Заходи по створенню безпечних умов праці

133777
знаков
14
таблиц
11
изображений

6.3 Заходи по створенню безпечних умов праці

Заходи з попередження небезпечних факторів:

1 Для того щоб не було наїзду колійних машин на працюючих, встановлюється відстань безпеки між машиною і робітниками на колії, яка дорівнює 25 метрів попереду і ззаду від машини. Для уникнення наїзду тракторів дорожні майстри слідкують за тим, щоб під час роботи тракторів з підготовки баластної призми ніхто не знаходився на їх фронті робіт [9].

2 До силових установок, що знаходяться на колійних машинах, допускаються тільки ті працівники, які пройшли навчання і мають відповідні посвідчення. Пересувні електростанції передбачено заземлювати заземлювачами на глибину не менше їм на відстані 2м від крайньої рейки. Весь електроінструмент зануляється на корпус електростанції за допомогою чотирижильного кабелю [9]. (ГОСТ 12.1.030-81 ССБТ Электробезопасность. Защитное заземление. Зануление).

3 Виконувати роботи дозволяється тільки налагодженим інструментом. Заборонено допускати до роботи працівників, у яких одяг застібнуто не на всі ґудзики. Встановлювати і знімати верстати можна тільки в неробочому стані. Закріплення верстатів на рейках виконується спеціальними кріпленнями [9], (ГОСТ 12.1.030-81 ССБТ Средства защиты работающих. Общие требования и классификация)

4 Для попередження виникнення пожежі проектом передбачається на всіх колійних машинах встановлення засобів першочергового пожежогасіння. Встановлення вогнегасників передбачено на пересувних електростанціях і в місцях використання бензорізів (СНиП 2.01.02-85 Противопожарные нормы, ГОСТ 12.4.009-83 ССБ Пожарная техника для защиты обьектов).

5 Для використання в бензорізі допускаються балони, що пройшли огляд і мають справи вентилі. Заправка балонів киснем виконується на спеціальних заводах. Для транспортування балонів по фронту робіт використовуються спеціальні візки. Зберігання балонів виконується в вертикальному положенні (ГОСТ 12.2.052-81 ССБТ. Оборудование, работающее с газообразным кислородом. Общие требования безопасности.).

6 Для уникнення наїзду рухомого складу, що прямує по сусідній колії, виконується відповідне огородження місця робіт сигналами зменшення швидкості і подачі звукового сигналу. Окрім цього ще виділяються сигналісти. На час проходження поїзду передбачається припинення робіт. На цей час всі робітники сходять на закриту колію, а машини зупиняються і прибирають робочі органи за межі габариту рухомого складу [9], [10].

Заходи, направлені на зменшення впливу шкідливих факторів:

1 Застосування для захисту очей спеціальної маски унеможливлює при роботі бензорізом використання респіратора. Тому для зменшення впливу загазованості на робітника йому надається посилене харчування і пільги при наданні відпустки (ТОСТ 12.1.005-88 ССБТ Общие санитарно-гигиенические требования к воздуху робочей зоны, ГОСТ 12.1.007-76 Вредные вещества. Классификация. Общие требования безопасности).

2 Для захисту від впливу, що виникає при розбиранні рейко-шпальної решітки, вивантаженні щебеню, а також при шліфуванні місця зварювання рейок всім робітникам, зайнятих на цих роботах, видані захисні окуляри і респіратори. Виконується періодичне очищення техніки від пилу і бруду (ГОСТ 12.1.005-88 ССБТ Общие санитарно-гигиенические требования к воздуху робочей зоны, ГОСТ 12.1.007-76 Вредные вещества. Классификация. Общие требования безопасности ГОСТ 12.4.011-89 ССБТ Средства защиты работающих. Общие требования и классификация).

3 Захист від шуму шляхом одягання навушників під час виконання колійних робіт заборонено. Для зниження рівня шуму виконується своєчасний ремонт техніки. Кабіни машиністів оздоблені шумопоглинаючими матеріалами. Всі підшипники сковзання у механізмах замінено підшипниками кочення. Де можливо встановлені захисні кожухи (ДСН 3.3.6.037-99 Санитарные нормы производственного шума, ультразвука и инфрозвука ГОСТ 12.029-80 ССБТ Средства и методы защиты от шума. Классификация.).

4 Всі робітники, що пов'язані з вібрацією, проходять медичний огляд. Для них передбачено скорочений робочий день. В динамічному стабілізаторі колії DGS передбачено дистанційне керування машиною (ГОСТ 12.1.012-90 ССБТ Вибрационная безопасность общие требования).

5 Для захисту від несприятливих погодних умов всі робітники забезпечуються відповідним спецодягом. В спеку всі працівники мають головні убори, а також додатково забезпеченні питною водою. На випадок дощу монтери колії забезпечуються плащами (ГОСТ 12.4.011-89 ССБТ Средства защиты работающих. Общие требования и классификация).

6.4 Розрахунок захисного занулення

Занулення застосовують в трифазних чотирипровідних мережах з глухозаземленою нейтраллю трансформатора напруженням до 1000В (електричні мережі 380/220Ви 220/127В).

При зануленні корпуси електрообладнання приєднуються до багаторазово-заземленого нульового проводу, і тому будь-яке замикання на корпус перетворюється в однофазне коротке замикання, і ушкоджене обладнання або ділянка мережі вимикається плавкими вставками або автоматами.

При напруженні до 1000В в мережі з заземленою нейтраллю опір заземлення, до якого під’єднані нейтралі генераторів (трансформаторів) або виводи однофазних джерел живлення електроенергії з урахуванням природних заземлювачів і повторних заземлювачів нульового проводу повинен бути не більше 8 Ом при міжфазному напруженні 220В трифазного джерела живлення.

Ціль розрахунку занулення: визначити переріз нульового проводу, що задовольняє умові спрацювання максимально-струмового захисту. Вставка захисту визначається напруженістю підключеної електроустановки.

Номінальні струми плавких вставок в усіх випадках обираються за розрахунковими струмами відповідних ділянок мережі, при цьому вставка не повинна плавитися при короткочасних перевантаженнях - пусковий струм електродвигуна.

Для вибору запобіжника необхідно брати значення пускової сили струму, яке орієнтовно в 5-7 разів більше номінального значення сили струму двигуна. В межах пускового процесу (до 10 секунд) запобіжник витримує силу струма, що перевищує його номінальну.

В даному дипломному проекті розглянемо занулення електричного рейкосвердла типу 1024-Б. Він має асинхронний двигун потужністю 0,75кВт. Рейкосвердл живиться від пересувної електростанції напруженням 220В. Коефіцієнт корисної дії двигуна η = 0,8, коефіцієнт потужності cosØ = 0,85, кратність пускового струму Кj = 5, довготривалість пуску до 10 секунд. Відгалуження виконано мідними проводами з гумовою ізоляцією, що проложені відкрито.

Плавка вставка повинна витримати не перегораючи пусковий струм двигуна, її номінальний струм обчислюється за формулою


, (6.1)

де: 1П – пусковий струм двигуна;

коефіцієнт а=2,5, оскільки пуск двигуна продовжується не більше 10 секунд.

, (6.2)

де: Kj – кратність пускового струму (Kj = 5);

Іном – номінальний струм двигуна;

, (6.3)

де: U – лінійне напруження (U=220B);

РНОМ – потужність (РНОМ=0,75 кВт);

η – коефіцієнт корисної дії (η = 0,8);

cosØ – коефіцієнт потужності (cos0 = 0,85).

А

А

А

Приймаю найближчу плавку вставку, для якої А. Обрано триполюсний пакетний вимикач і 3 запобіжника ПР-2 тип ЯВП 3-15, виконання закрите (захищене з ущільненням).

Переріз проводу визначається за допустимим для нього струмом, величина якого визначається із умови

; , (6.4)

де: 3 – коефіцієнт надійності при захисті плавкими вставками, прийнятий у відповідності з Правилами улаштування електроустановок (ПУЕ)

А; А

Беремо найбільшу величину з отриманих ІД0ІІ > 0,0029A. Прийнято переріз проводу 1,5 мм , тип ПР, для якого допустимий струм дорівнює 23А.

 



Информация о работе «Проект модернізації колії»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 133777
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 11

Похожие работы

Скачать
83564
8
8

... і споруди Штучні споруди, які знаходяться на ділянці модернізації, залізобетонні мости і труби не перевлаштовуються. 1.6 Безстикова колія Укладання рейкових плітей безстикової колії на ділянці ремонту виконується під час модернізації колії з укладкою інвентарних рейок типу P65 довжиною 12,5 м на роздільному скріпленні марки КБ, залізобетонних шпал з епюрою 1840-2000 шт/км на щебеневому ...

Скачать
48477
20
1

... (0,15 – 0,18) dr 4 (4,14 – 4,97) ∙10-3   8 Довжина клапана, мм l (2,3 – 3,5) dr 94 (63,5 – 96,7) ∙10-3   2.5 Проектування або модернізація вузла деталі складальної одиниці, систем. 2.5.1 Конструктивний опис вузла деталі складальної, одиниці, системи Шатун піддається впливу перемінного навантаження від тиску газів і сил інерції. Шатун складає ...

Скачать
31269
9
0

... для осіб, у контактах з якими підприємець зацікавлений. Зважаючи на актуальність питання, була обрана тема курсової роботи. Резюме Суть проекту: Модернізація ВАТ “Сумська макаронна фабрика” та організація виробництва якісних короткорізаних макаронних виробів для кращого забезпечення потреб населення Сумської області та Східної України. Мета проекту: Захопити існуючу на регіональному ринку ...

Скачать
65208
0
0

... не легітимізована конституційними засобами, а конституційні органи влади не є такими, що повною мірою відповідають уявленням людей щодо повноцінної влади. Подальша політична модернізація залишається актуальною і гострою проблемою суспільства. Таким чином, Україна з одного боку є частиною загальних світових модернізаційних процесів, тому ми можемо спостерігати наявність світових тенденцій в її полі ...

0 комментариев


Наверх