Селективний збут: сутність та умови застосування

Міжнародний маркетинг
Особливості та цілі сучасного маркетингу Основні напрямки класифікації маркетингу Комплекс маркетингу Спад – це періоз різкого зниження об’єму продажу і прибутку Переваги та недоліки матриці Бостонської консультативної групи Економічна сутність інтегрального індексу конкурентоспроможності та особливості визначення Сутність цінової політики в маркетингу Стратегія престижних цін: сутність та умови застоування Посередники як ціноутворюючий фактор маркетингу Маркетингова ціль, орієнтована на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність та особливості прямого маркетингу Різновиди недозволеної реклами Функції реклами в залежності від стадії життєвого циклу товару Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Горизонтальний та вертикальний конфлікти в системі маркетингової політики розподілу Сутність і зміст маркетингової політики товарного руху Селективний збут: сутність та умови застосування Об’єкти та суб’єкти маркетингу Стратегічні задачі маркетингу Керовані і некеровані фактори маркетингу Види М. в залежності від попиту Рівні товару в М Матриця Бостонської консультативної групи: сутність і значення в маркетинговій діяльності Конкуреноспроможність продукції Сутність зростання в життєвому циклі товару Цінова еластичність попиту, сутність, методи визначення, види еластичності попиту Стратегія прориву на ринок: сутність та умови застосування Посередники як ціноутворюючий фактор марке­тингу Марк-ва ціль на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність і зміст маркетингової політики просу­вання Маркетингова політика просування як складо­вий елемент маркетингової діяльності Суб’єкти та об’єкти реклами Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Вертикальна маркетингова система та її основні типи Непрямий збут: сутність та умови застосування
229926
знаков
0
таблиц
0
изображений

120.       Селективний збут: сутність та умови застосування.

Підприємство виробник укладає угоду з двома або більше організаціями роздрібної торгівлі, котрим і надається виняткове право реалізувати продукцію підприємства у тому чи іншому регіоні. Метод використовується у великих містах, де є значний за ємністю ринок, а організація високого рівня обслуговування потребує участі декількох торгівельних підприємств.

121.       Ексклюзивний збут: сутність та умови застосування.

Полягає у виборі якогось одного торгового посередника у даному географічному регіоні. Найчастіше йдеться про надання йому виняткового права на реалізацію продукції підприємства у даному регіоні. Фірма посередник набуває статусу “уповноваженого ділера” підприємства виробника. При розподілі на правах винятковості підприємство виробник може розраховувати на підтримку з боку торгових посередників у справі просування своєї продукції. Отримавши від виробника виняткове право на реалізацію його виробів, торговий посередник сам докладає зусиль до підвищення якості реклами, намагається привернути увагу споживачів.

122.       Різновиди каналів збуту в залежності від довжини.

Довжина каналу збуту – це кількість рівнів каналу товароруху, тобто к-сть ланцюжків товару від виробника до споживача.

1. “виробник”-“споживач” – канал нульового рівня, відсутність посередницької ланки

2. Однорівневий канал – включає одного посер-ка “виробник”- “роздрібний торговець”-“споживач”

3. Дворівневий канал– 2 посередники, “виробник”-“оптовик”-“роздр. торговець”-“споживач”.

4. Трирівневий канал–“виробник”-“брокер”-“оптовий торговець”-“роздр.торг”-“спож

123.       Корпоративна маркетингова збутова система.

 

124.       Керована маркетингова вертикальна збутова система.

125.       Фактори, які впливають на вибір каналу розподілу.

1.  Особливості споживачів– їх чисельність, рівень доходів, онцентрація, вартість середньої разової покупки, бажані години роботи магазинів.

2.  Можливості фірми– масштаби в-ва, фінансове становище, конкурентноздатність.

3.  Характеристика товару– ціна, сезонність попиту, вимоги до технічного обслуговування, терміни зберігання.

4.  Збутова політика конкурентів.

5.  Особливості ринку– ємність, звичаї населення, торгова практика, щільність розміщення споживачів.

6.  Порівняння вартостей різних варіантів збуту.


1. Єдність та відмінність категорій “попит” та “по­треба”.

Потреби – специфічний стан людини, який виникає внаслідок того, що люди –біологічні істоти, є часточками суспільної сис-ми, взаємодіють з навкол-м серед-м. Ек-на теорія стверджує, що потреби мають передекономічний хар-р (походж-ня), тобто підприємець може їх розпізна­вати чи стимулювати, але не створювати. Знання теорій потреб дуже важливі у сучасних концепціях М. Саме тут потреби стали головним ринковим орієнтиром марк. д-ті. Попит – це побажання споживача з урахуванням його реальної купівельної спроможності.

Секрет успіху будь-якої фірми – якнайкраще задоволь­няти потреби.

2. Сутність та сучасні визначення поняття “марке­тинг”.

Маркетинг – це процес вивчення і формування спожив­чих запитів і переваг, а також використання всіх ресурсів і потенціалу фірми для їх задоволення з ураху­ванням отримання прибутку і для особистої потреби споживачів.

М. від анг. “ринок, торгівля, продаж, комерційна діяль­ність”. Виник на поч. ХХ ст. в США.

Хронологія зародження і розвитку М. в США:

1901-1905рр. – дисципліни маркетинг продукції та методи М-гу включено до нав Ринкова ціна формується під впливом безлічі факторів, що визначають стан відповід­ного ринку: на практиці виділяють 3 групи основних факторів

1908р. – організовано першу М-ву дослідницьку фірму.

1926р. – створено Американську національну асоціацію викладачів М-гу та реклами, а згодом Американське тов-во маркетингу.

1937р. – створено Американську М-гу асоціацію.

Є також інші визначення М-гу:

1) це сис-ма взаємопов’язаних дій щодо планування та втілення в життя задуму, ціноутворення, просування та розподілу ідей, товарів, послуг завдяки обміну, котрий задовольняє потреби (Американська маркетингова асоціація, 1985р.);

2) це процес вивчення і формування споживчих запитів та переваг, а також використання всіх ресурсів і засобів фірми для їх задоволення з метою отримання прибутку та для особливої користі споживачів (Ф.Котлер, 1990р.).

Існує багато визначень М.:

1) М. – сис-ма взаємопов’язаних дій щодо планування та втілення в життя задуму, ціноутв-ня, просування та розподілу ідей, товарів послуг завдяки обміну, котрий задовольняє потреби.

2) М– процес вивчення і формування споживчих запитів та переваг, а також використання всіх рес-в і засобів фірми для їх задоволення з метою отримання прибутку та для особливої користі споживачів.

3) Інше кажучі М. – це аналіз, планування, реалізація і контроль за втіленням “суміші” маркетингових рішень стосовно продукту фірми.

М. орієнтується на задоволення споживачів як необ­хідну передумову досягнення прибутку та перемоги в конкурентній боротьбі. Отже М це – стиль мислення пудприємця, який виходить із визнання пріорітетності споживача.


Информация о работе «Міжнародний маркетинг»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 229926
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
94808
7
7

... ретельно розібратися в особливостях міжнародного маркетингового середовища. Також доводиться враховувати індивідуальні особливості ринку і при безпосередній розробці комплексу маркетингу. Виходячи з цього, процес розробки стратегій міжнародного маркетингу можна представити в наступному вигляді (рисунок 1.2). Рисунок 1.2 - Розробка стратегії міжнародного маркетингу У першу чергу, компанія ...

Скачать
23607
0
0

... » порядку в керівництві підприємством; ·          здатність розробити і застосувати різноманітні прийоми збору інформації і поводження на ринку, що відповідають усім можливим випадкам. Виділенню міжнародного маркетингу в самостійну дисципліну сприяли різні фактори, але в першу чергу: ·          велика порівняно з внутрішнім маркетингом потреба в інформації; ·          велика вартість і трудомі ...

Скачать
35274
7
7

... . Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу Рис. 5. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Фактори сегментації світового ринку Сутність, цілі та умови міжнародної сегментації Об’єктивна необхідність сегментації зумовлена існуванням різноманітних потреб споживачів одного й того ж самого товару. Маркетологи вважають, що вдала ...

Скачать
28724
5
9

... маркетингу представлено на рис. 6. Рис. 5. Еволюція типів маркетингу/форм міжнародного маркетингу залежно від ступеня інтернаціоналізації Рис. 6. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Порівняльна характеристика стратегій виходу на зовнішній ринок Типи стратегій виходу на зовнішній ринок [6] Після вибору найбільш адекватного конкурентним перевагам та ...

0 комментариев


Наверх