Водопостачання та каналізація

72881
знак
24
таблицы
1
изображение

3.6.3 Водопостачання та каналізація.

Всі проектовані виробничі дільниці забезпечуються водою, де велика її частина застосовується на промислові потреби: технологічні процеси, охолодження та мийка обладнання, пожежні крани, мийка підлог.

Друга частина води йде на побутові потреби: джерела питного водопостачання, де застосовуються спеціальні фонтанчики, які знаходяться не ближче 75 м від робочої зони ; для гігієнічних потреб: умивальники, душі.

Для стічної води проектовані зони та відділення були під’єднані до міської каналізаційної системи. До попадання стічних вод до каналізації вони проходять місцеві очисні пристрої, тому що вона містить горючі рідини та завислі речовини. До цих заходів ще додаються гідрозатвори, які застосовуються для бензо- і маслоуловильних приладах.

3.6.4 Опалення.

Усі проектовані приміщення обладнанні водним опаленням загальнообмінною. Ця система забезпечує рівномірне нагрівання приміщень, легке регулювання і вимикання, зручне в експлуатації та ремонті.

Температура впріміщеннях в зимовий час 21 – 23 С.

Зовнішні ворота приміщення обладнано повітряно-тепловими завісами, всі двері виробничих приміщень мають механічні пристрої для примусового закриття.

3.6.4  Боротьба з шумом і вібрацією.

Шум - це безладне хаотичне сполучення хвиль різної частоти й інтенсивності. Шум і вібрація на виробництві завдає великої шкоди, шкідливо діючи на організм людини і знижуючи продуктивність. Шум виникає при механічних коливаннях. Розрізняють три форми впливу шуму на органи слуху:

а) стомлення слуху;

б) шумова травма;

в) посередня приглухуватість.

На проектованих зонах та в відділенні відсутні допоміжні джерела шуму. Для зниження шуму, що виникає в робочих приміщеннях, при використанні виробничого устаткування, передбачено: спеціальний бетонний фундамент для для верстатів, а між ними пісок, який поглинає вібрацію; шумопоглинаючі лаки, застосування звукоізолюючих кожухів і акустичних екранів на устаткуванні, що є джерелами підвищеного рівня шуму.

3.6.5  Спецодяг та спецїжа.

На проектованих зонах та відділенні робочі застосовують різний спецодяг: куртки з комбінізонами, захисне чоботи, захисні рукавиці, захисний головний убор, захисні окуляри.

Спецїжа для робочих зон ТО-2, ПР та слюсарно-механічного відділення передбачаеться у вигляді молока, яке видають раз на день по 0,5 л

3.7. Протипожежні заходи.

 Пожежі на авторемонтних підприємствах представляють велику небезпеку для працюючих і можуть зробити величезний матеріальний збиток. На проектируємомих ділянках можливі такі причин пожежі: перенавантаження проводів, коротке замикання, виникнення великих перехідних опорів, самозаймання різноособистих матеріалів, сумішей і мастил, висока конденсація займистої суміші газу, пари або пилу з повітрям (париы розчинника).

Для локалізації і ліквідації пожежі створюються наступні умови попередження пожеж: палити тільки в суворо відведених місцях, витік і розлив мастил, і розчинника прибирати дрантям, дрантя повинне знаходитися в спеціально пристосованому контейнері.

Проектована ділянка по ступені засобів пожежо-гасиння належить до категорії Б (828 м2).

На проектованих ділянках мається:

1) план евакуації працівників;

2) Пожежна сигналізація;

3) Добровільна пожежна дружина, яка складаєть з робітників;

4) Металеві скрині,

5) Блискавковідвід,

6) Пожежний водойом на 150 м2

7) Проти пожежні прилади.

На ділянках застосуваються такі вогнеліквідуючі прилади:

Назва зони, від-ня Площа м2 Вогнегасники
ВВ-8 ВП-5

ТО-2

ПР

100 720 8 8 8

Слюсарн.-

мех-не від.

200 108 1 1 1

 

 

 

3.8 Протирадіаційні заходи.

 

На проектованих ділянках приймаються такі протирадіаційні заходи:

1)   Існує протирадіаційне сховище:

2)   Розроблен план евакуації в сховище, при радіаційній небезпеці.

3)   Є засоби індивідуального захисту, т.т. противогази, медикаменти, питнева вода.

4)   Сховище спроектовано на добру герметичність.

5)   Також проводяться спеціальні навчання.

 

 

 

 

3.9 Захист навколишнього середовища при проектуванні виробничих приміщень.

При проектуванні зон ТО-2,ПР та слюсарно-механічного відділення велика увага приділялася:

1)   Розташування будівлі відносно “Рози вітрів”

2)   Розташування навколо санітарної зони радіусом 50 м

3)   Застосовування очисних споруд для води.

4)   Централізована утилізація масляних ганчірок.

5)   Озелення прилеглої тетіторії.


Информация о работе «Проект зон ТО-2 и ПР с разработкой слесарно-механического отделения»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 72881
Количество таблиц: 24
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
5225
3
0

... ізації дозволяє сконцентрувати засобу механізації виробничих процесів, підвищити продуктивність праці і якостей робіт. 1.2 Характеристика виробництва і об’єкту проектування на базі якого виконується дипломний проект. ОАО ”Одеський завод поршневих кілець” був основан в 1925 році, як авторемонтне підприємство, а з 1947 року було організовано випуск поршневих кілець. На ...

Скачать
48231
8
0

... * 0.9 * 1* 1.1 = 297000 ИКАРУС-280 Lкр = 360000 * 0.9 * 1 * 1.1 = 356400 Корректирование на кратность. Количество ЕО до ТО – 1. n1 = Lто-1* lсс (4) где lсс – среднесуточный пробег автомобиля, км ЗИЛ-130 n1 = 2700/155= 18 ИКАРУС-280 n1 = 4500/155 = 29 Пробег до ТО – 1 Lто-1 = lсс * n1, км [9, стр. 19] (5) ЗИЛ-130 Lто-1 = 155 * 18 = 2790 Принимаем Lто-1 = 2800 ИКАРУС-280 Lто-1 ...

Скачать
109455
27
9

... износы при перемещении вагонов, исключить возможность саморасцепов и увеличить межремонтные сроки. 4. БЕЗОПАСНОСТЬ И ЭКОЛОГИЧНОСТЬ РЕШЕНИЙ ПРОЕКТА 4.1 Обеспечение безопасности работ на контрольном пункте автосцепки Ремонт пассажирских вагонов производят в вагонном депо, специализирующимся на ремонте цельнометаллических вагонов, в соответствии с руководством и инструкциями по деповскому ...

Скачать
84099
12
1

... , учитывающих возраст машин и зональные условия их эксплуатации, площади обслуживаемой территории [2]. В настоящем проекте программа ремонтной мастерской принимается в соответствии с планом Грачевской сельхозтехники. Производственная программа мастерской представлена в табл. 5. 5. Производственная программа мастерской по капитальному ремонту комбайнов СК-5 «Нива» на 2005 г. Вид продукции ...

0 комментариев


Наверх