Вертикальна маркетингова система та її основні типи

Міжнародний маркетинг
Особливості та цілі сучасного маркетингу Основні напрямки класифікації маркетингу Комплекс маркетингу Спад – це періоз різкого зниження об’єму продажу і прибутку Переваги та недоліки матриці Бостонської консультативної групи Економічна сутність інтегрального індексу конкурентоспроможності та особливості визначення Сутність цінової політики в маркетингу Стратегія престижних цін: сутність та умови застоування Посередники як ціноутворюючий фактор маркетингу Маркетингова ціль, орієнтована на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність та особливості прямого маркетингу Різновиди недозволеної реклами Функції реклами в залежності від стадії життєвого циклу товару Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Горизонтальний та вертикальний конфлікти в системі маркетингової політики розподілу Сутність і зміст маркетингової політики товарного руху Селективний збут: сутність та умови застосування Об’єкти та суб’єкти маркетингу Стратегічні задачі маркетингу Керовані і некеровані фактори маркетингу Види М. в залежності від попиту Рівні товару в М Матриця Бостонської консультативної групи: сутність і значення в маркетинговій діяльності Конкуреноспроможність продукції Сутність зростання в життєвому циклі товару Цінова еластичність попиту, сутність, методи визначення, види еластичності попиту Стратегія прориву на ринок: сутність та умови застосування Посередники як ціноутворюючий фактор марке­тингу Марк-ва ціль на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність і зміст маркетингової політики просу­вання Маркетингова політика просування як складо­вий елемент маркетингової діяльності Суб’єкти та об’єкти реклами Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Вертикальна маркетингова система та її основні типи Непрямий збут: сутність та умови застосування
229926
знаков
0
таблиц
0
изображений

110. Вертикальна маркетингова система та її основні типи.

Поряд із традиційними каналами розподілу у світовій практиці останнім часом набули популярності вер­тик.маркетинг. сис-ми(ВМС). ВМС складаються з вироб­ника, оптових і роздрібних торгівців, котрі співпрацюють як єдина сис-ма. Узгодження дій кожного з учасників можуть зумовити різні фактори, які і визначають тип ВМС. Корпоративна МС- якщо всі ланки розподілу є власністю одного її члена. Найчастіше власником є виробник, але ним може лути і торгівелний посередник. Договірні МС складаються з незалежних фірм, що пов'язані з договірними відносинами і координують програми своєй діяльності для спільного досягнення кращих комерційних результатів. Керовані МС коорди­нують свою діяльність не внаслідок приналежності до певного власника, а завдяки економічній могутності одного з учасників сис-ми. Створення ВМС усіх розгляну­тих типів має на меті головне-можливість конторолювати діяль-ть каналу розподілу і запобігати виникненню конфліктів між окремиим його учасниками, якщо вони намагаються досягти власних цілей.

111. Горизонтальна МС.

Вони виникають при об'єднанні двох або більше під-в, які спрямовують свої зусилля для ефективного викор-ня своїх марк-вих можливостей. В окремої фірми може не вистачати фін.рес-в., виробничих потужностей або досвіду для самостійної діяльності, вона може побоюватися браит на себе ризик. Співробітництво здійснюється на тимчасо­вих або постійних засадах.

112. Франчайзінг.

Франчайзные системы – системы распределения, в которых материнская компания (обычно промышленная) предоставляет оптовому или розничному торговцу исключительное право продавать ее продукцию в опреде­ленном районе. Одна из наиболее быстро развивающихся форм распределения, на которую приходится около трети розничного товарооборота США.

Франчайзінг – одна з стратегій використання товарних марок. Сутність її полягає в тому, що добре відоме всім підприємство – франчайзер – на ліцензійній основі надає право використовувати свій товарний знак (і відповідну технологію) невеликому самостійному підприємству. Останнє використовує авторитет і довіру споживачів до відомої марки, але водночас бере на себе велику відпові­дальність за підтримання його авторитету.

Франчайзинг – це вертикальна договірна маркетингова система збуту товарів. Він передбачає тривалі договірні відносини за якими одна фірма надає іншій право на ведення торгового бізнесу на обмеженій території при дотриманні встановлених правил і під певною торговель­ною маркою. При цьому покупець цієї пільги сплачує певну суму плюс відсоток від обсягу продаж і отримує право використання торгової марки, постійну підтримку і досвід продавця. Існують наступні типи франчайзингу, які зв’язують на певних поточних умовах:

1) виробника і роздрібного торгівця

2) оптового торгівця і роздрібного торгівця

3) роздрібних торгівців між собою.

113. Сутність і зміст маркетингової політіки товар­ного руху.

Маркетингова п-ка розподілу - це діяльність фірми щодо планування, реалізації та контролю фізичного переміщення товарів від місць їх в-ва до місць продажу чи використання з метою задоволення попиту й отримання відповідного зиску. Ключовий момент М.П.Т.Р. це вибір та конструювання каналів розподілу. Основна мета збут. Політики – організація збутової мережі для ефективного продажу виготовленої продукції. Комплекс маркетингових заходів, спрямованих на реалізацію цієї мети, вкл-є визначення: стратегії збутової політики, методів товаро­руху, типів та числа рівнів каналів товароруху, ширини каналу товароруху, рівня інтенсивності каналу товаро­руху, системи керівництва каналами збуту. Плануючи збутову політику, необхідно вибрати стратегію збутової п-ки- як саме має бути організована система збуту: через власну або дилерську мережу, через які типи торгових посередників слід здійснювати товарорух.

114. Методи збуту товарів.

Плануючи збутову політику , керівництво обирає стра­тегію збутової політики, тобто, як саме має бути організо­вана система збуту: через власну чи дилерську мережу, через які типи торгових посередників слід здійснювати товарорух. Існують три основні методи збуту:

1.Прямий – виробник безпосередньо збуває продукцію покупцям,

2.Побічний – збут організовано через незалежних посе­редників,

3.Комбінований – через організацію із спільним капіта­лом фірми-виробника і незалежної фірми.

Більшість укр. підприємств використовують прямий метод,але світова практика свідчить,що це не перспектив­но,тому що гарантом ефективності збуту є прфесіоналізм посередників. Метод реалізації підп-ом своєї продукції залежить від виду виробу та специфіки господарської діяльності в даному регіоні.

115. Прямий збут: сутність та умови застосування.

Прямий збут (канали прямого М.) - це коли збутову діяльність здійснює безпосередньо виробник через свої збутові підрозділи (збутові фідії і збутові контори). Збутові філії розміщують у містах де зосереджені чис­ленні споживачі даної прод-ії. Вони мають складські приміщення для зберігання значних товарних запасів, а токож сис-му сервісного обслуговування, якщо це зкмов­лене типом ринку івидом товару. Збутові контори під-в фізичних операцій з товаром не виконують, як звичайно, мають лише їх взірці. Їх завдання- встановлення контактів із спожив-ми, рекламна діяльність, збирання замовлень тощо. Використання прямого збуту доцільне коли:1)фін.можливості дають змогу створити власну збутову сис-му, 2)обсяги реалізації достатні для покриття на витрати від прямого М. 3)споживачі географічно сконцентровані, 4)товар технічно складний, потребує спец-го монтажу та налагодження. Переваги: повний контроль над веденням збутових операцій, збутовий персонал під-ва займається реалізацією лише його виробів, кваліфіковані фахівці можуть забезпечити експертну консультацію,технічну допомогу в опануванні складної техніки.


Информация о работе «Міжнародний маркетинг»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 229926
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
94808
7
7

... ретельно розібратися в особливостях міжнародного маркетингового середовища. Також доводиться враховувати індивідуальні особливості ринку і при безпосередній розробці комплексу маркетингу. Виходячи з цього, процес розробки стратегій міжнародного маркетингу можна представити в наступному вигляді (рисунок 1.2). Рисунок 1.2 - Розробка стратегії міжнародного маркетингу У першу чергу, компанія ...

Скачать
23607
0
0

... » порядку в керівництві підприємством; ·          здатність розробити і застосувати різноманітні прийоми збору інформації і поводження на ринку, що відповідають усім можливим випадкам. Виділенню міжнародного маркетингу в самостійну дисципліну сприяли різні фактори, але в першу чергу: ·          велика порівняно з внутрішнім маркетингом потреба в інформації; ·          велика вартість і трудомі ...

Скачать
35274
7
7

... . Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу Рис. 5. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Фактори сегментації світового ринку Сутність, цілі та умови міжнародної сегментації Об’єктивна необхідність сегментації зумовлена існуванням різноманітних потреб споживачів одного й того ж самого товару. Маркетологи вважають, що вдала ...

Скачать
28724
5
9

... маркетингу представлено на рис. 6. Рис. 5. Еволюція типів маркетингу/форм міжнародного маркетингу залежно від ступеня інтернаціоналізації Рис. 6. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Порівняльна характеристика стратегій виходу на зовнішній ринок Типи стратегій виходу на зовнішній ринок [6] Після вибору найбільш адекватного конкурентним перевагам та ...

0 комментариев


Наверх