Сутність і зміст маркетингової політики просу­вання

Міжнародний маркетинг
Особливості та цілі сучасного маркетингу Основні напрямки класифікації маркетингу Комплекс маркетингу Спад – це періоз різкого зниження об’єму продажу і прибутку Переваги та недоліки матриці Бостонської консультативної групи Економічна сутність інтегрального індексу конкурентоспроможності та особливості визначення Сутність цінової політики в маркетингу Стратегія престижних цін: сутність та умови застоування Посередники як ціноутворюючий фактор маркетингу Маркетингова ціль, орієнтована на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність та особливості прямого маркетингу Різновиди недозволеної реклами Функції реклами в залежності від стадії життєвого циклу товару Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Горизонтальний та вертикальний конфлікти в системі маркетингової політики розподілу Сутність і зміст маркетингової політики товарного руху Селективний збут: сутність та умови застосування Об’єкти та суб’єкти маркетингу Стратегічні задачі маркетингу Керовані і некеровані фактори маркетингу Види М. в залежності від попиту Рівні товару в М Матриця Бостонської консультативної групи: сутність і значення в маркетинговій діяльності Конкуреноспроможність продукції Сутність зростання в життєвому циклі товару Цінова еластичність попиту, сутність, методи визначення, види еластичності попиту Стратегія прориву на ринок: сутність та умови застосування Посередники як ціноутворюючий фактор марке­тингу Марк-ва ціль на питомий прибуток та відповідні цінові стратегії Сутність і зміст маркетингової політики просу­вання Маркетингова політика просування як складо­вий елемент маркетингової діяльності Суб’єкти та об’єкти реклами Засоби стимулювання збуту Основні задачі паблік рілейшинз Вертикальна маркетингова система та її основні типи Непрямий збут: сутність та умови застосування
229926
знаков
0
таблиц
0
изображений

87. Сутність і зміст маркетингової політики просу­вання.

Просування – це створення і підтримка постійних зв’язків п-ва з ринком для інформування, переконання і нагадування про свою д-сть з метою активізації продажу товарів і формування сприятливого образу (іміджу) на ринку.

В основі просування – процес комунікативних зв’язків п-ва з ринком.

Засобами просування є:

1) реклама;

2) персональний продаж;

3) стимулювання збуту;

4) зв’язки з громадськістю.

Просув-ня спрямоване на досягнення необхідної проін­формованості потенцій-них споживачів про вигоди і переваги, які споживачі отримують, купуючи товари п-ва за певною ціною і умовою продажу.

Комунікативні зв’язки п-ва з ринком передбачають:

з одного боку – направлення товарів п-ва на ринок і інформацію про них,

з іншого боку – ринок повертає п-ву гроші за реалізо­вану продукцію і інф-ю про сприйняття товару ринком.

Комунікативна модель складається з таких елементів:

І. джерело інформації (відправник).

Джерелом інформації є безпосередньо п-во, яке встано­влює комунікативний зв’язок з ринком.

ІІ. інформація.

Інф-я складається з даних, які виробник хоче донести до споживачів відносно своєї продукції, ціни на неї та умов продажу.

ІІІ. кодування.

К-ня інф-ії здійснюється з метою більш глибокого про­никнення у свідомість споживачів (зображень, символів, звук, текст та ін.).

ІV. канали розповсюдження.

Повідомлення надсилаються до спож-в з викор-ням різних каналів розповсюдж-ня (телебачення, друковані видання та).

V. адресат.

Адресат – це цільова група споживачів (обраний п-вом сегмент ринку).

VI. декодування.

Декодування (сприйняття) – відгук спо-живачів на отриману інф-ю (відношення до товару, дії спож-в по відношенню до п-ва).

Реклама – це процес розповсюдження інф-ії, який має за мету просування товарів або ідей певного замовника без його безпосередньої участі, але за його рахунок.

Ефективність реклами проявляється у формуванні пози­тивного відношення споживачів до окремого п-ва і його продукції.

Персональний продаж – це особисті контакти торго­вого персоналу з покуп-цями, презентація товару в процесі бесі-ди з метою його продажу або укладання торгової угоди.

В процесі ведення переговорів, комівояжерських циклів, демонстрації товару, проведення консультацій торговельний персонал виконує не тільки функ-ю продажу товару, але і функ-ю засобу маркетингової інф-ії.

Формування попиту і стимулювання збуту – це дії, які спрямовані на збільшення продажу шляхом активного залучення до цього процесу покупців, посередників, постачальників з викор-ням різного роду стимулюючих дій.

Формування попиту будується на підвищенні проінформованості спож-в про товар і безпосередньо п-во.

Це передбачає:

© необхідність розробки фірмового стилю;

© проведення виставок і конференцій;

© видання журналів;

© прямого розповсюдження рекл-х матеріалів;

© розповсюдження зразків і т.п.

Стимулювання збуту – організується на основі на­дання постачальникам, посередникам, продавцям, спожи­вачам різних пільг і знижок.

Зв’язки з громадськістю – це тривалі зусилля, спрямо­вані на створення і підтримку доброзич-х відносин і взаєморозуміння між організацією і громадськістю.

Засоби:

1) корпоративна реклама;

2) формування позитивного враження;

3) відгуки в ЗМІ;

4) спонсорство.

88. Стр-ра маркетингової політики просування.

Планування просування товарів передбачає 7 послідов­них етапів. 1)Визначення цілей та об'єктів реклами. Вона має сприяти досягненню маркетингових цілей. 2) Визна­чення цільової аудиторії. Враховуються соц.-демо­граф.хар-ки, фактори поведінки споживачів. Цільовою аудиторією можуть бути потенційні учасники каналів збуту- дистриб'ютори, дилери тощо. 3) Вибір засобів реклами.Це може бути вибір як одного засобу реклами так і комбінація рекламних звернеь у пресі тощо. Критеріями прийняття рішень при виборі носіїв реклами є: об'єкти та цілі реклами, охоплення цільової аудиторії, вартість реклами. 4) Підготовка рекламного звернення. Включає підготовку тексту, слогану, ілюстрацій тощо. 5)Розробка графіків виходу. Передбачає визначення часу та періодич­ності виходу реклами, тривалість демонстрації плакатів тощо.6) Планування бюджету просування товару. 1)Б.рівноваги і рентабельності (1.1.визн-ся фін. можлив-ми п-ва,1.2. розр-ся як витрати на рекламу поділені граничний прибуток від од.прод-ії,1.3. визн-ся розрахованим % від розрахованої виручки ) 2)Б. Виходячі з задачі і цілі комунікації (2.1. Б. Контакту. Має вигляд розрах-ку витрат, які забезпечують задане охоплення і повторність рекламних повідомлень в цільовій аудиторії 2.2. Б.впливу на сприйняття має вигляд розрахунку витрат, що забезпе­чує досягнення цільових показників, заданих для окремих складових по реакціїї аудиторії) 3) Б. орієнтований на обсяги продажі або долі ринку (3.1. Оптимальний Б. дозволяє встановити чи є рівень Б. надлишковим чи недостатнім по відношенню до оптимального рівня. Оптимальний рівень розрахов-ся як добутокеластичності прожажів по рекламі, граничного прибутку і відношення витрат на 1000 мешканців до обсягу продажів) 7) Попе­редня оцінка ефективності реклами. При цьому аналізу­ються такі питання: наскільки ефективно рекламне звернення привертає увагу цільової аудиторії, наскільки повно повідомляється про споживчі хар-ки товару, наскільки чітко визначені аргументи тощо.Ек. ефектив­ність реклами визначаються рекламним доходом (зміна збуту товару, обумовлена рекламою) та рекламним прибутком (різниця між рекламним доходом і витратами на рекламу).


Информация о работе «Міжнародний маркетинг»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 229926
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
94808
7
7

... ретельно розібратися в особливостях міжнародного маркетингового середовища. Також доводиться враховувати індивідуальні особливості ринку і при безпосередній розробці комплексу маркетингу. Виходячи з цього, процес розробки стратегій міжнародного маркетингу можна представити в наступному вигляді (рисунок 1.2). Рисунок 1.2 - Розробка стратегії міжнародного маркетингу У першу чергу, компанія ...

Скачать
23607
0
0

... » порядку в керівництві підприємством; ·          здатність розробити і застосувати різноманітні прийоми збору інформації і поводження на ринку, що відповідають усім можливим випадкам. Виділенню міжнародного маркетингу в самостійну дисципліну сприяли різні фактори, але в першу чергу: ·          велика порівняно з внутрішнім маркетингом потреба в інформації; ·          велика вартість і трудомі ...

Скачать
35274
7
7

... . Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу Рис. 5. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Фактори сегментації світового ринку Сутність, цілі та умови міжнародної сегментації Об’єктивна необхідність сегментації зумовлена існуванням різноманітних потреб споживачів одного й того ж самого товару. Маркетологи вважають, що вдала ...

Скачать
28724
5
9

... маркетингу представлено на рис. 6. Рис. 5. Еволюція типів маркетингу/форм міжнародного маркетингу залежно від ступеня інтернаціоналізації Рис. 6. Спільні риси та відмінності внутрішнього та міжнародного маркетингу 2. Порівняльна характеристика стратегій виходу на зовнішній ринок Типи стратегій виходу на зовнішній ринок [6] Після вибору найбільш адекватного конкурентним перевагам та ...

0 комментариев


Наверх