Організація робіт

133777
знаков
14
таблиц
11
изображений

3.2.2 Організація робіт

Роботи з модернізації колії виконуються на ділянці за сім етапів. З третього по шостий етап – протягом 15 робочих днів.

На виробничій базі відповідно до типових технологічних процесів виконують комплекс робіт з монтажу і демонтажу рейко-шпальної решітки. Робота ведеться цілий рік. Витрати праці технологічним процесом враховані.

Перший і другий етапи виконуються заздалегідь до основних робіт у сприятливий для робіт час за типовими технологічними процесами і встановленими нормативами.

На третьому етапі протягом трьох днів виконуються підготовчі роботи.

Основні роботи виконуються на четвертому і п’ятому етапах (лист 4).

Опоряджувальні роботи виконують на шостому і сьомому етапах.

Підготовчі роботи

За три дні перед основними роботами у вікно для укладання решітки 3 монтери колії (1-3) виконують розбирання постійного переїзного настилу з укладанням тимчасового. Потім вони знімають колійні знаки і стелажі для по кілометрового запасу рейок. На другий день 3 монтери колії (5-7) починають випробування і змащування стикових болтів. Закінчують цю роботу в той же день 2 монтери колії(56-57), що прийшли з ділянки опоряджувальних робіт. У третій день підготовчих робіт на ділянці працює машина СМ-2, що очищає колію від сміття. Машину обслуговують 3 машиністи.

Основні роботи

Основні роботи виконуються на четвертому і п’ятому етапах і початку на ділянці довжиною 1,5 км замінюється рейко-шпальна решітка у вікно тривалістю 4 год. 10 хв., потім виконується очищення баласту від сміття на фронті робіт 500м. Це робиться на 2-, 4- і 5-й день після заміни рейко-шпальної решітки у вікно тривалістю 7 год. 20 хв. При цьому останнє вікно для очищення баласту сполучається з вікном по заміні рейко-шпальної решітки на наступній ділянці колії (див. лист 4).

Роботи по заміні рейко-шпальної решітки виконуються у вікно 4 год. 10 хв. на ділянці довжиною 1500 м. Роботу виконують 55 монтерів колії і 28 машиністів (лист 4).

Першим господарчим поїздом на перегін відправляють ЭЛБ-3, обладнаний пристроєм для обрушення кірки баласту, з локомотивом у голові; другим – колієрозбиральний поїзд із локомотивом у голові, чотиривісною платформою, обладнаною електролебідкою, 24 чотиривісними платформами з роликовим транспортером, у тому числі двома моторними платформами і колієукладальним краном УК-25/9-18; третім – колієукладальний поїзд, у голові якого знаходиться колієукладальний кран УК-25/9-18, потім 24 чотиривісні платформи, обладнані роликовим транспортером і завантажені пакетами нових ланок, у тому числі чотири моторні платформи без пакетів ланок і локомотив у хвості поїзду; четвертим – хопер-дозаторна вертушка з локомотивом у голові; п’ятим – виправно-підбивально-опоряджувальна машина ВПО-3000 з локомотивом у голові; шостим – машина ВПР-02. Потім на попередню ділянку приходить комплекс машин на чолі зі щебенеочищувальною машиною RM-80 для виконання другого етапу основних робіт з очищення баласту (його робота буде описана нижче).

Під час оформлення закриття перегону 6 монтерів колії (7-12) розбирають тимчасовий переїзний настил, а 6 монтерів колії (1-6) від’єднують заземлення опор від рейкової нитки.

Після знімання напруги в контактній мережі, від’єднання заземлення опор від рейкової нитки машина ЭЛБ-3, яку обслуговують 3 машиністи, відриває рейко-шпальну решітку від баластної призми й обрушує брудну кірку баласту у шпальних ящиках.

За ЭЛБ-3 26 монтерів колії (7-32) починають розболчування стиків з установкою штирів ОПМС-8. Після підготовки фронту робіт для колієукладального поїзда цю роботу продовжують 8 монтерів колії (7-14).

Колієрозбиральний поїзд з краном УК-25/9-18 розбирає рейко-шпальну решітку на ланки довжиною 25 м і формує їх у пакети. Пакети переміщують на платформи і закріплюють. Роботу виконують 10 монтерів колії (39-48) і 5 машиністів. Шпали, що відірвались, підв'язують до рейок.

За колієрозбиральпим поїздом виконується розпушування баласту розпушувачем на базі трактора Т-130, що обслуговує один машиніст. За ним автогрейдер, що обслуговує один машиніст, планує поверхню баластної призми.

За автогрейдером колієукладальний кран УК-25/9-18 укладає нову рейко-шпальну решітку ланками довжиною 25 м. Роботу виконують 18 монтерів колії (21-38) і 6 машиністів, з них два монтери колії встановлюють нормальні стикові зазори за допомогою трактора з торцевою плитою, що обслуговується одним машиністом.

За головною частиною колієукладальника 12 монтерів колії (1 -6 і 15-20) установлюють накладки, стикові болти, зболчують стики електрогайковими ключами і поправляють шпали по мітках, а за ними 5 монтерів колії (49-53) рихтують колію моторним рихтувальником РГУ-1.

По закінченні робіт із розбирання колії 6 монтерів колії (39-44) заготовляють і укладають рейкові рубки на відводі.

За колієукладальником хопер-дозаторна вертушка вивантажує щебінь для засипання шпальних ящиків. Потім машина ВПО-3000 виправляє і рихтує колію з суцільним підбиванням шпал. Обслуговують машину 7 машиністів.

Виправку колії у місцях зарядки, розрядки, перешкод і відступів після роботи машини ВПО-3000 робить машина ВПР-02, яку обслуговують 3 машиністи.

Слідом за цим 4 монтери колії (11-14) установлюють заземлювачі опор контактної мережі, інші 4 монтери колії (7-10) укладають тимчасовий переїзний настил.

По закінченні вищевказаних робіт і перевірки стану колії на всій ділянці перегін відкривають для руху поїздів.

Усі монтери колії після обідньої перерви переходять на ділянку опоряджувальних робіт. На цьому роботи четвертого етапу закінчуються.

На п’ятому етапі (другому етапі основних робіт) очищають баласт машиною RM-80 і виправляють колію (лист 5).

Першою на перегін відправляється машина RM-80 з універсальними піввагонами, обладнаними транспортерами, у голові й одним хопер-дозатором у хвості. Другим на перегін відправляється поїзд з опоряджувальною машиною ВПО-3000 і локомотивом у голові або швидкісний планувальник ПБ, потім машина ВПР-02 і динамічний стабілізатор колії. Виробіток комплексу машин складає 500 м за одне вікно. При цьому одне вікно сполучається з вікном по укладанню решітки.

На початку вікна 6 монтерів колії (56-61) готують місце для зарядки машини RM-80 і розбирають тимчасовий переїзний настил, потім 2 монтери колії (60-61) знімають заземлювачі опор контактної мережі. Потім машина RM-80 очищає баласт, її обслуговують 4 монтери колії (56-59) і 5 машиністів. Причеплений у хвості машини хопер-дозатор висипає щебінь у місцях нестачі (в основному у місці зарядки RM-80).

Слідом за RM-80 машина ВПО-3000 (ПБ) виконує планування баласту. Її обслуговують 7 машиністів (2 машиністи для ПБ). Потім машина ВПР-02 виправляє і рихтує колію з підбиванням шпал по всій ділянці робіт. Далі динамічний стабілізатор колії ущільнює баластну призму. Його обслуговують З машиністи. По завершенні роботи 2 монтери колії (56-57) укладають тимчасовий переїзний настил, а інші 2 (58-59) – установлюють заземлювачі контактних опор.

По закінченні вищевказаних робіт і перевірки стану колії на всій ділянці перегін відкривають для руху поїздів. На цьому основні роботи закінчуються.

Опоряджувальні роботи

Опоряджувальні роботи виконуються на шостому етапі на ділянці довжиною 1500 м. У перший день 2 монтери колії (56-57) виконують планування нагірних канав після їх очищення екскаватором, який обслуговується одним машиністом. Після обідньої перерви 2 монтери колії (56-57) виконують підтягування стикових болтів, а потім переходять на ділянку підготовчих робіт. На третій день 55 монтерів колії (1-55), що звільнилися після вікна з укладання решітки, починають виконувати роботи з очищення закритих водовідвідних залізобетонних лотків і їх відновлення. Закінчують ці роботи на наступний (четвертий) день 6 монтерів колії (56-61).

На п’ятий день виконують роботи комплектом машин для опоряджувальних робіт під прикриттям вікна для очищення щебеню.

Першою на перегін відправляється машина ПМГ, потім машина ВПР-02. Слідом за нею – друга машина ВПР-02, потім іде струг-снігоочисник з локомотивом у голові. П’ятою на перегін відправляється машина КТМ, потім автомотриса АГД у комплекті з причепом УП-4, потім динамічний стабілізатор колії, за ним – хопер-дозаторна вертушка. Дев’ятим на перегін відправляється швидкісний планувальник баласту і останньою – машина РОМ-3.

На початку вікна 6 монтерів колії (56-61) розбирають тимчасовий переїзний настил, потім машина ПМГ підтягує і змащує закладні і клемні болти (її обслуговують 3 машиністи), потім машина ВПР-02, яку також обслуговують 3 машиністи, виконує рихтування кривих за розрахунком. Після цього друга машина ВПР-02 виконує виправку із підбиванням шпал на всій ділянці робіт і рихтування колії в прямих. Потім струг-снігоочисник СС-1 зрізає обочини, очищає кювети і частково збирає баласт з укосів насипів і виїмок. Його обслуговують 2 машиністи. Потім машина КТМ виконує роботи у місцях перешкод для струга, її обслуговують 2 машиністи. Потім автомотриса АГД у комплекті з причепом УП-4 прибирає грейферною голівкою зайвий баласт біля опор контактної мережі і сміття після очищення лотків, а також влаштовує виходи з кюветів; її обслуговують 2 машиністи. Потім динамічний стабілізатор виконує повторне ущільнення баластної призми; його обслуговують 3 машиністи. Після цього вивантажується щебінь тю кінцях шпал і в місцях нестачі хопер-дозаторною вертушкою, яку обслуговують 2 монтери колії (60-61) і 2 машиністи. Потім швидкісний планувальник виконує опоряджування баластної призми і планування міжколійя. Його обслуговують 2 машиністи. Завершує роботу машина РОМ-3, що обслуговується 3 машиністами. Вона підрізає баласт під підошвами рейок. У кінці дня 2 монтери колії (60-61) укладають тимчасовий переїзний настил.

На шостий день 4 монтери колії (1-4) ремонтують переїзд з укладанням настилу із залізобетонних плит.

На сьомий день 2 монтери колії (1-2) починають встановлювати й фарбувати колійні знаки і влаштовувати стелажі для покілометрового запасу. Потім вони ж на дев’ятий день закінчують ці роботи. На цьому опоряджувальні роботи закінчуються.


Таблиця 3.1 Відомість витрат праці за технічними нормами

 

Найменування робіт Вимі-рювач Кіль-кість робіт Технічна норма на вимірювач Витрат праці, люд.-хв. Кількість робітників Тривалість хв. Кількість та табельні номери монтерів, кіль-кість машиністів

 

витрат праці, люд.-хв.

часу роботи

машин,

маш.-

хв.

на роботу на роботу з урахуванням не продук-тивних витрат роботи роботи машин (розра-хункова)

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

1 Підготовчі роботи (α =1,35)

 

1 Знімання колійних знаків:

- малих

- Великих

знак

знак

14

3

17,28

36,29

241,9

108,9

326,6

147,0

3 265,7 - 3(1-3)

 

2 Знімання стелажів для по кілометрового запасу стелаж 1,5 159,75 - 239,6 323,5

 

З Розбирання постійного з.-б. переїзного настилу з укладанням тимчасового дерев'яного (автокран)

м2

наст.

12,00 33,5 6,7 402,0 542,7 3 180,9 108.5 3(1-3) і 1 маш.

 

4 Випробування і змащування стикових болтів болт 488 2,56 1249,3 1686,5

3

2

480,0

123,2

-

3(5-7)

2(56-57)

 

5 Очищення колії від сміття CM-2 KM 1,500 36 12 54,0 72,9 3 24,3 24,3 3 маш.

 

Разом 3099,2

 

2 Основні роботи (α = 1,25)

 

2.1 По заміні рейко-шпальної решітки

 

 1 Закриття перегону, пробіг машин до місця, знімання напруги |в контактній мережі хв - - 14 - - - - - -

 

2 Знімання заземлювачів опор контактної мережі шт. 30 6,9 - 207,0 258,8 6 43,1 - 6(1-6)

 

3 Підривання рейко-шпальної решітки і обрушення баласту ЭЛБ-3 км 1,500 63 21 94,5 118,1 3 39,4 39,4 3 маш.

 

4 Розбирання тимчасового переїзного настилу

м2

наст.

12,0 7,2 - 86,4 108,0 6 18,0 - 6(7-12)

 

5 Розболчування стиків з установкою штирів ОПМС-8 болт' 488 1,7 - 829,6 1037,0

26

8

20,0

64,8

-

26(7-32)

8(7-14)

 

6 Розбирання копії У К-25/9- 18 ланка 60 28,5 1,9 1710,0 2137.5 15 142.5 142,5 10(39-48) і 5 маш.

 

7 Розпушування баласту трактором - розпушувачем км 1,500 75 75 112,5 140,6 1 140,6 140,6 1 маш.

 

8 Планування баласту (автогрейдер) 75 112,5 140,6 1 140,6 140.6 1 маш.

 

9 Знімання нових ланок на відводі попереднього вікнаУК-25/9-18 ланка 1 39,9 1,9 39,9 49,9 21 2,38 2,38 16(21-36) і 5 маш.

 

10 Укладання колії У К-2 5/9-18 ланка 61 39,9 1,9 2433.9 3042,4 24 145,2 145,2 18(21-38) і 6 маш.

 

11 Постановка нормальних стикових зазорів (трактор з торцевою плитою)

стик

колії

62 5,7 1,9 353,4 441,8

 

12 Постановка накладок і зболчування стиків електрогайковим ключем

стик

колії

62 18,21 - 1129,0 1411,3 12 143,0 - 12(1-6, 15-20)

 

13 Поправка шпал шпала 57 4,28 - 244,0 304,9

 

14 Рихтування колії з постановкою на вісь РГУ-1 (50%) м 750 0,575 0,115 431,3 539,1 5 145,0 107,8 5(49-53)

 

15 Заготівля й укладання рейкових рубок рубка 2 64,21 - 128,4 160,5 6 26,8 6(39-44)

 

16 Вивантаження щебеню з ХДВ м 300 0,56 0,14 168,0 210,0 4 115,0 52,5 2(54-55) і 2 маш.

 

17 Виправка, рихтування і суцільне підбивання колії ВПО-3000 км 1,525 237,3 33,9 361,9 452,4 7 110,0 64.6 7 маш.

 

18 Приведення ВПР-02 у робоче положення місце 1 25,2 8,4 25,2 31,5 3 105,0 48,7 3 маш.

 

19 Виправка колії ВПР-02 у місцях зарядки, розрядки ВПО-3000, у місцях відступів за рівнем після її роботи і в місцях перешкод для неї шпала 340 0,2136 0,0712 72,6 90,8

 

20 Приведення ВПР-02 у транспортне положення місце 1 18,9 6,3 18,9 23,6

 

21 Установка заземлювачів опор контактної мережі шт. 30 5,33 - 159,9 199,9 4 50,0 4(11-14)

 

22 Укладання тимчасового переїзного настилу

м2 наст.

12 13 - 156,0 195,0 4 48,8 - 4(7-10)

 

Разом 11093,7

 

2.2 По очищенню щебеню

 

1 Закриття перегону, пробіг машин до місця робіт і знімання напруги в контактній мережі хв - - 14 - - - - -

 

2 Знімання заземлювачів опор контактної мережі шт. 30 6,9 - 207,0 258,8 2 183,4 - 2(60-61)

 

3 Розбирання тимчасового переїзного настилу

м2

наст.

12,00 7,2 - 86,4 108,0

 

4 Підготовка місця для зарядки RM-80 місце 3 67,7 - 203,1 253,9 6 42,3 - 6(56-61)

 

5 Зарядка RM-80 місце 3 180 20 540,0 675,0 9 991,7 991,7 4(56-59) і 5 маш.

 

6 Очищення щебеню RM-80 км 1,470 4077 453 5993,2 7491,5

 

"! Розрядка RM-80 місце 3 180 20 540,0 675,0

 

8 Вивантаження щебеню з ХДВ

м3

120 0,56 0,14 67,2 84,0

 

9 Планування баласту опоряджувальною ВПО-3000(ПБ) км 1,500 237,3 33,9 356,0 444,9 7 832,0 63.6 7 маш.

 

10 Приведення ВПР-02 у робоче положення місце 1 25,2 8,4 25,2 31,5 3 747,4 270,4 3 маш.

 

11 Суцільна виправка і рихтування колії ВПР-02 шпала 2832 0,2136 0,0712 604,9 756,1

 

12 Приведення ВПР-02 у транспортне положення місце 1 18,9 6,3 18,9 23,6

 

13 Стабілізація колії км 1,500 101,7 33,9 152,6 190,7 3 522,0 63,6 3 маш.

 

14 Укладання тимчасового переїзного настилу

м2

наст.

12,00 13 - 156,0 195,0 2 97,5 - 2(56-57)

 

15 Установка заземлювачів опор контактної мережі шт. 30 5,33 - 159,9 199,9 2 100.0 - 2(58-59)

 

Разом 11387,9

 

3 Опоряджувальні роботи (α = 1,35)

 

1 Зрізання обочини стругом:

- на насипу

-у виїмці

км

км

0,240

0,060

67,8

100

33,9

50

16,3

6,0

20,3

7,5

2 231,0 62.3 2 маш.

 

2 Очищення кюветів стругом км 0,300 184 92 55,2 69,0

 

3 Прибирання стругом баласту з укосів

- насипу

- виїмки

км

км

0,24

0,06

67,8

100

33,9

50

16,3

6,0

20,3

7,5

2 23 1,0 62,3 2 маш.

 

14 Очищення кюветів КТМ у місцях перешкод для струга

м3

15 1 0,5 15,0 18,8 2 231,0 28,2 2 маш.

 

5 Зрізання обочини КТМ у місцях перешкод для струга

м3

15 1 0,5 15,0 18,8 2 231,0 28,2 2 маш.

 

6 Прибирання грунту з укосів КТМ у місцях перешкод для струга

м3

15 1 0,5 15,0 18,8

 

17 Підтягування стикових болтів болт 244 0,52 - 126,9 171,3 2 86,0 - 2(56-57)

 

8 Підтягування закладних і клемних болтів ПМГ 1000 шпал 2,832 137,4 45,84 389,2 486,5 3 162,2 162,2 3 маш

 

9 Очищення закритих водовідвідних з.-б. лотків

м

лотка

75 10,67 - 800,3 1080,3

55

6

215,0

480,0

-

55(1-55)

6(56-61)

 

10 Відновлення закритих водовідвідних з.-б.

ЛОТКІВ

м лотка 37 272,8 - 10093,6 13626,4

 

11 Очищення і планування поверхні нагірних канав екскаватором м 30 3 3 90,0 121,5 1 121,5 121,5 1 маш.

 

12 Планування нагірних канав м канави 30 8,44 - 253,2 341.8 2 170,9 - 2(56-57)

 

13 Прибирання зайвого баласту біля опор контактної мережі, сміття після очищення лотків і влаштування виходів з кюветів АГД з причепом УП-4) м 39 9,48 4,74 369,7 462,2 2 231,1 231,1 2 маш.

 

14 Приведення

ІВПР-02 у робоче

[положення

місце 1 25 2 8,4 25,2 31,5 3 23 1,0 215,9 3 маш.

 

15 Суцільна виправка з рихтуванням колії у прямих ВПР-02 шпала 2832 0,1674 0,0558 474,1 592,6

 

16 Приведення ВПР-02 у транспортне положення місце 1 18,9 6,3 18,9 23,6 3 231,0 215,9 3 маш.

 

17 Приведення ВПР-02 у робоче положення місце 1 25,2 8,4 25,2 31,5 3 194,5 194,5 3 маш.

 

18 Виправка колії з рихтуванням кривих за розрахунком ВПР-02 м колії 450 0,939 0,313 422,6 528,2

 

19 Приведення ВПР-02 у транспортне положення місце 1 18,9 6,3 18,9 23,6 3 194,5 194,5 3 маш.

 

20 Вивантаження щебеню з ХДВ

м3

180 0,56 0,14 100,8 126,0 4 90,0 31,5 2(60-61) і 2 маш.

 

21 Стабілізація колії динамічним стабілізатор-ром км 1,500 101,7 33,9 152,6 190,7 3 90,0 63,6 3 маш.

 

22 Установка корінних знаків:

- великих

- малих

знак

знак

3

14

58,2

26,4

174,6

369,6

235,7

499,0

2 908,8 - 2(1-2)

 

23 Фарбування

колійних знаків:

-великих

- малих

знак

знак

3

14

60,1

17,2

180,3

240,8

243,4

325,1

 

24 Монтаж стелажів для по кілометрового запасу стелаж 1,5 253,95 - 380,9 514,3

 

25 Опорядження баластної призми і планування міжколійя швидкісним планувальником км 1,500 96 48 144,0 180.0 2 90,0 90,0 2 маш.

 

26 Підрізання баласту з-під підошви рейки РОМ-3 км 1,500 60 20 90,0 112,5 3 37,5 37,5 3 маш.

 

27 Ремонт переїзду з укладанням з.-б. плит переїзд 0,33 4195 - 1384,4 1868.9 4 467,2 - 4(1-4)

 

Разом 21997,6

 

Усього 47578,4

 

4 Інші pоботи
1 Витрати праці на зміну інвентарних рейок плітями безстикової колії км 1,500 11289 21166,9

 

2 Витрати праці на лікування й оздоровлення земляного полотна км 1,500 9600 15840,0

 

3 Витрати праці на збирання нових і розбирання старих ланок у КМС км 1,500 81837 153444

 

4 Витрати праці на очищення баласту в місцях перешкод для RM-80 км 1,500 10200 16830,0

 

5 Витрати праці на заміну плітей безстикової колії інвентарними рейками км 1,500 11289 21166,9

 


3.3 Технологія улаштування безстикової колії з довгими рейковими плітями

3.3.1 Укладання безстикової колії з короткими рейковими плітями

3.3.1.1 Умови виконання робіт

Заміна інвентарних рейок рейковими плітями виконується з застосуванням колієукладального крана УК-25/9-18 у вікно тривалістю 6 год. 30 хв. на фронті робіт 1800 м.

Суцільне закручування гайок клемних болтів виконується за допомогою машини ПМГ.

Швидкості руху поїздів на ділянці колії, що ремонтується, та після закінчення ремонтних робіт визначаються Інструкцією з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні колійних робіт.

При виконанні ремонту колії необхідно дотримуватись Правил технічної експлуатації залізниць України, інших інструкцій та нормативних документів, що мають відношення до виконання ремонту колії на залізницях України.


Информация о работе «Проект модернізації колії»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 133777
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 11

Похожие работы

Скачать
83564
8
8

... і споруди Штучні споруди, які знаходяться на ділянці модернізації, залізобетонні мости і труби не перевлаштовуються. 1.6 Безстикова колія Укладання рейкових плітей безстикової колії на ділянці ремонту виконується під час модернізації колії з укладкою інвентарних рейок типу P65 довжиною 12,5 м на роздільному скріпленні марки КБ, залізобетонних шпал з епюрою 1840-2000 шт/км на щебеневому ...

Скачать
48477
20
1

... (0,15 – 0,18) dr 4 (4,14 – 4,97) ∙10-3   8 Довжина клапана, мм l (2,3 – 3,5) dr 94 (63,5 – 96,7) ∙10-3   2.5 Проектування або модернізація вузла деталі складальної одиниці, систем. 2.5.1 Конструктивний опис вузла деталі складальної, одиниці, системи Шатун піддається впливу перемінного навантаження від тиску газів і сил інерції. Шатун складає ...

Скачать
31269
9
0

... для осіб, у контактах з якими підприємець зацікавлений. Зважаючи на актуальність питання, була обрана тема курсової роботи. Резюме Суть проекту: Модернізація ВАТ “Сумська макаронна фабрика” та організація виробництва якісних короткорізаних макаронних виробів для кращого забезпечення потреб населення Сумської області та Східної України. Мета проекту: Захопити існуючу на регіональному ринку ...

Скачать
65208
0
0

... не легітимізована конституційними засобами, а конституційні органи влади не є такими, що повною мірою відповідають уявленням людей щодо повноцінної влади. Подальша політична модернізація залишається актуальною і гострою проблемою суспільства. Таким чином, Україна з одного боку є частиною загальних світових модернізаційних процесів, тому ми можемо спостерігати наявність світових тенденцій в її полі ...

0 комментариев


Наверх