь-яких виявлених невідповідностей і відхилень, що впливають на якість продукції і функціонування системи управління якістю;

- приймати рішення по застосуванню коригувальних і запобіжних дій з метою усунення виявлених і можливих невідповідностей і відхилень, при необхідності, узгодивши їх з генеральним директором.

При виникненні суперечностей між представником керівництва з управління якістю і керівниками структурних підрозділів остаточне рішення приймає генеральний директор.

Виконує наступні завдання: загальне дотримання системи управління якістю; регулярну перевірку за допомогою проведення внутрішніх аудитів; організацію перепідготовки співробітників; документування всіх заходів, що забезпечують якість.

Організує і проводить навчання, інструктажі і перевірку знань по елементах системи управління якістю, з питань охорони праці робітників, а також сприяє підвищенню кваліфікації робітників. Він відповідає за ведення, актуалізацію і витяг недійсної документації внутрішнього і зовнішнього походження.

Підпорядковується генеральному директору.

Комерційний директор

Забезпечує рішення комерційних питань і приймає дії для своєчасного укладення договорів з організаціями. Забезпечує дотримання вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2000 у процесі забезпечення ресурсами, необхідними для впровадження та актуалізації системи управління якістю та постійного поліпшення її результативності, підвищення задоволеності замовників шляхом виконання їхніх вимог. Контролює забезпеченість виробничих дільниць необхідною сировиною, технологічним обладнанням, а також забезпеченість кваліфікованим персоналом. Підтримує зв’язки із громадськістю та засобами масової інформації. Оперативно вирішує проблеми виробничого характеру. Інформує виконавчого директора і заступника директора з управління якістю.

Підпорядковується генеральному директору.

Секретар-референт (СР)

Відповідає за облік і зберігання службової документації, що надходить на фірму і контролює терміни її використання; виконання вимог відповідної посадової інструкції; виконання вимог до документації, згідно міжнародного стандарту ISO 9001: 2000. Здійснює керівництво документообігом.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –виконавчому директору.

Юрисконсульт (ЮК)

Відповідає за ведення претензійно-правової роботи на підприємстві; відповідність законодавству проектів наказів, інших актів, які подаються на підпис генеральному директору і виконавчому директору підприємства; забезпечує вірне виконання актів законодавства та інших нормативних актів; обробку і документування матеріалів по рекламаціях. Відповідає за своєчасне інформування персоналу про зміни в законодавстві, забезпечує зворотній зв’язок із замовниками, утому числі реагування на їхні скарги. Підтримує і дотримується у напрямку своєї діяльності вимог стосовно якості, що наведені у міжнародному стандарті ISO 9001: 2000.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –виконавчому директору.

Начальник відділу кадрів (НВК)

Відповідає за оперативне і якісне ведення обліку і формування звітності по кадрах, у відповідності з вимогами законодавства про працю; за якісне і своєчасне виконання обов¢язків, покладених на нього посадовою інструкцією, за дотримання вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2000 стосовно управління людськими ресурсами. Забезпечує візовий режим працівникам підприємства. Проводить облік навчання робітників підприємства. Надає дані вищому керівництву з питань соціального захисту робітників підприємства.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –виконавчому директору.

Інженер з охорони праці і безпеки руху (ІнОПБР)

Організовує проведення досліджень умов праці, атестації робочих місць на відповідність нормативним актам з охорони праці в послідовності і терміни, які встановлені законодавством, приймає заходи по усуненню небезпечних для здоров¢я виробничих факторів. Здійснює постійний контроль за дотриманням робітниками правил поводження з обладнанням і вимірювальною технікою, використанням засобів індивідуального захисту у відповідності з вимогами охорони праці. Відповідає за дотримання вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2000 щодо виробничого середовища. Здійснює постійний контроль за дотриманням технічної дисципліни, правил і норм з охорони праці, техніки безпеки, екології і виробничої санітарії, пожежної безпеки згідно вимог відповідних органів. Організує медичне обслуговування співробітників, своєчасно забезпечує робітників необхідним спецодягом і взуттям, засобами індивідуального захисту.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –виконавчому директору.

Системний адміністратор автоматизованої системи управління (СаАСУ)

Забезпечує підтримку автоматизованої системи управління у робочому стані, слідкує за своєчасним оновленням технічних і програмних засобів. Розробляє нові проекти апаратно - програмного забезпечення, сприяє підвищенню комп’ютерних знань персоналу. Відповідає за телефонний і Internet зв’язок на підприємстві. Забезпечує багаторівневий доступ до комп’ютерної мережі підприємства та здійснює управління документацією та даними, що знаходяться на електронних носіях, згідно з вимогами, що наведені у міжнародному стандарті ISO 9001: 2000.

Підпорядковується генеральному директору.

Директор з питань міжнародних перевезень (ДМП)

Відповідає за раціональне використання автомобілів і напівпричепів; за своєчасну оплату послуг з перевезень автотранспортом; за гарантію оплати автопослуг; за виконання планів і графіків завантаження автомобілів договірною клієнтурою; за простій вище норми рухомого складу в очікуванні завдань, під завантаженням, розвантаженням і митним оформленням; за невиконання затвердженого графіку відправки автомобілів; за своєчасність укладення договорів на перевезення вантажів; за своєчасну подачу звітності; за виконання у повному обсязі вимог “Положення про службу міжнародних перевезень” фірми, наказів, розпоряджень, інструкцій та інших нормативних документів, які стосуються служби міжнародних перевезень, а також за неналежне виконання службових обов¢язків і відповідної посадової інструкції. Зобов’язаний дотримуватися і підтримувати вимоги системи управління якістю міжнародного стандарту ISO 9001: 2000, що стосуються напрямку діяльності його підрозділу. В оперативному підпорядкуванні начальнику служби міжнародних перевезень знаходиться відділ логістики (напрямок експедиції і напрямок перевезень) і автоколона.

Підпорядковується генеральному директору.

Начальник сервісного центру по регенерації автогуми (НачСЦРА)

Здійснює оперативне керівництво сервісною службою по регенерації автогуми і забезпечує виконання планових завдань і ритмічний випуск продукції. Проводить роботу по вдосконаленню організації виробництва, його технологій, попередженню браку і підвищенню якості регенерації автогуми, економії матеріалів, атестації і раціоналізації робочих місць, використанню резервів підвищення продуктивності праці, а також по підвищенню рентабельності виробництва. Контролює процес регенерації, організує планування, облік, складування і своєчасну подачу звітності вищому керівництву. Відповідає за перспективи технічного розвитку сервісного центру, за виконання технічних вимог до продукції сервісної служби, технологію її виробництва, за обладнання сервісної служби і виконання правил його експлуатації. Зобов’язаний дотримуватися і підтримувати вимоги системи управління якістю міжнародного стандарту ISO 9001: 2000, що стосуються напрямку діяльності його підрозділу.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –технічному директору.

Начальник автоколони (НачАК)Проводить роботи і вносить пропозиції по удосконаленню організації технологічного процесу міжнародних перевезень, його механізації і автоматизації, попередженню травматизму водіїв і дорожньо-транспортних пригод, підвищенню ефективності використання рухомого складу, економії всіх видів транспортних видатків, впровадженню наукової організації праці, використанню резервів підвищення продуктивності праці. Забезпечує плановий виїзд автомобілів на лінію і контролює своєчасний вихід автомобілів з ремонту і обслуговування. Відповідає за роботу з водіями.

У напрямку своєї діяльності підтримує систему управління якістю та забезпечує виконання її вимог, згідно із міжнародним стандартом ISO 9001: 2000.

Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –директору з питань міжнародних перевезень.

Головний бухгалтер (ГлБУХ)

Забезпечує організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності підприємства і контроль за раціональним, ефективним використанням матеріалів, матеріальних і фінансових ресурсів. Забезпечує широке використання сучасних засобів автоматизації робіт, прогресивних форм і методів бухгалтерського обліку. Відповідає за фінансову експертизу договорів на закупівлю сировини і матеріалів, а також контрактів з споживачами на поставку готової продукції. Відповідає за функціонування системи управління якістю по економічним питанням. Підпорядковується генеральному директору, у його відсутність –виконавчому директору.

Взаємовідношення підрозділів ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» наведені на мал.1. у вигляді структурної схеми, у відповідності з якою вони виконують свої функції.

ТзОВ «Камаз-Транс-Сервіс» має всі необхідні ресурси для випуску якісної продукції, а саме:

-  виробничі потужності;

-  сучасні технології;

-  кваліфікований персонал;

-  приміщення і оснащені робочі місця;

- актуалізований фонд нормативних документів.

Представник керівництва - уповноважений з якості має достатні повноваження для впровадження системи управління якістю, підтримання її у відповідності з вимогами стандарту ISO 9001:2000, аналізу функціонування системи управління якістю.

Уповноважений з якості несе відповідальність за:

-  організацію робіт по доведенню політики якості до кожного працівника;

-  організацію і контроль функціонування системи управління якістю, що забезпечує реалізацію політики якості у виробництві;

-  організацію збирання, узагальнення і аналізування інформації про якість продукції;

-  контроль за виконанням корегувальних і запобіжних дій;

-  аналізування ефективності системи управління якістю і її вдосконалення;

-  організацію розробки плану заходів з удосконалення системи управління якістю і підтримання її в робочому стані;

-  організацію проведення внутрішніх перевірок системи управління якістю;

-  організацію навчання персоналу основам системи управління якістю;

-  координацію діяльності дільниць ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» з питань якості;

-  організацію правильного оформлення і ведення документації системи управління якістю.

Уповноважений з якості складає акти з перевірки системи управління якістю, а також іншу документацію, стосовно системи управління якістю. З ініціативи уповноваженого з якості не менш, як раз на рік проводяться перевірки функціонування системи управління якістю в організації з наданням результатів вищому керівництву.

Аналізування з боку керівництва

Генеральний директор ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» несе відповідальність за ефективне функціонування системи управління якістю, забезпечує незалежне і регулярне проведення аналізування системи управління якістю з метою забезпечення її постійної придатності для реалізації встановленої в ТзОВ

«Камаз-Транс-Сервіс» політики якості. Ефективність функціонування системи управління якістю аналізується по висновкам періодичних перевірок у відповідності з дійсною настановою з якості і задокументованої методики ЗМ_5601 «Аналізування з боку керівництва».

Аналізування включає всебічні оцінки:

-  результатів внутрішніх перевірок елементів систем управління якістю на всіх дільницях;

-  загальної ефективності виконання положень політики в області якості і дійсної настанови;

-  пропозицій по удосконаленню системи управління якістю у відповідності із змінами, обумовленими новими технологіями, ринковою стратегією, соціальними та іншими умовами;

-  даних по аналізуванню якості продукції (в тому числі і по рекламаціям).

Контроль за функціонуванням системи управління якістю здійснює уповноважений з якості. По результатах року уповноважений з якості готує звіт про функціонування системи управління якістю в організації і проект плану заходів по усуненню виявлених невідповідностей і передає їх генеральному директору. Ці матеріали розглядаються вищим керівництвом на нараді, в протоколі якої генеральний директор дає свою оцінку ефективності функціонування системи управління якістю, її відповідності прийнятій політиці якості. Функції і повноваження осіб, відповідальних за систему управління якістю, порядок проведення її перевірок з боку керівництва регламентовані дійсною настановою з якості і посадовими інструкціями.

В ТзОВ «Камаз-Транс-Сервіс» визначена, забезпечується і підтримується в робочому стані інфраструктура, необхідна для досягнення відповідності послуг та продукції. Інфраструктура містить в собі:

а) споруди ( будівля офісу, склад та майстерні сервісної станції Рено, склад та майстерні по регенерації автогуми, пилорама, АЗС, КПП, трансформаторна підстанція, стоянка для вантажних та легкових автомобілів; робочий простір ТОВ “Камаз – Транс – Сервіс” становить 3,7 га), а також засоби праці;

b) обладнання для виробничих процесів (устаткування цеху по регенерації автогуми, устаткування сервісної станції технічного обслуговування Рено), технічні і програмні засоби (більше 30 персональних комп¢ютерів, включених в АСУ, телефонні та факсові апарати, копіювальні апарати, сканери); комплекс програм Автоматизовані робочі місця (надалі АРМ) фірми “Камаз-Транс-Сервіс” призначені для ведення, зберігання та аналізування баз даних, які пов’язані з наданням послуг, щодо міжнародних автомобільних перевезень. Комплекс програм ділиться за своїм функціональним призначенням на окремі модулі. Між модулями є логічний зв’язок, підтримується єдина база даних, між таблицями якої є певні відношення.

Додатково до АРМів функціонують зовнішні програми. Вони забезпечують обробку та аналіз окремих задач.

АРМ фірми “ Камаз-Транс-Сервіс ” щільно пов’язані з програмою бухгалтерського обліку “Парус 7.20”. Модулі, які пов’язують вищенаведені програми інтегровані в “Парус 7.20”.

с) служби забезпечення (транспорт (фірма володіє рухомим складом в кількості 104 вантажних автомобіля Euro 2 та Euro 3 (марки: Scania, Renault, Mersedes-Benz, Volvo), 5 легкових автомобілів) і зв¢язок (більше 150 мобільних телефонів): на території Західної Європи мобільний зв’язок забезпечує німецька фірма D2, на території України – UMC. На частині автомобілів марки Scania встановлено супутниковий зв’язок, який забезпечує фірма “СТС” (м. Київ)).

ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» планує і розробляє процеси, що необхідні для надання послуг і виробництва продукції. Планування надання послуг і виробництва продукції узгоджується з вимогами до інших процесів системи управління якістю.

Під час планування надання послуг і виробництва продукції ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс» визначає наступне:

а) цілі у сфері якості по всім напрямкам діяльності підприємства, що наведені у Політиці якості, і вимоги до послуг і продукції;

б) потребу в розробці процесів, документів (Комплекс програм АРМів), а також забезпечення ресурсами, специфічними для послуг і продукції;

с) необхідну діяльність по підтвердженню і затвердженню, моніторингу і випробуванням, специфічну для послуг і продукції, а також критерії приймання послуг і продукції;

е) протоколи, необхідні для забезпечення свідоцтва того, що процеси надання послуг і виробництва і вироблена продукція відповідають вимогам настанови з якості.

Результат цього планування фіксується у наказах по підприємству та виробничих планах, які розробляються на рік.

Документами, що визначають процеси системи управління якістю (включаючи процеси надання послуг і виробництва продукції) і ресурси, які потрібно застосувати до конкретної послуги і продукції, проекту чи контракту, є задокументовані методики.


Информация о работе «Технологія і організація вантажних перевезень фанери з м. Рівне в Італію рухомим складом ТзОВ "Камаз-Транс-Сервіс"»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 207094
Количество таблиц: 26
Количество изображений: 25

0 комментариев


Наверх